Genel olarak tüm ilişkilerde gereken mesafeyi koruyabilmek, samimiyetin ölçüsünü doğru ayarlayabilmek gerek. Herkesle aranızın iyi olması, iş hayatını sizin için kolaylaştırmakla kalmıyor, daha da keyifli bir hale getiriyordur mutlaka. Bu kariyeriniz için oldukça iyi… Yine de iş arkadaşlarınıza bilmeleri gerektiğinden fazlasını anlatmamakta, sırlarınızı paylaşmamakta fayda var. Bazı sektörlerde veya bazı çalışma ortamlarında, iş arkadaşları, içten içe rakip de olabiliyorlar. İnsanlarla iyi geçinmek, arkadaşlık etmek güzeldir ancak onlara, size zarar veremeyecekleri bir uzaklıkta durmak da oldukça önemli bana kalırsa.
Yani şimdi ileride sorun tabii ki olur. Suratsız şekilde çalışırsınız sonra moral, keyif falan kalmaz işi bırakırsın. Bu zamanda böyle güzel iş bulamadığın için de psikolojin bozulur. Eee haliyle evdekiler de bu sefer sana baskı yapmaya başlar. İyice bunalıma girip antidepresan kullanmaya başlarsın. Her şeyden umudunu kesip öylece yaşamaya adarsın kendini. Üstüne bir de sevgilin yoksa kimse beni sevmez deyip bir dert sahibi daha olursun. Sonra burada " ne olacak benim bu halim" başlığı ile soru sorarsın
Samimi olabilirsin ama hayatın hakkında çok detaya girme ve anlatma o anda iş arkadaşı olarak gündem ve işten sohbetler daha sağlıklı iş ilişkisi olacaktır. Sana sorabilirler hayatın hakkında bilgi almak isteyen v. s insanlara çok güvenme sahte gülücüklere kanma işini yap geç :) Hayatım boyunca 15 farklı özel sektör, devlet kurumları dahil, esnaflar ve onlarca işte çalıştım binlerce insan tanıdım tecrübeme dayalı konuşuyorum :)
Kadınlar genelde işyerine teşhircilik ve ortam için gidiyor. Mesai ve ağır iş istemiyor.😎 Sorun açısından değerlendirirsek kadınlar sorun çıkarır. Mesai ve ağır iş yükünü erkeğe yıkar. Taciz iftirası tehditi ile amirlerini yönetir. Yani erkekler ve amirler sana yüz vermezse sorun çıkmaz.
Samimi olman sorun olmaz o samimiyete güvenip neler konuştuğun sorun olur. O yüzden her şeyi dozunda yaşamak ve tedbiri elden bırakmamak gerekiyor. Kimle ne konuştuğuna, kimler hakkında konuştuğuna dikkat etmelisin. Rüzgar her zaman tersten edebiliyor.
Yaptığın işe ve iş arkadaşlarınla arandaki hiyerarşiye bağlı. Aynı işi yapıyor olsanız da bazısı atıyorum patronun ajanıdır. O açıdan çokta herşeyi anlatma, herşeyi paylaşma derim.
Çok fazla samimi olma bence özelliklede sırrını vericek kadar insanlar ikiyüzlü olmuş şimdi sana çok iyi davranırlar sonrada en ufak bir anlaşamamazlık durumunda yüzüne vurup işinden bile olabilirsin.
Yani fazla laubali olman ileride sana zarar verecektir bir gün kaldıramadığın bi şaka yaparlar arkandan çekiştirirler üzülen sen olursun o yüzden mesafe iyidir ne haddini aşan olur nede canını sıkan
Samimi olmak seviyeli olmanın önunde engel değil. Seviyeni korursan samimi bir ortamda çalışmak daha güzel olur.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Kaliteli insanlarsa sorun yaşayacağını düşünmüyorum. Aranizdaki diyolog saygı, sevgi çerçevesindeyse sıkıntı olmaz ama laubali bir şekildeyse zamanla pürüz çıkar bence. Mesafeli olmakta fayda var her zaman. Ne çok yakın, ne çok uzak..
Kesinlikle olur. Samimiyet kurmamalı herkese mesafeli olmalısın. Yoksa ilerde iş kitleme vakaları çok olur ve yok demen zorlaşır ama mesefe varsa reddedebilirsin. Insanımız yüzsüz çünkü
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hayir arkadaş sonuçta gizli bişey yoksa ortada iş arkadaşı ile samimi olmak normal bişey
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Canım sen de kör cahil gibi samimi olma, bir sınırın bişeyin olsun
Bence yaratmaz bizde iş yerinde çok samimi bi dostluğumuz var hem dışarda dostuz hemde işte
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Farklı departmandaysan sorun yaratacağını düşünmüyorum , aynı departmanda sorun çıkabilir sonuçta mesai saatleri ıcınde herkes kendi işiyle ilgileniyor. Tabii ki özel sektör de fazla dedikodu var sen yine de adamına göre davran muhabbet kur