Gastronomi bölümü kısacası şeflik. Egitim suresi 4 yil. Maasi 5000TL basliyor. Sizce de bu bölümü okumalı mıyım? Okuyan varsa bana bu bölümün avantajlatini ve dezavantajlarini soyleyebilir mi?
son zamla birlikte en düşük memur maaşları da değişti. Öğretmenler 6354 lira alır.
Bölüm dersleri çok fazla mesela şöyle ayrılıyor; hamur ürünleri - tatlı yapım teknikleri - deniz ürünleri vesaire bayağı var anlayacağın dersler. Ödev vermiyorlar genellikle haftanın 1-2 günü uygulama dersleri olur. Hocanın belirlediği yiyeceği-içeceği bazen bireysel bazen grup olacak şekilde sınıfta yaparsınız
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Tabiki şef hiç düşünme bile bende gastronomi mezunuyum
Sorularım olsa cevaplar mısın
Tabiki
Bölümün dersleri ne? Ödev olarak yemek mi yapılıyor
Bölüm dersleri çok fazla mesela şöyle ayrılıyor; hamur ürünleri - tatlı yapım teknikleri - deniz ürünleri vesaire bayağı var anlayacağın dersler. Ödev vermiyorlar genellikle haftanın 1-2 günü uygulama dersleri olur. Hocanın belirlediği yiyeceği-içeceği bazen bireysel bazen grup olacak şekilde sınıfta yaparsınız
Peki staj dönemi var miii
Var. Lisenin son sınıfında senin ya da okulun belirlediği otel/restoran gibi yerlerde staj yaparsın
Peki şu an aşçı mısınız?
Evet
Maaş ortalaması nedir
Girdiğin yere ve tecrübene göre değişiyor bunun hakkında bir yorum yapamıyorum
Gastronomi bölümü demek sadece yemek yapma üzerine kurulu bölüm mü?
Gastronomi hepsini içerir. Yemek bilimi/yemek sanatı/gurmelik/aşçılık/yiyecek içecek işletmeciliği hepsi gastronominin dalıdır
Yorucu mu peki? İş saatleri nedir
İş saatleri tamamen senin gireceğin yere bağlı. Bazı yerler 6 saat yaptırır bazısı 10 bazısı 12 yani değişiyor. Eğer severek yaparsan yorucu değil.
Peki bize deniz mahsulu getirdiklerinde örneğin ahtapot canlı şekilde gelecek ve ben mi kesicem yoksa canlı şekilde gelmez mi? 😕
Canlı şekilde gelmez önce öldürülür sonra sen geri kalan şeyleri yaparsın
Çok teşekkürler cevaplarınız için❤️
Rica ederim ❤
Hangisinde daha mutlu olacağını düşünüyorsun?