Temelim yok, okumak istiyorum bu yüzden de yeni dönemde; eylül ayı gibi iyi bir dershaneye gitmek istiyorum. Sizce faydası olur mu?
Genelde tavsiye etmiyorlar ama kendi imkânlarımla, youtube da dahil olmak üzere 1 sene kendim çalıştım olmadı. Ailem de sen hiçbir sınavı kazanamıyorsun gibisinden baskı yapıyorlar. Sizce dershaneye gitmeli miyim?
Merhaba. Dostum temelin yoksa dershane sana temel kazandırmaz. O hızlıca konuları geçer ve soru çözdürür. Dershane kişiye çalışma temposu ve disiplini kazandırır daha çok. Yani mesela matematik yapamıyorsan sıfırdan alıp sana matematik yaptırmaz. Bunu beklersen yine kaybedersin.
Ama evde kendin çalışamıyorsan, disiplin sağlayamıyorsan düzenli yaptığı soru çözümleri ile vs beraber çalışmana düzen kazandırır. Fazlasını beklersen hayal kırıklığına uğrarsın.
Matematik temelin için özel bir hoca ile teke tek uzun çabalar harcaman gerekiyor. Ya da sözel bölümlere yönelip, becerilerine göre bir şeyler yapabilirsin. Diğer dersler büyük bir temel gerektirmiyor zaten.
Soran
+1 yıl
Tamam işte zaten dershanede derslerden sonra anlamadığımız konular için hocalardan ayrıca ders alabiliyoruz
Gerek yok dershane çok yoruyor evde çalışmana vakit bile kalmaz ve çok yorulursun. Bi faydası da olmuyor zaten sadece fazla soru çözdürüyorlar onu evde de çözersin. Kendin istedikten sonra yapabilirsin sen pes etme elbette olur.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
1 sene olmadı, yanlış anlama lafım sana değil. Artık biryerlerden başlamak istiyorum. Evde olmadı, ama bu dershane de olmayacağı anlamına gelmiyor.