Benim kardeşim öğretmen 8 bin maaşı var 3 ay yaz tatili var. Yine de şikayet ediyor. Öğretmenlik çok zor çok yoruluyoruz diye. Asgari ücretli ne yapsın öğretmenlik mi zor insanlar mı nankör?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılHayatında 1 gün bile sınıf idare etmemiş kişi dedi bunları.
Pandemi sırasında "okullar açılsın çocukları evde idare edemiyoruz" dediğiniz günleri ne çabuk unutmuşsunuz.
Nedense bu ülkede herkes, her şeyi hak ediyor ama bir tek öğretmenler göze batıyor!
Ayrıca öğretmenlerin 3 ay tatili yoktur. Max 2 aydır. Eve iş götürürler. Hafta sonu iş yaparlar. Çünkü çocuklarla geçireceğimiz her anı, saniyesi saniyesine planlamak zorundayız biz.
Bir çok ülkede okul öncesi, sınıf öğretmenliği gibi bölüm öğretmenlerine yıpranma payı olarak diğer mesleklere göre erken emekli olma fırsatı verildiğini biliyor musunuz peki?
Artı olarak memurlar arasında maaşından en çok vergi kesilen memurlar öğretmenler! Ve sandığınızın aksine her öğretmen bu şartlara mazhar olamıyor maalesef. Özelde yaz-kış çalışıp asgari ücretin altında alan öğretmenler var bu ülkede!- İnsanlar çocuklarını şu devirde ne anne babasına ne de bakıcıya emanet edemezken öğretmenlere emanet ediyor ve sonra da o emanet ettiği kişiye söylemediğini bırakmıyor.
- Çocuklarınız bu kadar değersiz mi ki, onları emanet ettiğiniz insanlara hiç bir şeyi hak görmüyorsunuz!
Umarım öğretmenlerin değerini anlamayan sizlerin çocukları berbat öğretmenlere denk gelir de, öğretmenin ne kadar önemli olduğunu acı bir deneyimle anlarsınız.
29 Yorumla
Soran+1 yılMesleği güzel yapanları tenzih ediyorum
Ama yorulsanız bile en azından 3 ay dinlenme hakkınız var
Umarım özel sektördeki gibi 3 ay tatilde maaş vermeyecek bir hükümet gelir de siz mesleğin değerini anlarsınız asıl- +1 yıl
Hâlâ 3 ay diyor. Ne batmış be!
Soran+1 yılGel yer değişelim muallimmeeeee 😂😂
Ama bizim iş zordur baştan diyeyim
1000 sayfa kanun okuman lazim tatili de yok- +1 yıl
Gel değişelim. Maskeyle tüm gün hiç susmadan konuşabileceksen, sürekli ayakta durmaktan, çocukların peşinde koşmaktan ayaklarının su toplayıp yanmasına göz yumabileceksen, çocukların sinir krizi geçirip sana vurmalarına eyvallah diyebileceksen, her gün okuldan dönüşte evde ertesi gün için plan ve etkinlik hazırlayabileceksen, evde özel vakitlerinde bile velilerin telefonlarına sabırla yanıt verebileceksen, çocuklar altlarına kaçırdıklarında hiç tiksinmeden milletin çocuğunun çişlerini temizleyip onları utandırmadan gülümseyen bir yüzle tekrar giydirebileceksen, yedek kıyafeti kalmayan çocuğa arkadaşlarının kıyafetlerinden ayarlayıp velilere ne diyeceğini kara kara düşünebileceksen...
Ve bunun gibi daha binlerce şeye sadece 1 hafta katlanabileceksen buyur. Çünkü ben her sene senin gibi atıp tutan ve 1 gün bile buna katlanamayan insanlarla çok karşılaşıyorum.
Soran+1 yılOlur değişelim
Tüm bunlar zor ama en azından 3 ay dinlenirim- +1 yıl
Hâlâ 3 ay diyor.
2 ay. Hatta bizim bölümde sadece 1 ay. O da özelde çalışmıyorsan. Ben devlette çalışmıyorum. Sabah 8, akşam 5.5.
20 çocukla. Hâlâ istiyor musun? Istiyorsan konum atacağım. Delirmeni izlemek için sabırsızlanıyorum 😂
Soran+1 yılSen 20 çocukla uğraşmak için maaş almıyor musun?
Niye gocunuyorsun?
Ayrıca özelde mi çalışıyorsun?
Özelde çalışıyorsun muhtemelen asgari ücret falan alıyorsundur zaten
Özelde çalışan öğretmenler için değil sorum devlette çalışanlar için
Misal kardeşim devlette çalışıyor haftada 3 gün çalışıyor bugün misal 2 dersi var
Yarın boş çarşamba 4 ders
Öyle- +1 yıl
O zaman ona göre ücret alır.
Ve ben devlette çalışmıyorum diye meslektaşlarımı çekememezlik yapmıyorum. Senin aksine.
Öğretmenlerin hakkı ödenmez.
Soran+1 yılSadece bazı “ öğretmenler “ in hakkı ödenmez
İnan bana o hakkı ödenmeyen bir elin parmağını geçmez
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu ulkede ogretmenlikten daha rahat bir meslek bence yok. Bu öğretmen tayfasi oyle bir tayfaki gercekten bunlarda begenmemezlik, sukursuzluk cok fazla. brans ogretmenleri icin soyluyorum haftada 3 gun okula gidipte 7-8 bin lira maaş alan baska hangi meslek var?
Hatta benim bir tanidigim 14 saat derse giriyor onuda pazartesi sali olarak ayarlattirmis mudur yardimcisina. 2 gun gidip bu maaşı alıyor. Sonra da hala çıkıp zam az verildi, daha fazla olmasi gerekirdi, yoruluyoruz falan diyorlar.
Bu ogretmenleri bir hemsire, doktor olarak ya da asgari ucretle falan calistirmak lazim o zaman bu begenmemezlikleri ortadan kalkar belki. Bir de bu işi gercekten severek yapan cok az. Buyuk bir cogunluk tatili bol, maasida iyi diyerek yapiyor bu meslegi.
Sonra bizlerin ozguvenini kiran, aptal hissettiren, derste yerin dibine sokan, kendi branşından soğutan öğretmenler oluyor. Gercekten dersini sevdiren, bu isi layığıyla yapanda cok az bu sektörde.
Ne yazik ki tıp gibi seçilerekte gelmiyorlar bölüme. Puanlari düşük. Bence daha yuksek olmali, herkes girememeli öyle.
Bir de bazilari ders bile anlatmiyor. Benim lisede dil anlatim dersine giren hocam vardı. Dersin son 10 dksi gelir defteri imzalar giderdi. Mudurle, idareyle de arası iyiydi. Kimse de bir sey demezdi. Sinav zamani da bu adam ne soracak ders islemedi ki diye kafayi yerdik.
Cogu gercekten ders bile anlatmiyor. Akilli tahtadan açıyor bir ders videosu izletiyor. Açıyor konunun metnini bunu defterinize yazın diyorlar. Eskiden yine biraz yoruyorlardi kendilerini. Onlar soyleyip ogrenci yaziyordu ya da kalkip tahtaya kendi yaziyordu artik onu bile yapmıyorlar. Denetimde yok. Eskiden müfettiş olayi vardi o da yok. Cok rahatlar her konuda.21 Yorumla
Soran+1 yılBundan güzel anlatılamazdı
En iyi cevap 👏👏👏
Eğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı. Evet zor meslek ve kutsal meslek. Ama evet ozellikle pandemiden beri saglik v3 egitim calisanlari fazla rahatladi. Belki daha fazlasini hakediyorlar ama gunumuz sartlarina bakarsak tabiki iyi kazaniyorlar. Her is zor benimde isim zor. Asgari ucretlininde zor. Insanlar hep sikayet etmeye alismis sukretmeyi unutmus. Sinavlara calisip ettigi dualari, bu sefer kazanicakmiyim acaba dedikleri o anlari cabuk unutuyorlar. Nice memur torpille ise basliyor ama hep sikayet ediyor. Sanki haketmis gibi. Ama isini layikiyla yapan cok az. Hep baskalarini suclamasini biliyoruz, donup kendimize hic bakmiyoruz.
121 Yorumla
Soran+1 yılHaftada 30 saat çalışıyormuş
Ben özel sektörde çalışıyprum
Devlete geçmek istiyorum declette hiç rahat değil diyor
Soran+1 yılBir de benim arayış içinde olmam kötü bir şey mi
Soran+1 yılMühendisim hukuk okuyorum
Bir yandan çalışıyprum
Bir yandan da kpss çalışıyprum
Böyle arayış işte
Soran+1 yılBu açıdan arayış içindesin diyor
Arkadaşlarımda kpss çalışıyor
Onlar için de hep kendin gibi arkadaşlarını bulmuşsun hepsi arayış içinde hiçbiri de benim mesleğim artık bu deyip işine odaklanmıyor diyor
Soran+1 yılBen hukuk okuyorum bi yandan da
Çöp bölüm bi işine yaramayacak diyor ya
Moralim bozuldu cidden hukuk işe yaramaz mı
Soran+1 yılHayr ya onun durumu benden daha iyi ya nie çekemesin
Hukuku genel olarak boş buluyor
Soran+1 yılKötü biri değil ya
Ama hukuku beğenmiyor
Soran+1 yılNe kadar alıyorsun dedi
Dedim ki
6500
Yalan söylüyor olmayasın zam aldın da söylemiyor musun
Senin on binden aşağı çalışmaman lazim diyor
İnanmıyor
Soran+1 yılNe bileyim
Senelerce izin dahi yapamamış biri olarak
Hatta doktora gitmek için dahi izin alamamış biri olarak üzüldüm dediklerine
Soran+1 yılUmarım
Baksana aşağıdaki muallime adında bir kullanıcı ne yazmış
Soran+1 yılAynen öyle
Gizli Üye(30-35)+1 yılnankörün önde gideni öğretmenlerdir. yıllık yaptıkları tatil ile aldığı maaşları hesaplasınlar. kaç iş gününe ne kadar maaş denk geliyor hesaplasınlar.
123 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılyaz tatilinin yanında 15 tatil kar tatili coart tatili var oldu var. onlarla tatili 4 ayı geçiyor. 12 ay 8 bin maaş alsa zaten max 8 ay çalışıyor aylığı 12 bine gelir. ek dersleri ile 15 i bulur. doyumsuz hepsi
Soran+1 yılBir de asker imam memur maaşına kimse ne laf etmez demiş biri
Cevap sahibi+1 yılboş ver hep fazlasını istiyorlar. çok bile maaş alıyorlar. haftada max 30 saat çalışıyor birde. işçi ne yapsın
Sende hep arayış içindesin diyor kpss çalışıyorum diye
Cevap sahibi+1 yılkendi rahat ya ondan sen rahat etme istiyor. günde beş saat çalışıp iş yapıyor. çalış kardeşim sen bakma kimseye. maaşın garanti olur özeldeki gibi insanlara minnet etmek zorunda kalmazsın.
Soran+1 yılAynen öyle
Hem kpss çalışıyorum
Hem hukuk okuyorum
Sende hep bi arayış içindesin diyor bana
30 yaşına gelsen bile arayıştan vazgeçmedin diyor
Cevap sahibi+1 yılaçık açık kıskanıyor. kazan ve cevabını ona ver.
Soran+1 yılHukuk çöp bir bölüm iş imkanı yok diyor
Öyle mi cidden
Cevap sahibi+1 yılresmen kıskançlıktan çatır çatır çatlıyor. hukuk çöp olsa onun okuduğu bölümden puanı fazla olmazdı. ne biçim ablan varsa artık
Soran+1 yılHukuk artık çok yüksek değil puanı ama benim 2. Ünv bi işe yaramayacak diyor
Cevap sahibi+1 yılöğretmenlikten yüksek yine de. sen devam et kpss ye de hazırlan devlette avukat olursun.
Soran+1 yılUmarım olurum hayırlısıyla
Kurtulurum şu özel sektörden adam gibi maaşım olur
Doğru düzgün iznim olur
En acısı da ne biliyor musun
Annanem öldü tek gün cenazesinde izin alabildim
Orada da devamlı telefon açıp durdu patron
Cevap sahibi+1 yılilk ünüversiten ne?
Soran+1 yılElektrik mühendisliği
Cevap sahibi+1 yılsen de işsiz kalıp ablana meze oluyorsan millet ölsün. o ne mezunu?
Soran+1 yılÇalışıyprum ama özel sektörde
Tabi şartlarım çok iyi değil
6500 maaş alıyorum
Senelik izin va yok
Haftada 50-55 saat mesai
O fizik öğretmeni
Cevap sahibi+1 yılsenin en az 15 bin alman gerekiyor. hangi şehirdensiniz siz
Soran+1 yılİstanbul
Ama özel sektörde öyle 10-15 maaş hikaye
Bulduğuna tutuyorsun
Cevap sahibi+1 yılorganizasi olan biryererde yaşasan iyi paralar alırdın. yaşkaç senin
Soran+1 yılTorpil lazım çevre lazım hepsi için
29 ben
Cevap sahibi+1 yılŞehir hangisi
Cevap sahibi+1 yılPardon İstanbul yazmistin hatırladım. Buyuk sehirlwrde iş imkanı daba iyi ama organizesi olan yerler daha iyi
Soran+1 yılKadınları tercih etmiyorlar çok
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
26
Cevap
30Cevap
Özel sektörde de çalıştım. şu an öğretmenim. Özel sektör çok yorucu ve cidden maddi gelir olarak yetmiyor. Üstelik tatilin, iznin yok. Sadece çalışmak demek, paran olsa bile harcayamıyorsun. Öğretmenlik ise emek olarak yorucu ve sorumluluk ağır. Karşındaki bi ürün değil ama defosu o kadar büyük olabiliyor ki diğer öğrencilerin de kötü etkilenmesine neden olabiliyor. Her akşam eve başım ağrıyarak geliyorum. En ufak bi olayda ya da şikayette soruşturma geçirebilirsin. Onca yıllık okuman ve meslekteki yılların bi öğrenci yüzünden elinden alınabilir. Ben iki sektörü de görmüş biri olarak sadece şunu söylüyorum. Kolay iş yok. Devlette bi tık daha rahatlık var. Ama öğretmenler yattığı yerden maaş alıyor diyenlere de şunu derim. Siz de olun. 17 yıl okuyun, 3-5 yıl işsiz gezin atanmak için, boğazınıza kadar borca batmış halde atanın, bilmediğiniz bi dağ başına, siz de rahat edin.
46 Yorumla- +1 yıl
Atanma sorunu varsa demek ki yeterince öğretmen var demektir sizde öğretmen olmayın ozaman devletin ihtiyacı yoksa tabiki sizi atayip bedavadan maaş baglamasin. Ayrıca borç batağında olmak yerine sizde bi fabrikada işçi olarak calisabilir borçlarınızı odeyebilirdiniz. Ayrıca bir öğrenci yüzünden soruşturma demissiniz ne demek bir öğrenci o öğrenci olmazsa senin de orada işin olmaz çocuklarımızı kimlere emanet ediyoruz böyle
- +1 yıl
@zzzaaafffeeerrr ben şunu anlatmaya çalıştım. Okuyun okuyun dediler okudum okul bitti. 46 bin kişide 1500e girmem lazım atanmam için. Dershaneye gittim atanabilmek için. 33 bin kyk kredisiyle okudum ailemin maddi gücü yetmiyordu beni okutmaya. Puanı aldım ama alımı beklerken boş durmadım çalıştım zaten. Size bi öğrenci derken öğrencilerin hepsi bize emanet. Birinin saçının bi teline zarar gelse kimseye açıklayamazsın. Ama çocuğun üstünde bıçak çıkıyo velisi gelip benim çocuğum kendini koruyor diyo. Kavga ediyor çocuk. Velisi gelip okul basıyor. Yani biz de kolay şartlarda değiliz. Kimse güllük gülistanlık değil. Keşke herkes emeğini alabilse. Dedim zaten özel sektör daha zor diye.
- +1 yıl
Kredi imkanı sağlamış devlet faydalanmissin ödeyeceksiniz tabiki zamanı geldiğinde. O atanamayan bilmem kaç bin kişi atansa herhalde her öğrenciye bir öğretmen düşer tabiki ihtiyaç olduğu kadar alım yapacak devlet. Bende güllük gulistanliksiniz demedim fakat size göre çok çok çok daha fazla zor şartlarda çalışıyor insanlar. Ben kaynakçıym gemi inşaa kaynakcisiyim gel bir gün sadece yanimda dur çalışma sadece yanimda durmak için yirmi bin aylık maaş verseler yine durmam canımı yolda bulmadım dersin. Ve benden çok daha zor şartlarda çalışanlar var mola Yok cay Yok kahvaltı Yok kaç gün gidersen okadar para okadar sigorta var. Öğretmenlik çok daha rahat bir meslek boş konuşan zorluk görmemiş çok öğretmen var buda bir gerçek. Ve en önemlisi atanamama riskini göze alıp okuyosunuz sonradan isyana gerek yok bence. Kısmet her şey herkes öğretmen olsa dediğim gibi her öğrenciye bir öğretmen düşer ve devlet bunun altından kalkamaz. Sukredin arkadaşım birtane şükür diyen öğretmen görmedim duymadım.
- +1 yıl
@zzzaaafffeeerrr haklısınız dediğim gbi ben özel sektörde de çalıştım. Asgari ücretin altında çalıştığım da oldu, asgari ücretle çalıştığım da oldu. Devlette çalışmak bi tık daha rahat kabul ediyorum. Ama buralara gelmek için de neler çektim Allah biliyor. Şimdi öğretmenler yattığı yerden 6-8 bin maaş alıyor dendiği zaman benim de ağrıma gidiyor. Allah kolaylık versin tüm çalışanlara. Herkes kendi ekmeğinin derdinde ama ekmek aslanın ağzında işte. Hangi sektöre el atsan bu durum aynı.
- +1 yıl
Bir tık değil bence baya baya bir fark var arada ben emeğinize aldığınız maaşa bir şey demiyorum fakat çok zor şartlarda çalışıyor öğretmenler hakkını alamıyor diyenlere hiç hak vermiyorum onlar zor şart görmemişler kâbus gibi işler var Sabah kalkıp yüz kere gitsem mi gitmesem mi diye düşünüp kalkıyor insanlar yatağından
Soran+1 yıl@zzzaaafffeeerrr bende bunu anlatmaya çalışıyorum
Misal kardeşimin bugün 2 saat dersi var
Okula gitmek istemiyorum çok yoruluyorum çok yoğun diyor
Sadece 2 saat gidecek gelecek
Bu nankörlük ve şımarıklık o kadar aç ve işsiz insan varken
+1 yılYerin onlarca metre altında madende çalışan maden işçileri sabah ayazda inşaatta çalışan inşaat işçileri çok iyi şartlardalar öğle yemeği hariç mola yok sabahın köründe çamurun pisliğin içinde soğukta ayazda açık alanda yaz günü güneşin alnında okadar iyi şartlardalar ki anlatamam. Öğretmenlik çok zor haklılar 40 dakikada bir mola kar yağdı tatil bayram seyran yarıyıl yaz tatili vs vs tatilde tatil kalorifer yanar kışın sıcakta yazın setindeler çok zor evet gerçekten bukadar rahatlığa alismislar o yüzden çok zor öğretmenlik.
15 Yorumla
Soran+1 yılBana şımarıklık ve nankörce geliyor
- +1 yıl
e bu insnalar boşuna mı yıllarca dirsek çürüttüler? Sosyalizmin gelmesini mi istiyorsunuz?
- +1 yıl
@GeceninGölgesiMiVar her dirsek çürüten öğretmen olsa vay halimize. Artı bir şey demedik başımızın tacı layıkıyla yapanlar fakat birtanesi şükür desin insanlar cehennem gibi kâbus gibi işlerde çalışıyor akşam eve gelip yemek çay dan başka sosyalleri olmuyor. Zırt pırt tatil yapıp sıcak soğuk görmeyen sandalyesine oturup anlatan öğretmenler şükür demeli
Soran+1 yılGörüş sahibi arkadaşım
Asgari ücretle çalışan insan sadece okumamış kesim değil
Atanamamış öğretmenlerde asgari ücretle çalışıyor
Misal doğal kolejinde öğretmen maaşları asgari ücret ve onun belki bir tık üstü
Bu beyin özürlüler asgari ücreti sadece okumamış kesimin aldığını sanıyor
- +1 yıl
bak bak nasıl da hakaret ediyormuş, aferin çocuğuma insan gibi konuşmasını büyüyünce öğrenirsin artık. :D Kendi kardeşini çekemeyen birine ne desek boş zaten de :D
- Eğitim & Kariyer konusunda 444 cevap paylaştı.
+1 yılİnsanlar nankör. Kuran'da öyle yazıyor. Bak aynen şöyle diyor: Gökleri ve yeri yaratan, gökten su indirip onunla size rızık olarak türlü türlü ürünler çıkaran Allah’tır; izni ile denizde yüzüp gitmeleri için gemileri emrinize veren, nehirleri sizin için faydalı olacak şekilde yaratan O’dur.
Düzenli seyreden güneşi ve ayı sizin için yararlı kılan, gece ile gündüzü faydalanacağınız biçimde yaratan O’dur.
O size istediğiniz her şeyi verdi. Allah’ın nimetlerini saymaya kalksanız başa çıkamazsınız. Şu bir gerçek ki insanoğlu çok zalim, çok nankördür!(İbrahim 32-33-34)11 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle bundan güzel amlataılamaz
- Eğitim & Kariyer konusunda 401 cevap paylaştı.
+1 yılÖğretmenlerin hepsi boyle yaptiklari hir sey yok bir çoğu ailelerin gelir duseyine gore ogrencileri ayırip torpil yapiyor ders anlatan ogretmen yok zaten akılli tahtadan tık tık birde fotokobi bitti ders sonra dusuk sozluler bilgiside yok çogunun ben 23 yasindayim tonla ogretmenim oldu sadece 2 tanesi gercekten ogretmendi onlarida okulda diger hocalar hic sevmezdi.Çocuklara hem fiziksel hem psikojik şddet uyguluyorlar egitimden sogutuyorlar çok bile onlara o maaş sınav yapilmasi lazim ogretmrnlere bilgili tecrubeli ogretmenler yuksek maas almali digerleri stabil maas almali eskiden en azindan mufettis vardi simdi oda yok iyice bosverdiler ogrencilerin yuzune bakan yok her okukda belki 1 tane vardir o kadar az yani
125 Yorumla- +1 yıl
Ha birde şu var geneli asker polis düsmani iste polisler hic çalismiyor bilmem ne
Lisedeyken askerlik basitse bırak ogretmenligi asker polis ol demistim beni dersten atmişti çatlak kadın 98 almistim sinavdan napti etti baska kagitla karisti dedi 62 ye dusurdu optik okuyucuyla okunuyordu sinavlar
Soran+1 yılBiri de demiş ya
İmamın maaşına laf eden yok diye
Soran+1 yılBizimde öyle yapan öğretmenler vardı
Yani boş çoğu ya
Kadın olanlar zaten yarı ev hanımı gibi- +1 yıl
Ha aynen onu unutmuşum imam asker polis yedi 24 bunlari konuşurlar o asker olmasa acaba okulda ders isleyecek misin canım kadın valla insani sinir ediyorlar ya birde ben bu kadınin kocasi vardı ogretmen masasind oturuyordum ogle arası ismimi aldi disipline vericem dedi. sonra tam ben bubolayi bir kiza anlatiyordum şu catlak adam ismimi aldi diye oda kızlariymiş yayilmislar okula bu kadınada şerefsiz demistim arkasından omzuma dokundu hadisınifa dedi serefsiz deme sebebim annesi ölen bir kız vardi bildigi halde evde yemekleri annen mi yapiyor sen mi dedi kiz kendini kitledi kimseye acmadi bir suru olay oldu o kızla ilgilenmedi bu durumda sevgilisinden ayrilmis baka bir kiz vardi canı sıkkin diye onunla sohpe etti dersi bıraktı
Soran+1 yılHep öyle yapıyorlar iş garantisi var ya ondan
Bak mesela hiç şükür yok ağızlarında hep şikayet brn ondan sevmiyorum onları
3 ay tatili var
Buna bike şükür etmiyorlar
O karı da tam ş siz kusura bakmada- +1 yıl
Okuldayken de tatiledeler zaten yaptiklari bir sey yok ki gercekten idealist isini dogu yapan ogretmenleride hicbiri sevmiyor ogrencilere o hocayi kotuluyorlar
Soran+1 yılDoğru vallahi gerçekten
Benim tanıdığım öğretmenler mesela bana diyor ki
Hukuk okuyorum ben şu an
Hukuk çöp okuma- +1 yıl
Onlara gore her meslek çop surekli bunu soylerler tıp kotu muhendislik kotu hukuk kotu herkes hukuga gidiyor iste herkes muhendis oluyor insanin modunu dusuruyorlar yasama hevesini bitiriyorlar cunku o kadar bos vakitleri var ki hep bunlari dusunerek geciyor zamanlari
Soran+1 yılEvet aynen öyle
Baksana yukarda muallime isimli biri de ne yazmış
O da bu dizin okuldaki gibi galiba- +1 yıl
Belki o iyi bir egitimcidir ondan kırilmistir ama ben kendi cevremdekilere dedim cidden yaptiklari hicbir sey bilgileride yok bizim matematikci derste sevgilisiyle. mesajlasirdi bizede ders kitabini okuyun derdi ve kadin turkiye 30. Suymus yani herkes derdi iste turkiye 30. hoca bu yapamiyorsaniz sizin sucunuz diye yuzumuze bakmazdi yalakala olanlara yuksek verirdi ben gittim sikayet ettim onu milli egitime ilcedeki kaymakama gittim ilkokulda okukuda topladim sonra beni ve bir arkadasim vardi onu cagirdi ogretmenler odasinda azarladı 😂 deli kadın ya
Soran+1 yılÇoğu böyle ya
Sonra da öğrenci
Suçlu olur ama 😂😂öğrenciler berbat yeni nesil çöp derler
Var ya yeni nesil matematik sorularını
O öğretmen bile çözemez- +1 yıl
Zaten cozemiyorlar cozumlu kitap kullaniyorlar hep ya da akilli ytahtadan tik tik hepsini bir sinava soksan cogu gecemez
Soran+1 yılTabi ki
O sorular çok zor
Artık 20-25 net yapan diş eczacılık kazanıyor- +1 yıl
Baktim dedigin yoruma sallamista sallamis ben hic oyle ogretmen gormedim okullarda cocuklari dovup taciz edenler kim acaba ya biraz idareli atin demi bizim baska bir hoca vardi bir arkadasim vardi erkek biz lisedeyken sabah gec geldi annesini gormus ruyasinda annesinin mezarina gitmis cok kotuydu ustu falan bile toprakti geldi iste briazda psikolojisi iyi degildi o ara cocugu muslugun altina sokup yikadi dovdu erkek cocuk yani herkesin içinde rencide oldu gel ben seni ruyadan uyandirayim dedi onuda sikayet ettim ben mudure mudurde bana kizdi hepsi ayni bosuna konusmasinlar pandemi doneminde bedava para aldirlar ben olsam. hic pandeminin p sini demem yani yuzum olmaz
Soran+1 yılBende öyle
Çalıştılarsa bile boş boş tabi çok ağır şartlarda çalışmadılar
Benimde ilkokul öğretmenim erkekti ve sapıktı herkesi dövüyordu bi de o geldi aklıma- +1 yıl
Kadın hocalar daha fena benim. gorudklerimde erkeklerden daha kotu erkeklere yuruyenler bile vardi kadin bir hoca vardi erkeklerin onunde dugmelerini acardi cikarten kapatirdi dersten çikarken yani ama iyi olan hocalarda var 2 tane hocam bardi biri biyolojici biride fizikci ikiside cok iyiydi erkekti onlar o kadar bilgiliydiler ki hic test falan cozmememe ragmen o sene uni sinavinda ikisinide fullemistim halada aklimda soyledikleri unumadim kalıci sekilde ogrettiler her seyi onlarda tek yarim donem girdi derse kimse cekemezdi ikisinide
Soran+1 yılBenimde öyle iyi öğretmenlerim oldu ama çok az ya onların sayısı
Gemeli yata yata para aşmak istşyor- +1 yıl
Benim sinirlendigim çocuklara genclere o kadwr dusmanlar ki jiye ogretmen oluyorlar yani cocuklari sevmiyorsun surejli sikayetcisin niye ogrrtmensin demi
Soran+1 yılEvet günde kaç saat çocukla uğraşmak zor diyorlar ama bilerek seçmediler mi
Sana zaten o çocukla uğraş diye para vermiyorlar mı- +1 yıl
Çocuklara tiksinerek bakiyorlar ve o meslegi seciyorlar yani iyi olanlara sozum yok ben kotu olanlara diyorum mutsuzsaniz ayrilin isten
Soran+1 yılAynen öyle
Doktorlarında bazıları böyle bak
Hastaya küçümseyerek bakıyorlar- +1 yıl
Bence sen ablani takma boş ver oyle ablada olmaz fesatlık var içinde
Soran+1 yılFesat mı bilmiyorum da
Mesela bugün 2 saat dersi varmış ama ona nöbet yazmışlar
2 saat dersim olduğu halde tüm gün okulda olacağım
Olmasa uyurdum 9 a kadar demiş- +1 yıl
Zaten cogu 2 gun okula geliyor diger gunleri bos oluyor o yuzden ders programlari cok uçuk oluyor
Soran+1 yılEvet onu bile beğenmiyorlar
Zor şartlardan kasıt insanlarla uğraşmak zor. Hele ki çocuk veya ergense bu 2 katına çıkıyor. Büyük bir şehirdeyse ayrı sıkıntı, her gün 8 saat boğaz patlatmak,öğrenciler anladı mı anlamadı mı bunun telaşını çekmek,öğrenci ile ayrı velisi ile uğraşmak zor. O anlatılan eski sert öğretmenlik de yok artık. Ne desen şikayet ediliyor, disiplin sağlamak zor. Parası iyi diye sussun aman hiçbir şeyden şikayet etmesin buna hakkı yok mantığı çok saçma. Ki artık o paranın bile bir önemi yok şu devirde. Tatil günlerine gelirsek hafta da iki gün de olsun be bacım, dinlensinler bi. 3 ay tatil deniyor ama 3 ay falan değil o, okullar kapanınca seminerler başlıyor, okullar açılmaya yakın yeniden seminerler olur. Max 2 aydır tatilleri. Bırakın yılın yorgunluğunu atsınlar. Neyse yavaştan sinir basıyor beni uzatmayayım, demem o ki her iş kendi icabında zordur. Dışardan bakmakla eleştirmeyin, buradaki davarlara da söylüyorum öğretmen düşmanlığını kesin. Hayır batan çıkan ne onu anlamadım?
01 Yorumla
Soran+1 yıl2 ay tatil az mi?
Özel sektörde en son 2020 de izin kullandım o da 2 gün
Biraz şükür edin sadece inanın bunda kötü bir şey yok
Hem hayat sizin için de kolaylaşmış olur
Gizli Üye(36-45)+1 yılYaptığı nankörlükten başka bir şey değil. Sadece bir ay özel sektörde çalışsın. asgari ücrete haftada sözde 45 olan çalışma saatini mesai vermeden 50-55 saat calıstırıp elınden gelse izin bile vermeyecek olan serefsızlerle karsılassın bakalım. Ondan sonra okulun yerlerini öpmüyormu ben baska bir sey bilmiyorum.
21 Yorumla
Hukuk okuyorum aynı zamanda
Bana diyor ki sende hep bi arayış içindesin
Gizli Üye(30-35)+1 yılOnlar zor şart görmemiş ben de üniversite mezunuyum smmm stajyeriyim senelerce bu noktaya gelebilmek için özel sektörlerce sömürüldüm haftalık 60 saat çalışma ki mesai ücreti kesinlikle almıyorsun asgari ücretin bir tık üstü izin alsan senelik izninden veya ücretinden kesilir ve üstüne beş karış surat hadi bakalım bu şartlarda çalışsınlar görelim tiplerini
112 Yorumla
Soran+1 yılSizin mesleği biliyorum
Benim kardeşimde atanmadan önce muhasebeci yanında çalışıyordu
Şimdi diyor ki :
“ öğretmenim ama muhasebede çalışırken daha az yoruluyordum. “
Cevap sahibi+1 yılO zaman muhasebeye geri dönsün şikayetçi madem
Cevap sahibi+1 yılAyrıca çalışma şartları daha kötüyken ve stresi hat safhada olan bir meslek nasıl daha az yorucu oluyor onu da anlamış değilim
Cevap sahibi+1 yılHer meslek zorludur kendine göre sıkıntıları vardır ama senin soruna gelirsek öğretmenlik mesleğinin şartlarına göre bu kadar fazla şikayet edilmesi nankörlük
Soran+1 yılO ofiste evrak giriyordu sadece
Ama maaşı 500 tl falandı haftalık 😂
Şimdi atandı şimdi de devlet boş iş diyor
Sen ofis mi açacaksın serbest mi
Soran+1 yılBence de
Ben kpss ye hazırlanıyorum
Aynı zamanda hukuk okuyorum
Bana hukuk çöp okusan da işe yaramaz diyor
Cevap sahibi+1 yılOfis açmak isterim ama ortak olarak şu an şirkette çalışıyorum
Cevap sahibi+1 yılSadece evrak girmekte sorun yok onu herkes yapar haliyle maaşı da az olur 🙂 insanlar kpss için yıllarca çalışıyor boşuna mı devlet gibisi var mı ya
Cevap sahibi+1 yılNeee kardeşin iyi mi hukuk nasıl çöpmüş dinleme onu sen yoluna bak
Soran+1 yılHukukta çok mezun var diye çöp diyor ve de yaşım da 29
Bitince hiç bir işe yaramayacağını düşünüyor
Cevap sahibi+1 yılHukuk sağlık eğitim mühendislik gibi sektörlerin işsizlik oranı çok çok düşük çöp değil yani
Soran+1 yılHukukta yer açabilirsin işte tek yapacağın o olur
Öğretmen olmak ilk zamanlarda oldukça zordur.. onca çocuğu idare etmek kolaymı.. terbiyeyi okuma yazmayı herşeyi öğretiyorlar..
Bazı öğretmenler 5 kuruş etmez ama genel olarak öğretmenlik zor bir meslektir02 Yorumla
Soran+1 yılO bahsettiğiniz türde öğretmenler bir elin parmağını geçmez
bu yaşıma geldim halinden memnun olan öğretmen görmedim, sürekli şikayetçiler, gözleri doyamadı bir türlü bizde bu insanlardan çocuklarımızı yetiştirmelerini bekliyoruz
11 Yorumla
Şartlar olarak zor değil sonuçta dışarda hava koşullarına yenik düşen bir sürü insan var eğitim özellikle eğitmek zor ama kolay olan iş yok ben o kadar zor olduğunu düşünmüyorum şartların
112 Yorumla
Soran+1 yılNiye
Soran+1 yılSenelik iznim Bile yok
Soran+1 yıl29
Soran+1 yılBen öğretmen değilim
Mühendisim
Soran+1 yılÇok emek verdim ama bu ülkede karşılığını almak zor
+1 yılBir bakan dediği 15 saat haftada çalışıyorlar‼️ 15 saatte maaş almadan zorunlu gönüllü bunu bilen yok‼️ Bir ülkede sağlık adalet ve eğitim çalışanlarının maaşları sorun ediliyorsa o ülke ilerleyemez.
012 Yorumla
Soran+1 yılAaa öyle deme 15 saat çok
Sonuçta çocuklarla uğraşıyorlar 😂!- +1 yıl
15 değil 30 saat toplam yazık be kardeşine 🙂
Soran+1 yılÇok yazık valla
Haftada 2 gün okula gitmek 👏- +1 yıl
2 gün mü? Branşı ne?
Soran+1 yılFizik
- +1 yıl
Düşün memleketin halini😁 din dersi var birde seçmeli din var beden var birde seçmeli beden var fakat fizik haftada 2 gün eyvah eyvah gerçekten de çok yazık 😪 kardeşin ne yapsın ⁉️
Soran+1 yılBugün 2 saat dersi vardı
Gitmek istemiyorum diye ağlıyor
- +1 yıl
Bak bu çok ilginç 🤣🤣🤣
Soran+1 yılYani
- +1 yıl
Ona suyun kaldırma gücünden bahset elinde de bir bardak soğuk su olsun 🙂
Soran+1 yılKpss ye hazırlanıyorum
Bana diyor ki
Devlette çok rahat değil- +1 yıl
Pek değer bilmiyor sanırım. Sana da başarılar.
Ya şu var ki o kadar öğrenci ile uğraşmak kolay değil
Fakat 8 bine de bir zahmet ugrassinlar
Yarısını alıp iki kat zor koşullarda çalışıyor çoğunluk01 Yorumla
Soran+1 yılYoooo olmaz az o para
+1 yılNankör başka bise değil ver onu bi fabrikaya 1 ay çalışsın gerçi 1 ay dayanamaz da görür ozaman ebesinin terliğini, memnun değillerse bıraksınlar bu kadar basit sırada bekleyen çok öğretmen var
05 Yorumla
Devlete geçmek istiyorum declette hiç rahat değil diyor- +1 yıl
Birsey demek istemiyorum ablan mis zaten ağzımdan kötü bisey çıkar şimdi en iyisi mi susim ben 😄
Soran+1 yılYukarda biri de yazmış ya imama memura laf edilmiyor diye
- +1 yıl
Hep boş isler
Soran+1 yılAynen
+1 yılNankörlükten başka bir şey değil ki bu. Yazın 3 ay kışın 1 ay tatil hafta sonu tatil. Dini bayramlar tatil. Senenin yarısı tatil nerdeyse daha şikayet mi ediyor. Sanki sırtında taş taşıyor 🙄
011 Yorumla
Rabbim onu başka işe muhtaç etmesin bu kaa nankörlük olur anca
Soran+1 yılNeyse ben özel sektörde çalışıyorum
Kpss ye hazırlanıyorum
Bana diyor ki
Sende hep bi arayış içindesin
- +1 yıl
Çekememezlik mi var
Soran+1 yılHayır ya
Onların durumu benden daha iyi
Ama işte ben asgarinin bi tık üstü alıyorum
Bu yüzden de kpss düşünüyorum
Arayış içindesin diyor
Kısacası şartlarımı değiştirmek istiyorum- +1 yıl
Sen en mantıklı olanı yapıyorsn
Soran+1 yılMecbur
Yani bende istemezdim
Bu yaşta yeniden okumayı ama yapacak bir şey yok- +1 yıl
Okumanin yaşı olmaz
Soran+1 yılİşte kınıyorlar
30 yaşındayım bu 2. Ünv
Öncesinde mühendislik okudum şimdi hukuk okuyorum
Bana dediği hukuk boş bölüm- +1 yıl
Hukuk mu boş bölüm 😂😂
Soran+1 yılEvet boş bölüm
Mezunları hep işsiz ya da asgari ücretli diyor
+1 yılBasit çocuklarla ilgileniyor 3 ay tatili var diye kek meslek olarak görülen öğretmenlik aslında ciddi anlamda zor bir meslektir
11 Yorumla
Soran+1 yılDoğrudur
öğretmenliğin neresi zor yaa. millet abartıyor. o kadar beğenmiyorlarsa çalışmasınlar. bürsürü boşta gezen var
01 Yorumla
oturarak başarıya ulaşan tek varlık tavuktur herkes çalısıyor herkesin mesleği kendine zor ama gerçek şu ki emek olmadan yemek olmuyor
04 Yorumla
Soran+1 yılBana diyor ki
Sen ve arkadaş çevrem hep arayış içimdesiniz diyor
Ben kpss ye hazırlanıyorum diye
Gizli Üye(25-29)+1 yılabartıyorlar ya hiç sevmem öğretmenleri çoğu cimri ve parası için yapıyor kimse adam akıllı öğrencilere sevgi beslemiyor şu ana kadar tanıdığım iyi öğretmenlerin sayısı iki elimin parmaklarını geçmez
11 Yorumla
Soran+1 yılBenimde öyle
- Eğitim & Kariyer konusunda 5,3b cevap paylaştı.
+1 yılYani bu her öğretmen için değişiyor kimisi zor şartlarda çalışıyor kimisinin ki çerez
11 Yorumla
Soran+1 yılEn çok onlar şikayetçi
+1 yılHayalimde ki 3. Meslek falan olabilir.
Çok güzel meslek ve bir o kadar da kutsal.01 Yorumla
Soran+1 yılÇalışma şartları
Keşke geberseler..
O derece tiksiniyorum şu nankör tiplerden...07 Yorumla
Soran+1 yılÖyle deme de
- +1 yıl
Nankör insana tahammülüm yok
Soran+1 yılAaa öyle deme çocukla uğraşıyorlar !😂
- +1 yıl
kanka yiyorsa fabrikada çalışsınlar
Tutan yok onları
Soran+1 yılFabrikada çalışmak popiş ister
- +1 yıl
O gotttt yok ama salya kusmuk nankörlük diz boyu
Soran+1 yılAynen öyle kanka ve asgari ücretle çalışan sadece okumamış kişiler sanıyorlar
- Eğitim & Kariyer konusunda 897 cevap paylaştı.
+1 yılÖğretmenlik dünyanın en rahat mesleği, hiç boşuna dert yanmasın...
01 Yorumla
Soran+1 yılYooo olmaz çok zor
Bu cümleyi kurana 1 ay dene diyorum. O zaman adım kadar eminim hak verecekler
01 Yorumla
Soran+1 yılOlur denerim
Her mesleğin ayrı zorluğu var derler. Bu doğru. Fakat insanların da nankörlük ettiği olmuyor değil.
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle
+1 yılYa her meslek zor ne yapalım şimdi herkes mi söylensin
05 Yorumla
Soran+1 yılHerkes söyleniyor zaten
- +1 yıl
Benim sinir olduğum şey ne biliyor musun? Herkesin söylenip kendi mesleğini yüceltmesi. Yaa inan her meslek zor ama bunu bile bile seçiyoruz. Sonradan mızmızlanmak çocukça. Benim de mesleğimin kendine göre zorluklara var ama gerçekten 1 kez bile ağzımı açmadım çünkü bu yola bilerek girdim ben
Soran+1 yılMeslek ne
- +1 yıl
Öğretim üyesiyim
Soran+1 yılGüzel
+1 yılEn az 40 kişilik sınıflarda çalışmak ve günde en az 5 sınıfa girmek diyorsan evet zor
01 Yorumla
Soran+1 yılBranş öğretmenleri
şu ülkede en rahat meslek grubudur öğretmenlerinki her ne kadar hep şikayetci olsalarda..
05 Yorumla
Soran+1 yılBen kpss ye hazırlanıyorum
Bana diyor ki
Sende hep bir arayış içindesin
Soran+1 yılNe yapacağım dinledim geçtim
Bir MEB çaşlışanı olarak öğretmen tayfasının memnun edilemeyeceğini biliyorum
00 Yorumlaİnsanoğlu doyumsuzdur heo dsha fazlasini ister. Bu yüzden çok takma herkes için böyle
00 YorumlaBence gayat idael ne fazla ne az tabi öğretim seviyenin düzeyine göre de değişir
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 503 cevap paylaştı.
+1 yılZor şartlarda çalışan bir çok meslek var. İstisnalar hariç kim yatarak evini geçindiriyor ki?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİşini severek yapıp şikayetçi olman bir öğretmen tanımadım. Sevmeyen her şeyde kusur bulur, öğrenmenlik bu ülkede yapılabilecek en rahat meslek.
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılDevlet daha rahattır.
Soran+1 yılAynen
Gizli Üye(25-29)+1 yılAsgari ücretli ile niye kıyaslıyorsun? Asgarücretlilrt okumamış vasıfsız kişiler
19 Yorumla
Soran+1 yılVasıfsız mı?
Mühendisim
Yüksek lisans yaptım
Maaşım asgarinin bi tık üstü
Ben vasıfsız mıyım?
Cevap sahibi+1 yılevet öylesin. bilkent, boğaziçi, koç, odtü mezunlarına niye asgari ücret vermiyolar. aselsan yeni mezun maaşı 15 bin
Soran+1 yılAnkara gaziden mezunum
Aselsan’a önüne geleni almıyorlar
Sağlam dayı gerekiyor.
Bunu bilmemen imkansız
Ayrıca bende yeni nesil niye bu kadar bozuldu diyordum.
Sana bakınca şimdi anladım neden bozulduğunu
Cevap sahibi+1 yılgazi kötü bi üni. odtü ee'den 200 kişi mezun oluyorsa 100'ü aselsan'a giriyor. herhalde 500 küsür puanları da dayıları sayesinde yaptılar. hayırlı günler.
Soran+1 yılAt gözlüklerini çıkar da hayata bak Aselsan’a ya da TAİ ye nasıl giriliyor
Ayrıca Gazi ye kötü demişsin
Sen nereden mezunsun eminim sütçü imam ya da türevidir
Cevap sahibi+1 yılisim vermeyeyim Ankara 'da bir üniversitede tıp okuyorum.
Soran+1 yılYalanın kuyruklusu 😂
Cevap sahibi+1 yılaynen vasıfsız eleman asgari ücretle çalış :D
Soran+1 yılDiyene bak klavye mühendisi 😂😂
+1 yılherkes hep bir tık fazlasını ister..
insanoğlu..01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbende devlette çalışıyorum ve eve sürekli dosya götürmek zorunda kalıyorum. Anlayacağınız aynı şeyin laciverdi
10 YorumlaHerkes kendi gelirine gore hayat duzeni kyrduğundan kimseye yetmiyor. Doktorlara bakın, borçlular, villaya yazilmiş, bmw almış vs. Kimseye yetmiyor o yüzden kimseyi çok dikkate almamak lazım boyle
01 Yorumla
Illa ki zordur. Ama millet asgari ücret bile alamazken maaştan şikayet etmesinler.
16 Yorumla- +1 yıl
okuyan insanlar neden okur? Asgari ücret almamak ve rahat güzel bi işi olsun diye okur değil mi ? bunu idrak edemiyo musun
- +1 yıl
bi yere gelemediyse ne alacaktı pardon? 10 bin tl maaş falan mı. Şirket falan yönetme sen 2 güne iflas edersin
Soran+1 yıl@GeceninGölgesiMiVar sana yazdım yukarda idrak kabiliyetin varsa
Anla sentezle öyle tartışalım ;)
Öğretmenler hiçbir zaman memnun olmaz zaten dediğin gibi hem maaşları var hemde tatilleri ne istiyorlarsa artık Allah gözlerini doyursun ne diyelim
00 Yorumlaİnsanla, hatta çocukla uğraşıyorlar. Bence çok zor meslek. Haksız bir eleştiri olarak görüyorum.
03 Yorumla
Soran+1 yıl3 ay tatil var
Soran+1 yılSorun onlar için
Misal arkadaşım 2 saat dersi olduğu Güne nöbetçi öğretmen yapmışlar onu
Tüm gün okulda olacağım saçmalık diyor
Öğretmenler de işimiz zor diye ağlıyorsa biz ölelim o zaman
00 YorumlaÖğretmenliği zor bi meslek olarak görmüyorum.
01 Yorumla
Soran+1 yılTopa tutulursun
+1 yılNankörlükle falan alakası yok..
01 Yorumla
Soran+1 yılNedir
+1 yılKardeşin olmasa derdim bi şey de neyse
01 Yorumla
+1 yılHsktrsn gitsin. Öyle öğretmenler olmaz olsun
00 YorumlaŞu ülkede en rahat meslek..
01 Yorumla
Soran+1 yılBeğenmiyorlar onu bile
Kolay bence hafta sonu ne yapıyorlar
01 Yorumla
Soran+1 yılHiç
- Eğitim & Kariyer konusunda 515 cevap paylaştı.
+1 yılKiminle kıyasladığına göre değişir..
00 Yorumla Doktor masinla kıyaslarsak nankör
031 Yorumla
Soran+1 yılBen değilim
Soran+1 yılHayır ben özel sektörde çalışıyorum
Ve devlete gitmek istiyorum
Arkadaşım da devlet düşünme rahat değil diyor
Mesleği de öğretmen
Soran+1 yılOnlar niye sevmiyor
Soran+1 yılKpss çalışıyorum işte bakalım
Olma diyorlar
Soran+1 yılMühendisim
Hukuk okuyorum aynı zamanda
Soran+1 yılElektrik
Soran+1 yılDevlette çalışanlar daha mı tembel
Soran+1 yılSen ne iş yapıyorsun
Soran+1 yılNasıl geçiniyorsun
Soran+1 yılKendi işin her zaman avantaj zaten
Soran+1 yılYok keşke olsa
Soran+1 yılÇalışıyorum
Soran+1 yılTarih coğrafya vatandaşlık detay zaten onlar zor
Soran+1 yılİnşallah 🙏
+1 yılİnsanlar nankör...
18 Yorumla
Kimse o sıkıntıları war sanırım 😂 daha ne istiyor...
Soran+1 yılNe bileyim devlet işi rahat değil mi
- +1 yıl
Rahatlık Batmış İşte 😂...
Soran+1 yılBende kpss ye hazırlanıyorum
Bana hukuk çöp işe yaramıyor diyor- +1 yıl
Önemli olan istediğin mesleği yapmak sewdiğin işi yapacaksın ki yaparken ws. Zewk alacaksın mecbur kaldığın için yapmayacaksın...
Soran+1 yılGünümüzde mecbur olduğumuz için yapıyoruz
- +1 yıl
Orası öyle tabi ağlamayana meme yok 😂...
+1 yılİnsanlar nankör
03 Yorumla
Bulunduğu okul rahat değilse bilemem ama eşim de öğretmen ve keyfinde
Soran+1 yılRahat aslında ama 3 gün komple dersi varmış
Diğer günler 2-3 saat
Zor şartlar
00 Yorumlaöğretmenler ve doktorlar kadar ağlak bi grup yok
00 YorumlaÖğretmenlik zor.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNe öğretmeni ki
01 Yorumla
Soran+1 yılFizik
Gizli Üye(30-35)+1 yılİyi şartları var
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet
+1 yılasgari ücreti görzün
00 Yorumla
Devamını Gör(41)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Öğretmenler zor şartlarda mı çalışıyor yoksa insanlar mı nankör?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler