Arkadaşlar ilk defa başvuruyorum.. ablama kaç gündür soruyorum ama en son sorduğumda küfretmiişim gibi baktı yani bayağı kötü baktı yarın yaparız dedi geçti.. fakat işimi ona yaptırmak istemiyorum ne zaman bir şey sorsam bu tepkiyi veriyor neyse siz bana yardımcı olabilir misiniz
Öğrenim durumunu soruyor yani lise mezunumusun ya da herhangi bir örgün eğitimde üniversite vs okuyormusun diye. Sınav merkezi hangi şehirde sınava girmek istiyorsan onu 2'ci sınav yeri merkezi ise ilk seçtiğin şehire yakın illerden biri olmalı. Yabancı Dil olan yeri dil sınavına gireceksen seçmen lazım. Tyt sosyal bilimlerle başlayan lisede zorunlu din ya da felsefe dersi gördünmü diye.
İlçe değil. Örnek olarak şöyle diyeyim mesela 1'nci sınav merkezini İzmir seçtin diyelim diğerini yakın illerden biri olduğu için Manisa'yı seçmek gibi.
Sırası ile öğrenim durumunu yazacaksınSonra işaretleyeceksinSonra 1. Sınav merkezi hangi ilde giriyorsan onu yazıp işaretle.2. Sınav merkezi şehrine en yakın ili yazabilirsin. Genelde hep 1. Tercih çıkar. 2. Sadece yedek. Her ihtimale karşı. Lisede din kültürü dersi gördüysen işaretleyeceksin. Hangi yabancı dil gördüysen onu işaretleyeceksin
Ogrenim durumunda lise bitti, mezunsan ve universite tercihi yapmadiysan herhangi bi yukseklisans bolumune yerlesmedim kismini seciceksin Sinav merkezinde bi yasadigin sehir merkezini seciceksin bir de yasadigin ilin herhangi bir ilcesini (oturdugun yere en yakin ilceyi sec) osym zaten sinav giris yerini merkeze atiyor Din kulturu kisminda ise lisede din kulturu dersi aldiysan zorundu dk dersi aldimi almadiysan zorunlu dk dersi almadim kismini seciceksin bu kadar