bilişim alanında çalışmak istersen yardımcı olabilirim, yabancı dil avantajınla eğitimlerini ve dolayısıyla sertifikasyonlarını tamamlarsın, takıldığın noktalarda yardımcı olabilirim, ama bu azme bağlı 1 yılda bu alana geçen arkadaşlarım da var, 2-3 yılda geçen de var. ama sonuç mükemmel özellikle yurt dışı firmalarında uzaktan çalışma açısından, zaten Türkiye'de yerleşik yabancı markalarda döviz cinsinden maaş sağlıyor ve uzaktan çalışmaya geçmeyeni kalmadı gibi bir şey. eğitim ve sertifikasyonun olduğu sürece tecrübe şart değil bu arada.
bilişim çok geniş bir alan, teknik konularında da eğitim alabilirsin, planlama müşteri temsilciliği hizmet yönetimi gibi idari alanlarında da eğitim alabilirsin. en çok kazandıranı tabi teknik alanda en basidinden bir sistem işletmeni, siber güvenlik operasyoncusu olarak başlamak bile faydalı, en geç 3 yılda uzmanlaşırsın kıdemli olursun yabancı dil olduktan sonra. idari dediğim alanlarda da yönetici yardımcılığına yöneticiliğe en geç 3 yılda yükselirsin teknik uzmanlar kadar kazandırır. bu alanın personel açığı çok fazla. ama bu mesleği edinmenin püf noktası eğitim ve sertifikasyon.
yok para gerekmez inanki, bu alanda ücretsiz türkçe/ingilizce online eğitimler inanılmaz yaygın başladığım yıllardaki gibi değil ve onları tamamladığında da burslu bilgeadam kursları ve ücretsiz kariyer koçluğu desteği gibi çorap söküğü gibi gelen bir kariyer yolculuğuna çıkabilirsin. çünkü bu alanda personel yetişsin diye her şey seferber edilmiş durumda.
Anladım seni ve aslında bi süredir udemy de böyle şeyler kovalıyorm ama prestij ve ilgi alanlarımla ilgili Şu an acil paraya ihtiyacım var aslında olay bu Sen idealist yaklaştın tşkler ama acil lazım
kendi uzmanlığıma göre rehberlik yapabilirim, ancak acil olarak arayıp bulduğun hiçbir işten hayır gelmez ama onu söyleyim. uzun vadeli düşünmek gerek, zaten bu zamana kadar iş hayatının oturmamasının da nedeni budur, dil bilmek başlı başına bir meslek olsa keşke, başka meslek sahipleri dil biliyor zaten dil okuyanlara gerek kalmıyor. yurtdışına çıkıp turizm rehberlik gibi konulardan başlayabilirsin, bu tarz önün açık olur ama uzaktan çalışmak da istiyorsun, uzaktan çalışmak demek teknolojik kabiliyet tecrübe demek. çağrı merkezi gibi işler için de kimse yurtdışından uzaktan çalışsın veya Türkiye'de çalışsın yabancı dili varmış iyi maaş veririz demez ellerini sallasalar ellisi kazık atmadıkları kalmıyor zaten.
İşi ne kadar iyi yaptığına bağlı aslında. Ama 1000 dolar kazanmak hiç zor değil. İlerleyen zamanlarda şirketleşirsin benim gibi. Şirketleşip distribütör anlaşmaları yapınca aylık en az 4-5 bin dolar net kar elde edersin 😀
Başlamadan bilemezsin tabii😀 Ben 5 yıldır yapıyorum. İlk zamanlar bilmediğim için zarar ettiğim de çok oldu. Şu an tek işim bu. Normalde askeri personeldim ama bıraktım mesleği ve sadece bu işle ilgileniyorum
İlk okulda ingilizler neden Türkçe öğrenmiyor diye hocayla tartışan ben. Lisede 2 İngilizce dersinden de kaldım. dönem ödevim İngilizce keloğlan kitabını okuyup ing. Özetini çıkarmamdı onuda rahmetli sınıf arkadaşım yaptı o derece aram iyidir 😁😂
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
mesleğin nedir ve kaç yıl yaptın ona göre geçiş önerebilirim.
İngilizce özel ders verdim, uzun bi çalışma hayatım olmadı hiç, girip çıktım bazı işlere
İngilizce öğretmeni misin, pratikten öğrendinde mi öğrettin, eğitim alanını anlamak istedim?
Tesol sertifikam var, başka bir dil mezunuym
bilişim alanında çalışmak istersen yardımcı olabilirim, yabancı dil avantajınla eğitimlerini ve dolayısıyla sertifikasyonlarını tamamlarsın, takıldığın noktalarda yardımcı olabilirim, ama bu azme bağlı 1 yılda bu alana geçen arkadaşlarım da var, 2-3 yılda geçen de var. ama sonuç mükemmel özellikle yurt dışı firmalarında uzaktan çalışma açısından, zaten Türkiye'de yerleşik yabancı markalarda döviz cinsinden maaş sağlıyor ve uzaktan çalışmaya geçmeyeni kalmadı gibi bir şey. eğitim ve sertifikasyonun olduğu sürece tecrübe şart değil bu arada.
İş nedir tam olarak?
bilişim çok geniş bir alan, teknik konularında da eğitim alabilirsin, planlama müşteri temsilciliği hizmet yönetimi gibi idari alanlarında da eğitim alabilirsin. en çok kazandıranı tabi teknik alanda en basidinden bir sistem işletmeni, siber güvenlik operasyoncusu olarak başlamak bile faydalı, en geç 3 yılda uzmanlaşırsın kıdemli olursun yabancı dil olduktan sonra. idari dediğim alanlarda da yönetici yardımcılığına yöneticiliğe en geç 3 yılda yükselirsin teknik uzmanlar kadar kazandırır. bu alanın personel açığı çok fazla. ama bu mesleği edinmenin püf noktası eğitim ve sertifikasyon.
Eğitim nerden ve nasıl alıcam? ayrıca param yok sıfır yani, o yüzden boşuna yormym seni para gerekiyorsa 😃
yok para gerekmez inanki, bu alanda ücretsiz türkçe/ingilizce online eğitimler inanılmaz yaygın başladığım yıllardaki gibi değil ve onları tamamladığında da burslu bilgeadam kursları ve ücretsiz kariyer koçluğu desteği gibi çorap söküğü gibi gelen bir kariyer yolculuğuna çıkabilirsin. çünkü bu alanda personel yetişsin diye her şey seferber edilmiş durumda.
Anladım seni ve aslında bi süredir udemy de böyle şeyler kovalıyorm ama prestij ve ilgi alanlarımla ilgili
Şu an acil paraya ihtiyacım var aslında olay bu
Sen idealist yaklaştın tşkler ama acil lazım
kendi uzmanlığıma göre rehberlik yapabilirim, ancak acil olarak arayıp bulduğun hiçbir işten hayır gelmez ama onu söyleyim.
uzun vadeli düşünmek gerek, zaten bu zamana kadar iş hayatının oturmamasının da nedeni budur, dil bilmek başlı başına bir meslek olsa keşke, başka meslek sahipleri dil biliyor zaten dil okuyanlara gerek kalmıyor. yurtdışına çıkıp turizm rehberlik gibi konulardan başlayabilirsin, bu tarz önün açık olur ama uzaktan çalışmak da istiyorsun, uzaktan çalışmak demek teknolojik kabiliyet tecrübe demek. çağrı merkezi gibi işler için de kimse yurtdışından uzaktan çalışsın veya Türkiye'de çalışsın yabancı dili varmış iyi maaş veririz demez ellerini sallasalar ellisi kazık atmadıkları kalmıyor zaten.
Aslında evden olmayadabilir
Haklısın ya home office ten vazgeçtim 😅
İngilizcen varsa eğer eticaret yap ve yurt dışı sitelerinde satış yap bence
Ne satıcam ki, tablolarımı satamadım etsy de😢
Etsy ile uğraştın demek. Orası biraz daha zor. Amazon’da arbitraj yapabilirsin. Ben öyle yapıyorum
Aa bi araştrym, tşkler ☺️
Rica ederim, takıldığın yerlerde mesaj atıp sorabilirsin bana 🙂
Gelir nasıl ayda mesela bin gelir mi?😃
İşi ne kadar iyi yaptığına bağlı aslında. Ama 1000 dolar kazanmak hiç zor değil. İlerleyen zamanlarda şirketleşirsin benim gibi. Şirketleşip distribütör anlaşmaları yapınca aylık en az 4-5 bin dolar net kar elde edersin 😀
Dediklerin hayal, çünkü hiçbir şey bilmiyorum 😂
Yani benim için hayal 😢
Başlamadan bilemezsin tabii😀 Ben 5 yıldır yapıyorum. İlk zamanlar bilmediğim için zarar ettiğim de çok oldu. Şu an tek işim bu. Normalde askeri personeldim ama bıraktım mesleği ve sadece bu işle ilgileniyorum
Vay be ne güzel 😔
Başlamak istersen ve yardıma ihtiyacın olursa mesaj atabilirsin her zaman 🙂
Tşkler 🙏
Rica ederim
Uçak biletini alıp yurt dışına gitmeli
Ah keşke 😂 ailem pranga 😭
Kır zincirlerini. Nasıl öğrendin beceremiyorum ben 😄
Ne mezunusun?☺️ben lisede öğrendim hazırlıkta😃
Bizde 10 saat İngilizce vardı. Lisans mezunuyum hep kopyayla geçtim test olur genelde 😁
Ünv de iyi öğrenilmez genelde🙈 15 yaşında iyi temel aldım sanırm
İlk okulda ingilizler neden Türkçe öğrenmiyor diye hocayla tartışan ben. Lisede 2 İngilizce dersinden de kaldım. dönem ödevim İngilizce keloğlan kitabını okuyup ing. Özetini çıkarmamdı onuda rahmetli sınıf arkadaşım yaptı o derece aram iyidir 😁😂
Sen bence ön yargılı yaklaşmışsn, üzüldüm
Dil edinim yöntemini biliyor musun?
Bi şekilde edindim 😂
Kendimi Amerika ya atacağım mecbur edinir herhalde beyin 😂😂
E artık evet orada öğren 😂🙌
Sorunu sabote etmiş oldum k bakma 😊
havaalanı resepsiyon görevlisi
Resepsiyon