Artık bu da olur mu dersiniz ama oldu. KPSS sınavına giren ve alanında Türkiye birincisi olan Açıkgöz, Gaziantep İslami Bilimve Teknoloji Üniversitesi ile Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Veteriner Teknikerliği tercihlerini yaptı. Alanında Türkiye birincisi olduğu için atanmasına kesin gözüyle bakan Açıkgöz, tabii ki atanamadı. :) Birincinin atanamadığı branşa kim atanmıştır sizce? Madem sınavla atama yapmayacaksınız, neden sınav yapıyorsunuz?
KPSS'de alanında 1. olan kadın atanamadı. :D O zaman bu sınavlar neden var?
Bu atama merkezi yapılıyor mülakat falan yok. Hanımefendi kpss sonucu, tercih listesi ve ÖSYM tarafından yayınlan taban puanlarla birlikte dava açarsa çok rahat bir şekilde kazanır. Merkezi atamada bir yeri 2 kişi tercih ettiyse puanı yüksek olan atanır, zaten bu yüzden mülakat çıkardılar çünkü merkezi atamada torpil söz konusu olamıyor. Bir şekilde yapılsa bile ispatı çok kolay.
Atama mevzunun açılımı. Seçelim, deşelim ve istediğimizi alalım mantığıdır. Aslında şöyle bir şey var. Sınav ile gerçek tecrübe orantıları tutarsızdır. Yani sınavdan full çeken kişi bu işi layığında yapacak garantisi vermez. Bunun için bana göre sınavın kaldırılması gerekir. Mülakatla ve bu işe uygun kişiler belli testlerden geçip. İşi uygunluğu hesaplanır. O işe uygun ise kadro veya sözleşmesi yapılır. Eğitim sistemi hakkında konuşmak istemiyorum dedikçe görünce dayanamayıp yazıyorum 🙄 sadece kağıt üzerinde sınavların olması sorun, sınavlara paralar yatırmamız kat kat sorun.
Eğitilmiyoruz, eğiltiliyoruz..
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Sistem ortada atanmak için sınav vs gerekmediğini hepimiz biliyoruz, sistemi bu hale getirenlerde zaten utanma yok ama oraya hakkı olmadan girip ömür boyu kul hakkı yiyecek eşine çoluğuna çocuğuna kul hakkı yedirecek kişiler bunun hesabını nasıl verecek merak içindeyim.
Torpilli olan biri girmiştir ne olacak. Sınav boşuna tabii. Üzüldüm kadına. Gitti tüm emekleri. İşte bağlantın olmayınca birinci bile olsan hiçbir şey olamıyorsun. Böyle rezil bir ülkeyiz. KPSS’ye hazırlanmayı düşünüyordum artık vazgeçtim tamamen. Yazıklar olsun.
Zamanında Cemaat soruları çaldı diye inanmıştı. Sonra adil düzen diye getirdikleri sistemde yine kendi adamlarını atıyorlar. Adamlar halen hapishanede ama yüksek puan alanlar var.
Demek ki devletimize güveneceğiz. Devletimizden başka nasıl güveneceğiz. Demek bir bildikleri var.
Alanı ile ilgili kontejyan açılmadığı içindir. Ya da mülakat varsa orada bırakmışlardır. Mülakatın olduğu yerde sınavın anlamı yok zaten.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Türkiyede normal burükasi kimin gücü fazlaysa o kadro bulur.. eskiden imam hatip mezunları alınmazdı çünkü kemalist dönmelerin ekindeydi şimdi akp li yobazların elinde imam hatipli değilsen alınmıyor çünkü burası sözde cumhuriyet daha sivil anayasını yapamamış hukukun hiçbir zaman üstün olmadığı bürokrasinin statükonun devleti.. aslında osmanlının cumhuriyet elbisesi giydirilmiş hali.. hatta selçukludan bu yana aynı zihniyet...
Neden var kendi keyifleri için onlarca çaba emek gaye hayal çöp oluyor yazık günah değil mi bunu düşünen bir kitle olsa bir insan evladı olsa puanları düşürürüm gerekirse tüm herkes bir yerlere yerleşsin diye bunlarda vicdan merhamet nafile.
Hiç inandırıcı gelmedi. Merkezi sistem ataması. Puanı yüksek olan girer. Eğer iddia ettiği gibi 1. İse zaten o atanır. Muhtemelen KPSS ataması değil kişisel başvurudur. O yüzden de işe alınmamış olma olasılığı daha yüksek. Diğer türlü ihtimali bile hoş değil
Ben şunu anladım bu sistem senelerdir süre gelen bir durum ve herkes kendi akrabasını atamakla meşgul. Bu hep böyle olmuş zamanında, böyle de devam edecek. Aklı olan ticarete atılsın ne kadar okursan oku ne kadar üniversite okursan oku kolay kolay hic bir şey elde edemeyeceksiniz. Kendi isinizi kurmaya bakın.
İski de bana kazık atmıştı 69 puanlık eleman girmişti 70 bile değil ve ben tam puan sıralamasında 10. kişiydim ki 10 kişi alınacaktı tabi ki sonuçların 5-6 ay sonra açıklanması da gayet normal gelmişti...
Kpss ÖSYM ye değil doğrudan Tayyip e bağlı Bende üni bitirdim ama slak gibi hiç kpss ye çalışmadım kendimi -atanamayacagim tanıdığım olmayacağı için- boş yere kasamam yaptık bir hata Tayyip döneminde gençliğimiz heba oldu. Birde kpss diye didinemem
Akepede bakan dayısı yoksa imkansız, hala saf slk şu devletin kadrolarına girmeye çalışanlara acıyorum. Bunlar gitmedikçe canlarının istediği kadroya girer sadece
Dogru degildir sacma geldi bana Atama sartlarini saglamiyor olabilir. Bazi kadrolara sadece erkek aliyorlar ya da dil sarti koyuyorlar bu tarz birsey olmus olabilir
İlginç. Normalde alanında birinciyse kpss merkez ataması ile yerleşmesi lazım istediği yere. Mülakat olan sözleşmeli kadroya mı başvuru yapmış yoksa güvenlik soruşturması mı olumsuz gelmiş?
@Sinyal_Yok Kadın algı yapmaya çalışıyor. Kpss merkez atama ile girmeye çalışmış ama girmek istediği bölümün kodu 3201. O kod için kadının mezun olduğu bölüme benzer başka bir bölümden de tercih yapılabiliyor.
Sistemin değişmesini istiyorsanız baştaki sorunu değiştirin.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Torpille almislardir alanida. Kadin turkiye birincisi oldugu halde atanamadi be nah atanirim, insallah torpille dalan belediyeye atanabilirim 🥺🥺 (Allahim sen affet)
kahkaha attım ksksk Türkiye de birinci ol ama atanama akıl sağlığını kaybet
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bu ampul ışıması aydınlanma neticesinde âlâsı bile olur ki oluyordur da. Sınavsız da torpil ile dilediklerini diledikleri her yere hemen yerleştirebiliyorlar ki zaten 😱😂 Normal be
Offf sırf bu yüzden okumak okula gitmek istemiyorum gençlerin hayallerinj hayatlarini bitirdiler kim yapıyorsa bu haksızlığî daha beterleri kendilerini bulsun
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Artık her yerde torpil işliyor. KpssYi kimse miklemiyie
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Sebebi neymiş ki? Bu kadar bariz hata yapılmaz mutlaka bir sorun vardır ortada
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Atanamama sebebi guvenlik sorusturmasinin olumsUz gelmesi
Sistem değişti, ayakları güzel olan kızları atıyolar. Değerlendirmeyide ben yapıyorum, ayaklarınızı atında bir bakayım kızlar. Kimi nereye atayabiliriz.