Aynı anda 2 üniversite nasıl okurum?

Merhaba.
Bunun için 3 yöntem var aslında. İkinci üniversite için:
Birincisi: Çift Ana Dal. Yani iki üniversiteyi aynı anda örgün olarak okuyabiliyorsun. Ama ikincisi 2 yıllık oluyor. Mezun olduğunda aynı haklara sahip olarak diploman oluyor. Fakat bu alternatifteki sorun şu ki: iki üniversitenin ders saatleri çalışıyor olabilir. Ve üniversitenin ikinci üniversite için kontenjan açması gerekiyor.
İkincisi : Yan Dal. Bunda da iki üniversiteyi aynı anda örgün okuyabiliyorsun fakat bu öğretim şeklinde ders saatleri çakışma sorunu yok. Yani örneğin aynı saatte iki ders gözüküyor. Yan dal yaptığın dersin saatini belirleyebiliyor ve erteleyebiliyorsun. Tabi bunun dezavantajı ise mezun olduğunda tam olarak bir diploma alamaman. Yani aldığın kağıdı bir belge, sertifika, kendini geliştirme işlemi gibi olarak görebilirsin.
Üçüncü alternatif ise: Açıktan Ve Uzaktan Öğretim. Örgün üniversiteni okurken kendini geliştirmek, okuma fırsatını değerlendirmek veya ikinci bir diplama almak gibi düşüncelerin varsa bu yöntemi deneyebilirsin. Sınavsız giriliyor. Yazın üniversitelerin başlamasına 1 ay kala e devletten veya okulların bizzat adresinden başvuruda bulunuyorsun ve gerekli materyal ücretini yatıyorsun. Dönem ücreti 400-500 tl civarında şu an. İstanbul, Eskişehir, Erzurum, Ankara üniversitelerinin Açıktan Fakülteleri var. Ben sana Eskişehir üniversitesini tavsiye ederim. Çünkü çıkmış soruları soruyor. Ama İstanbul üni. çok zor soruyor ve çıkmış soru sormuyor //:
Bu şekilde aklına takılan bir şey olursa sorabilirsin. Başarılar dilerim. ❤
Evet. Dgs ile tamamladığında artık lisans öğrencisi olursun. Çift ana dal yapmanın bazı kriterleri oluyor. Okuldan okula değişir ama ben genel olarak söyleyeyim: Belli bir ortalamaya sahip olman gerek. Yani 2.75-3.00 gibi. Alttan dersinin olmaması lazım. Okulunun o yıl senin istediğin bölüm için kontenjan açması gerekiyor ki başvuru da bulunabilesin. Eğer kontenjan açılmamışsa öğrenci işlerinden talep oluşturabilirsin. Dgs ile geçtiğinde alttan ders alma durumun olursa maalesef çift ana dal yapamayabilirsin. Ama böyle bir fikrin varsa gitmek istediğin üniversitenin çift ana dal hakkında oluşturduğu pdf vs. googledan bulabilirsin.
Dgs ile açık öğretime geçiş sağlanamaz. Örgün öğretime yerleşebilirsiniz. Sonrasında da dediğim 3 seçenek arasından birisini seçersiniz. Örneğin dgs ile örgün öğretime geçtiniz 3. sınıfsınız. Bir yandanda açık öğretimden farklı bir bölüm okuyabilirsiniz.
Merahba, biri örgün diğerini açıktan okuyabilirsiniz yani bunda hiçbir engel yok. Açıktan okuduğunuz üniversitenin bulunduğunuz şehirde merkezleri, büroları olur ve o şekilde sınavlara girip dersleri verebilirsiniz. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!İkinci üniversite hakkın var aöf ( atatürk uni, İstanbul uni, ve anadolu uni) de.
Birde sanırım önlisansla lisans aynı anda okunabiliyordu değişmediyse
Birini açıktan birini dgsden geçiş yapıp okursun
Kızlardan En İyi Görüş seçilmiş, ancak hala görüşünü paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş