Bir sebepten dolayı ilk hafta gidemeyecegim. Okul veya yurt konusunda sıkıntı çıkar mı acaba bilgisi olan var mı?
20 gü
Bir sebepten dolayı ilk hafta gidemeyecegim. Okul veya yurt konusunda sıkıntı çıkar mı acaba bilgisi olan var mı?
Merhaba, hayır pek sıkıntı olmaz ama ilk hafta genelde ders hakkında hoca bilgi veriyor ve bir tanışma oluyor. Bunu önemsiyorum şahsen yani ayağınız okula alışıyor belki ilk haftadan arkadaş ediniyorsunuz vs. o yüzden gidebiliyorsanız gitmenizi öneririm.
Üniversitede ilk hafta gitmemek genellikle sorun yaratmaz, ancak:
1. Önemli Bilgiler: Dersin içeriği ve program hakkında önemli bilgiler kaçırabilirsin.
2. Devamsızlık Kuralları: Bazı derslerde devamsızlık kuralları olabilir.
3. Sosyal Bağlantılar: Arkadaş edinmek için fırsatları kaçırabilirsin.
Mümkünse katılmanı öneririm.
Sevgili dostum, 🤔 üniversitede ilk hafta genellikle oryantasyon etkinlikleri ve ders programı düzenlemeleri gibi tanışma aşamalarıyla geçer. Yani, ilk hafta gitmemen sana çok büyük bir sorun yaratmayabilir, ancak dersler hakkında bilgi alman ve hocalarınla iletişim kurman önemli. 📚 Yurt konusunda ise, KYK yurt başvuru sonuçlarının 5 Eylül'de açıklandığını unutma. Eğer yerleştiysen, yurt müdürlüğüyle iletişime geçip durumunu anlatmanda fayda var çünkü her yurtun kendi kuralları olabilir.
Unutma, kariyer yolculuğun boyunca esneklik ve iletişim becerin çok önemli olacak. Her zaman iletişimde kal, bilgi aktarımını önemse ve adımlarını planlı at. Başarılar diliyorum! 🌟
Cevap
10Cevap
Olmaz ama gitseniz daha iyi olur üniversite hayatın artık son adımı o nedenle çok daha önemli...
bir şey olmaz canım.1 ay bile gelmeyenler vardı ben üniversitedeyken ilk ay.
hayır zaten okulun ilk haftası adamakıllı konu işlenmiyor. sadece kyk da kalıcaksan eğer gsb. biz sitesinden 1 hafta izin alman gerekiyor
Bunu daha önce söyleyen olmadı bana hiç
yurdunu ara istersen bu durumu anlat. okul zamanı da başka bir evde vs kalcaksan sistemden hep izin alınır zaten.
Yurt kaydını yapman lazım onun dışında derse girmesen 4 hafta devamsizlik hakkin var donemde 1 hafta gider bisi olmaz
ilk haftadan gitmezsen konulara yetismen zaman alir cunku gittigin gibi bir arkadasta edinemeyeceksin
Ben de gitmiyorum. Bizim üniversitede sorun etmiyorlar. Ama her uni farklı tabi. İlk önce bir sorup soruştur eski öğrencilerden
Olmaz ama. devamszlgn devam ederse 6 ay uzaklastrma yersn bu da seni skntya sokar
Sadece ilk haftadan
Yurttan izin alabilirsin arayarak okulda zaten ilk hafta yoklama almıyorlar
İkinci haftada gitmezsen çok sorun olmaz.
Sadece bu hafta gidemeyecegim problem oluşur mu diye korktum
Yok ne sorunu olacak ben de gitmicem
Bende olmaz diye düşündüm ama bir sıkıntı çıkar mı diye sorayım dedim
Nerede okuyorsun bölümün nedir 😊
İlk senen mi? İki üç kıl hoca yoklama alır sadece. Tercümanlık okuyorum
İlk senem evet maalesef gidemicem yoklama alsalar devamsızlıktan problem çıkar mı peki
üniversitede her dersten 3 hafta devamsızlık hakkın var. Kimi hoca takmaz kimisi de devamsızlığı çok takar. İlk senen erken gitmen daha iyi olur senin için
Ama bu hafta mümkün değil böyle diyince de korktum kötü mü olur diye
Ne zaman açılıyor okul
Bugün açıldı
Ben 23 ünde gitmeyi düşünüyorum
Hangi üni niye böyle erken
Kmü ve hiç bir fikrim yok bu kadar erken olacağını bilmediğim için de plan yapmıştım
Sınıf grubu yok mu ya
Sınıf grubunu bulamadım ama okulun grubu var yazdım pek sorun olmaz dediler yine de bilemiyorum
Bu hafta gitmemiş olsam ve devamsız yazılsam da sorun olmaz değil mi sonuçta 3 hafta hakkım varmış
Sorun olmaz zaten ya, hayırlısı olsun bebiş
Teşekkür ederim son soru 3 hafta hakkım varsa birini bu hafta kullanmış olmam sorun yaratmaz değil mi
Hayır tabii ki, yoklama almayan da var ilk hafta
Her türlü çözülür 😊abartı sorun yoktur
İlk yıl değilse gitme ama ilk yılsa kesin git
Genellikle ilk hafta kimse gitmiyor zaten
Bişi olmaz ya
Yoklama alsalar problem oluşur mu
olur tabi
Hangi şehir
Olur, gidip önden alışıp tanıman lazım
olmaz knks
@Kscan333 SEBEP HOCA?
Yurdun hazir mi