• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Eğitim & Kariyer

Üniversite okumamak bir eksiklik midir?

Tesettürlübirkız
Tesettürlübirkız Takip Et
Guru Yaş: 27
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
56
Yapay Zekaya Sor
Üniversite okumamak bir kadın için eksiklik mi?
Üniversite okumamak bir eksiklik midir?
Üniversite Soruları Kadın Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
11 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • tuba-sueda
    tuba-sueda Takip Et
    Master Yaş: 40 , eic 99%
    +1 yıl

#SelamGençlik 🍀🍀

Üniversite okumak teknik yeterlilik belgesi almaya yarar. Diploma aldığı hâlde işsizlik yaşayanları ayrı tutuyorum. Diploma aldığı, ünilerin en havalılarını okuduğu hâlde beş para kıymeti olmayan insanlar var. Her insanın kendisine özgü bir hayatı ve hikâyesi var. Üni okumak insana üstünlük katmaz. Okumazsa sadece diploma almamış olur. Bir insanın başına hayatının fırsatının nerede, nasıl, ne zaman geleceğini sadece Allah bilir. İnsan çabalarsa her şey çok güzel olabilir. Artı olarak insan elli yaşından sonra bile azmederse, çabalarsa okur, diplomasını alır. Kişinin zenginliği karakterinde ve yaradılıştan gelen vizyonundadır. Yine hatırlatmak istiyorum kim milyoner olmak ister'de ikinci soruda çakılanların yüzde doksan yedisi üni mezunu 😄😄

#EnDoğruÂnda ❤️❤️
    #TubaSueda 🍀🍀

0
    2 Yorumla
    • ttommyvercetti
      ttommyvercetti
      +1 yıl

Ne güzel yazdın ben çok açık çekiyorum bu konuda içimde ukte kaldi

Yorumla
    • tuba-sueda
      tuba-sueda
      +1 yıl

Ya bak şöyle düşün bence bir insanın okuduğu ilk üni onu asla olması gereken insan yapmaz. Fakat bazı insanlara sorsan üçüncü üniyi okuyup dördüncüyü okumak hayali kurarlar. Her insanın hikayesi kendisine özgüdür yani.

Yorumla

En İyi Cevaplar

• Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Kişinin başarılı olduğu bir alan varsa ve bu alanı geliştirmek istiyorsa tüm sorumluluğunu üzerine alarak bence üniversite okumalı. Fakat gidip gezip eğlenmek için değil, iyi bir eğitim almak için yapmalı bunu.
    Ben kadın erkek fark etmeksizin insanların kendilerini geliştirmeleri, geliştirmek istemeleri ve bunun üzerine eğitim almak istemeleri taraftarıyım. Hmm başka sebepleri olamaz mı illaki olabilir. Ama benim için özünde kişinin kendini geliştirmesi söz konusu olmalıdır. O zaman bir amaca bağlı, istediğini elde etmek için emek harcayan ve emeğe değer veren gençler yetişebilir 😄
    Kendini geliştirmek isteyen bir gencin üniversite okumak istemesi veya istememesi kendi kişisel tercihidir. Kendini geliştirmek isteyen insan üniversite okumadan da kendini geliştirmenin, birşeyler öğrenmenin bir yolunu bulur. Fakat üniversite konusunda tercih yapma şansı üzerinde yoksa ve kendi iradesi dışında başka bir irade söz konusuysa mesela üniversite okumazsa hayatı bitecekse, çevresindeki insanlar kişiye başka çare bırakmıyorsa o zaman üniversiteyi tercih etmeli. İradesini ve kaderini başkasının eline bırakmamalı birey. Eğer bırakıyorsa o zaman eksiklik olmuş olur.😄

1
    0 Yorumla
  • Sinyal_Yok
    Sinyal_Yok Takip Et
    Yoda Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 704 cevap paylaştı.

Eğer içinde okumak varsa buna rağmen okuyamadiysan büyük bir eksiklik. Ama içinde bir istek yoksa kendi yolunu bulduysan tamamen tercih meselesi. İnsan üniversiteye gitmeden de kendini geliştirebilir. Bu tamamen sizin hayattan beklentinizle alakalı. Kendi aayaklarinizin üzerinde durabiliyosaniz eksiklik olarak değil de gereksizlik olarak görmeniz gerekir. Hobi olarak yine okuyabilirsiniz ama eksiklik olması için içinizde o hissin var olması gerekiyor.

0
    0 Yorumla
  • harrylinka
    harrylinka Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 95%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 341 cevap paylaştı.

Herkes için eksikliktir. Ancak üniversite ve bölümü göre değişir. Genel olarak üniversiteler çalışmayan birine göre kişinin hayata daha hazırlıklı başlamasını sağlar. fakat entelektüelleşmesi kültürlü olması üniversiteye, bölüme, bölümün akademisyenlerine bağlıdır.

0
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

66

Cevap

88

Cevap

• berksinsi
    berksinsi Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30 , eic 92%
    +1 yıl

Günümüzde pekte anlam ifade etmeyen üniversite diploması eksiklik sayılmaz. İnsanın kendini geliştirmesi gerek. Bu bir dil, meslek öğrenmek ile de başlayabilir. Sevilen işler üzerine odaklanıp eğitim alınabilir ve tecrübe kazanılabilir. Önemli olan insanların sözüne değil kendine değer vermektir.

0
    2 Yorumla
    • mhu_2w
      mhu_2w
      +1 yıl

şu insanların sözüne değil kendine değer vermek olayı nasıl oluyor, herkesin becerebildiği bir şey değil sanırım:)

Yorumla
    • berksinsi
      berksinsi
      +1 yıl

@mhu_2w demek istediğim insanın önce kendine değer vermesi kendini sevmesi gerekir.

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Ben bir hiç uğruna 4 kere sınava girdim lanet olsun. Hiç kimse rehberlik etmedi ki. O bölümü de kazanamadim. Şu an açıktan okuyorum. Keşke ilk yılda direkt iki yilliga gitseydim diyorum. Zaten hayalde Akdeniz de okumak vardı. Nedeni ise. Ortam , çevre , sosyal aktivite , imkan açısından vs.
    Okumaya niyetim yoktu. Okusan da olmuyor çünkü. En azından arkadaş çevre ve eğlence edinirdim. Bundan eksik kaldım diye üzülüyorum açıkçası

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Kadının bir eksiği bu oluversin ona bakarsak müstakbel gelin adayı ve onun cazgır anası için erkeklerin eksiği daha fazla... Evin niye yok, araban niye yok, işin niye iyi iş değil, paran niye düşük. Bu tür zilli o... kaynanalar yüzünden erkekler evlenemiyor.

0
    0 Yorumla
  • ashleyloe
    ashleyloe Takip Et
    Yoda Yaş: 36 , eic 60%
    +1 yıl

Tüm kalbimle söylüyorum değil ama şöyle değil çok iyi bir bölüm ve üni kazanacaksan o zaman eksiklik ama onu dışındakiler liseden hallice çoğu , Hoca ve öğrenci kalitesi çok dusuk..

2
    0 Yorumla
  • Obey_ME
    Obey_ME Takip Et
    Xper 6 Yaş: 36 , eic 94%
    +1 yıl

Üniversite hedefe giden yolda bir araçtır. Amacına ulaşmak için alternatif araçlar bazen daha etkili olabiliyor. Ama üniversite insana farklı kazanımlar elde etmesine de olanak sağlar. Çevre edinirsin, hayata bakış açın değişebilir.

0
    0 Yorumla
  • JustCoordinator
    JustCoordinator Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 98%
    +1 yıl

Evet. Kendi ayakları üzerinde duramayacak kadın, hayata nasıl tutunacak? Koca parası ile mi?

Eğer kendini çok geliştirmiş vs. İse karakter olarak sağlamsa sıkıntı olmaz ama iş konusunda sıkıntı olur elbette.

0
    0 Yorumla
  • Parodaqt
    Parodaqt Takip Et
    Yoda Yaş: 35 , eic 97%
    +1 yıl

Niye olsun ki, güzel para kazandıran bir iş yapıyorsaniz keisnlikle değil, ben marmara fiziği bıraktım 2. senede iş için. Şimdi 2.5 professör maaşı alıyorum gayette mennunum. Tabii şimdi 2 tane birden okuyorum orası ayrı :D

0
    0 Yorumla
  • ZırhıPaslıKahraman
    ZırhıPaslıKahraman Takip Et
    Guru Yaş: 32 , eic 100%
    +1 yıl

Ryannnn; popiş Ryannn, seni hiç sevmiyorum Ryan..
    Soruya karşı tüm konsantrasyonumu yitirdim bu herifi görünce :D Hayır eksiklik değildir zaten bu zamanda okuyanlardan da (kadın erkek fark etmeksizin) pek bir şey çıktığı söylenemez.

0
    0 Yorumla
  • TidusLeonhart
    TidusLeonhart Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 100%
    +1 yıl

Her şekilde eksikliktir bir çok şeyi tecrübe edemiyorsun, tamam kendini üniversiteye gitmeden de kültürel olarak geliştirebilirsin ama bunun dışında üniversiteye gitmeden yaşayamayacağın şeylerin sayısı da çok fazla

0
    0 Yorumla
  • Retroskop1
    Retroskop1 Takip Et
    Guru Yaş: 39 , eic 100%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 348 cevap paylaştı.

Bence bir eksiklik. Bambaşka bir yaşam alanlarını ve bambaşka dünyaları, bakış açılarını öğrenme ve dahası akademik eğitim anlayışını görüp anlamanın, araştırmanın fırsatını kaçırmamak gerektiğini düşünüyorum.

0
    3 Yorumla
    • sellinimo
      sellinimo
      +1 yıl

Bunun için eğitim aldığın insanların bakış açılarının güzel olması gerekir... Yürüyen egolarla, vizyonsuz hocalarla, ilkokul öğrencisi gibi biribiri ile itişen hocalarla bu iş inan olmuyor

Yorumla
    • Retroskop1
      Retroskop1
      +1 yıl

@sellinimo hiçbir üni. sana dilediğin şekilde bir ortam garantisi vermez. Öğrenci ve hocaların yaşamı da kendilerini ilgilendirir. Önemli olan akademik ortamda sen kendine neler katarsın ve bunun nasıl çabalarsın.
      Yoksa her ortamda ve her insanda eksiklik bulmak çok kolay.

Yorumla
    • sellinimo
      sellinimo
      +1 yıl

Sıkıntım onların kişisel hayatı değilki, alanı farklı hoclar var ve ben öğrenciyken sorum danışacak birşeylerim varsa alanının hocasına sorarım değil mi ama benim üniversitemde sen dün şu hocanın yanındaydın neden bana geldinki git ona sor , tarafını seç düşüncesi var... Ben bu muhabbetin içine girmek zorunda değilim ki ama zorla çekiliyordum

Yorumla
  • Balpıtırcığı
    Balpıtırcığı Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32 , eic 100%
    +1 yıl

Üniversite eğitimi almak tabii ki bir artı ama diploma olmaması da bir eksi değil. Özellikle ülke şartlarında. Herkes istediğinde başarılı olabilir bunun için bir kağıt parçası da gerekmez.

1
    1 Yorumla
    • Cevaa
      Cevaa
      +1 yıl

👏👏👏 çok haklı

Yorumla
  • NymphomaniacS
    NymphomaniacS Takip Et
    Bilge Yaş: 28 , eic 100%
    +1 yıl

Yoo lisans eğitimi almamak hayatından bir şeyler eksiltecekse olabilir ama bence bir eksiklik değildir kendini ilgin olan alanda ve hayatta geliştirmemek eksikliktir

0
    0 Yorumla
  • jenima
    jenima Takip Et
    Bilge Yaş: 32 , eic 94%
    +1 yıl

Yaşantına bağlı. Benim kız kardeşim mimarlık okudu. üniversite bitti çocuk oldu. Yıllardır çocuğa bakıyor. Mesleğine dair hiç bir şey yapmadı. Belki 3 yıla mesleğini unutucak gidicek.

0
    0 Yorumla
  • enthusiasticpq
    enthusiasticpq Takip Et
    Guru Yaş: 31 , eic 66%
    +1 yıl

İnsanların bakış açısı farklı oluyor. Halbukı eksiklik falan değil 2 3 üniversite bitenleride görüyoruz. Ama okusan iyi olur yani. Oku bence. Açıktan falanda okuyabilirsin

0
    0 Yorumla
  • selambengeldim555
    selambengeldim555 Takip Et
    Guru Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl

yani eksiklik olmaz eğer zaten kendini geliştirmiş bir insansan bazısına üniversite bile yaramıyor çünkü
    bide iş alanında fayda sağlar ama zaten iyi bir işin varsa gerek yok

0
    0 Yorumla
  • KasiKesh u
    KasiKesh Takip Et
    Master Yaş: 39
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 566 cevap paylaştı.

Bu ülkede ticaret olmuş boşa alınan bir kağıt parçasından başka bişey değil

1
    0 Yorumla
  • BayanOlric
    BayanOlric Takip Et
    Guru Yaş: 31 , eic 100%
    +1 yıl

Bence günümüzde eğitim olarak çokta bir eksiklik değil kendini geliştirip artılar koymak daha mantıklı sallasan bir üni kazanırsın dağ taş üniversite

1
    1 Yorumla
    • Cevaa
      Cevaa
      +1 yıl

Bak bu doğru

Yorumla
  • ametist00000
    ametist00000 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 26 , eic 90%
    +1 yıl

ilerde işim olsun param olsun diye okuyosan evet eksiklik ama kendini geliştirmek yeni insanlar tanımak istiyosan üniversite çok önemli

1
    0 Yorumla
  • Afacan_37
    Afacan_37 Takip Et
    Master Yaş: 48 , eic 100%
    +1 yıl

Kariyer hedefin var mı, gelecekten beklentilerin var mı. Sana katacak bir şeyler olduğunu düşünüyorsan oku.

1
    0 Yorumla
  • MinistryofDarkness
    MinistryofDarkness Takip Et
    Guru Yaş: 31
    +1 yıl

Üniversite okumazsanız da bir şekil yaşayabilirsiniz ama mesele o değil. Gelişim açısından önemli bir yere sahip ama bizim ülkede çoğu ilkokul binasından ibaret olduğu için anlamı anlaşılamıyor.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Üni mezunuyum. 2 tane üniversite okudum önlisans ve lisans. Nereye başvuru yapsam buna fabrika bile dahil almıyor lise önlisans mezunlarını dolduruyor. Her alımda lise önlisans falan okuma geliştir kendini.

1
    2 Yorumla
    • excitement343400
      excitement343400
      +1 yıl

Evet doğru haklısın şu an da lise mezunları çok büyük önem yer kaplıyor

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@excitement343400 Ne desem bilemiyorum.

Yorumla
  • Sinan383838
    Sinan383838 Takip Et
    Yoda Yaş: 26
    +1 yıl

Hayır kimse için değildir üniversite sadece diploma verir kendini sadece sen geliştirdim geliştirmenin okulla diplomayla ilgisi yok

1
    0 Yorumla
  • YarabantlıRakıŞisesi
    YarabantlıRakıŞisesi Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 99%
    +1 yıl

Değildir. Üniversite okumadan da, çok güzel yerlere gelen insanlar var. Çoğu patron üniversite mezunu değildir.

0
    0 Yorumla
  • Cevaa
    Cevaa Takip Et
    Xper 5 Yaş: 33 , eic 65%
    +1 yıl

Kadın için değil herkes için eksikliktir. Hani Türkiye'de okumak bir şey kazandırmıyor o ayrı ama o ortami yaşamak gerek

0
    0 Yorumla
  • çirkingralum
    çirkingralum Takip Et
    Xper 5 Yaş: 27 , eic 88%
    +1 yıl

İş olarak değil, ama okumak onemli, okuyup bitirdikten sonra elinden geldigi kadar kendini gelistirebilmeli

0
    0 Yorumla
  • MYSTERİOUS_ADAM
    MYSTERİOUS_ADAM Takip Et
    Yoda Yaş: 32 , eic 33%
    +1 yıl

kesinlikle değil ortalık işsiz mezunlarla dolu. okumak yerine bi işte çekirdekten yetişmek daha mantıklı

0
    0 Yorumla
  • Shiningdiamond
    Shiningdiamond Takip Et
    Guru Yaş: 25 , eic 99%
    +1 yıl

Her ne kadar bu devirde üni okumak bı işe yaramiyo deseler de mezun olup diplomanın olması gerekiyor herkesin bence.

0
    0 Yorumla
  • joeblack18
    joeblack18 Takip Et
    Master Yaş: 37 , eic 43%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.

Değildir. İş yerimizde lise mezunu B2 seviye ingilizce bilen hatunun 6 ay içinde önlenemez yükselişini görünce bayağı ikna olduk :)

0
    0 Yorumla
  • avicenna90
    avicenna90 Takip Et
    Guru Yaş: 35 , eic 98%
    +1 yıl

Hiçbir şey için geç değildir ve ayrıca bir eksiklik değil kendini geliştir sürekli kar kendine o zaman üniv sadece bir diploma oluyor😉

0
    0 Yorumla
  • _GAYGünlükleri_
    _GAYGünlükleri_ Takip Et
    Master Yaş: 30 , eic 56%
    +1 yıl

Hayır kendini her halükarda geliştirebilir sın bazen okul bile vakit kaybı gelebilir dahi olmak için üni gerekmez 😏

0
    0 Yorumla
  • önemliddeğil
    önemliddeğil Takip Et
    Xper 6 Yaş: 25 , eic 100%
    +1 yıl

insan kendini geliştirsin yeter. sana artıları olur ama eksiklik değildir.

1
    0 Yorumla
  • şakaysakomikçünkü
    şakaysakomikçünkü Takip Et
    Xper 7 Yaş: 28 , eic 99%
    +1 yıl

şu dönemde evet. örgün gidemiyorsan uzaktan git ama bir şekilde lisans mezuniyeti olmalı.

1
    0 Yorumla
  • hakancan3
    hakancan3 Takip Et
    Bilge Yaş: 30 , eic 50%
    +1 yıl

Yoooo biz okudukda ne oldu üni okuycama bir iş kursaydm daha iyiydi

1
    0 Yorumla
  • Harry__Potter
    Harry__Potter Takip Et
    Xper 7 Yaş: 26 , eic 96%
    +1 yıl

erken evleniceksen gerek yok üniversite okumaya ama kariyer yapmak isteyen okumalı

0
    0 Yorumla
  • koylukizizeyno
    koylukizizeyno Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32 , eic 100%
    +1 yıl

O kadar boş bölümler var ki artık iki uc üniversite bitirsen bile kıymeti yok

0
    0 Yorumla
  • DeliHikmet
    DeliHikmet Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29 , eic 100%
    +1 yıl

Onun yerine ne yaptın bebiş. Kendini üniversite dışında da geliştirebilirsin.

0
    1 Yorumla
    • DeliHikmet
      DeliHikmet
      +1 yıl

Hatta günümüzde çoğunlukla üniversite okumak eksiklik, 4 yıl vakit kaybı.

Yorumla
  • Krykos
    Krykos Takip Et
    Bilge Yaş: 38 , eic 97%
    +1 yıl

Hayır, girişimci bir ruha sahipsen ünili mezunlardan daha rahat bir yaşamın olabilir.

0
    0 Yorumla
  • ErtugrulKARTAL1903
    ErtugrulKARTAL1903 Takip Et
    Master Yaş: 43 , eic 68%
    +1 yıl

Günümüz de maalesef artık öyle. Herkes bir şey okuma derdin de

0
    0 Yorumla
  • yedekuyeninbiri
    yedekuyeninbiri Takip Et
    Xper 5 Yaş: 37 , eic 100%
    +1 yıl

Bir hedefin olmadıktan sonra bu işin cinsiyeti yok üniversite tamamen gereksiz.

0
    0 Yorumla
  • alenalena
    alenalena Takip Et
    Xper 6 Yaş: 26 , eic 91%
    +1 yıl

Değil. Kendini başka şekillerde de geliştirebilirsin.

0
    0 Yorumla
  • Spofty
    Spofty Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30 , eic 93%
    +1 yıl

Değil artık baraj puani da yok laf olsun diye bile okunur

0
    0 Yorumla
  • kızsoruyorelif
    kızsoruyorelif Takip Et
    Bilge Yaş: 26 , eic 66%
    +1 yıl

Bende üni okumadım diye bana eksikmis gibi geliyor çoğu kez kendimi kötü hissediyorum

0
    1 Yorumla
    • Daffyy0
      Daffyy0
      +1 yıl

Okusaydin kendine swot analysis yapardın bebek

Yorumla
  • վ0Ӏմղվ0ӀϲմՏմ61
    վ0Ӏմղվ0ӀϲմՏմ61 Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 99%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 929 cevap paylaştı.

Eksiklik değildir. Üniversite okumayarak da kendini geliştirebilirsin.

0
    0 Yorumla
  • Sormec
    Sormec Takip Et
    Xper 5 Yaş: 37 , eic 43%
    +1 yıl

Okumakta bazen eksiklik oluyor hayatından giden en az 5 yıl

0
    0 Yorumla
  • yilznesz
    yilznesz Takip Et
    Xper 6 Yaş: 23 , eic 100%
    +1 yıl

bir kadin icin degil bir insan icin eksikliktir evet 🥰

0
    0 Yorumla
  • ѵαℓεɳƭเɳσ
    ѵαℓεɳƭเɳσ Takip Et
    Master Yaş: 39 , eic 97%
    +1 yıl

Artık ayrıcalık diyemem ancak okumakta fayda olur. Deneyim daha önemli bu zamanda.

0
    0 Yorumla
  • ztrmax
    ztrmax Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 100%
    +1 yıl

Zamanını değerlendiriş biçimine göre daha iyi de olabilir.

0
    0 Yorumla
  • SakarIQ
    SakarIQ Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 100%
    +1 yıl

Bana öyle geliyor daha okumadım ama sebebi çevre ve gelişim olanakları diploma değil 😅

0
    0 Yorumla
  • kurumeyvecanavarı
    kurumeyvecanavarı Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 99%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 2,3b cevap paylaştı.

diploma almamak değil ama üniversite okumamak bence bir eksikliktir

0
    0 Yorumla
  • Khadimdost
    Khadimdost Takip Et
    Xper 7 Yaş: 32 , eic 95%
    +1 yıl

Zaman kazancıdır. Tabi o 2 veya 4 veya 6 seneyi daha yararlı bir şekilde kullanabilirsen.

0
    0 Yorumla
  • AyazTetik
    AyazTetik Takip Et
    Xper 5 Yaş: 28 , eic 91%
    +1 yıl

Kadın olanını bilmiyorum da iyi ben okumamışım şu an yaşıtlara karşın her şeyim hali hazırda

0
    4 Yorumla
    • NaneLimon__
      NaneLimon__
      +1 yıl

Şanslı olduğun icin

Yorumla
    • AyazTetik
      AyazTetik
      +1 yıl

Lise terk her zaman parayı alır şans değil hayata erken başlama diyelim

Yorumla
    • NaneLimon__
      NaneLimon__
      +1 yıl

Bende yaptım ayni seyi ama düzgün insanlar çıkmadi karsima

Yorumla
    • AyazTetik
      AyazTetik
      +1 yıl

Anladım gibi muhabbeti anlatmak istersen dinlerim dert ortağım çoktur

Yorumla
  • Fafof_360
    Fafof_360 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 38 , eic 100%
    +1 yıl

Mezun olmak için okumuyorsa kendini geliştirebileceğine iknaysa elzemdir

0
    0 Yorumla
  • Bilinmiyor-1
    Bilinmiyor-1 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 30
    +1 yıl

Dışardan okudum iyi kide dışardan okumuşum diyorum okula gitmek yerine bi meslek öğrendim şimdi şirketim var ama benim mesleğimi okuyanlar birilerinin yanında işe girmek için yortınıyorlar kendini geliştirebiliyorsan gerek yok

1
    2 Yorumla
    • gökyüzüm_16
      gökyüzüm_16
      +1 yıl

Ben okumak istemiyorum ama meslek sahibi olmak istiyorum

Yorumla
    • Bilinmiyor-1
      Bilinmiyor-1
      +1 yıl

Meslek sahibi olmak için okuman değil sevdiğin işi hobi olarak öğrenip kendini geliştirmen gerekli

Yorumla
  • novel
    novel Takip Et
    Master Yaş: 40
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 1b cevap paylaştı.

Hiç bir şeyi bir şeye bağlamamak lazım. Okuyup eşek olan çok, okumadan çok şey olan da.

0
    0 Yorumla
  • yenihesap30
    yenihesap30 Takip Et
    Xper 1 Yaş: 34
    +1 yıl

Hayir deguldir. Bu hayatta hic bir sey eksiklik deyildir. Okumamak, evlenememek, cocugunun olmamasi, hasta olman hic biri eksiklik deyil sadece imtihanimizdir. Bu hayatta dogruyu secib, baskalari ne der meselesini bos verip sukr etmeli.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Değil
    Para kazan yeter
    Boşboş okuyup para kaybetmek aptallıktır

2
    0 Yorumla
  • kimkios82828
    kimkios82828 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 33
    +1 yıl

Eksikliktir. Öğretmen, avukat, doktor, mühendis olmazsanız yarın öbür gün evlendiğinizde kocanız sizi ezer ve sözünüz geçmez her şey mesleğe ve paranın gücüne bakıyor. Üniversite mezunu iş bulamazken lise mezunu aç yatar

0
    0 Yorumla
  • nevaozen
    nevaozen Takip Et
    Xper 1 Yaş: 25
    +1 yıl

kadın ya da erkek fark etmez, nasıl bir işe gireceğine bağlı, bazı iş yerlerinde eksiklik olabiliyor ama normal hayatta eksiklik değildir, yine de okunulması gerektiğini düşünüyorum, sonuçta bir zararı yok, aksine yararı var.

0
    0 Yorumla
  • Kostebekcnmmm
    Kostebekcnmmm Takip Et
    Xper 4 Yaş: 24
    +1 yıl

Hayır hayata bir kere geliyorsun dilediğin gibi yap bu bakış açılari yüzünden böyle düşünüyoruz ama eksiklik değil yani elalem ne der değil de el alem ne demeli diye bakalm

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    +1 yıl

Okuyacaksan sağlam bölümde çünkü onlarda bile zor iş sahibi oluyorsun

1
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (94)
Devamını Gör(139)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Üniversite okumamak bir eksiklik midir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Üniversite okumamak bir eksiklik mi? 5 cevap verildi
Üniversite okumamak bir eksiklik mi? 15 cevap verildi
Üniversite okumamak eksiklik midir? 5 cevap verildi
Üniversite okumamak eksiklik midir? 10 cevap verildi
Üniversite okumamak eksiklik mi? 21 cevap verildi
Üniversite okumamak eksiklik mi? 15 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Manüplasyon yapar mısınız?
  • Benim tosunum nasıl maaşallah?
  • Sevgiliniz “Bana pahalı hediye almak zorundasın” dese tepkiniz ne olur?
  • Kilit ekranınızda hangi fotograf var?
  • Bir ilişkide açık iletişim mi daha önemli, mahremiyet mi?
  • Kek harcıma ne koysam?
  • ​Güvenilir biri misiniz?
  • ​Eski aşk özlenir mi?
  • Gitmek isteyip de gidemediğiniz bir tatil rotası var mı?
  • Eğitim diplomalarının aslı nerede duruyor?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨