Dönem yeni başladı ve boş vaktimi hukuk fakültesi ya da hukuk mesleklerinden birini tercih etmeyi düşünenlerin sorularını cevaplamaya ayırmak istiyorum. Aklınıza takılanları bu soru altında bana sorabilirsiniz.
#hâkim #savcı #avukat #hukuk #hukukfakültesi
#hâkim #savcı #avukat #hukuk #hukukfakültesi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Hangi unidesin
İstanbul'da bir devlet üniversitesi.
Ha ok
merak ettiklerim yok
Canın sağ olsun, hayırlı forumlar sjsj.
sana da iyi misin onu merak ediyorum :D
Şükür Allah'ıma.
Savcı yardımcısının görevi ne oluyor
Hâkim-savcı yardımcılığı henüz ihdas edilmedi. Yüksek olasılıkla 6. Yargı Paketi ile bu sistem getirildiğinde hâkim-savcı adaylarının 2 yıl olan eğitim/staj süresi uzatılacak ve bu süre zarfında "hâkim-savcı yardımcısı" olarak görev yapacaklar. Bu ise, eskiden pek faydası olmayan ve adayların yatarak geçirdiği eğitim/staj döneminde artık meslekteki bir hâkim-savcı kadar olmasa da belli bir seviyeye kadar dosyada yetki sahibi olmaları anlamına geliyor. Hâkim-savcı yardımcıları, meslek büyüklerinin yanında, artık sadece gözlemci pozisyonda değil, sınırlar dâhilinde karar/iddianame hazırlanması aşamasında da görev alacaklar.
Anladımm teşekkür ederimm uzun uzun yazmıssın 😊
Daha detaylı bilgi internette mevcut zaten, aratırsan hemen çıkar. İyi günlerr.
Hayalim ama yapamam
Neden? "Hayal etmek yolun yarısı" değil miydi?
Bu sene sınava giricem gerçekten hayali bile zor düşünemiyorum ben hukuk kazanicam gerçekten imkansız gibi
Yani aslına bakarsan pek çok hukuk fakültesi var, bunlardan birine girebilmek için (YKS netlerinin çok düşük olduğu olasılıkta bile) günde 6 saatlik sıkı bir çalışma yeterli.
4 ay boyunca 6 saat değil de 8 9 saat çalışsam olur mu sizce
Olur, hatta 8 saatle garanti olur, eğer netler çok kötüyse 6 saat biraz sıkıntıya sokabilir. Ama işte teoride "8-9 saat çalışmak" ile bunu pratikte gerçekleştirmek farklı oluyor. Bahsettiğimiz saatler boyunca çalışmanın sana hukuk fakültesi kazandırabilmesi için evleviyetle şunları yapman lazım: 1) Telefon, tablet, bilgisayar ve internete elveda. 2) Su içmeye kalktığın ya da ihtiyaç molası verdiğin birkaç dakikalık süreyi bile ders çalışma sürenden mahsup etmelisin. Bu da, gün içinde sürekli kronometreyle iştigal edeceğin anlamına gelir. 3) Her güne başlarken önünde o gün neler yapacağına dair bir program olmalı. 4) 08:00'da uyanmış ve dersin başına geçmiş olmalısın. 5) Çözemediğin/yanlış yaptığın sorular sona sınavı kazandıracak. Bu soruların çözümlerini öğrenmeye ayıracağın zaman ve emek, soru çözmek ya da konu okumaktan daha büyük önem arz ediyor. Başta çözümlü sorı bankaları kullanmak, internetten (Bu iş için internet kullanmanda sakınca yok) soru çözüm videolarını izlemek ve soru bankalarındaki soruları hocalarına çözdürmek gibi alışkanlıklar edinmelisin. Ve 6) EBA testleri YKS'nin prototipidir. Bütün soru bankaları ve denemeler bir yana, EBA testleri başka yana. Sadece EBA testlerini bitirmek (Ama hakkıyla, çözemediğin her soruyu doğru düzgün öğrenerek... Zaten internette hepsinin çözümleri var) bile sana iyi bir YKS sonucu olarak geri dönecektir. Bunlardan adım gibi eminim.
Bu yazdığını okuduktan sonra ben ağlamaya başladım cevap yazmayı unuttum çok teşekkür ederimmm💜
16 haziranda mahkemem var cezaevine girer miyim 😂
Öğrencisinden duayenine bütün hukukçuların böyle bir soruya cevabı "Önce dosyayı görmek lazım" olacaktır.
Özelden konuşalım mı biraz
Özel hukuktan konuşabiliriz... İsmet Özel'den de konuşabiliriz.
Çok zor mu
Hayır, aksine gayet kolay. Ha ama tembellik eden için zor. Zaten tembele her şey zor. Senin zorluk algının münderecatına nelerin dâhil olduğunu açıklarsan daha detaylı cevap verebilirim.
Mesaj atar mısın bana
İfşa olurum ki ama o zaman... Buradan sorman mümkün mü?