Kararımı verdim fakat bir türlü gerçekleştiremiyorum. Sizce neden, ne eksiğim var?

Kararımı verdim hemde kesin olarak , eğitimime odaklanmak ve üniversiteden güzel bir şekilde mezun olmak istiyorum tabiki arkadaşlarımla da görüşürüm fakat 1. ve en önemli önceliğim eğitim eskisi kadar sosyal olmak istemiyorum zamanımın çoğunu yeni bir dil öğrenmekle ve gelişmekle geçirmek istiyorum bunun için adım atıyorum ingilizce kursuna başladım , çalışmam gereken kitapları aldım. 2. sınıf öğrencisiyim bir yanım nedense 2. sınıfsın artık çalışsanda yapamazsın diyor bir yanımda pes etme diyor bilmiyorum bu kadar karar alıp hayatımdan olumsuz insanları çıkardıktan sonra birikim yapmaya başladıktan sonra hala başlayamamak beni üzüyor acaba canım mıyım diye düşünmeme neden oluyor belkide bunca zaman çalışmadığım için birden zorlanıyorumdur
Güncellemeler
+1 yıl
neden böyle olduğuna dair bir fikri olan yok mu yani kapasitem mi yok yanlış mı düşünüyorum vs
Kararımı verdim fakat bir türlü gerçekleştiremiyorum. Sizce neden, ne eksiğim var?