Harp okulunu bitir atanma kpss derdin yok okul bittiği an maaş tıkır tıkır yatar
Sosyal Hakları falan da iyi. 😅
Sosyal Hakları falan da iyi. 😅
Uzaktan davulun sesi hoş gelir. Askerlik mesleği para, pul yâda başka bir şey için yapılmaz. Başka şeyler için yapanlar zaten sözleşme bitince bırakıyor kimisi ise ceza verecek olsa bile bırakmanın derdine düşüyor. Bir insanın gözlerinin içine bakarken ölmesini izlemek psikolojik olarak çok etkiliyor. Heleki o kişi senin arkadaşın ve birşeyler paylaşmışsanız
Zor, evet ama şanlı bir meslek..
Şans diye bir şey yoktur kader vardır. Olaya sadece maaş ve iş olarak bakarsan haklısın ama bir insanın ihtiyaçları sadece maaş ile ya da para ile bitmiyor. Görev gelir giderin ailene zaman harcayamazsın kışta kıyamette görevinin peşinde gidersin. Bebeğin olur eşinin yanında bulunamazsın. Düğünün bile şartlara göre ertelenir. Asker eşleri içinde zor.
Şans demedim gölge adam, şan dedim. 😂
Pardon 😀 Şan, şöhret içinde pek yapılmaz ama neyse
Şöhreti; asil olmasından gelir.😂
Şanlı yuva harbiye derler
Cevap
5Cevap
iş bulamaynların bir mesleği olamaynların kolaya kaçanların mesleği
Harp okulu okumak kolay degildir. Uzman cavusluk ve astsubaylik icin gecerli o dedigin.
sorunu birdaha oku neden seçtiğini yazmışsın ya da seçeceğini :)
Yaşadığın hayat, hayat olmadıktan sonra maaş tıkır tıkır yatsa ne yazar?
Askerlerin hayatı, hayat değil mi?
Senden benden daha iyi yaşıyorlar sadece işleri zor
İtibarı senden daha yuksektir, o kesin. Ortamı falan da. Yasamak, gezip tozmak kari kiz pesinden kosmaktan ibaret degil. Boyle dusunuyorsan.
İtibar Tugay içindedir ve o itibar sadece Askeriye de geçer. Tugay dışına çıktığın an, itibarın kalmaz.
Bugün bir Orgeneral maksimum 15K para alıyor, bu mu iyi para? Kaldı ki Psikolojin berbat.
Üniversite de iyi puan yapamayanların genellikle tercihi artık. Hayattan anlamıyorsun maalesef.
İyi puan yapamayanların tercihi diyorsun; fakat hatırlatirim ki, harbiye okuyanlar ayni zamanda muhendislik egitimi de aliyor.
15 k maas almiyorlar. Daha fazladir.
Mesele maasta degil aslinda, sunulan olanaklar. Neysem
Doğu görevinde de tıkır tıkır maaş yatıyor dersin 😂
Olsaydım seve seve yapardım 😀
Benden gecti artik😂
Davete icabet etmek adettendir. 😂 pilotlukta guzeldir, kus gibi havadasin hep😂
Once bi pilot olayim da, sonrasina bakariz😂
😂😂😂
Cidden guzel meslek. Yurtdisi seferler yapmak isterdim hep😂
Yoo hicte bile, hem gosterisi sevmem benn
Askeriyeye gir anlarsın iyi mi kötü mü. Kolay geliyor size uzaktan
Maddi anlamda diyorsan evet, bunun dışındakiler iyi değil