İstanbul Valiliği açıklama yaptı. 14 Mart Pazartesi'ye kadar okullar (üniversiteler de dahil buna) tatil olacakmış yoğun kardan dolayı. Ama şu an İstanbul'da kar yok, aksine güneş var. Garip olmamış mı bu tatil :D İstanbul'da okullar tatil oldu.
SON DAKİKA: İstanbul'da beklenen kar yağışı nedeniyle okullar 14 Mart Pazartesi gününe kadar tatil edildi.— Pusholder (@pusholder) March 9, 2022
İstanbul'da daha kar başlamadan 14 Mart'a kadar okullar tatil oldu. Doğmamış çocuğa don biçmek değil mi bu😅?
Buna öngörmek deniyor hava durumunu bu yüzden takip ediyoruz mantıksız olan nedir? 1 metre kar olduktan sonra tatil demenin anlamı yok. Daha önce bunu yaptılar milletin tepkilerini gördüler şimdi mantıklı olanı yapıp temkinli davranıyorlar. Ayırca ben de İstanbul’da yaşıyorum ve burada 2 gündür kar yağışı var güneş falan yok. Her yer aynı değil.
Valla ben bunu soru açsam mı diye düşünürken iyi yapmışsın. Aynısını söyledim bu da bir ilk. Daha kar yere düşmeden bu neyin tatili sayın valim...😅 Yani bana da tatil olduğu için ayri sevindim ama olmadı bu bence...
Hava kütlesinin, hareketi ve nispeten etkisi önceden tahmin edilebiliyor. Bu nedenle de milyonluk bir şehire de günler ve saatler önce uyarı verilmesi de gayet normal. Bir önceki kar yağışında, ortalık çok karışmıştı.
önceki sefer sabah duyurmuşlardı, herkes kalkıp yola çıkınca bir anlamı yok. Zaten hava tahmini günler öncesinden beli oluyor. Keşke özel iş yerleri de tatil olsa. Benim bulunduğum Kozyatağı'nda şu an kar başladı mesela.
Çok cahilce sorulmuş bir soru ama açıklamak gerek. 87’de yağan kar dolayısıyla her taraf savaş alanına dönmüş. Önlem alınmadığı İçin her şey sarpa sarmış. Çocuklara okulun tatil olduğu sabah garipler okula giderken verilmiş. şu an en basitinden windy diye bir site var, girip oradan önümüzdeki bir kaç günün yağış oranın ve hava dalgalanmalarına bile baksan anlarsın. Hava tahminciler de kışından uydurmuyor ve alınması gereken önlemler için uyarılarda bulunuyorlar. Belediye ve valilik doğru bir şekilde önlem aldı
Garip değil... ben Bursa'da yaşıyorum.. hic bir belirti yokken 2 saat içinde kar yağışının 20 santimi gectigi ve coluk cocuk servis vs derken sehrin kilit oldugu zamanlari biliyorum... burada da tahminlerin olusma olasılığı yükseliyor bu nedenle geçen defaki gibi krizlere gerek yok.. cocuklar da 2 gun kar topu oynar, bu kayıp da değil...
Bursa'da da aynı karar alındı. hava olayında görünrn sert bir kar geliyor. geçen seferki hengameler yaşanmasın diye erken önlem aldılar. uçakların seferleri için bilr planlama yapıldı. bakslım, göreceğiz.
Bu kadar net ve acele önlem alındığına göre meteoroloji den çok yüksek yağış uyarısı gelmiştir İyi yapmislar Sabah yola çıkıp pert olunacağına hiç olmazsa şimdiden ayarlanır Yakinda görürüz çok sürmez
Gayet mantıklı hareket. Daha dün aralıklı şekilde lapa lapa kar yağıyordu. Gecede yağmış yerler beyaz. Keşke özel iş yerleride yasak olsaydı bu soğukta dışarı çıkmak istemiyorum 🥶
Hiç de garip değil, meteoroloji gelecek kar yağışını haber veriyor, yetkililer ona göre önlem alıyor. Asıl tuhaf olan, 21. yüzyılda yaşayan insanların bu tedbiri tuhaf bulmasıdır.
Önceden tedbir alıyorlar çünkü kar gece gelecek hatta bostancı tarafında hafif kar geçişi oldu ayrıca motokuryelere de yasak geldi gece 00'dan sonrası için
Eskiden ne güzel Karadenize yağardı İstanbul'lular izlerdi. Şimdi tam tersi oldu biz İstanbul'luların kar keyfini izliyoruz. Kim nasıl bir kar duası ettiyse artık.