İş yerinde kullanıldığımı nasıl anlarım?

Ekip şeklinde çalışıyoruz bir kişi her ne olursa olsun hep bisekilde çok az çalışıyor bazen çayını kahvesini bile biz getiriyoruz hesapda samimiyetten ama biz onu idare ettikçe o daha fazla sorumsuzlastı tartışma çıksın istemiyorum ama içimde sanki kullaniliyorum gibi bir his var arkadaş aşırı pasaklı yemek yediği kirlettiği masayı bile silmiyor bazen bende ofis kirli görünmesin diye hep topluyorum ama o hiç temizlik yapmıyor ve konuşurken hep suçlayıcı konuşuyor ben onu düşünürken yardımcı olmaya çalışırken o hep zor zamanda ters ters konuşuyor böyle durumlarda nasıl davranmalı artık onun beni ve diğer insanları kullanmasını istemiyorum diğer arkadaş da bu durumdan rahatsız hep söylüyor uyarıda bulunuyor her yeri kirletip karıştırıp bırakıyorsun böyle olmaz her zaman senin arkanı toplayamayız diyor ama onun pek umurunda değil
Birde üst amirlerin yanında sürekli her işi ben yapıyorum diyor şaşırdım kaldım acaba bu kişi bilerek mi böyle şeyler yapıyor ya da ne kadar beceriksiz ve dağınık olduğunun farkında değil mi
İş yerinde kullanıldığımı nasıl anlarım?