Ülkemizden beyin göçünün ana nedeni nedir?

Türkiye’de olduğu gibi dünyada da sıklıkla gündeme gelen beyin göçü; iyi eğitim görmüş, kalifiye ve yetenekli iş gücünün az gelişmiş ya da gelişmekte olan bir ülkeden, gelişmiş başka bir ülkeye akışı olarak tanımlanıyor. Aslında beyin göçü bir bakıma lise yıllarında başlıyor her yıl 50 bin öğrenci bu şekilde gidiyor. Bu akış genellikle gelişmemiş ülkelerde yetişen ve kendini geliştiren insanların, olanaksızlık, iş bulamama veya mesleğini istediği gibi icra edememe durumlarından kaynaklanıyor. Bu harekete beyin göçü isminin verilme sebebi ise nitelikli insanların giderken sahip oldukları bilgi ve deneyimi de beraberlerinde götürmeleri. Aklın ve sahip olunan bilginin bir yurttan başka bir yurda, temelli olarak gittiğini ifade eden beyin göçü, donanımlı ve nitelikli bireylerin ülkeyi terk ettiği anlamına geliyor.
Ülkemizden en çok beyin göçü olan ülkeler ise : ABD, Norveç, Kanada, İsveç, Avustralya ve bazı AB ülkeleri başı çekiyor...
Çekici sebepler : İyi bir eğitim, yüksek maaş, modern bir yaşam, gelişmiş koşullar.
İtici sebepler : Niteliksiz eğitim, az gelişmişlik, işsizlik, düşük ücretler, niteliksiz yöneticiler.
Hepsi
Diğer (Açıklayınız)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan: