Yardımcı olabilir misiniz? Sormak istediğim bazı şeyler var da.
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Ben okumadım okusaydım yardımcı olurdum teşekkürler
Iibfden bir bolum okudum uluslararasi iliskilerle ilgilk soru sorabilirsin zaten iibf bolumlerinin cogu birbirine benzer.
Ben aciktan bu bolumu okuyorum da bu bolumde nasil yukselip bir yere gelebilirim?
Tavsiyeleriniz neler?
Genelde bu bolum buyukelcilikte calismak isteyenler icin uygun atese falan olmak istiyorsan iyi derecede 2 dil bilmen gerekli sinavlarida ona yonelik. Tabi atese olmak icin illa uluslararasi iliskiler okumana gerek yok dedigim gibi iibfdeki tum bolumler birbirini aynisi sadece uzmanlastiklari konular biraz farkli bir kamu yonetimi okuyanda atese olabilir. Guy vergi mufettisi denetci vs vs diye uzar gider yani kamu sektorunde yonetici olarak calisabilirsin. bunun icin tum iibflilerin can cekistigi alan sinavini ve en onemlisi mulakati gemen gerek. Hadi alan sinavi neyse de mulakattan bahsetmek bile istemiyorum. Ozel sektore yonelik isletme falan okusaydin keske.
Smmm ye basvurup ozel sektorde yukselebilirsin daha da aklima bir sey gelmiyor bankalar falanda var yani secenek cok yarisanda cok kendini fazlasiyla gelistirmen gerek 🙃
Yurt disi imkani falan olmaz mi? Dil yoluyla.
Iste buyukelcilikde calisarak yurtdisi imkaniniz olacak :)
Benim meslegim var bu arada ve ben ikinci universite hakkımla bunu sectim.
Ilgi alanim oldugu icin sectim.
Yani yurt disinda baska şeyin kapisini acmaz mi disariya yerlesme anlaminda diyorum.
21 yasindayim daha ve su anki meslegim fena degil ama bolumumden de bir yerlere gelmeyi istiyorum yani hep ayni meslekte kalmak istemiyorum.
Isten gucten ve aof sinavlarindan pek vakit kalmiyor yani ama kpss a grubunu falan tavsiye ediyor musunuz?
Bir de uniyi ortalama notla bitirip iyi yerlere gelmek mumkun mu kpssye falan zaman harcayip?
Iyi olmayan derslerim var cunku. Kalabilirim belki bazilarindan.
Iibfnin yurtdisinda kapi actigini dusunmuyorum ama arastirabilirsiniz yanlisda biliyor olabilirim bir seyler bulursaniz banada haber edin 😀
Uluslararasi iliskiler dili gerektiriyor ama bu olanak tanimaz mi?
Bir de bir onceki yorumuma da bakar misiniz?
Valla ben mezun olali 5 yil oldu daha yeni kossye calisiyorum isle calisarak olmuyo alan ama sondaki isigi gorup goremeyecegimi bilmedigim icin isimdende ayrilip tam anlamiyla kpssye odaklanamiyorum. Zorlu bir surec ha kendine guveniyorsan hedefin varsa alandan en iyi puani ben alirim diyorsan alani dene. Ilk yilda derece bile yaptigi halde 3. yilinda atanan arkadasim var benim sabirli ve inatci olman gerek. ;) Gano puaninin kamu sinavlarinda ise yaramaz. Yuksek lisans yapmak istiyorsan ise yarar.
Uni diploma puanimi yuksek tutnaya calisicam ama u donem pek yuksek olmayacaga benziyor.
Kalacagim dersler bile olabilir.
Bu konuda tavsiyen ne?
Cikmis sorulara bakiyor musun? Bende aofden adalet okuyorum cikmis sorulara bakarak gectim 😂
Bakiyorum da yetistiremedim pek.
Birinci donem guzel gitmiyor.
Ama ikinci donemde duzene girecegim.
Yuksek notlarla bitirmeyi dusunuyordum ama calisirken yoruluyoruz.
Yuksek diploma notuyla bitiremezsem ne gibi dezavantaji olur sence?
Mesela uni diploma puani pek iyi degil ama kpssde iyi almak falan mesela.
Basvurularda bizi geriye dusurur mu?
Birinci donem gercekten iyi degil ve bu sekilde bitiricem artik ama ikinci donem ve ileriki senelerde boyle olmayacak, duzene sokacagim.
Uluslar arası hukuk dersi gördüm bi dönem yardımcı olur muyum bilemem.
Yorumlarimi bir okursan eger demek istedigimi anlarsin.
Sende mi okumak istiyorsun
Mesele bu değil. Dinleyeceksen anlatayım.
İkinci üniversite kapsamında bu bölümü seçtim ben.
İleride bu bölümden bir yerlere gelmek için ya da dışarıya açılmak için ne yapabilirim ben? Bunu konuşacaktım.
keske okusam da yardımcı olsam
Boş yorum yapılsın diye sormadım.
Neymiş
Yorumlarda belirttim.
arkadssim okuyor
Yardimci olabilir misin?