Örneğin aile bağları, kültür, konfor alanının içinde kalmaya alışkın olmak gibi sebepler kararınızda tereddüt etmenize sebep olur mu? Böyle şeylerde duygusal düşünmek insana kayıp mı ettirir?
Yurt dışında akademik kariyer fırsatı yakalasanız düşünmeden kabul eder misiniz yoksa sizi tereddüte düşüren şeyler olur mu?
Muhtemelen kabul ederdim. Bu saydıkların evet bi yanımı durmaya çağırırdı ama sanırım mesele de tam da orada başlıyor. İlerisini düşünmek daima daha rahat karar vermeme sebep olurdu
Ailemi özlemiştim toprağımı suyumu özlemiştim duygusal bi yapım var herkes öyle değildi ama. Polonya da bir türk kahveci bulmuştum 2 ayın sonunda adama sarilmistim adam şaşırmıştı o kadar özlemiştim
Bazı şanslar insanın önüne bir defa gelir. Daha sonra ya olsaydi diye omrunu yer bitirirsin. Pişmanlık hissi kötü bir sey. O yüzden pişman olmamak lazım.
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Yurt dışında akademik kariyer fırsatı yakalasanız düşünmeden kabul eder misiniz yoksa sizi tereddüte düşüren şeyler olur mu?