2-4 yıllık üniversite mezunları askerlik yaparken
Yedek subay astsubay mı olur
Subay astsubay mı?
Yedek subay astsubay mı olur
Subay astsubay mı?
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Subay olabilmenin tek şartı (şuanda) MSÜ adlı sınava girip belli bir puanı aldıktan sonra mülakat ile geçip 4 yıllık üniversitesini okumaktır. Ast subay ise e türlüdür ya sınavına girip mülakatla 2 yıllık üniversitesini okursun ya da askerliğini yaparken kalmayı tercih edip nitelikleri beğendirsiğin komutanlar tarafından terfi almaktır. Ayrıca her 2 side taşır yedek subay dediğimiz kişi de astsubay ile aynı kişidir zaten ve evet silah taşır.
4 yıllık üniversite asteğmen olarak askerlik yapıyor teğmen olarak kalamiyor mu? İllaki msu mu gerekiyor
2 yıllık mezunlar kalabiliyor biliyorum astsubay olarak
Silah askerliğin dışında sivil hayatta da taşıyabilir mı mesela polis durdurdu üst araması yaptı kimlik vs oluyor mu?
Evet MSÜ gerekiyor yeni sistemde ayrıca evet sivil hayatta taşıyabilir arama da sıkıntı olmaz.
Peki bu izin olayları oluyor ya
Silahı izne çıktığı zaman teslim mı ediyor yoksa üstüne zimmetli taşıyor mu
Yıllık izinse teslim eder ara izinse durur
Tamamdır çok teşekkür ederim :)
Merhabalar arkadaş yanlış bilgi vermiş. Şöyle yanıt verecek olursak, yedek subayken terhis olmasına yakın iç alımlar olur ve alacak sınıflar belirlenir sicil notu uygun görülürse sicil amiri de onay verirse sınavlara girer kazanırsa tekrar eğitim alır muvazzaf subay olarak ( teğmen ) rütbesiyle mesleğe başlar.
Yedek Subay Asteğmen, yedek Astsubay Astçavuş olur ve kritik bölgede olmadığı sürece tabanca zimmetlemezler üst rütbeler bu mesuliyet altına girmek istemez. Zaten artık kolay kolay kimse tabanca taşımıyor askeriyede. Genelde hevesli uzmanlar hemen beline silahı takar ama omuzdan rütbe dediğimiz yani Teğmen Albay arası rütbeler pek silah taşımazlar kılıf vardır sadece belde (kritik bölgeler hariç). Ancak yedek Subay Astsubaylar nöbette zimmetli tüfeklerini taşıyabilirler.
Cevap
2Cevap
Silahtan kasıt HK, G3, MPT ise evet taşır. Her asker taşır. Ama tabancalar ise hayır. Yedek subay ve astsubaylar tabanca taşımaz.
Su tabancası taşır
Tasimaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?