Kürtçe anadilde eğitim hakkında ne düşünüyorsunuz? Yeni gelen iktidar bunun için sinyal veriyor olur mu sizce çeşitliliklerimiz açısından iyi olmaz mı?
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
olmalı neden derseniz türkiye cumhuriyeti kurulurken asli vatandaş statüsünde kuruldu bu nedir?
Türk-Kürt-Laz-Çerkez-dini sebeplerden dolayı azınlık kabul edilen süryani-rum-hristiyan ve musavi vatandaşlar ile TÜRK TOPLUMU olarak kabul edilerek anayasaya işlenmiş asli vatandaşlardır.
bundan dolayı anadil hakkı olan türk-kürt-laz-çerkez-ermeni-rum halklarıdır.
MİSAKI MİLLİ KARARLARI İÇERİSİNDE KALIP TÜRKİYE CUMHURİYETİ KURULDUĞU VAKİT O TOPRAKLAR İÇİNDE KALAN HER TOPLUM ASLİ VATANDAŞTIR. HAKKI VARDIR
Cevap
5Cevap
TC dili Türkçedir. Aksi düşünülemez. Eğitim sistemi de Türkçemiz üzerine kuruludur. Sizler kendi dilinizi seçmeli ders olarak zaten alıyorsunuz. Zorlamayın
Kürtçe olsa Lazca olsa adigece olsa bu diller unutmasa hem çeşitlilik zenginlik değil mi
Türkiye Cumhuriyeti dili Türkçedir. Senin dediğin o dil zenginliği zaten seçmeli ders olarak veriliyor.
Kürtçe resmi dil olmaz mı 3 tane resmi dil olsun
Burası Kürdistan mı? Madem istiyorsun oraya git orada ana dil o
Yeni iktidar mı geldi siz hangi ülkede yaşıyorsunuz?
AKP nin kaybetmesi kesinleşti
Yeni gelen iktidar mı
Nerde
Geliyor AKP kazanamaz artık
Kılıçdaroğlu mu kazanacak https://youtu.be/fcM1ulYBhqk
bence olmaz, bize birlik lazım çeşitlilik değil
olmamalı
Çok saçma niye olsun
mesela neden? ben kendi yorumumda olmalı dedim ve mantıklı nedenini açıkladım açıklar mısın?
Türkiyede yaşıyoruz tek bir dil konuşulur o da Türkçe baskasi olamaz zaten olmazda
olmalı
Her dilde olabilir.
olmamamlı
mesela neden? ben kendi yorumumda olmalı dedim ve mantıklı nedenini açıkladım açıklar mısın?
olmalı neden derseniz türkiye cumhuriyeti kurulurken asli vatandaş statüsünde kuruldu bu nedir?
Türk-Kürt-Laz-Çerkez-dini sebeplerden dolayı azınlık kabul edilen süryani-rum-hristiyan ve musavi vatandaşlar ile TÜRK TOPLUMU olarak kabul edilerek anayasaya işlenmiş asli vatandaşlardır.
bundan dolayı anadil hakkı olan türk-kürt-laz-çerkez-ermeni-rum halklarıdır.
MİSAKI MİLLİ KARARLARI İÇERİSİNDE KALIP TÜRKİYE CUMHURİYETİ KURULDUĞU VAKİT O TOPRAKLAR İÇİNDE KALAN HER TOPLUM ASLİ VATANDAŞTIR. HAKKI VARDIR
aksini ispat et söz veriyorum bende karşı oy kullanacağım.
sana örnek ülke vereyim makedonya
uluslararası dili makedonca ülke içinde 3 ana dil mevcut Makedonca-Arnavutça-Türkçe
ve toplam nufus 2 mılyon 150 bin cıvarı ülkede kalan türk nufusu ne kadar 85 bın cıvarı sımdı 2 mılyon 150 bınlık bır nufusta 85 bın nufuslu bur halka neden anadılı vermıs nedenı su makedonya 1991 de kurulurken 3 ana vatandaşı ortak statüde belirlemiş anynı 1923 te cumhuriyet ilan edilirkenki gibi anladın mı?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?