Üniversite okuduğunuza memnun musunuz pişman mı?
Üniversite zaman kaybıdır
Tabii ki memnunum
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Üniversite, hedefin yurt dışı ise olabilir. Türkiye için okuyacaksan en az tıp okuman lazım işsiz kalmaman için, fakat tıp okuyanların birçoğu ve şu an doktorluk mesleğini icra edenlerin büyük çoğunluğu da yurt dışına kaçmaya çalışıyor. Haricen, maddi imkan varsa ailenin, esnaf ol geç. Bugün üniversiteye girsen 7 8 yılın gececek en az, mezun olup mesleğinde tecrübe kazanabilmen için. Mesleğinde tecrübe kazandın ne maaş ödeyecekler? 8 9 bin. Ne gerek var bu para için 8 yilini heba etmeye? Şimdi gidip bir meslek kursuna yazılsan, örneğin terzi olsan 4 yıl sonra, 3 4 yılda dükkan açıp iş yapsan ayda 15 bin kazanırsın rahat. Yani demem o ki, üniversiteye gidip mezun oluncaya kadar, bir meslek edinmek için uğraşsan, 4 yıl meslek eğitiminden sonra 4 yıl da esnaf olarak para kazanıyorsun.
Üniversite Okuduğuma Pişman Değilim Başta Bunu Söyliyeyim. Fakat Ülkemizde İş Bulmak İçin Çok Okuyan Var Ve Geneli İşsiz Kalıyor, Fakat Bilmiyorlar ki Ülkemizde Ustaya da İhtiyaç Var.
Elektrik Elektronik Mühendisi Ne Yapar Bir Ürünü Geliştirmek İçin Kullanılır Örnek.
Elektrik Elektronik Ustası Ne Yapar Mühendisin Verdiği Ürünü Yapar Kısaca. Bunlar Sadece Basit Mantık Örneği Böyle Yapacak Diye Bir Şey Yok.
Anlayacağınız Şu Ülkemizde Bence Mühendisten Çok Ustaya da İhtiyaç Var. Herkes Okuyor Sonra da İşsizim Diye Dolaşıyor Bu Ülkemizin Bir Şeyi Tabi Buna Bir Şey Yapamayız. Ama Freelance Olarak Çalışan Bir Usta Emin Olun ki Mühendisin 2-3 Katı Para Kazanır Ev Elektriği Özellikle Güzel Para Bırakıyor.
Gelecekteki hedefine bağlı önce kendine uygun bir meslek seçmelisin sonra üniversite okumadan da yapabileceğin bir iş varsa planinda okuma zaman kaybı olur onun yerine çalışarak tecrübe kazanırsın ama üniversite okuması zorunlu bir meslek istiyorsan biraz alım durumları ne bakmalısın senede 100 kişiyi alan bir bölüm düşünürsen zaman kaybı olmuş olur çünkü bu çok zor ama önü açık bir bölüm seçersen zaman kaybı olmaz yinede imkanın varsa okumanı tavsiye ederim bir meslek edinmek için olmasa bile farklı kişiler tanımak üniversite etkinlikleri vs insana çok şey katıyor biraz da kendi ayakların üzerinde durmayı öğrenmen için 🙂
Belli olmaz hayatın işi. Belki üniversiteye gidip mezun olamadan nalları dikersin, belki de gitmez işsiz güçsüz bir ömür boşa geçirmiş şekilde 90'ı görürsün.
Yeni bir sosyal çevre edinmek için ve diploman olsun diye gidebilirsin. Diploma, geçmişteki yastık altı edilen altın bilezik mantığının günümüzdeki hali.
Gelecek gördüğün ve ilgini çeken bir bölüme git ama en önemlisi bu.
Cevap
62Cevap
inanmazsin 11. universite bitmek üzere. güvenlik işi yapıyorum. herkes dalga geçiyor. 7 tanesi bitti.4 tane 4 yillik 2 tane 2 yillik var. diploma. geliyorda. pisman miyim? evet keske kiz arkdasim olsaydi keske birisine sarilsaydim birleşerek yasasaydim evlenseydim. yas 35 oldu. anne baba beni copte ekmek yiyerek okuttu. ben bu ulkede gercek disi yasami bir cocuk gibiyim. hayat bana yalan soyledi bedelller odedim. keske okumassaydim. fabrikaya girer cslisirdim. simdi fabrikalar isci olarak da almiyorlar.
Türkiye gibi bir ülkede üniversite okumak tamamen zaman kaybı ve pişmanlık olarak görüyorum. Aklı olan insan üniversiteyi okumaz aksine herhangi bir ticaret hayatına atılırsa üniversite okumuş kişilerden daha fazla kazanmış olur düşüncesindeyim.
Malum bu ülkede endüstri meslek lisesinde makine teknisyeni olan adam Türkiyenin en iyi üniversitesini okumuş adamdan daha bilhili ve daha niteklikli
ben Teorik Fizik çi olmak isitiyorum nasıl üniversite okumam aslında senin bu görüşün göreceli bir kavram ancak üniversite okuyup yurt dışına çıkmak en mantıklısı bence
@teorikfızık her üniversite okuyan yurt dışına cıkamıyor ama ticaret hayatına atılıp risklerle beraber bir sermaye elde edebilirsen hergün yurt dışına çıkarsın hatta çalışmaya bile gerek duymazsin
4 yıllık üniversite mezunu yok fakat şimdiki yaptığım iş ile okuduğum okulun ve bölümün hiç alakası yok günde defalarca keşke okumasaydım diyorum ama önüme tercih sunulsa yine okumayı tercih ederdim böylesine tuhaf bir çıkmaz böylesine tuhaf bir garip hal içindeyim ne yapacağım Nereye gideceğim Hiç bilmiyorum Kısacası boğuluyorum çaresizlikten
Torpilin yoksa tamamen zaman kaybı 😑 çıkın yurt dışına 10 kat fazla maas alın 4 kat daha refah yaşayın! Tr'de şehir değiştirirken ne kadar harcadım vs hesaplama yapardım abddeyim ülke degistiriyorum harcadığım para umrumda değil 😊 aradaki refah farkını umarım bu cümle özetlemiştir!!!
Üniversite okuduğuma memnunum ama sadece üniversite okumak yeterli mi bence değil. Kendini geliştirmen ve diğerlerinden bir adım öne çıkartman gerekiyor. Bazen de sadece diploman olduğu için bölümünle alakasız bir işi alabiliyorsun.
Kazanamadığım için mutsuzdum ama hala bir umut var kendime iş bulabilmek önümde ekpss var bunu da kazanamazsam bilgisayar kursuna gideceğim 3 yıl bir belgem olsun onun ile beraber işe girebilirim belki
Bugün ki aklım olsa hem zamanımı hem aklımı yitirmezdim o sıralar üzerinde. Sadece zaman ve para kaybı keşke okumasaydım atanamadıkta biz hariç devletin ve okulun her türlü kazancı bizden oldu
İşim gereği üniversitelerle ve üniversite öğrencileriyle çalışmaktayım. Ülkenin her yerinde her ilçesinde köy gibi yerlerde ortaokul görünümlü üniversiteler mevcut. Buralarda kaliteli eğitim bulmak imkansız. Büro yönetimi, yaşlı bakımı, tıbbi sekreterlik vb.. bu gençlerin hayatlarından çalınan zaman 2 kuruşluk diplomayla taçlandırılıyor.
adam gibi okuyan için çok güzel bir şey ama desinler diye üni ye giden kız ya da erkeklerle kanka kanki olmak akşam olunca elinden telefonu düşürmeyen hiç bir baltaya sap olamaz.
Ya oy verecektim de maalesef liseliyim ama universite okuyacağım yani zaman kaybı değil hem okulu bitirip işinin olması daha iyi oluyor elinde extra garanti hayatı oluyor kimseye muhtaç olmuyor
Gida muhendisiyim 2 yildir ozel sektorde calisiyorum,
Ayni bölümde calistiğim 15 senelik usta başlarından 1 tık az maas aliyorum,
İyi yönden bakarsan 40 yasinda kac yildir emek veren adamin üstüsün ve neredeyse ayni maasi aliyosun
Kötü yonden bakarsan adam ilk okul mezunu azda olsa sendem fazla aliyor
Ben iyi yönden bakmaya calisiyorum😀
Memnunum ama hani olmasaydı ne olurdu? Bazı işlerde diplomadan çok senin bişeyleri becerip beceremediğine bakıyorlar. Yabancı dil öğrenmek daha mantıklı beceriye ilave olarak
Tabiki harika bir şey istediğin bölümden mezun olup üstüne birde ekmeğini yiyorsan (tabi ben ekmeğini hali hazırda yiyemiyorum, atanamadım) 🤷🏻♀️🤦🏻♀️
Artık üniversite okumanın önemi kalmadı. Sadece üniversite okudum demek için okumaya yariyor bence
Amac para kazanmak meslek sahibi olmaksa tek basina yetmez ortamsa gider
Memnunum elbet universite benim kendimi buldugum donem oldu. sonrasi icin kararlarim netlesti sonrasinda. yolum degisti diyebilirim
İş hayatına ne kadar erken başlarsan o kadar iyi dır.
Üniversite okuyup zamanını boşa harcama..
Bir üni mezunu olarak söylüyorum.
Ben de bu sene üniversiteye başladım tabii ki de iyi bir şey
çok iyi birsey elinde işsizlik diplomam oluyor ve pek bir ise yaramiyor
bütün fabrika sahipleri ilk okul mezunudur tüm çalışanları üni mezunudur ;)
Duruma göre değişir bazen evet gerekli, bazen gereksiz herkesin hayatındaki konumu farklı
Okumadım ama maaşım 10 bin 750 lira diploması olup kasiyer olan çok
Yani mühendis olmasam şimdiki işimi nah bulurdum tabii ki de önemli.
Kültürel olarak evet. Fakat çok işsiz üniversiteli var diye biliyorum.
Tabi ki, atanırsam daha da mutlu olacağım inşallah. 😌
%100 zaman kaybi! Torpilin varsa lise mezununu daha kolay alıyorlar...
Üniversite de ataması kolay olan bölüm okumuyorsan hiç okuma
Diploma olmasının kötüsü olmaz bir gün zamanı lazım olur o yüzden mezun olmak önemlidir.
Kültür açısında iyi bişey ama iş açısından bir değeri kalmadı artık
İnsanın kendini geliştirmesi kadar güzel bir şey yok imkanın varsa okumanı önerebilirim
Eğer bir girişimci değilseniz, kendi işinizi yapmıyorsanız, diploma kişiye bir çok kapı açacaktır.
Kesinlikle lazım istersen hiç işine yaramasın ama o diploma duvarda asılı dursun
O alanla ilgili çalışmadiktan sonra pişmanlık yoksa insanın kendini geliştirmesi iyi bir şey
Bence değil mezun olduktan sonra gerçek hayat başlıyor 😂😂
Bilgi harici niteliklerin fazlaysa üniversite diplomasını alman zaten basit kaçar
Teorik bilginin yanına bir şeyler koymak lazım aksi halde hiç bir işe yaramaz hem unutmayın diploma iş bulmaz kendinizi geliştirmeniz lazım
Okuduğun bölüme göre değişir sırf okumak için saçma bi bölümü seçersen zaman kaybı onun yerine hayata atılmak daha iyi
Hangi bölümleri önerirsin
Sağlık veya teknik bölümler olabilir elektrik bilgisayar gibi
artık belli başlı okullar ve belli başlı bölümler dışında zaman kaybı üniversite okumak
Memnunum ama genelde boş bölüm okuyacaksan okuma daha iyi
#Hükümdar
Okuyorsun güzelde bir üni hayatın oluyor. Sonra biniyorlar tepene atanma hadi atandın evlen evlen. En iyisi okumayıp küçük yaşta evlenip gitmek en azından gözün o erkekle açılıyor (:
Lise mezunuyum pişmanım. Açıktan üni yı okumak istiyorum
kalifiye bi isci olmak bile mezun olmaktan iyidir bu devirde
işin %20 falan üniversite, yani zaman kaybı fakat
bi belgen olması iyidir yani, +1 katkı sağlar en fazla :D
Üniversite mezunu olmadan bir firmada beyaz yaka olamazsın, olmuşsanda 15-20 yıllık çalışansındır belki
Tabiki öyle birde yurtdışına çıkarsan yolun çok açık olur
Valla okuduk ama evdeyiz. Komşu teyzeler sanıyor ki bize iş yağıyor da biz çalışmıyoruz.
Okumadığım için bilemiyorum ama merakta etmiyor değilim yağ
Gunumuzde universite artık çok bir sey yapmasa da diploma onemli. Diplomaya onem veriyorlar.
Toplumda yadırganmamak için en azından bi önlisans okumalı
Okuduğun bölüme bağlı
Sağlam ünileri bitirmen gerekiyor her ilde üni var
Bilgi alıyorsun kesinlikle önemli.
Ben de üniversite mezunuyum herhalde iyidir. =)
Bugünün şartlarına göre konuşacaksak, evet
Bizim ülkede zaman kaybı
okumak hetzama iyidir ya
Kedi ulaşamadığı ciğere..
Neden kötü olsun iyi tabiki
Zaman gösterecek memnun olup olmadığımķ
Zaman kaybı lan bul zengini ver ahcıgı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?