Üniversiteye yeni başlayacağım yarın Allah kısmet ederse ama merak ettiğim bir şey var. Liseden kalma merak edilen sorudur bu. Üniversitede ilk hafta ders işlenir mi :)üniversitede ilk haftadan ders işlenir mi?
Üniversitede ilk hafta ders işlenip işlenmemesi tamamen dersin hocasına bağlıdır. Bazı hocalar ilk hafta ders işlemez ve yoklama almaz. Bazı hocalar ise ders işler ve yoklama alır.
Bütün üniversiteler ilk hafta oryantasyon yapar. Yani yeni kayıt yapmış öğrencilerin üniversiteye alıştırma süreci anlamına geliyor. Oryantasyon sürecinde bütün öğretmenler ve dersler gösterilip, okul gezdiriliyor.
Tıp Fakülteleri ilk hafta ders işliyor ve yoklama da alıyor. Sosyal Bilimler Fakülteleri ilk haftada ders genelde işlenmez. Ancak dediğim gibi bu öğretmene bağlı. Bazı hocaları işliyor bazı hocaları işlemiyor.
İstanbul Üniversitesi'nde genel olarak ilk haftadan ders işlenmeye başlıyor. Özel üniversiteler ilk haftadan ders işleyip yoklama alıyor. Yoklama alıyorlar çünkü yoklama sınırını aşan öğrencilerden daha fazla para alıyorlar.
işlenir panpa kırmızı kalemini silgini kalemtraşını kurşun kalemini yanına almayı unutma bir tanede not defteri al hoca aldırcağı defterleri yazdırcak.. çanta götürmeyide unutma okuldan kitap verirlerse taşıyamazsın poşette çantaya koy daha rahat taşırsın ;)
Ünideki durum tamamen hocanın keyfine kalmıştır. İsterse 5 hafta üst üste ders işlemez isterse de ara vermeden blok halinde sizi sınıfta 3 saat tutabilir. Yani dediğim gibi hocanın inisiyatifi. Başkalarına bakma sen.
Üniversitede ilk hafta ders işlenmez. Benim üniversitem ilk hafta ders işlememişti. Oryantasyon sürecine sokmuştu bizi. Oryantasyon süreci nedir diye soracak olanlar olur belki, açıklayayım.
Oryantasyon süreci: okula yeni kayıt yapmış öğrencilerin okulu tanımaları ve alışmaları için öğretmenler, dekan ve üst sınıftan öğrencilerin katkılarıyla yapılan bir süreçtir. Bütün öğretmenler tanıtılır. Öğrenciler birbirleriyle tanışır. Okul ortamı gezilir.
Ama bazı üniversiteler ilk hafta ders işliyor. Hatta yoklama bile alıyor. Özellikle özel okullar bu konuda taviz vermiyor ve ilk haftadan derse başlıyorlar.
Ders işleyip işlememek öğretmene kalmış bir şey açıkçası. Devlet üniversitelerinde bazı hocalar ilk hafta ders işlemiyor. Anadolu üniversiteleri ilk hafta ders işlememekle meşhurdur mesela. :)
sen yinede git tabi insanları tanımıs olursun ortama falan bakarsın yoklama da alınabilir ilk hafta ders islenmeyecek olsa da bazı hocalar vardır ki yavaştan konuya giriş yaparlar :)
hoca sayısına göre değişir eğer diğer günlerde de yine hocaların farklıysa onlar da işlemeyebilirler ama bu ilkokul gibi değil her gün düzenli olarak ders yapılır yani en azından benim bölümüm için öyle ben amerikan dili edebiyatı okudum
En İyi Cevaplar