Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Yönlendirmeli danışman hocalar çoğaltılmalı çocuğun ilk okuldan beceresi ve zekası hanfi mesleğe ideal olacağı belirlenmeli ve ona göre hedef çizdirilmeli mesela meslek okuyan biri direk mesleği ile alakalı üniversiteye yönlendirilmeli anadolu fen okuyanlar onlara göre meslek derkende işte otomotiv okuyan ile doktor aynı değil yurt dısında çoğu üniversteue öğrenciler bu şekilde başarılarına göre alınıyor gene altını çiziyorum yönlendirecek aklı başında öğrenciyşe empati kurabilecek hocaların çoğaltılıp ilk okul orta okul lise de bunlar belirlenmeli ve evet baraj puanı saçmalığının kalkması iyi olmuş , millet onca zaman hazırlanıyor ve o yıl başına kötü bir olay geliyor sınava giremiyor girsede sorulara odaklanamıyor barajı aşamadığı için 2. Sınavdan faydalanamıyor direk ama sınav üzerinden puan alınması mantık lı bir hareket zaten her kes üniverste mezunu artık bu dönem d3 üniden eşşeği o sıraya koysalar eşşekte mezun olur mezun olmakta bir sorun yok öğrenciler ne olacaklarını karar vermeden üniversiteye gidiypr hatamız burada aslında üni mezunu olsun heryer öyle artık temizlik işöileri bile artık üniverste mezunu kpss ile alınıyor o derece yani ondan dolayı temel şart temelide hocalar aileler atacak
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Türkiye'de üniversite kadar boş kurumlar yok. Kimin nereye atanacağı belli %5'lik bir yığın var ülkede bu yığının nereye atanacağı, ne iş yapacağı, kadrosu belli. %95'lik de bir kitle var işsiz kalacağını bile bile üniversite okuyup işsiz kalacağını biliyor ama bir umut...
Bu çete böyle devam ederse üniversiteler boş kurumlardır. Her yer torpil her yer iltimas. Allah Allah diye iktidara gelenlerin kul hakkına göz dikmesi de ayrı ironi.
Barajı ister 160 yapsınlar isterse kaldırsınlar; Türkiye'de üniversiteler BİM, Şok ve A101'e personel temin eden kurumlardır.
Acı ama gerçek...01 Yorumla- +1 yıl
Bunları zaten biliyoruz hocam sen arkadaşın sorduğu konuya gel baraj kalktı herkes şimdi puanıyla baraj sıkıntısı olmadan üniversiteye yerleşebilecek
+1 yılTürkiye'de hiçbir zaman eğitim düzeni düzgün bir şekilde ilerlemedi. Zaten iktidar geldiğinden beri ünilere çok büyük hançerler sapladı eğitim kalitesi açısından. Keza 4+4+4 de büyük bir katliamdı lise için. Baraj burada en son takılınması gereken konu. Bu çocuklar da canım falan değil ayrıca. Geçişin en sert olduğu dönemlerde iki ayrı sınava girdim koç üni kazanıp sonra ordan da başka üniversiteye girdim yurtdışında belki de koç üniversiteye burslu gitmenin forsuyla oldu bu bilemiyorum ama kafasız olsam bunu yapamazdım. Ailemi dinleyip kendimi baskılasam bunu yapamazdım. Çocuklar canım değil ama çok vasıfsız. Ailelerinden de okuldan da alabildikleri verimli bir şey yok. Kuran, siyer, din kültürü diye 5 saat din dersi alıyor bu çocuklar. Yani bu çocuklara bir hobi veya başarı kazanma imkanı mi verdiniz ki hor görüyorsunuz. Hayır eleştiren adamlar da bayburtta mühendislik mezunu:d
10 Yorumla
+1 yılEn düşük üniversitenin 2 yıllık bölümü 200 puan civarından başlıyor genelde 200 puanın aşağısı 180 puan civarı açık öğretim fakültesi oluyor. Yani aslında yine baraj puanı var baraj puanın kalkması sadece yetenek sınavıyla alınan bölümlerde işe yarar yoksa yine çok bir şey fark etmiyor yetenek sınavıyla alınmayan bölümlerde.
01 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
85
Cevap
105Cevap
+1 yılHiç kimse beğenmiyor ama neden anlamıyorum. Üniversiteye ne için gidilir sadece istedigin bölümden eğitim ala bilmek için gidilir. derslerinde başarısiz olup kafası zehir gibi insanlar tanıdım değişik projeleri olan insanlar tanıdım. Bu insanlar unutulup gitti. Neden sadece derslerinide başarısız olduğu için. Amerika'da ki gibi bir sistem olsa dqha iyi ola bilir. Mesela senin yeteğne göre üniversitelere gidiyorsun mesela gitarı çok iyi çalıyor. Ya da çok iyi vücut geliştirmesi ya da masa tenisi oynuyor. bu karşi tarafta bu çocuk boş biri değil diyip ala biliyorlar. Yani kisacası bu çocuk aptal gerize kağlı değil diyor. böyle olmalıydı.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılBu iyi bir şey değil çünkü OBP sisteminde adalet yok. Fazla yetersiz olanlar en azından baraja takılıp eleniyordu ama şimdi elenmeyecek ve yüksek OBP'si ile kendinden yüksek alanların önüne geçecek. Ayrıca özel üniversitelerin kontenjanları baraj sebebiyle dolmuyordu artık önüne gelen özel üniversitede okuyup yetersiz mezun sayısını arttıracak. Barajın daha da yükselmesi gerekirken bu yapılana anlam veremiyorum.
10 Yorumla
+1 yılBence bu rejenerasyon için güzel bir şey. Yani 2004'lülerin yararına olacak. Çünkü lgs'nin ilk değiştiği döneme denk geldi bu nesil. Lgs'de hakkını yedikleri için şimdi de biraz kolaylık sağlıyorlar. Ama bu demek değildir ki yks her zamankinden daha kolay olacak. Bence sınavın zorluk derecesi arttığı ve zorlanacağımızı bildikleri için baraj kaldırıldı.
Ayrıca tyt süresi de 165 dk'ya çıktı. Yani dediğim gibi bizleri daha zor bir sınav bekliyor. Ama süre konusunda daha rahat olabiliriz. Her gün açılan özel ünieversitelere de gün doğdu tabi, hadi yine iyisiniz ๑01 YorumlaBazi noktalarda iyi bence insanlar genelde gemc yaslarda bazi seylerin farkina gec variyor ve calismayi birseyleri hedeflemeyi gec aligiliyor vebis isten gecmis oluyordu en azindan gecte olsa birseylerin farkina varan insanlar icin bir firsat olucaktir bu durum.
40 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 2,9b cevap paylaştı. Kolay ulaşılan şeyin, değeri azalır.
Eskiden, yani 70 li, 80 li yillarda üniversiteye girmek çok zordu, egitim daha nitelikli ve mezunlar kolayca iş bulabiliyordu.
Bugün ise başarısız öğrenciler bile bir fakülteye girebiliyorlar. Eğitim niteliksiz, mezunlar işsiz..
Demem o ki bu habere sevinmek, akıl yoğunluğunun belirtisi gibi olur.30 Yorumla
+1 yılYeni dünya düzeninde “öğretmen, doktor, mühdis bunlar vb mesleklere yer kalmayacak. Aklı olan genetik okusun sosyal medya mühendisliği, yapay zeka, yazılım okusun. Üniversitelerin bir çoğu ve on binlerce bölüm maalesef bir işe yaramayacak yakın gelecekte
20 Yorumla
+1 yılBu tamamen özel ünilerin ekmeğine yağ sürdü. Devlete puanı yetmeyen herkes ya özele yönelecek ya da uzaktan eğitim ile üniversite mezunu olacak. Baraj puanlarının kaldırılmasının 2 sebebi var: Eğitim seviyemiz, kalitemiz pandemiden dolayı çok düştü. Bir de o vazgeçemediğimiz AB standartlarına bi nebze daha yakınlaşmak.
10 Yorumlaeğitimi temelli bitirdiler var ya yok ettiler yani. 81 ile fen lisesi açılıyormuş anlaşılan fen lisesininde meslek liselerinden hiç bir farkı kalmadığı burdan belli sınava girende fen lisesine gidecek girmeyen de, okul yapmak marifet değil beton sonuçta içinde eğitim yok öğretmen ataması yok denetim yok!! bir öğretmen torpil ile 2-3 okulda farklı derslere girip paranın dibine vuruyor
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHerkes "kafasına esen üniversite okuyacak" bilmem ne demiş. Bu baraj uygulaması yıllardır var ne oldu şu an üniversite okuyanların hepsi dahi mi, iş bulanların hepsi işinin ehli mi. Ne kadar vasıfsız adam varsa okuyor. Üniversite sınavı ne zamandan beri zekayı ölçer oldu? Zekayı ölçse zaten siz kazanamazdınız
41 YorumlaDün gece uyuyamadım sırf bu nedenden dolayı. Bana hem korkutucu geldi hem de belirsiz geldi. Bilmiyorum ne yapmaya çalışıyorlar, sınav parasının neden bu kadar yükselttiklerini hiç anlamıyorum. Eğitim ticaret değildir ama Türkiye de öyle değil maalesef.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 833 cevap paylaştı.
+1 yılİpini koparan üniversiteye gitsin. Ortalıkta üniversite mezunu ama yetersiz ve işsiz milyonlarca genç dolu olsun daha da daha da daha da... Bu gençler üniversite okumak için yıllarını versin ve bu süreçte okumayan kesim ticaretle, zanaatla uğraşarak ustalığa kavuşsun ve üniversite mezunundan daha fazla para kazandığında üniversite mezunu genç ağlasın dursun... Geldiğimiz nokta zaten bu. Bu noktayı daha da büyütmenin anlamı var mı yaaaa...
00 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 979 cevap paylaştı.
s +1 yılSaçmalık ama bunu dediğim için insanların mutluluğunu engellemekle suçlandım başka platformda😅 aman banane ben okuyacağımı okumuşum ama bu duruma en çok 40 evli ev hanımı ablalarımız seviniyor haberiniz olsun, başarılı gençler karardan memnun değiller, barajı bile zor geçenler halay çekiyor şu an
02 Yorumla- +1 yıl
https://youtu.be/5BzlxrbtLqI halay çekiyoruz o zaman kızçe @Ayabasanmaymun :)))
- +1 yıl
Ahahah biz trakyalılara bahane olsun zaten 😅
+1 yılValla ben mezun olayım memur olayımda siz olmasanız da olur ülkeye laf atan vatan haini köpekler ülkenin suçu yok sizin bahsettiğiniz hükümet. Hükümete laf atın ülkenin suçu yok beni de sinirlendirmeyin benim hükümetle derdim de yok ben Atatürkçüyüm onun dışında kimse benim umrumda değil.
00 YorumlaPff üniversiteli işsiz kervanına milyonlar daha katılacak desene bakın bu konuda çok güzel bir video var atayım buraya.
https://twitter.com/unibilgi/status/1154324181829509120?lang=tr00 Yorumla
+1 yılÜnv sınavı başarı sıralama sınavı zaten baraj puanı ile hiç bir ünv giremezsin anca boş kalan bölümler alır oda belki sonuçta başarı sırasına göre alan bir ünv de başarılı görünmek ister ve baraj puanı varken bile baraj puanı ile örgün eğitime girebilen var mıki baraj kalktı diye kutlama yapılıyor abartılıyor bu derece anlamıyorum
00 Yorumla
+1 yılKafası, barajı bile geçemeyecek olan insanların okuduğu üniversitesiyi bitirebilmesi zaten büyük bir şans olur. Kaldı ki bitirdi diyelim helal olsun çalışmış azmetmiş demek gerekli. Neden bu kadar rahatsızlık duyuyorsunuz ki özel okulların işine gelmiş sadece.
00 YorumlaBence kaldirilmasi insan adaleti açisindan iyi ama eğitim ticareti açisindan kötü. Ama bu durum tartismaya acik. Çunkü belirli bir yetkinligin ortaya koyulmasi önemli olabilir. Ornek vericek olursak trafiğe dahi sinavdan gecebilmis kisiler cikabiliyor
00 Yorumla
+1 yılTam tersi yükseltsinler 240 la bölüm mü okunur üni mezunu mu olunur o kafadan ne fayda gelir her ipini koparan üniversitelere dolusmus oturup kalkmasını bilmiyor temel matematik sorusu çözemiyor 4 yıllık üni mezunu.. ee o zaman üni mezunu işsiz çoğalır tabi
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNe iyisi? Nerde çokluk orada b*kluk diye aralarımız zamanında boşuna söyleşi yapmamış!
Biraz zeki insanlar gitmeli üniversitelere. Sırf döner sermaye için bu kadar insanın vaktini ve parasını çalmaya bence değmez! Resmen yüksek öğretimin itibarı barajla birlikte sıfıra indi...10 Yorumla
+1 yılHiç uğraşmasınlar herkesin evine üniversite diploması göndersinler. Bütün halkta desin ki biz üni mezunuyuz çok bilgili kültürlüyüz falan. Zaten berbattı tıpkı ekonomi gibi buda kökten çöktü demek ki. Aslında 68den sonra çöktü de neyse...
10 Yorumla
+1 yılSisten iyice kötüleşiyor diycem ama ortada sistem mistem hiç bişi kalmadı. Türkiyenin en nitelikli üniversite mesleklerine 3 IQ lü insanları yerleştirdiler. Hepsinin yetkisi var ama hiç birinin bir şey bildiği yok
10 Yorumla
+1 yılAkp ve mhp'lilerin çocukları giremeyince barajı düşürmüşlerdi. yine girememiş olacaklar ki, hepten kaldırmışlar. ortaya çıkardıkları neslin ne kadar gérizekälı olduğunun farkındalar demek ki
21 Yorumla- +1 yıl
canım değiller bilgisizler aslında. Size verilen eğitimin çeyreği onlara verilmiyor ve haftada 5 saat din dersi görüyorlar biyolojiden fazla. hz muhammetin hayatı dkab ve kuran olmak üzere 3 ayrı din dersi toplam 5 saat haftada. Zaten müfredat çok sadeleştirilmiş ama zannetmeyin gençlerin iyiliğine bu.
+1 yılKafası esen üniversite okuyacak şimdi, mezun olduğunda da kendini bir halt sanar 🤦 haddine bile değil bazı insanların. Bu gidişat ne zaman düzelir, aşırı riskli şeyler oluyor gitgide 😂😂
20 Yorumla
+1 yılBence kesinlikle kötü bir şey. Belli bir eğitim ve başarı seviyesi olmadan insanların üniversite eğitimi alıp yine bir seviye olmadan mezun olup toplum içinde bir yer edinmelerine fırsat verdiler. Her başarı bir emek ve çalışma ister.
00 YorumlaUzun yıllardır öğrenci öğretmen farklı şekillerde üniversitedeyim ve her yeni dönemde daha farklı ve vasıfsız öğrenciyle karşılaşıyorum. Sanırım eğitimciliğe ara verip kendimi mutlu edecek bi şeyler yapma zamanı geldi
01 Yorumla- +1 yıl
Evli misin
- Eğitim & Kariyer konusunda 559 cevap paylaştı.
+1 yılÜniversitelerin başarısı için kötü. Baraj puanı kalktı lakin eminim sorular çok zor olur. Sistemin tamamen değişmesi lazım Avrupa'daki sistem gelse ve sadece üniversiteler liseden mezuniyet puanına göre alsa ne güzel olur...
00 Yorumla
+1 yılBence değil boşta kalan yerlere 3-5 net yapıp hiçbir şey bilmeyenleri yerleştiricekler sonra da atama olmuyor diycekler hem atamayı geçtim baraj puanını bile geçemeyen insanın üniversiteye gitmeye hakkı olduğunu düşünmüyorum doğrusu
01 YorumlaBaraj için 5 net mi 10 net mi öyle bir şey gerekmiyor muydu? Bunu yapamayan adam zaten gitmesin üniversiteye. Doğru bir karar değil. Önce üniversiteli işsizler ordusuna el atsınlar. Sonra yeni işsiz adaylarını düşünürler. (!)
00 Yorumla
+1 yılBu ne saçma sapan bir şey ya? Zaten 10 soru çözen barajı geçiyor 180di 160 yaptılar. 160 puanı yapamayan andaval da bi zahmet okumasın gitsin evinde yaşasın bu nedir ya iyice eğitim sisteminin içine ettiler.
00 YorumlaÜniversite mezunu yüzbinlerce işsiz vardı artık üniversite mezunu milyonlarca işsiz olur
40 Yorumla
+1 yılHer şeyden önce sınava 3 ay kala böyle bir şey yapmak saçmalık.
41 Yorumla- +1 yıl
4 ay abi 😢
hiç iyi olmadı bu durum... biz neden çalıştık baraj geçtik o zaman? her önüne gelen üniversiteli olacak sonra işsizlik..
20 Yorumla
+1 yıl100 küsur soruda 15 tane soruya doğru cevap veremeyen insanlara üniversite okuyabileceklerini düşündüren ne merak ediyorum
20 YorumlaBen dershane parası vermemek için evde köpek gibi ders çalışıp üniversiteye girdim. Sonunda hem devlet hem özel bursla okudum mezun oldum bunun için mi?
00 Yorumla
+1 yılYeterince üniversite mezunu var bunlar ne yapmaya çalışıyor ben anlamıyorum her yıl bir sürü boş beleş insan diploma alıyor. Üniversite okumanın bir önemi kalmayacak yakında
00 Yorumla
+1 yılBos kontenjan kalmayıp herkesin okuyabilme hürriyetine karşın iyi bir uygulama. Almanya da kontenjan diye bir şey yoktur. Öğrenciler istediği okul ve bölüme girer, performanslarıyla sınanır.
00 Yorumlahanımefendi her öğrenci üniversiteyi girmeyi hak eder belki başarı puanı düşüktür ama zamanla ve buna inanırsa her öğrenci çalışıp kendi hakkı ile istediği bölümü hak eder
00 Yorumla
+1 yılBence kötü değil, sınav denilen şey zaten başlı başına büyük bir sorun. Öğrenciler üç günlük dünyada TR'de okuyunca bir şeyler değişir umuduyla yaşarken yeterince darbe yiyor.
00 Yorumla
+1 yılBu yanlışların bedeli her geçen gün daha ağır olacak.
30 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 584 cevap paylaştı. Sözcük, cümle ve paragraf yorumu yapamayan kişiyi de bir zahmet üniversiteye koymasinlar. Uni de ne yapacak o
10 YorumlaKaldırsınlar kaldırsınlar tabi. Yakında üniversite sınavını da kaldırırlar bizler de boşuna dirsek çürütmüş oluruz.
10 YorumlaZaten üniversiteler ilgili bölümler için kendi puanlarını açıklamış durumda.
Ve bunları yazarken dejavu yaşıyor oluşum 🤣😅10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 672 cevap paylaştı. İşsiz Üniversite mezunu sayısı çoğalacak. Yani bu gidişle Üniversite mezunu bir Minibüs şoförü bile görebiliriz yakın zamanda.
10 YorumlaEğitim sistemini oyuncak ettiler. Süre yüksek olsa ne olur? 2020'de ne oldu gördük.
20 Yorumla
+1 yılyakında g*tümüzü de üniversite yaparlar tam olur şaha kalkarız vallahi
20 Yorumla
+1 yılKalksa da kalkmasa da değişen bir şey yok. Kötü bir eğitim sistemi. Fakat yine de çok yanlış bir uygulama
00 Yorumlaİyi bir şey çünkü 4 yılı bir iki sınava bağlamak sağlıklı değildi lakin şimdide özel okullar rağbet görecek çünkü şişirme notlar orada
00 Yorumla
+1 yılTam tersi kötü herkes üni mezunu olacak bu halde bile iş bulamıyor kimse o zaman herhalde millet çıldıracak
02 Yorumla- +1 yıl
@_Oğuz0 iyi de bu sefer diğerleri biz üni mezunuyuz iş yok diye bağıracaklar
- Eğitim & Kariyer konusunda 655 cevap paylaştı.
+1 yılSaçma sapan illerde ki üni lerde ki kontenjan dolmuyor çünkü esnaf yolucak kaz arıyor o kaz üni barajına takılıyordu
00 Yorumla
+1 yıldoğru iyi çok kötü karar. bence tam tersi baraj yükseltilmeli üniversite sayısı da kademeli olarak düşürülmeli (apartman ünilerden bahsediyorum)
00 Yorumla
+1 yıl
bide bu var
00 Yorumla
+1 yılSanki okusalar ne işe yarayacakki. Atama diye bir şey yok.
11 Yorumla- +1 yıl
tabi masrafları yazmadım..
+1 yılNe farketti ki yani 20 net yapan da giriyordu zaten uni ye
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 676 cevap paylaştı.
+1 yılÖğrenciyi pek etkilemez ki puanı yüksek olan olmayanlara göre gene önde
12 Yorumla- +1 yıl
@_Oğuz0 Onlar her daim şanslı. Alt sınırındaki öğrencileri biraz etkiler doğru. Mesela diploma puanı 80 olsun 48 puan okul ekler demek bu. 140 aldıysa 48 de oradan 188 yapar. Öbürüne de okul 30 puan eklesin 150 almış olsun 180 yapar ikisinin toplamı. Genel olarak barajı geçemeyen öğrenciler ve barajı gıdımla geçen öğrenciler kendi aralarında yarışır. Ama ekstradan çok bir etkisi yok.
+1 yılUniversiteye gitmek hic bu kadar sacma olmamisti... sebeb esnaf mi kazansin
10 Yorumla
+1 yılZaten belli bir puana gelmeyince bir jse yaramıyor barajın sadece adı var.
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle sadece göz boyama adına yapılmış şey
Tabi ki de hayır. Mezun sayısı az olsun ama ÖZ OLSUN. Eğitim için dürtüler kalkıyor. Öğrenmek zorunda kalmayan gençlik geliyor. Bu memleket artık zorr gelişir
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 886 cevap paylaştı. ne yazık ki ülkemizin eğitim seviyesi mükemmel derecede kötü , ortalıkta üniversiteli işsizler dolaşacağına üretim adına yatırımlar yapılmalı ve istihdam sağlanmalı
10 Yorumla
+1 yılEğitim sisteminden elimizi ayağımızı çektik neyse ki😀 önüne gelen okullu olcak gayrı
10 Yorumla
+1 yılArtık nefes alan herkes üniversite okuyabilecek sanırım.
00 Yorumla- Devamını Gör (130)
Devamını Gör(175)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Üniversiteye girişte baraj puanı kaldırılıyor! Sizce bu öğrencilerin başarısı için iyi mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler