+1 yıl#SelamGençlik 🍀🍀
Üniversite okumak teknik yeterlilik belgesi almaya yarar. Diploma aldığı hâlde işsizlik yaşayanları ayrı tutuyorum. Diploma aldığı, ünilerin en havalılarını okuduğu hâlde beş para kıymeti olmayan insanlar var. Her insanın kendisine özgü bir hayatı ve hikâyesi var. Üni okumak insana üstünlük katmaz. Okumazsa sadece diploma almamış olur. Bir insanın başına hayatının fırsatının nerede, nasıl, ne zaman geleceğini sadece Allah bilir. İnsan çabalarsa her şey çok güzel olabilir. Artı olarak insan elli yaşından sonra bile azmederse, çabalarsa okur, diplomasını alır. Kişinin zenginliği karakterinde ve yaradılıştan gelen vizyonundadır. Yine hatırlatmak istiyorum kim milyoner olmak ister'de ikinci soruda çakılanların yüzde doksan yedisi üni mezunu 😄😄
#EnDoğruÂnda ❤️❤️
#TubaSueda 🍀🍀02 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel yazdın ben çok açık çekiyorum bu konuda içimde ukte kaldi
- +1 yıl
Ya bak şöyle düşün bence bir insanın okuduğu ilk üni onu asla olması gereken insan yapmaz. Fakat bazı insanlara sorsan üçüncü üniyi okuyup dördüncüyü okumak hayali kurarlar. Her insanın hikayesi kendisine özgüdür yani.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılKişinin başarılı olduğu bir alan varsa ve bu alanı geliştirmek istiyorsa tüm sorumluluğunu üzerine alarak bence üniversite okumalı. Fakat gidip gezip eğlenmek için değil, iyi bir eğitim almak için yapmalı bunu.
Ben kadın erkek fark etmeksizin insanların kendilerini geliştirmeleri, geliştirmek istemeleri ve bunun üzerine eğitim almak istemeleri taraftarıyım. Hmm başka sebepleri olamaz mı illaki olabilir. Ama benim için özünde kişinin kendini geliştirmesi söz konusu olmalıdır. O zaman bir amaca bağlı, istediğini elde etmek için emek harcayan ve emeğe değer veren gençler yetişebilir 😄
Kendini geliştirmek isteyen bir gencin üniversite okumak istemesi veya istememesi kendi kişisel tercihidir. Kendini geliştirmek isteyen insan üniversite okumadan da kendini geliştirmenin, birşeyler öğrenmenin bir yolunu bulur. Fakat üniversite konusunda tercih yapma şansı üzerinde yoksa ve kendi iradesi dışında başka bir irade söz konusuysa mesela üniversite okumazsa hayatı bitecekse, çevresindeki insanlar kişiye başka çare bırakmıyorsa o zaman üniversiteyi tercih etmeli. İradesini ve kaderini başkasının eline bırakmamalı birey. Eğer bırakıyorsa o zaman eksiklik olmuş olur.😄10 Yorumla
- Eğitim & Kariyer konusunda 704 cevap paylaştı.
+1 yılEğer içinde okumak varsa buna rağmen okuyamadiysan büyük bir eksiklik. Ama içinde bir istek yoksa kendi yolunu bulduysan tamamen tercih meselesi. İnsan üniversiteye gitmeden de kendini geliştirebilir. Bu tamamen sizin hayattan beklentinizle alakalı. Kendi aayaklarinizin üzerinde durabiliyosaniz eksiklik olarak değil de gereksizlik olarak görmeniz gerekir. Hobi olarak yine okuyabilirsiniz ama eksiklik olması için içinizde o hissin var olması gerekiyor.
00 Yorumla
- Eğitim & Kariyer konusunda 343 cevap paylaştı.
+1 yılHerkes için eksikliktir. Ancak üniversite ve bölümü göre değişir. Genel olarak üniversiteler çalışmayan birine göre kişinin hayata daha hazırlıklı başlamasını sağlar. fakat entelektüelleşmesi kültürlü olması üniversiteye, bölüme, bölümün akademisyenlerine bağlıdır.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
88Cevap
Günümüzde pekte anlam ifade etmeyen üniversite diploması eksiklik sayılmaz. İnsanın kendini geliştirmesi gerek. Bu bir dil, meslek öğrenmek ile de başlayabilir. Sevilen işler üzerine odaklanıp eğitim alınabilir ve tecrübe kazanılabilir. Önemli olan insanların sözüne değil kendine değer vermektir.
02 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen bir hiç uğruna 4 kere sınava girdim lanet olsun. Hiç kimse rehberlik etmedi ki. O bölümü de kazanamadim. Şu an açıktan okuyorum. Keşke ilk yılda direkt iki yilliga gitseydim diyorum. Zaten hayalde Akdeniz de okumak vardı. Nedeni ise. Ortam , çevre , sosyal aktivite , imkan açısından vs.
Okumaya niyetim yoktu. Okusan da olmuyor çünkü. En azından arkadaş çevre ve eğlence edinirdim. Bundan eksik kaldım diye üzülüyorum açıkçası00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKadının bir eksiği bu oluversin ona bakarsak müstakbel gelin adayı ve onun cazgır anası için erkeklerin eksiği daha fazla... Evin niye yok, araban niye yok, işin niye iyi iş değil, paran niye düşük. Bu tür zilli o... kaynanalar yüzünden erkekler evlenemiyor.
00 YorumlaTüm kalbimle söylüyorum değil ama şöyle değil çok iyi bir bölüm ve üni kazanacaksan o zaman eksiklik ama onu dışındakiler liseden hallice çoğu , Hoca ve öğrenci kalitesi çok dusuk..
20 YorumlaÜniversite hedefe giden yolda bir araçtır. Amacına ulaşmak için alternatif araçlar bazen daha etkili olabiliyor. Ama üniversite insana farklı kazanımlar elde etmesine de olanak sağlar. Çevre edinirsin, hayata bakış açın değişebilir.
00 Yorumla
+1 yılEvet. Kendi ayakları üzerinde duramayacak kadın, hayata nasıl tutunacak? Koca parası ile mi?
Eğer kendini çok geliştirmiş vs. İse karakter olarak sağlamsa sıkıntı olmaz ama iş konusunda sıkıntı olur elbette.00 YorumlaNiye olsun ki, güzel para kazandıran bir iş yapıyorsaniz keisnlikle değil, ben marmara fiziği bıraktım 2. senede iş için. Şimdi 2.5 professör maaşı alıyorum gayette mennunum. Tabii şimdi 2 tane birden okuyorum orası ayrı :D
00 Yorumla
+1 yılRyannnn; popiş Ryannn, seni hiç sevmiyorum Ryan..
Soruya karşı tüm konsantrasyonumu yitirdim bu herifi görünce :D Hayır eksiklik değildir zaten bu zamanda okuyanlardan da (kadın erkek fark etmeksizin) pek bir şey çıktığı söylenemez.00 Yorumla
+1 yılHer şekilde eksikliktir bir çok şeyi tecrübe edemiyorsun, tamam kendini üniversiteye gitmeden de kültürel olarak geliştirebilirsin ama bunun dışında üniversiteye gitmeden yaşayamayacağın şeylerin sayısı da çok fazla
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 348 cevap paylaştı.
+1 yılBence bir eksiklik. Bambaşka bir yaşam alanlarını ve bambaşka dünyaları, bakış açılarını öğrenme ve dahası akademik eğitim anlayışını görüp anlamanın, araştırmanın fırsatını kaçırmamak gerektiğini düşünüyorum.
03 Yorumla- +1 yıl
@sellinimo hiçbir üni. sana dilediğin şekilde bir ortam garantisi vermez. Öğrenci ve hocaların yaşamı da kendilerini ilgilendirir. Önemli olan akademik ortamda sen kendine neler katarsın ve bunun nasıl çabalarsın.
Yoksa her ortamda ve her insanda eksiklik bulmak çok kolay. - +1 yıl
Sıkıntım onların kişisel hayatı değilki, alanı farklı hoclar var ve ben öğrenciyken sorum danışacak birşeylerim varsa alanının hocasına sorarım değil mi ama benim üniversitemde sen dün şu hocanın yanındaydın neden bana geldinki git ona sor , tarafını seç düşüncesi var... Ben bu muhabbetin içine girmek zorunda değilim ki ama zorla çekiliyordum
+1 yılÜniversite eğitimi almak tabii ki bir artı ama diploma olmaması da bir eksi değil. Özellikle ülke şartlarında. Herkes istediğinde başarılı olabilir bunun için bir kağıt parçası da gerekmez.
11 Yorumla
+1 yılYoo lisans eğitimi almamak hayatından bir şeyler eksiltecekse olabilir ama bence bir eksiklik değildir kendini ilgin olan alanda ve hayatta geliştirmemek eksikliktir
00 YorumlaYaşantına bağlı. Benim kız kardeşim mimarlık okudu. üniversite bitti çocuk oldu. Yıllardır çocuğa bakıyor. Mesleğine dair hiç bir şey yapmadı. Belki 3 yıla mesleğini unutucak gidicek.
00 Yorumla
+1 yılİnsanların bakış açısı farklı oluyor. Halbukı eksiklik falan değil 2 3 üniversite bitenleride görüyoruz. Ama okusan iyi olur yani. Oku bence. Açıktan falanda okuyabilirsin
00 Yorumla
+1 yılyani eksiklik olmaz eğer zaten kendini geliştirmiş bir insansan bazısına üniversite bile yaramıyor çünkü
bide iş alanında fayda sağlar ama zaten iyi bir işin varsa gerek yok00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 568 cevap paylaştı. Bu ülkede ticaret olmuş boşa alınan bir kağıt parçasından başka bişey değil
10 Yorumla
+1 yılBence günümüzde eğitim olarak çokta bir eksiklik değil kendini geliştirip artılar koymak daha mantıklı sallasan bir üni kazanırsın dağ taş üniversite
11 Yorumla
+1 yılilerde işim olsun param olsun diye okuyosan evet eksiklik ama kendini geliştirmek yeni insanlar tanımak istiyosan üniversite çok önemli
10 YorumlaKariyer hedefin var mı, gelecekten beklentilerin var mı. Sana katacak bir şeyler olduğunu düşünüyorsan oku.
10 Yorumla
+1 yılÜniversite okumazsanız da bir şekil yaşayabilirsiniz ama mesele o değil. Gelişim açısından önemli bir yere sahip ama bizim ülkede çoğu ilkokul binasından ibaret olduğu için anlamı anlaşılamıyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÜni mezunuyum. 2 tane üniversite okudum önlisans ve lisans. Nereye başvuru yapsam buna fabrika bile dahil almıyor lise önlisans mezunlarını dolduruyor. Her alımda lise önlisans falan okuma geliştir kendini.
12 Yorumla- +1 yıl
Evet doğru haklısın şu an da lise mezunları çok büyük önem yer kaplıyor
Cevap sahibi+1 yıl@excitement343400 Ne desem bilemiyorum.
+1 yılHayır kimse için değildir üniversite sadece diploma verir kendini sadece sen geliştirdim geliştirmenin okulla diplomayla ilgisi yok
10 Yorumla
+1 yılDeğildir. Üniversite okumadan da, çok güzel yerlere gelen insanlar var. Çoğu patron üniversite mezunu değildir.
00 YorumlaKadın için değil herkes için eksikliktir. Hani Türkiye'de okumak bir şey kazandırmıyor o ayrı ama o ortami yaşamak gerek
00 Yorumla
+1 yılİş olarak değil, ama okumak onemli, okuyup bitirdikten sonra elinden geldigi kadar kendini gelistirebilmeli
00 Yorumla
+1 yılkesinlikle değil ortalık işsiz mezunlarla dolu. okumak yerine bi işte çekirdekten yetişmek daha mantıklı
00 Yorumla
+1 yılHer ne kadar bu devirde üni okumak bı işe yaramiyo deseler de mezun olup diplomanın olması gerekiyor herkesin bence.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılDeğildir. İş yerimizde lise mezunu B2 seviye ingilizce bilen hatunun 6 ay içinde önlenemez yükselişini görünce bayağı ikna olduk :)
00 Yorumla
+1 yılHiçbir şey için geç değildir ve ayrıca bir eksiklik değil kendini geliştir sürekli kar kendine o zaman üniv sadece bir diploma oluyor😉
00 Yorumla
+1 yılHayır kendini her halükarda geliştirebilir sın bazen okul bile vakit kaybı gelebilir dahi olmak için üni gerekmez 😏
00 Yorumla
+1 yılinsan kendini geliştirsin yeter. sana artıları olur ama eksiklik değildir.
10 Yorumla
+1 yılşu dönemde evet. örgün gidemiyorsan uzaktan git ama bir şekilde lisans mezuniyeti olmalı.
10 YorumlaYoooo biz okudukda ne oldu üni okuycama bir iş kursaydm daha iyiydi
10 Yorumla
+1 yılerken evleniceksen gerek yok üniversite okumaya ama kariyer yapmak isteyen okumalı
00 Yorumla
+1 yılO kadar boş bölümler var ki artık iki uc üniversite bitirsen bile kıymeti yok
00 Yorumla
+1 yılOnun yerine ne yaptın bebiş. Kendini üniversite dışında da geliştirebilirsin.
01 Yorumla- +1 yıl
Hatta günümüzde çoğunlukla üniversite okumak eksiklik, 4 yıl vakit kaybı.
Hayır, girişimci bir ruha sahipsen ünili mezunlardan daha rahat bir yaşamın olabilir.
00 Yorumla
+1 yılGünümüz de maalesef artık öyle. Herkes bir şey okuma derdin de
00 Yorumla
+1 yılBir hedefin olmadıktan sonra bu işin cinsiyeti yok üniversite tamamen gereksiz.
00 YorumlaDeğil. Kendini başka şekillerde de geliştirebilirsin.
00 YorumlaDeğil artık baraj puani da yok laf olsun diye bile okunur
00 Yorumla
+1 yılBende üni okumadım diye bana eksikmis gibi geliyor çoğu kez kendimi kötü hissediyorum
01 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 934 cevap paylaştı.
+1 yılEksiklik değildir. Üniversite okumayarak da kendini geliştirebilirsin.
00 Yorumla Okumakta bazen eksiklik oluyor hayatından giden en az 5 yıl
00 Yorumlabir kadin icin degil bir insan icin eksikliktir evet 🥰
00 YorumlaArtık ayrıcalık diyemem ancak okumakta fayda olur. Deneyim daha önemli bu zamanda.
00 YorumlaZamanını değerlendiriş biçimine göre daha iyi de olabilir.
00 YorumlaBana öyle geliyor daha okumadım ama sebebi çevre ve gelişim olanakları diploma değil 😅
00 Yorumla
+1 yıldiploma almamak değil ama üniversite okumamak bence bir eksikliktir
00 Yorumla
+1 yılZaman kazancıdır. Tabi o 2 veya 4 veya 6 seneyi daha yararlı bir şekilde kullanabilirsen.
00 YorumlaKadın olanını bilmiyorum da iyi ben okumamışım şu an yaşıtlara karşın her şeyim hali hazırda
04 Yorumla- +1 yıl
Şanslı olduğun icin
- +1 yıl
Bende yaptım ayni seyi ama düzgün insanlar çıkmadi karsima
Mezun olmak için okumuyorsa kendini geliştirebileceğine iknaysa elzemdir
00 Yorumla
+1 yılDışardan okudum iyi kide dışardan okumuşum diyorum okula gitmek yerine bi meslek öğrendim şimdi şirketim var ama benim mesleğimi okuyanlar birilerinin yanında işe girmek için yortınıyorlar kendini geliştirebiliyorsan gerek yok
12 Yorumla- +1 yıl
Ben okumak istemiyorum ama meslek sahibi olmak istiyorum
- +1 yıl
Meslek sahibi olmak için okuman değil sevdiğin işi hobi olarak öğrenip kendini geliştirmen gerekli
Eğitim & Kariyer konusunda 1b cevap paylaştı. Hiç bir şeyi bir şeye bağlamamak lazım. Okuyup eşek olan çok, okumadan çok şey olan da.
00 Yorumla
+1 yılHayir deguldir. Bu hayatta hic bir sey eksiklik deyildir. Okumamak, evlenememek, cocugunun olmamasi, hasta olman hic biri eksiklik deyil sadece imtihanimizdir. Bu hayatta dogruyu secib, baskalari ne der meselesini bos verip sukr etmeli.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDeğil
Para kazan yeter
Boşboş okuyup para kaybetmek aptallıktır20 Yorumla
+1 yılEksikliktir. Öğretmen, avukat, doktor, mühendis olmazsanız yarın öbür gün evlendiğinizde kocanız sizi ezer ve sözünüz geçmez her şey mesleğe ve paranın gücüne bakıyor. Üniversite mezunu iş bulamazken lise mezunu aç yatar
00 Yorumlakadın ya da erkek fark etmez, nasıl bir işe gireceğine bağlı, bazı iş yerlerinde eksiklik olabiliyor ama normal hayatta eksiklik değildir, yine de okunulması gerektiğini düşünüyorum, sonuçta bir zararı yok, aksine yararı var.
00 Yorumla
+1 yılHayır hayata bir kere geliyorsun dilediğin gibi yap bu bakış açılari yüzünden böyle düşünüyoruz ama eksiklik değil yani elalem ne der değil de el alem ne demeli diye bakalm
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılOkuyacaksan sağlam bölümde çünkü onlarda bile zor iş sahibi oluyorsun
10 Yorumla- Devamını Gör (94)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar