Merhba arkadaşlar, ben şu an yüksek lisans yapan bir öğretmenim. Erkek arkadaşım ilkokul mezunu ve kuryelik yapıyor. Karakter olarak çok iyi bir insan ama sizce bu eğitim farklılığı ilerde sorun yaratır mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Eğitim ve kültür farkı evliliklerde daima sorun yaratır. Ben bu konuda çok romantik olamıyorum maalesef. Sonuçta aşk, kişilerin herhangi bir şekilde birbirinden etkilenmesi ile başlıyor kabul ama ilişkinin gelişmesini ve devam etmesini sağlayan asıl unsurlar; hayata bakış açısından benzerlik, fikir ve düşünce uyumu, sosyokültürel çevre gibi faktörler bence. Hadi bunları önemsemiyorsunuz ve sevgi hepsinden önce gelir diyerek evlendiniz. Aynı eve girince, ya bunlar daha çok gözünüze batarsa ne olacak? O zaman da olmadı boşanalım kafasına mı gireceksiniz? Bence hayatınızla ilgili ciddi kararlar almadan önce bunların hepsini düşünmekte fayda var..
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılKurye senden daha çok maaş alıyor🤷🏻♀️ Ekonomik yönünü düşünüyorsanız.
Ayrıca Türkiye’de eğitim ücretsiz gibi görünse de aslında oldukça pahalı. Maddi imkansızlıklar yüzünden okuyamamış olabilir ama bu onun eğitimsiz olduğu anlamına gelmez. Çok kitap okuyordur, aydın bir bakış açısı vardır. Belki sizin bile sahip olamadığınız bir dünya görüşü vardır. Bunlar ilişkinin boyutunu değiştirir. Ve tabiii bu şartlarda evlilik olabilir.
Benim erkek arkadaşım çiftçi, ben yüksek lisans yapıyorum. Böyle söyleyince komik geliyor başkalarına ancak benim erkek arkadaşımda benimle beraber yüksek lisans yapıyor, yalnızca okuduğu bölümle ilgili çalışmak istemiyor. Bu durum onu cahil yapmıyor 🤷🏻♀️ Benden çok ülke gezmiş, benden çok dil biliyor ancak yaptığı işi bu şekilde seçmiş00 Yorumla
- Eğitim & Kariyer konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılBunu soran biriyle sorun olur çünkü insan birine aşıksa işi şuymuş, maaşı buymuş zerre problem etmez hatta millet problem olur dese sen onu tanımıyorsun hepinizden milyon kat iyidir diye savunmaya geçer. Bir şeyler problem olabilir mi diye düşünen insanlar gerçekten aşık değildir ve bir gün ayrılırlarsa çok büyük ihtimalle sebep başta problem olur mu acaba diye düşündükleri şeydir.
00 Yorumla
Eğitim & Kariyer konusunda 723 cevap paylaştı. Mutlaka sorunlara yol açacaktır
Önemli olan anlayışlı ve kendini geliştirmeye açık birisi olmasıdır
Üç gün sonra sen beni ezikliyorsun benim iki katım maaş alıyorsun evde sözüm geçmiyor işte whatsap gruplarinda erkek hocalar var vs vs diyecekse sen çalışma ben çalışırım diyecekse
Vs vs problemler olacaksa bunu baştan sezmen ve konuşman gerek
Ama insan gibi birisi ise karakterli düzgün iyi yaşam sürmek isteyen iyi bir insan ise sorun olmaz
Çünkü okul çok bişe değiştirmez
İnsanlık medeniyet ailenin verdiği terbiye ile gelir başta
İlkokul da da sıkılanir
Bunu en iyi sen bilirsin
İnsan olmadıktan sonra okumuş olsa nolur sırtında kitap olan merkep olur
Hayırlısı00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
31
Cevap
58Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yıl2 üniversite bitirmiş, bugüne kadar bir çok konuda kendimi geliştirmiş, bir çok kurs, seminer ve sertifika programlarına katılmış ve şuanda iyi bir şirkette yönetici olarak çalışan birisiyim.
3 yıl önce evlendim. Yaşım şu an 29 eşim ise 27. Hayatımda muhatap olduğum kişiler hep üst düzey, zengin, kendini geliştirmiş insanlardı. Ancak eşim ortaokul mezunu.
Bu günlere başarıyla gelebildiysem en azından %50 si onun sayesindedir. Emin ol ki işin içinden çıkamadığım durumlarda başka iş arkadaşlarıma, üstlerime sormam eşime sorarım. Kendisi çok mantıklı, edepli, hayatta bir şekilde kendini geliştirebilmiş bir insan. Çoğu konuda benden çok çok daha bilgili.
İnsanları eğitimlerine göre yargılamayın. Bu konuda eşim beni yerden yere vurur. Al sana bir örnek. Ve ben bu senin sorduğun soruyu kendime hiç bir zaman sormadım. Ben onu sevdiğim için onunla ömür geçirmek istediğim için onunla evlendim. İşi, eğitim durumu, maaşı umurumda değil.
Kendisi mesela şuanda pasta yapıp satıyor evde. İnanılmaz yetenekli. İnstegramda facebookta sayfalar açıp yaptıklarını paylaşıyor satış yapıyor. Emin olabilirsin bir memurdan çok daha fazla para kazanıyor. Burada parasından söz etmemin sebebi şuydu. Herkesin farklı bir yeteneği vardır. Belki sevgilin çok farklı bir şekilde büyüyecek. Çok daha iyi yerlere gelecek. Eminim ki eşim bu şekilde devam ederse 2 sene sonra benden çok kazanacak. Pastane açmak istiyor para biriktiriyor. İnsanlara imkan verilmeli.27 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@movişmoviş Sana ne kimsem kimim? Şu sitede bir kıza bile sarkıntılık yapmadığıma her şeyin üstüne yemin ederim. Bu sitede insanlar sadece sapıklık yapmak için, kızlarla iletişime geçmek için, eşini aldatmak için var olmuyor.
Herkesi kendin gibi zannetme kardeşim. Daha çok küçüksün bu şekilde düşünmen çok ama çok normal zamanla anlayacaksın.- +1 yıl
Etkilendim.. harika
- +1 yıl
Sıktır karınla ılgılen o zaman puan
- +1 yıl
Pusssddd
Cevap sahibi+1 yıl@movişmoviş Allahın ergeni her yerde belli etmeyin şu ergenliğinizi.
- +1 yıl
Kess gıt karını s ik
Cevap sahibi+1 yıl@movişmoviş Ailen sana hiç mi terbiye vermedi bu yaşına kadar?
Boşuna dememişler. Akordu bozuk sazdan küfür eden kızdan hayır gelmezmiş. Bende ne diye seni hala kaile alıp insan yerine koyup cevap veriyorsam... Konuş kendi kendine ergen.
Yaratabilir elbette. Senin bilgi birikim düzeyinle karsidaki ayni degilse bu bir süre anlasmazliklara yol acar. En basitinden ilkokul mezunlarinin hangi yalanlara kandigi hangi konularda alaninda uzman kisilere b*k attigi konular veya hangi partiye oy verdigi malum oluyor. Tabii ki ülkemizdeki egitim sistemi diplomali cahiller mezun ettiginden diploma illa bir anlam ifade edecek diye bir sey yok. Yine de kadinin erkekten daha iyi oldugunu kabullenemeyen bu ortadogu cöplügünde bu tarz statü maddi farklarin oldugu iliskilere dikkat etmekte fayda var
00 YorumlaGünümüzde eğitim sistemi olmadığı icin bunu kullanacağınız sadece iki duvar arasiysa sorun olacağını zannetmiyorum. Kadın egolu değilse isterse ilk okul terk olsun önemli değil , okumak değil kendini yetiştirmek ve daha çok yetiştirmek mesele öğrenime açık bi insan her zaman üst düzey okuyandan bile , açık öğretim mezunu bile değilim lise olarak ama kişisel gelişim olsun her alanda konu fikrim var , 2 dil bilmeme rağmen hersey yolunda ufak detaylara takılma lütfen seviyorsan gözüne gelmez ne demek istediğimi anla olur mu
00 Yorumla
+1 yılOlamaz. Kadın sahiplenilmek, korunmak, yönetilmek ister. Erkek de ram tersi. Erkek kompleks duyacak kadın eksik kalacak. Adamı bir akademisyenle aldatıp katil etmeden vazgeç. Ne kadın gücü ve yöneticiliği ne de erkek sünepe oplan çocuğu gibi karı köpekliğini taşıyamıyor.
10 YorumlaSen şimdiden "acaba ileride sorun yaratır mı"diye kuşkuya kapılıp burada soru açtığına göre senin için sorun olacağa benziyor. Ama lise mezunu erkekle evlilik yapan öğretmen tanıdıklarim da var. Olay sende bitiyor. Kaldi ki erkek arkadaşın sana bağlanmıştır şimdiye kadar, bu sebeple ayrılıp geride kırık bir kalp bırakırsan hayat tokatini farklı bir şekilde atar. Bazi şeyleri baştan hesap etmek gerekiyor, umarım ikiniz için de en hayırlı olacak kararı alırsın.
00 Yorumla
+1 yılİnsanları mesleklerine ve eğitimlerine göre siniflandirip ayırmayın.. sevgi herşeyin üstesinden gelir ve ben ne doktor ne öğretmenler gördüm ne memur takımlari gördüm karısına şiddet uygulayan falan.. mutluluk küçük şeylerde gizlidir beklentiler ne kadar büyükse okadar mutsuz olursunuz..
00 Yorumla
+1 yıleğitim denilen şey insanın kendini geliştirmesidir. dünya görüşüdür. tabii ki bunlar okul ortamında tanışılan insanlarla, girilen ortamlarda, aktivitelerle gelişebilir ama okul olmadan da olması olası. kişiyle ilgilidir. onu da sen bileceksin artık bebeğim.
00 Yorumla
s +1 yılMerhaba..
Eğer birbirinizi anlıyorsanız, kafalsrınız uyuşuyor ve birbirinizi seviyorsanız bunların bir önemi yok. Eğer eğitim seviyeleri uyuşmuyor diye ayrılıp başka biriyle beraber olsanız bile onunda başka bir problemi çıkacak yani problem derken o kişide de kafaya taktığınız bir durum çıkacak.
Önemli olan sevmek ve anlaşmak.00 YorumlaOlmaz senin iş hatun
Şimdilik gözüne takılmasa da her şey güzel güzel gözükse de ileride sorun yaşayacaksın
Elbette Allah bilir kimin ne olduğunu
Fakat 2 gramlık aklımla ileride mutlu olacağını zannetmiyorum...00 Yorumla
+1 yılKarakter olarak iyi olması yeterli olmayabilir. Bireysel gelişimi yetersiz ise kültür çatışması yaşarsınız. Yaşam alanlarınızdan tutun da evlilik sonrası sosyalleşme sürecine kadar her anda sürekli bu farkı görmeye başlarsınız ve "Keşke" dersiniz.
00 Yorumla
+1 yılO ne kadar geliştirdi kendini bu önemli, ilk okul mezunudur ama düzenli kitap okuyup beyin olarak geliştirdi ise sorun olmaz ama kültürel anlamda bir eksiklik olursa sorun olabilir. Birde kendini küçük görüyor mu yanında.
00 Yorumla
+1 yılYani diplomadan çok beklenti ve kültürün uyumlu olması lazım. İyi tanıman lazım onu. Bu sorunun cevabını ancak öyle öğrenebilirsin. Kazançlar arası fark çoksa da bunu diğer yönlerle kapatabiliyor olmanız lazım. Yani olmuyorsa zorlama.
00 Yorumla
+1 yılSorun olur, sen veya o sorun etmez ama aileler ve akrabalar sorun eder. Çevre sorun eder.
Sabah akşam konuşur herkes ve sen yorulursun. Yorulmak zorunda kalırsın. Sonra aranızda sorun olur.
Gözüne gözüne sokarlar aradaki farkı sonra sen yorulursun ve vazgeçersin. Çok sevsen de vazgeçmek zorunda kalırsın. Tecrübe konuşuyor.00 YorumlaNisanlim universite de hocaydi bende lise mezunu asciydim bi sorun yasamadik ayrildik ama sorunumuz baskaydi kisinin kendini yetistirmesi diploma ile olmuyor
00 Yorumla
+1 yılBirbirinize tolere edebilmenize bağlı ve sevgilinin kendini geliştirmek istmeesine. Yani mesleki anlamda olmasa bile kültürel olarak kendini geliştirmeli cunku erkekler icin güç cok onemli, eğer senden aşağıda hissederse komplekse girebilir bu yüzden bi konuda bile olsa senden üstün olduğunu bilmeli.
00 Yorumla
+1 yılY. l yapan bi öğretmenken kendini ne kadar geliştirdin sor bunu yanıtlayınca hiçbi sorun olmayacagını anlayacaksın bu arada herkes y. l yapıyo artık akademik anlamda ucmuyosun yani
00 Yorumlaaslında mezun olduğu zaman değil kendini nasıl geliştirdiği büyük etken %50 olarak düşünüyorum bu ilişkiyi aşk ve hayattan zevk alma yönleriniz aynı olduğu sürece sıkıntı yok
00 Yorumla
+1 yılE yani bir süre sonra evet sen akademisyen ya da öğretim görevlisi gibi bir şey olduğunda o biraz daha altta kalacak ve girdiğin ortamlar vs ona uzak kalacak
00 Yorumla
+1 yılSoru sorulduğuna göre çoktan sorun olmuş içten içe. Bu size zamanla daha çom batacak ve sorun olacak.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılOlur neden olmasın ama kültürel uyum lâzım
Nasıl ki iki prof anlaşamayıp boşanıyor. Demekki diploma ile olmuyor bu işler00 Yorumla Evet yaratır. Böyle bir hata asla yapmamalısın. Yok efendim önemli olan sevmek diyen yarı akıllı insanlara da hayattaki cahilliklerine ver.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 470 cevap paylaştı. İlk başlarda farkedilmese bile sonra sorun olur yapamassın.
10 Yorumla
+1 yılAilen sorun etmicekse sende ileride ona cahil kültürsüz muamelesi yapmicaksan herşeye razıysan olur
10 Yorumla
+1 yılNeden olmasın böyle bi soru sormak bile hoş değil mesleki statüsüne göre eş seçecekseniz bırakın karşınızdakine de üzmeyin
41 Yorumlaİlkokul mezunu kurye eğer kendini yetiştirebilmişse kültür farkı olmaz. Önemli olan da bu zaten
00 Yorumla
+1 yılolabilir aga niye olmasın, kast sistemi varda bizim mi haberimiz yok?
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKesın kuryecı fena yakışıklıdır kı geneli öyle yoksa kız kurusu ogretmenımız asla bakmaz oğlana yatakta doktora mezunu kadar olur o merak etme bacıııııı
00 YorumlaTereddütler varsa ki bunu soruyorsan var o ilişkiden olmaz.
00 Yorumla
+1 yılilerde sorun olacağını düşünüp yazan sensin. seven kişi böyle şeyler düşünmez.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı. Basta iyi olabilir ama ciddilestikce anlasmazliklar artacaktir
00 Yorumla
+1 yılİkinizde ayni maaşı alıyorsunuz günümüzün öğretmenleri sadece okul hademesi görevi görüyor
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 899 cevap paylaştı.
+1 yılOlmaması senin elinde. ya da onun karakteri uygunsa lafı bile olmaz, dert etme...
00 Yorumla bilmiyorum ki ilersinde nasıl bir şeyler düşünüyorsun ya da nasıl ortamlara girip çıkacaksınız?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet yaratır ama üstesinden gelmek sizin işiniz. Sizinle birebir aynı konumda olan biri olarak söylüyorum.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 600 cevap paylaştı. Burada ucurum var, aslında yaratmaz demek istesem de, ileride sorunlar dogabilir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBacı iyi hoş yüksek lisans yapıyonda çalışıyon mu atandın mı
00 Yorumla
+1 yılKarşındaki adam gibi adamsa okulun bir önemi yok ne çok var okumuş it çakal dürüst güvenilir sadık ise eğitim arama
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 356 cevap paylaştı. Sen sorun yaratmazsan bişi olmaz her şey sana bağlı
00 Yorumla
+1 yılStatü bir kriter olmamalı bence. Seviyorsan ve karakteri gerçekten iyiyse neden sorun olsun ki?
00 Yorumla
+1 yılKafa yapınız uyuyor mu? Konuşurken egitimsiz izlenimi veriyor mu sana?
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle olur hiç düşünme bile
00 Yorumlasen sorun etmiyorsan hiçbir problem olmaz
00 Yorumlasevgi bir olunca aynen olur
00 Yorumla
+1 yıl10 parmak kullanıyorsa kaçırma
00 Yorumlaİleride sorun yaratır.. net..
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 490 cevap paylaştı.
+1 yılSenin icin sorun yoksa
Kalekterin onemli00 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 363 cevap paylaştı.
+1 yılhocam, o iş ileride cok sıkıntı yapar
00 Yorumla Olmaz o iş kıza yazık olur
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılKuryeler iyi kazanıyor bilgin olsun
00 Yorumla Bence olur neden olmasınb
00 Yorumla
+1 yılOlur olurda sorun çıkar
00 Yorumla
+1 yılPerşembenin gelişi çarşambadan bellidir.
00 Yorumla
+1 yılOlabilir eğer anlaşıyorsanız
00 Yorumla
+1 yılOlabilir tabi ki, saygı duyarım
00 Yorumlasorun etmezsen sorun olmaz
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 589 cevap paylaştı.
+1 yılKendini geliştirmiş biri değilse sorun yaratır
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılYaratıyor maalesef:*(
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOlamaz denk olmalılar
00 Yorumla
+1 yılSeviyorsan gerisi boş
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 820 cevap paylaştı.
+1 yılŞuanda bir sorun gözükmesede ilerde olur
00 Yorumla - Devamını Gör (29)
Devamını Gör(74)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Yüksek lisans yapan bir öğretmen ile ilkokul mezunu bir kurye birlikte olabilir mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım