şu an ki aklım olsa hiçbirini yapmam normalde ama eskiden iki yıl mezuna kaldım üstüne canım gibi hazırlık seçtim ve şu an hiç memnun değilim toplamda 3 yılım boşuna gitti normal olarak ilk yılımda üniversiteye gitseydim seneye mezundum ama şu an seneye daha birinci sınıf olacağım şaka gibi bu arada bilgisayar mühendisliği kazandım çok sevdiğim bir bölüm yoktu ama sıkılmayacağımı düşündüğüm bölüm buydu ama şu an gram okuyasım yok bu umursamazlık ile devam edersem her dersten kalıp daha da berbat edebilirim her şeyi diye korkuyorum kafam çok karışık, seneye yaza kendi arabam olacak ve Antalya'ya yüksek ihtimalle üniversite geçişi yapacağım ama daha fazla dayanamıyorum olur da yaparsam nasıl ilerleyebilirim maddi olarak hiçbir fikrim yok.. Bi fikir verseniz çok iyi hissederim sanırım
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Aynen dondur birazcık kafani topla iyi gelir sonra devam edersin zaten
kendime güvenemiyorum geri dönebileceğim konusunda "kafa toplamak" konusunu da abartabilirim sanırım kafam çok karışık 🤦
Dersleri zor mu? Bana kalırsa bölümün güzel bence dişini sık devam et.
Daha derslere başlamadık bile ingilizce hazırlık okuyorum canım gibi.. Bölüm iyi de bunu elde edebilmek için iki yıl mezuna kaldım meslek lisesi mezunuydum çünkü, içimde hiç dayanacak güç kalmadı inan artık iyi hissetmiyorum hayata karşı çok duygusuz ve umursamaz birine dönüşüyorum devam edersem sonumu bile kestiremiyorum
sa//lak gibi yazacağım canım olarak kabul ediyor
Bende de hangi mesleği seçeceğime karar veremediğim için böyle bir istek var.
Türkiye'de az çok hangi meslekten ilerlenebileceğini biliyoruz aslında ben de inan çok istediğim için değil sıkılmayayım diye seçtim hem de para kazanmak meselesinde diğerlerine göre biraz önü açık diye o kadar yoksa okumak dahi istemiyorum
Sadece boş bi diploma
benim bölümüm için dediğin geçerli olabilir ama her şey için geçerli değil maalesef.
Dondurabilirsin bunaldiysan. Biraz ara iyi gelir
ofof ara vermek bile berbat sonra nasıl geri dönücem o da başlı başına bir sorun.. keşke seneye mezun olsam bitse artık ben bu yaşlarda derslerle daha çok içiçe olmak istemiyorum ya kâbus gibi
Daha katlanılır oluyor. Olmasa da birakirsin. En azından açık bir kapı bırak ta dönmek istediğinde dönebil. Kimse okumak zorunda değil bence
iyi bir bölümde okumak için iki yıl mezuna kalıp şimdi okulu bırakacak seviyede olmam ne kadar doğru di mi.. Sistem öyle bişi ki derslerden her şeyden lanet ettirdi.. Herkes okumak zorunda değil ama diğer türlü de yapacak pek bir şeyim yok benim korkum bazı şeyler için çok geç kalmam mesela 3 yıl kayıp vererek geriden gelmem bu bana çok koyuyor normal şartlarda seneye mezun olmam gerekirken ben okuldan uzaklaşarak bunu sağlıyorum daha 3 yılım kalacak mezun olmama çünkü koca 3 yıl 26 27 yaşında mezun olucam bu çok kötü sonra 30 a yaklaşmış olucam belki de çok korkutucuu çok :(
Zaman her şekilde geçiyor. Bırakmak istemiyorsun strese girmişsin. Bölüm zor. 40 'li yaşlarda hala arastirmalar yapan kendini gelistiren insanlar var. Yaş geçtikçe tahammül azalıyor biliyorum. Ama onca emek var. Başladığın noktaya geri donmuş olacaksın. Bence biraz kafanı dağıtmaya ihtiyacın var.
evet dediğin doğru çok fazla strese girdim.. ama o istek hiç olmayacak içimde biliyorum hiç ya hiç. Hiç ders çalışmaya oturmak istemeyeceğim ne istediğimi bile bilmiyorum üst üste iki defa yanlış karar alarak yıllarımı heba ettim üstüne üstlük bu boş geçen 3. yılımı da hiç değerlendiremiyorum başta her şey çok iyi olacak diye girdim ama meğersem hiç birini hiç istemiyormuşum sence bir insanın hayatından üç yılının bir şey için gitmesi ve o şeyi sonradan istememesi ne kadar kötü bir şey? geri dönüşü olan bir şey midir? Kafamı gerçek manada dağıtmak istiyorum artık hiçbir hevesim duygum kalmadı. Keşke diyorum mezuna bıraktığım senelerde ünv de olsaydım o ders çalışma isteğini ünv de harcayıp şimdiye mezun olsaydım da kurtulsaydım..
Üç yılı gözünde büyütme. insan hayatını kaybedebiliyor üç yıl ne ki. Biraz rahat ol. Panik olmazsan daha kolay adapte olursun. Başka bölüm istiyorsan yine geç kalmadın. Bırakıp onu oku. Hiç okumak istemiyorsan onu da yapmak zorunda değilsin. Ama her seçimin sonucu var. Aynı anda her şey olmuyor maalesef. Yardım alabilirsin.
yok başka bir bölüm istemiyorum bunu da çok seviyorum denemez ama daha az sıkılacağım bir bölüm okurken de çalışırken de vs. sanırım yapacağım şey üniversiteyi hiç umursamadan okumak, bi gidip bi gitmemek, dersleri geçecek kadar önemsemek falan. bunun yanında sadece kendim çalışacağım kendi evimde tek başıma çoğu zaman başka şeylerle uğraşacağım dersleri soğutmadan bakacağım sadece para kazanbilmek için yapacağım internet üzerinden iş alacağım bunun için evde kendim çalışmaya çalışacağım okula diploma için gideceğim ölü gibi davranıp aralarında gezeceğim sadece böyle düşünüyorum..
Çoğu kişi böyle zaten. Güle oynaya okumuyoruz. Meslek için her şey. kim okur ki keyfekeder olsa. Kendini çok sıkmadan yürütebilirsin. Relax ol
teşekkür ederim mesajların için az da olsa rahatladım iyi hissettim sağ ol gerçekten :) umarım sen de ne yapmak istiyorsan orada olursun..
Rica ederim. Umarım hepimiz için her şey çok güzel olur.
tüm içtenliğimle umarım diyorum.
Bölüm ne?
Bilgisayar mühendisliği
İşin zor. Okulu dondurup veya bırakacaksan sonrasını da düşün derim.
sonrasında tek düşünecek şeyim para. zaten okulu dondurduğum sürede bölüm derslerinden geri kalmam evde internet üzerinden kurs sertifika falan alabilirim ama ben bu yaşlarımı aceleye getirmek istemiyorum işte zaten olabildiğince zaman kaybettim :(
Anladım ama kaybettiğin bir şey yok. Gelişim ters gideni bulup üstüne durmakla olur. Sende şu an gelişiyorsun sanırım.
ben eğitim almak falan o tür şeyleri mezun senemde iki yıl boyunca bıkana kadar aldım, yaşadım artık bunaldım cidden gelişimden çok ara vermek daha doğru olur ama içimde gram istek kalmadı işte yine çalışabilirim ama bırakmam lazım yani en azından okulu, çalışmayı değil. Biraz rahat olup bir yere bağlı olmadan yaşamak istiyorum sadece, hata mı yapıyorum?
Ne bölümü okuyorsun
Bilgisayar mühendisliği
Bırakma
Nasıl dayanayım knk kafayı yicem biri ders ile herhangi bir şey söylese bile direkt kavga çıkaracak seviyedeyim ders çalışanları görünce kafayı yiyorum