Uzun zaman sonra full time yabancı dil kullanabildiğim bir işim var çok şükür. Yoksa gerçekten köreliyor bir süre sonra 

Merhabalar çalıştığım firmada iletişim dili İngilizce o nedenle 14 yıldır aktif olarak İngilizce konuşuyorum. Geçen sene Covid nedeniyle homeoffice çalışırken Arapça'ya merak saldım şu an B2 seviyesinde öğrendim fırsat buldukça onunla da pratik yapıyorum. :)
Aktif kullanılmadığında evet köreliyor ancak bazı yabancı dil uygulamarı var çeşitli oyun ya da testler oluyor orada pratik yapabilir eğlenceli zaman geçirirken dilini aktif kullanabilirsin.
Cevap
14Cevap
Arada kullandığım için bildiğim kelimeleri de unutuyorum. Yeni işinde mutlu olmanı dilerim 👍😎
Teşekkürler
C1-C2 arası İngilizcem var kullanıyorum
Ama onun dışında animlerden japonca netflixten ispanyolcamda giriş seviyesinde :D
Ve tebrik ederim Allah utandırmasın
Amin teşekkürlre
Şu anlık hayır. Lakin ileriki zamanlarda spor spikerliğine geri dönersem evet kullanabilirim. Şükür, Hayırlı kazançlar dilerim.
Çok teşekkürler. Size de
Rica ederim
Hayır, maalesef kullanamıyorum. Kullanmayı isterdim tabiki ama ihtiyaç olmuyor maalesef..
Tek bir dilim var onuda farklı amaçlar için kullanıyorum
Kullanıyorum. İşim gereği sürekli ingilizce yazışma, konuşma yapıyorum.
ingilizce ve almanca biliyorum..
ama kullanmam gereken bir işim yok..
Tabii ki de mecbur kalınca kullanıyorsun başka çare yok ki
İngilizce (cok aktif olmamakla birlikte) Fransizca almanca aktif kullaniyoruz...
Yabancı dil öğrenmeyi çok isterim. Özellikle ingilizceyi çok isterdim adam gibi bilip konuşmayı
yazılım dili sayılıyor mu :D
Elbette
İngilizceyi evet kullanıyorum. Az buçuk Almancam var anlayabiliyorum.
Arda iş için kullanıyorum..
Kullanmıyorum maalesef
Evet, çok şükür öyle bir işim var.
BP için çalıştığımdan iş tamamen ingilizce.
Işim gereği aktif kullanıyorum
Uzun süre kullanmayınca unutuldu
Kısmen kullanıyorum
Eh işte
Kullanıyorum
evet kullanırım
Biraz Portekizce biliyorum
kullanırız
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?