Sevgilim lise mezunu 20 yaşında. Babasının işlerini yoluna koyup öyle üniversiteye gitmek istiyor. Düzgün ve yobaz değil. Ama ne çabası var ne bir şey sadece okumam lazım diyor o kadar. Bana dedi ki ilerde evlenirsek ben üniversiteye gitmezsem evlenir misin benimle dedi veteriner hekim 2. sınıf öğrencisiyim. Bende okumanı çok isterim gurur duyarım fakat üniversiteye gitmezsen zor dedim. Oda okicam bir yerlerden başlamam lazım vs dedi. Ama fazla çaba yok. Ben zor şartlarda okuyorum üniversiteye geldim ailemin durumu pek iyi değil. Kendisi de diyor farkında üniversitenin insana bir şeyler katacağını. dedim üniversiteye gidersen istersen benle konuşma ayrıl ama okumasını hayatından çıksam da isterim. Yani okumuş insanla evlenmek istemem hakkım değil mi? üniversiteye gidince eminim daha da geniş düşünceli olacak.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Eğitim & Kariyer konusunda 497 cevap paylaştı. Hakkın bence. Üniversite dandik bir yerde dandik bir meslek olsa dahi insana bir olgunluk, bir sorumluluk duygusu katacagına inanırım. Belki çevresindeki insanları görüp daha kaliteli alanlarda takılmaya başlayacak belki de onlardan feyz alıp kendini geliştirmek isteyecek. Lise ortamı gırgır şamatayla geçer. Hepimiz o zamanlarda eğlencesine yaşar pek fazla farkında olmayız bir şeyin. Belki sadece dersi geçmek için çalışırız. Akşam bir yerlere kafede oturmak için çabalarız. Ama arada yaş farkı az olsa bile üniversite ortamı ile lise ortamı gerçekten farklı. Kesinlikle gitmeli. Sende lise mezunu olsan karşından bunu istemeye hakkın olmayabilirdi ama sen okuyorken bunu istemen gayet doğal. Bende isterim.
04 Yorumla
Soran+1 yılYa insanlar tepki çok göstermiş ama anlatmaya çalıştığım olay tam da bu. Hani evet karakteri cidden düzgün bir kötü yanını görmedim gayet olgun ve mantıklı düşünüyor. Ben diyorum ki üniversiteye gidersen daha da gelişecektirsin hani bilgi amaçlı değilse de hayata bakış açısı olarak. Daha fazla insan görecek hayata daha başka bakacak. Kötü niyetli de değilim üniversiteye gider beni bırakır gitmesin düşüncem de yok. Kendisine de söyledim istersen bırak ama hayatında olmasam da bir şeyleri başarmış helal der gurur duyarım dedim. Bu laflarımdan da rahatsız olmadı hatta bana hak verdi benden önce söyledi üniversite bana bir şeyler katacak diye. Cidden iyi bir insan ama her şey sevgi değil galiba
- +1 yıl
Gerçekten sizi çok takdir ettim. Her şeyden önce onu düşünüp üniversiteye gitmesini desteklemek çok olgunca bir davranış. Pek çok kız yapamaz bunu. Gerçekten kesinlikle gitsin derim. Erkekler biraz gururlu insanlar. Gitmezse ve evlenmeye karar verirseniz de eğer sizden yüksek maaş alamazsa buna üzülüyorlar. Anlamadığım bir şekilde bu böyle. Bize göre eve gelen para sonuç olarak. O çok alsa biz az alsak biz bunu umursamıyoruz. Ama erkekler umursuyor. Bu konuda mutsuz ve gergin olacak. Böyle ilişkiler çatırdamaya da başlıyor. Mutlu olun isterim daimi.
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için öncelikle. Her şeyin hayırlısı olur inşallah hayırlısı demekten yana yapacak bir şey yok 😊
En İyi Cevaplar
Bazen hayatta her şey istediğimiz gibi gitmiyor ben üniversiteye çok gitmek istedim 3 erkek kardeşiz bir kardeşimle mezun olduk o zaman durumlar pek iyi değil di açıktan yazıldım ama olmadı örgün eğitim gibi yarıda bıraktım ticarete atıldım şimdi düşünüyorum acaba gitseydim ne olacaktım diye ama olmadı benden sana tavsiye fazla kasma elbette eğitimli biri ile evlenmek hakkın ama üniversite demek her şey değil çoğu mezun var eğitimli ama iki kelimeyi bir araya getiremez ama bir çok üniversite okumayan insan var gayet kültürlü ve kendini geliştirmiş bence erkek arkadaşının yüreğini sev ona destek ol ki hayatta bir şeyler olsun sende bırakırsan gelir başka biri onu mutlu eder bence bunu kendine yapma
02 Yorumla
Soran+1 yılTicarete atılmışsınız ne kadar güzel. Onunda ticari zekası var ve bu konulara meyilli. Geçende hava güzelken bir yere çalışmaua gitti geri kalan zamanları evde ve dışarda geçiyor. Babamın işlerini yoluna koyup öyle gitmek istiyorum belki onlardan devam ederim diyor ama hiçbir çaba onlarda da yok kendisine de söyledim doğru diyor. Okumasını şundan dolayı da istiyorum hani babasının işlerini yoluna koymak için uğraşmasın okusunda belki adam akıllı mesleği olur. Normalde böyle şeyleri düşünmem yani ilerisini ama bu kişi seninle ciddi düşünüyorum diyip evlilik meselesini açıyor. E bende haliyle evlenirsek ileride ne olur diye düşünüyorum ve tedirgin oluyorum. Hayat bende sadece sevgiden ibaret değil. Para olmadığı zaman insan her hale bürünüyor
+1 yılOkumak tabii ki güzel bir şey, kişiye az da olsa illa ki bir şeyler katabilir ama okumayıp da hem kişilik hem de kafa olarak üst düzey olanlar var; yüksek lisans bitirip de adam olamayanlar da... Yani okumasın demiyorum ama belki bir işi oldu diyelim ve o şekil güzelce geçiniyor olsun; sevgiliniz okumayınca ayrılacak mısınız? Eğer ayrılacaksanız sevgilinizin kararını kesin olarak en kısa zamanda öğrenin ve duruma göre hemen ayrılın. Çünkü ilerde siz ayrılmazsanız bu durum size batacak ve ona kötü davranmaya başlayacaksınız veya onu istemeyeceksiniz derken, mutsuz olursunuz ve sevgilinize de çok yazık olur.
00 Yorumla
+1 yılO tipler 5 fakulte bırtsede duzelmez ler zor karekterleri vardır caba harcamaz zahmet cekıp calışmak istrmez benim. Ardaş vardı okumadı 6 tane iş yerimız var kırk ceşıt bölumune koydum onu iyi maaşlar) aen cok calştığı bölumde bir hafta calişti cıktı sonunda kovdum onu daha benimle göruşme diye babama amcama rezl etti beni. Sende iyi duşun bence
01 Yorumla
Soran+1 yılKarakter olarak cidden düzgün bir yanlışınu görmedim. Yani okumak istiyorum diyor hadi okumaya zaman ayırmıyor bana diyo ki babamın işlerini yerine koyacam ondan sonra gidecem. Ee sen babanın işleri içinde zaman harcamıyorsun dedim. Sadece kendini kandırıp duruyorsun doğru çaba göstermiyorum vs dedi. Yani bir insan çok iyi diye onunla evlenmekte yanlış bence. Aynı eve girdiğinde bu devirde maddiyat geçim daha önemli gibi geliyor. Artık geçinebiliyorsan hayatta mutlu oluyorsun
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
29
Cevap
33Cevap
+1 yılUniversiteye gitmek eskiden zordu puanlar cok yuksekti Şu an baraji asan universite okuyabiliyor. Bu sartlarda eger ugrasip baraji dahi asmiyorsa ondan bi cacik olmaz kizim. Bu devirde okumayani dovuyorlar. Eskiden universite kazanmak zor diye insanlar var godemeyince kendini iyi yetistirir yine kaliteli birer insan olurdu ama Şu an ki neske bi bak bacim Kendi kendini yetistirebilecek gibi duruyor mu eski insanlar gibi? Veteriner hekim olacagim diyorsun. Su an o farki goremeyebilirsin ama ilerde calisma hayatina basladiginda esinj ve meslegini rahatlikla soyleyebilmek isteyevmceksin gururlanmak isteyeveksin hatta.
11 Yorumla
Soran+1 yılEgolu gibi görüneceğim ama cidden bende tam olarak böyle düşünüyorum. Yani ileride eşimin mesleğini sorarlarsa işte iyi şeyler söylemek isterim. Yaşadığımız ülkede böyle şeyleri insanlar konuşuyor dedikodusunu yapıyor ve ben ne dediklerine dikkat ederim insanların. Evet diplomalı herkes adam değil ama her şey sevgi de değil bence en nihayetinde. Kendisi de eğer normal meslek öğrenirse kazanacağı maaşı fakat mühendis olursa kazanacağı maaşı hepsinin farkında. Bende bu düşüncelerinin doğru olduğunu dile getirdim. Annemle konuşuyorum oda diyor ben seni ne zorluklarla okuttum karşındaki de senin dilinden girdiğin sınavların zorluğundan anlasın diyor
+1 yılaşko okumaz okumayacak niyeti belli sakın evlenme böyle bir tiple seni çalıştırır üstüne paranı yer ya da eve tıkar s*ikimsonik 1 iş bulur benim getirdiğimi yiceksin der b*ombok bir hayat sürersin hani davul bile dengi dengine senin dengin tahsilli birisi
14 Yorumla
Soran+1 yılDalgadır umarım😂
- +1 yıl
çok ciddiyim maalesef işe yaramaz ipe sapa gelmez 1 erkekle uğraşılmıyor
Soran+1 yılYa kendisine de söyledim babamın işlerinden ilerleyecem diyor fakat çabası ona da pek yok. Yani sırf bu yüzden bırakmak istemiyorum cidden iyi birisi ama ayrılırken de aşırı zor olacak. okumasa da adam akıllı düzenli işi olsa yine okeyim ama ne bileyim değişik
- +1 yıl
hiç lafa söze bakma icraat var mı ona bak yoksa cidden değmez çalışıp bir de herife bakacak değilsin bebekmiş gibi sanki
+1 yılKendisini geliştirmesini istiyorsan ve bunu onun için istiyorsan sorun yok. Ama kişiliği yeterli olmasına rağmen sırf eğitim düzeyi düşük diye evlenmek istemiyorsan o zaman yanlış bana göre. Kendisi eğer niyetinde samimiyse gelecek yılki sınava hazırlansın. 2023 sınavından sonra sonuç alamadiysan yol alırsın. İyi anlamda diyorum.
17 Yorumla
Soran+1 yılYa iyi birisi cidden karakteri de yobaz değil. Kendim içinde istiyorum ama yanımda düşük kalmasın diye. Kendimi evet büyük görmüyorum ama karşımdaki insanın aşağılık kompleksine girmesini cidden istemiyorum. Şu an iyi birisi ama üniversite ortamını görünce daha geniş düşünceli olup hayata daha olumlu ve gerçekci bakacağını düşünüyorum. Ben kendisi içinde istiyorum böyle olmasa kıskançlık yapar beni bırakmazsın demi der hayıflanırdım. Ama ben kendisine de dedim beni de hayatından çıkar sorun değil ama oku dedim. İyi yerlere gelmesini insanı olarak isterim
Soran+1 yılVe üniversiteye gitmezse de adam akıllı düzgün bir hayatı olmayacak yani sizce de böyle üniversiteye gitmezsen evlenmem demekte haksız mıyım?
- +1 yıl
Tercih meselesi. Sebebine bağlı olarak doğru ya da yanlışsın denebilir ama haksizsin demek yanlış olur. Kendi tercihin sonuçta. Bu tavrın da zaten eğitimin gizli işlevlerinden eş bulma işlevine konudur; kendi eğitim düzeyinde biriyle evlenmeyi istemek. Normal yani. Anladığım kadarıyla çift taraflı bir fayda güdüyorsun bu isteğinde. O yüzden ben pek yanlış bulmadım. Öte yandan; okula gidince beni terk etsen de sorun değil demen dikkatimi çekti ve buna katılmadım çünkü gitmezse zaten sen pek olumlu bakmamışsın ya, giderse en azindan bir şansı olur diyorsun ilişkinin. O yüzden kaybetme kaygın yok. Akıllı kadınsın vesselam. :D
Soran+1 yılÇünkü kaybetme korkum yok onun yerinde başkası da olsa bu böyle olacak. Hayat devam ediyor bir şekilde o hayatımda olsa da olmasa da bir yol var ve devam edeceğim. Kaybetme korkum yok diye üzüp kırıp değer bilmezlik yapmıyorum. Ama zaten insanın başına genel kötü şeyler beni terk edip giderse düşüncesinden gelmiyor mu?
- +1 yıl
Bir kısmı ondan geliyor evet. Dedim ya akıllı kadınsın. Niyetin de kötü olmadığı için takdir ettim seni. Uzun uzun muhabbet edilecek birine benziyorsun ki zaten o olgunluğa eriştiğin ve sana bunu kazandıran asıl faktörün üniversite eğitimi olduğunu bildiğin için onu buna ikna etmeye çalışıyorsun. Helal olsun. Şanslı adam.
Soran+1 yılTeşekkür ederim 😊
- +1 yıl
Ben teşekkür ederim bu kısa ama hoş sohbete vesile olduğun için. Ne zaman ihtiyaç duyarsan artık. :)
+1 yılBence göreceli bi durum.
Ben de okuyorum okuldakilerin çoğuna baktığımda bunlardan eş mi olur diye söylendiğim çok zaman oluyor. Hakkın değil diyemem ama onun hayatına yön vermeni de doğru bulmuyorum, nasıl ki o sana okulu bırak demiyorsa sen de aynı şekilde olabilirsin😕 güzel bir işi varsa, kendini yetiştirmişse diplomata takılma derim12 Yorumla
Soran+1 yılYa hayatına yön şöyle verdim. Dediğim gibi okumak istiyorum dediği için destek oldum. Yani evet evlenmem dedim ama okumasını ve onun arkasında durup ona destek olacağımı belirttim. Kendisi de diyor ve farkında bir işte eğitim alıp çalışırım evet ama okulunu okursam daha saygın ve para olarak yüksek olurum diyor. Yani maalesef bazı gerçekler acıdır. Diplomalı insanla bazı yerlerde diplomasız insanlar ayrı değer görüyorlar
- +1 yıl
Ben önemsiz demiyorum, hakkında değil demiyorum ama bunlardan önce kendini yetiştirmesine bak. Yarın bir gün evlendiğinde bu çocuğun diplomasıyla ömür geçirmeyeceksin çok kasma bence ki onun için değil de daha çok kendin için istiyormuşsun gibi geldi bana bu okuma mevzusunu ☹️ Yani belki çocukta sen istiyosun diye okumak istiyorum diyordur, akışına bırakmanı tavsiye ederim
üniversite okumak düşünceyi falan geliştirmiyor geç bunları. nice insan tanıyorum lisans üstü eğitim almış ama öküzün önde gideni. önemli olan kendini geliştirmesi, sana karşı davranışları.. bir kağıt parçasını bu kadar abartmaya gerek yok. şu an imkanlar çeşitli herkes her bilgiye her şeye kolayca ulaşıyor.
10 YorumlaBabasının işleri derken adam iş adamıysa kayınbaba adayın zenginse çokta takılma :) . İkincisi bu yaşta evlilik derdin çok ilginç daha okulun 2. sınıfında :)
14 Yorumla
Soran+1 yılZengin falan değil adam sadece durumları iyi ama baya değil. Ben ilerde eşimin babasından veya ailesinden yardım alarak evimi geçindirmesini istemem. Bir ikincisi babasının işlerini de yoluna koymakta çabası yok:d Sadece yapacaklarını hayal kuruyor ve dile getiriyor. Evlilik zaten düşünmüyorum yanlış anladınız galiba. Kendisi evlilik konusunu açtı seninle ciddi düşünüyorum diyor ki asla bel bağlamıyorum bu olur kesin diye her zaman hayırlısı diyip kapatıyorum. Kendisi evlilik konusu açıyor ama bana. Bundan dolayı düşünüyorum ilerde hadi evlendik ee bu adamın adam akıllı işi yok ne olacak? Bana lay lay lom gelse umrumda olmazdı mesleği falan
Soran+1 yılEvlenirsek niyetim olduğu için böyle çabalıyorum ya bir yerlere gelsin diye ;d
+1 yılPardonda çok yobazsın okumak güzel bir şey geniş düşünceli olmaz merak etme sadece bilgili olur okumaktan bu kadar korkan birini görüyorum pes vallahi Allah sevgiline sabirliklar versin 😒😂
12 Yorumla
Soran+1 yılOkumaktan neden korkayım? Ben okumak istiyorum dediği için yanındayım ve genelde teşvik ediyorum. Bir insan okumak istiyorsa hadi okumayı geç en ufak bir şey yapmak istiyorsa bile harekete geçmeli
- +1 yıl
Öyle tabiki o zaman sende destek ol baktın bir şey yapmıyor al eline kitapları git yanına beraber ders çalışıyoruz de yardımcı ol senle beraber olunca daha verimli olur belki dene bı öyle
Üniversite bir insana hiç bir şey katmıyor bunu gidip amerikada okumuş biri olarak söylüyorum. O diploma ayet falan değil hahaha 🤣 işe yaramaz bir şey
12 Yorumla
Soran+1 yılÜnversite size düşünce olarak hayata bakış olarakta mı hiçbir şey katmadı yani
+1 yılSenin böyle bir beklentin olması doğal. Yönlendirmeyi demeyebilirsin çabalayabilirsin. Unutmaman gereken tek şey o onun hayatı ne kadar söz hakkı sahibi olduğunu sınırlarını bilmen. Kararı o vermeli
11 Yorumla
Soran+1 yılDoğru diyorsunuz ama bu insan ilerisini düşünen biri olduğunu söylüyor. Ümitlenmiyorm illa olsun diye bakmıyorum ama ileride eğer hayatımı onunla birleştirirsem okumamış adam akıllı iş sahibi olmamış olcak. Okumak istiyorum dediği için bu kadar söz sahibiyim tabi öyle olmasaydı şayet laf dahi etmezdim
Tabiki de hakkın ve onun iyiliğini istiyorsun. Kendisini fazla zorlamadan olsa ikna etme çabaların kötü bir şey değil. Onu düğündüğünden doöayı yapman iyi bir şey. Gayretinin olmaması seni üzmesi can alıcı.
00 Yorumla
+1 yılOkumak sana da bişey katmamış belli ki.. Önce şu Türkçeni bir düzelt
13 Yorumla- +1 yıl
En doğru yorum valla😂😂
- +1 yıl
@adelhied21 ilk yazdıklarından hiçbir b*k anlamadım
Soran+1 yılTürkçem zaten gayet düzgün. Normal yaşantımı konuşma tarzımı ne biliyorsun da yorumluyorsun? Yani sana kimse Türkçem güzel mi çirkin mi diye sormadı. Bu neyin havası ;d
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılOkumak insani filozof yapmaz kardeş yaz kenara lazım olur. İnsanlari tahsiline göre yargilamaktan vazgeçin.
10 Yorumla
+1 yılYa üniversiteye gidip baska kizlar bulup seni birakirsa
11 Yorumla
Soran+1 yılBu evet ihtimaller arasında. Böyle düşünen birini bırakmam vs dedi. Ama cidden bırakırsa da hiç üzülüp ahlanıp vahlanmam. Bir insanı güzel şeylere teşvik ettim diye kendimle gurur duyarım. Benim zaten onun haricinde hayatım güzel devam ediyor
Eşeğe altın semer vursan gene eşektir. tabiki okumak önemli ama önemli olan biraz da kendini geliştirmektir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİsteyebilirsin ama okuduğunuz ünilerin çoğu lise devamı gibi bir katkısı yok lafta. İtünün boğaziçinin odtünün bile eğitiminin eski itibari yok. Hele ki boun. Çoğu inanılmaz cahil. Koç itü, falan okumuyorsanız çok da bir anlamı yok.
00 Yorumla
+1 yılTamam haklılık payın var, düşüncen de güzel. Ama hangi sıfatla ve niyetle olursa olsun bir insanın başka bir insanın hayatına yön vermesini doğru bulmuyorum (kişisel düşüncem)
20 YorumlaEvet haklısın sen. Aranızda her türlü bir fark olur. Ve bunun muhabbeti de çok geçer.
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet ben genelde çevrenin dediklerini de düşünen biriyim. Dediğim gibi bir çabası yok evet iyi birisi buna saygım sonsuz ama galiba her şey iyi olmaktan geçmiyor
Gizli Üye(25-29)+1 yılSana okumazsam benimle devam eder misin demiş sende etmem diye ima etmişsin. Çabalamıyorsa içinde heves tok demekki sadece sen böyle deidn diye istiyor olabilir. Hiç okumadanda kendini geliştiren kültürlü insanlar var ve bu sadece üniversite okumakla kazanılan bişey değil
02 Yorumla
Soran+1 yılBen böyle evlenmem demeden önce de söylemişti. Yani sırf dedim diye olmadı. Ama çaba göstermediğini vs ona söyledim yüzüne açıkca vurdum. Şimdi biraz önce konuşuyorduk bende okuyacam diye laf geçti. Evet kendini insan okumadan da geliştirir ama okumadan adam akıllı mesleği olacağını düşünmüyorum. Bundan dolayı da bana riskli geliyor yanlış mı düşünüyorum
Cevap sahibi+1 yılŞöyle söyliim teliyede mezun olup iş bulamayan o kadar çok insan var ki. Şöyle örnek vereyim belli bir birikimin varsa okumuş birinden bile fazla kazanabilirsin. Aklıma örnek gelmiyor ama benim öğretmen Bi arkadaşımla e ticaret yapan arkadaşımın kazandığı para arasında çok fark var.
Gizli Üye(25-29)+1 yılşöyle bişey var bence kazandığınız para bile eşit olmayabilir ne yapıcak okumayıp tabi ki hakkın üniversiteye gitmiş birisiyle evlenmek davul bile dengi dengine
01 Yorumla
Soran+1 yılYa zaten dediğim gibi üniversiteye gitmezsem yinede evlenir misin benimle vs diye sordu. Evlilik meselesi ona yapmıyorum bahsetmiyorum ama düşünmüş yani. Şu konumdayken bile aşağılık kompleksine giriyor gibi geldi. üniversiteye gidince gözü açılıp beni terk edebilir evet ihtimal güven olmaz kimseye ama ne bileyim iyi bir işe teşvik ettim diye gurur duyarım kendimle hayatıma devam ederim
+1 yılAçıköğretime gitmesini teklif edebilirsin. Hem çalışır hem okur. Haklısın
00 YorumlaSonuna kadar hakkin zaten baktin cabalamiyor ayril geç
00 YorumlaHakkın olanı istemen hakkın. O'nun ne istediğini söylemek değil.
00 Yorumla
+1 yılİnsan sadece okuyarak değil kendisi de kendini geliştirebilir ki şu anda okumanın da çok da anlamı kalmayan bir dönemde yaşıyoruz ne istiyorsa onu yapsın bence de takinilacak bir durum yoktur
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılne iş yaptığına bağlı iyi bi iş kurarsa lise mezunu olmasında sıkıntı yok. bazı insanlar üni de batıyor manevi anlamda
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHakkın tabii.. Ama unutma bazı okumuşlar okumamış insandan daha cahil olabiliyor. Karşındakinin okumuş olduğuna güvenme bence.
00 Yorumla
+1 yılÖyle düşünmek tabii ki hakkın ama o da okumak yerine babasının işlerinden gitmeyi seçiyor olabilir
02 Yorumla
Soran+1 yılBana ilk başta okumak istiyorum bende dedi bundan dolayı ben bu kadar söz hakkı hissediyorum. Ve kendisi içinde diyorum. Kendini daha fazla geliştirebilir. Üniversitenin az da olsa insana katkısı olduğunu düşünüyorum
- +1 yıl
Öyle tabiki eğer şimdi sen okuyup o okumamış olursa ilerde bunun muhabbeti bile geçecektir aranızda ufak da olsa bi tartışma konusu bile olabilir
+1 yılbende dediğin şey iyi hem güzel teşvikte bulunuyorsun ne güzel
03 Yorumla
Soran+1 yılYa genelde insanlar seni bırakırsa ne olur vs diyor. Ama bırakırsa da ben hayatıma devam ederim. Hayat devam ediyor zaten onun haricinde bir şekilde. Onla var olmadım beni diğer insanlara değişecek olursa oda onun sorunu der geçerim. Hayatımdan da çıkarsa ne güzel bir şey başardım derim kendi kendi kendime. Şu an azcık zaten aşağılık kompleksine girmiş benimle evlenir misin vs kimsenin karşımda bu tip düşüncelere girmesini istemiyorum
- +1 yıl
bırakırsa ne olur diyenler aşırı boş yapmışlar
bırakmanın üniversiteyle ne alakası var bırakacağı varsa her türlü bırakır zaten
Soran+1 yılBıraksa da canı sağ olsun ben devam edecem zaten hayatıma o olsa da olmasa da yolum belli izim belli
+1 yılEğitim görmemiş insan cahildir.
Bilmemek değil öğrenmemek ayıptır.00 YorumlaOkumak istemiyorsa zor
04 Yorumla
Soran+1 yılİstiyorum dedi fakat cidden çaba yok kendine de söyledim doğru diyorsın dedi
Bence uğraşma yol ver
04 Yorumla
Soran+1 yılNeden uğraşmayayım
Soran+1 yılNe yani sırf okumasını istediğim için mi
+1 yılSen de bulamıyorsan biz ölelim mk
01 Yorumla
Soran+1 yılNe bulamıyorsam
+1 yılYobaz değil ne demek?
03 Yorumla
Soran+1 yılNe anladın canım
- +1 yıl
Neyi kastediyorsunuz onu anlamadım o sebeple soruyorum. Her şeye kulanilan bir kelime oldu çünkü.
Soran+1 yılYani böyle geri kafalı değil. Hani anlayışlı birisi. Okuyana saygısı var ve okuyunca daha da bilgili olacağının farkında ama bir çaba göremedim tabi daha yeni başladık ama bilmiyorum
+1 yılAyrıl o zaman lan ne zorluyon
10 Yorumla
+1 yılHeee hakkin manyaga bak 😂
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 699 cevap paylaştı.
+1 yılOkuyup ne yapacak? İşin bir de o yönü var.
00 Yorumla
+1 yılya kendisi de veterinerlik okuyr :D
00 Yorumlaevet sonuna kadar hakkın
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 799 cevap paylaştı. Gayet haklısın okusun tabi
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılErkekte para eğitimden önce gelir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTicari zekasına güveniyorsa bence okumasin
011 Yorumla
Soran+1 yılZaten ticareti aşırı seviyormuş atılmak istiyor
Cevap sahibi+1 yılOkumasın o zaman yazık eder kendine
Soran+1 yılEvet bende öyle düşünüyorum
Cevap sahibi+1 yılKendi işini kurup şirket açmak için diploma sormazlar. Sadece zaman kaybı olur
Cevap sahibi+1 yılEvet bi yerde çalışmak için asgari ücretle iş yapmak icin milletin ağız kokusunu çekmek için diploma sorarlar.
Sermayesi var ise kendi işini kuracak ise diploma kimse sormaz ve emrinde senin gibi düşünen diplomalilar çalışır
Cevap sahibi+1 yılDüşünce değil küçük hanım girişimciyim.
Uluslararası büyük firma çalışanlarına eğitim veriyorum ve o marka sahipleri benim o çalışanlara 1 saat eğitim vermem için bana yüklü miktarda para veriyor sen okulunu okumaya devam et senin gibilere ihtiyaç var
+1 yılayrıl
11 Yorumla
Soran+1 yılSebep
+1 yılHakkın tabii ki
02 Yorumla
Soran+1 yılYa böyle okumuş kişi istiyorum dediğim zaman insanlar burnun neden havada falan da diyorlar. Yani bilmiyorum çevrenin de dediklerini umursayan yapım var Türkiyede böyle olaylar çok eleştiriliyor
- +1 yıl
Dengini aramak hakkın kim ne derse desin senin fikrine saygı duymak zorundalar. Burnu havadalıkla bir ilgisi yok bence. Onlar da gidip ilkokul mezunuyla evlensin o zaman bakalım kabul edecekler mi kolay kolay.
+1 yılHakkin tabiki bende ayril
10 Yorumla
+1 yılHaklısın ben de seninle aynı düşünüyorum
10 YorumlaHaksızsın bacı
14 Yorumla
Soran+1 yılSebep
Soran+1 yılHayata toz pembe bakmayın okumak illaki bir yerde değilde 2. yerde önüne gelecek. Her şey sevgiden ibaret değil
Değil
00 Yorumla
+1 yılKendini de geliştirmeli okusa sa okumasa da
00 YorumlaZorlama benceee
00 Yorumla
+1 yılevet bence hakkın
00 Yorumla
+1 yılŞart değil bence
00 Yorumla
+1 yılİyi ki veterinerlik sayısal bi bölüm.
00 Yorumla
+1 yılHaklısın
00 Yorumlahakkın değil
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 5,3b cevap paylaştı.
+1 yılTabii ki de hakkın
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYarın ver çocuğa bak altına yatarsan okur 😂😂
05 Yorumla
Soran+1 yılNe yani okul okuması için altına mı yatacam ;d ne cahil bir düşünce bu ironiyse de iğrenç
Cevap sahibi+1 yılZaten yatmışsındır doğru
Soran+1 yılJdjfmdmcösıclsşşxs
Soran+1 yılMüneccim b*ku yediysen başka şeyler sorayım da onlar hakkında bir şeyler de zira bunlar senin de merak edebileceğin konular değil :d böyle düşünceler senin gibi fesat her şeyde kötü düşünen ve insanı karalamaya çalışan terbiyesiz kişilerin sarf ettiği sözler :d insan bile diyemedim dikkatini çekerim 😘
Soran+1 yılHayırr yaram yookk gocunduğum daa yokk demekki sen her şeyi yatağa bağlıyorsan herkesle 2 günde yatan birisin ;d ve hala yataktan bahsediyorsun insan olmadığını kabul ettin galiba aşkım 😂
Gizli Üye(36-45)+1 yılhakkınız tabiki
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 707 cevap paylaştı. hangi fakülte
00 Yorumla
+1 yılHangi fakultedesimiz
01 Yorumla
Soran+1 yılVeteriner hekim
+1 yılIyh. Ilişkinizi si
02 Yorumla
Soran+1 yılBende seni 😘
- +1 yıl
Gel pisi pisi
Sorgulamak lazm
00 Yorumla- Devamını Gör (2)
Devamını Gör(47)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Veterinerlik ikinci sınıf öğrenciyim, sevgilimin okumasını istemem hakkım değil mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler