Cafe işi patladı... Cafe işini ben yurtdışında gördüm ve 2006 da ben bu işi planlayıp hedefledim. Lakin kimseye anlatamadım..
şu an ise farklı bir boyuta geldi, bugün en önemli şey geniş mekan ve dekorasyon ön plana çıkıyor bu da çok ciddi sermaye..
Kuzenim bir kaç sene önce bir AVM de açtı ve geçenlerde kapatmak zorunda kaldı..
E-ticareti ben bir ara yaptım.. Pandemi öncesine kadar mükemmeldi.. Pandemiyle birlikte daralan iş gücü, esnafı internete yöneltti.. Binlerce e-ticaret firması varsa şu an milyonlarca var.. Büyük firmaların daralan satışları neticesinde de bugün herkes her işi yapıyor.
Senetleri giyim markası çay şeker tuvalet kağıdı satar oldu.. Çiçek veya tekstil satışı üzerine kurulan siteler bile bir keza..
şu an ki realite; bir malı kim ucuza satıyor ise o satış yapabiliyor. Ucuza satmak içinde çok ciddi sayıda alınırsa ucuza alınabiliniyor.. Bu ise profesyonel manada düşünüldüğünde cafe sermayesini falan da aşıyor ve ciddi rakamlar gerekiyor..
şu an ki piyasa da, özellikle bir konu da tecrübeli değilseniz, hangi işe girmeyi düşünürseniz düşünün çok riskli..
Bence ya tecrübeniz doğrultusunda bir iş yapın ya da tecrübe edinin..
Çıraklığını yapmadığınız bir işte ustalığa soyınmayın.
E ticaret tecrübe kazanmak için bulunmaz nimet ama geleceği yok. Eğer kendi ürününü satmazsan bir geleceği yok gerçekten. Kafe işini de yapmak istiyorsan yeni bir konsept bulmak, kahvenin yanında gidecek bir şey bulmak vs lazım. Kafe açacağım yerlerdeki dunkkanlara günde kaç kişi geliyor, en çok gidilen kafenin ve en az gidilen kafenin arasındaki farkları analiz etmek falan lazım. Yani bütün detayları araştırıp girmek lazım kafe işine.
Artık bir şey alırken insanlar yoğunluğu arasında gidip alamıyor. Onun yerine internetten fiyatları karşılaştırmak daha kolay. Bende en son ne zaman alışveriş için çıktığımı hatırlamıyorum. E ticaret yükselen ve yükselmekte olan bir mecra