Sınava hazırlanırken bu haberi görmek beni üzdü açıkçası. İŞKUR’un Adıyaman’da açtığı 19 kişilik temizlik kadrosuna 2 bin 170 üniversite mezunu başvurmuş.
19 kişilik temizlik kadrosuna 2 bin 170 üniversite mezunu başvurmuş. Üniversite bitince bizi işsizlik mi bekliyor?
Her ile, ilçeye üniversite açılırsa herkes liseye gider gibi üniversitelere gitmeye başlarsa olacağı bu. Üniversite mezunu olmak matah bir şey değil ki. Eskiden sayılı üniversite ve kadro vardı. Daha seçilmiş kişiler üniversite mezunu oluyordu. Şimdi önüne gelen üniversite mezunu.
Piyasa gerçeklerinde doğru adımı nasıl atmayalım diyeceğiz. Bir mesleği sevebilirsiniz ancak meslek esasında para kazanmak içindir, eğerki piyasada yer edinememiş ya da eski değeri kalmamış bir mesleğin bölümünü seçerseniz sonrada iş bulamazsanız sızlanmaya hakkınız yoktur.
Herkes Dünyanın doğal be beşeri dinamiklerini iyi bilmelidir. Bazı yaşam koçu, psikolog, psikiyatrist, sosyolog ve benzeri ünvanlı kişilerin aşırı gazladığı "ben merkezci" yaşam biçiminin sonu eğlenceli geçsede üniversite sonunda hayatın gerçeklerine uyanmakla ve x aslında yanlış tercih yapılmış bölüme harcanmış vakite nakite pişmanlık başlıyor. Hem sevdiğiniz bir meslek hemde kazandıran bir mesleğiniz olursa onunda bölümünü okursanız ne ala ama yoksa esas olan para kazanmaktır ona göre yol haritası çizmelisiniz.
Basvurmasinlar bu kadar kendimi dusuremem özel sektörde kuyruğu dik tutmaya çalışıyorum o kadar ağır eğitim aldım tek amacım memur olmak değil. Ekonomi böyle denk geldiyse kimse beni suclayamaz. Evde otur deli desinler yine de çalışma düzgün iş çıkana kadar
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > 19 kişilik temizlik kadrosuna 2 bin 170 üniversite mezunu başvurmuş. Üniversite bitince bizi işsizlik mi bekliyor?