+1 yılKardeş girmeden önce şunu bi öğrenmelisin pomem ve pmyo mezunları polis memuru olarak mesleğe başlar. Komiser olmak istiyorsan pomeme başvurma pomemden komiser değil memur olursun
16 Yorumla- +1 yıl
Pomem (polis meslek eğitim merkezi), paem (polis Amir eğitim merkezi=komiser) not : polisim
- +1 yıl
Kardeş sen bildiğin gibi devam et sana anlatmakla uğraşamam araştır öğren elinde İnternet var
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
15Cevap
+1 yılben girmeyeceğim yaşım tutmuyor ama olsaydım hep cinayet büroda çalışmak isterdim. hayalim orası
111 Yorumla- +1 yıl
hayatımda hiç ceset görmedim ama cinayetleri severim
- +1 yıl
araştırmacı ruhum çok yüksek. yani sayılır mı bilmem ama küçüklükten beri kurban bayramlarında kurban kesimini izlerim bizim hayvanlar kesilene kadar onun için alışkınım. ama tabiki de bir insan cesedinin yerini tutamaz. polisiye dizi izlemeyi seversen kanıt dizisini öneririm çok güzel bir dizi
- +1 yıl
haklısın hiç kolay olmuyor. birinin temposuna alışıyorsun. tamam artık alıştım daha kolay olur diyorsun ama bir bakmışsın ki şube i. hooop en baştan başla bakalım
+1 yılFiziksel şartlar neler
Bir de sözlü sorular nasıl oluyor?16 Yorumla- +1 yıl
İçeriği sormuştum aslında.
- +1 yıl
Evet
+1 yılNasil oluyor bu işler fiziksel sınav falan oluyor mu 😂
19 Yorumla- +1 yıl
160 boy hic kurtarmaz mi peki sence
- +1 yıl
48
- +1 yıl
Tamam😂
+1 yılGöz derecem büyük beni kapinın önünden bile geçirmezler
13 Yorumla- +1 yıl
Nasıl diyeyim 😃
Hadi hayırlı olsun. Rabbim isteyen herkese hayırlısı ile nasip etsin.
17 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılPomem ve PMYO mezunları polis memuru olarak göreve başlar. Paem mezunları da komiser yardımcısı olarak başlar. Paem artık sadece iç alım yapıyor Meslek içi yani
PMYO veya pomem hangisine girebiliyorsan 2 yıl görev yaptıktan sonra başvuru yapabilirsin.
PMYO mezunları ve pomem ön lisans mezunları DGS ye girerek 4 yıllık üniversiteye tamamlamaları gerek paem üniversite mezunu kabul ediyor sadece 4 yıllık00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSınavlarınız nasıl oluyor içerik nedir (bu arada komiser ol daha havalı)
17 Yorumla- +1 yıl
Ne okuyorsun
Gizli Üye(30-35)+1 yıl21.12.2021 tarihli değişiklik ile bir çok hak edecek kişi giremeyecek sınava.
136 Yorumla- +1 yıl
Ohh çok iyi oldu canıma değsin
Cevap sahibi+1 yıl@Xxxxxxxxxyııı inşallah başına gelir seninde
- +1 yıl
2021 82 benim başıma gelmez korkma
Cevap sahibi+1 yılHocam bu işi havası için yapacaksan hayal kırıklığına uğrarsın. Bu iş havası için yapilacak bir iş değil. Severek isteyerek yapman lazım.
Paem komiserlik sınavı artık dışardan değil iç kaynaktan alım yapacak. Yani komiser olman için ilk olarak polisligi kazanıp polis memuru olman lazım komlserlik sınavı dış kaynaktan alınmıyor.
21.12.2021 tarihli Resmi Gazetede çıkan şartlarda artık herkes sınava cagirilmayacak. Önceden herkes cagiriliyordu. Artık mesela 5000 kişi alincaksa 50.000 kişi davet edilecek bu kişilerde puanı en yüksekten başlayıp aşağı doğru inecek. Yani artık kpss ve tyt puanının çok yüksek olması lazım. Tyt puanlarını bilmem ama önlisans 65 başvuru puanı ama 72 yasa 74 Le kapatır. Lisans 60 başvuru 68 le falan kapatacaktır.
Cevap sahibi+1 yılPuanına çok güvenme. Bunu dedin ya bende diyorum ki inşallah hayatında istediğin hak ettiğin bir şeyi yapamazsın. Bundan sevinç duyan nankör ve bencil bir insansın.
Cevap sahibi+1 yılVar hocam bir sürü kişi Şu an cimere yazıyor. Haberlerde var bu konu
Cevap sahibi+1 yılHocam ben sana yazmıyorum şu polislige hak ederek girmeyecek kisilere sevinen şahsa yaziyorum
Cevap sahibi+1 yılEstağfurullah dostum. Hak ederek giren emin ol daha fazla. Ben kimseden torpil yaptırmadım. Bir çok arkadaşım da yaptırmadı. Nasip kısmet sen elinden geleni yap Nasibin varsa kısmetin varsa her türlü olur sadece iyi hazırlan özellikle spor ve sözlü mülakata
Cevap sahibi+1 yılAynen daha yeni sayılırım bende 25. Dönemde girdim
Cevap sahibi+1 yılGirersin bol bol sözlü mülakatları izle YouTube'den sorularına bak kendi kendine ayna karşısında çalış duruş ve mimiklerine bak spora çık her gün koşu yap
Cevap sahibi+1 yılYok normal polis memuruyum. Akşam atarım mesaj dostum sana
Cevap sahibi+1 yılEyvallah dostum sağolasın sende
- +1 yıl
Of ne alakası var mağdur olurlarsa napim banane yüksek puan alsalardı Türkiye burası yarın ne olacağı belli değil 60 65 puan alan kazanıyordu 70 puan alan giremiyordu biraz emek versinler mükemmel oldu
- +1 yıl
Ayrıca resmî gazetede yayımlanmış geri alınması mümkün değil mağdur ettiler demekte saçma bu kazanılmış bir hak değil seneye daha çok çalışıp girsinler
Cevap sahibi+1 yıl@xxxxxxxxxyiii daha 19 yaşındasın. Acaba hangi kpssye girdin de 82 puan aldın lise kpss mi? Eğer onunla kıyaslıyorsan bu puanını lisansa göre 40 puana falan denk gelir anca.
Polislikte 60-65 alan giriyor demişsin. Evet giriyor neden? Sana açıklayım hemen bu durumu.
Herkes başvuru puanı 60 olduğu için ve kpss puanının sözlü mülakat, spor mülakatı, sağlık mülakatı kadar etkisi olmadığı için herkes spor mülakatına ağırlık veriyordu. Lisans eğitimini tamamlamış birisi düzenli bir çalışmayla zaten 70-80 puan arası bir puanı rahatlıkla alabilecek bir kapasitededir. Ancak bu noktada herkes bunlara ağırlık verdi. Bu yüzden kimse yüksek puanım olsun gözüyle düşünmedi pek etkisi olmadığı için. Hesap yapabiliyorsan KPSS puanının ne kadar etkisi olduğunu 100 alan ile 60 alan arasında ne kadar fark olduğunu görürsün zaten.
Lisans eğitimini tamamlamış bir insanı lise düzeyinde kıyaslaman yanlış. Öncelikle bunu belirteyim. 70-80 puan alan birisi eğer ki polisliği kazanamıyorsa demek ki fiziki, sözlü ve sağlık açısından bir yetersizliği vardır ki kazanamamıştır. 80 alan birisi her olayı çözecek, her hırsızı yakalayacak anlamına gelmiyor.
Cevap sahibi+1 yılPolisliğe girmeden, işin içeriğini oradan buradan duyup yorumlama. Burada çevik olacaksın, pratik zekan olacak, karşına çıkan insanlara verdiğin cevaplara, konuşma tarzına dikkat edeceksin, sağlığın yerinde olacak. Bunların hiçbirisi yoksa zaten 80 puan alan birisi gidip düz memurluğu denemesi çok daha hayırlıdır. Benim girdiğim dönemde 80 ve üstü puan almış ancak spor mülakatında 0 puan almış, sözlü mülakattan direk elenmiş 100 lerce insan gördüm.
Bu noktada kpss ye kendini 60 puana hazırlamış, aylarca sözlü mülakatlara çalışmış, bunun için bir çok kitap ve kaynak almış, aylarca spor yaparak ter dökmüş insanların hakları yenilmekte. Bir şeyde sistem değişiyorsa sınavdan önce değişmeli ki insanlar mağdur olmasın. 2021 yılında yapılan KPSS sınavı öncesinde bu bilgi verilmeliydi ki insanlar ona göre hazırlanmalıydı. Bu işe gönül vermiş insanlar mağdur durumda. ya da yapılan değişiklik 2022 KPSS sonrası için geçerli olmalıydı.
KPSS puanı polis olmak için yeterli bir unsur değildir kardeşim. 82 puan almışsın ne güzel tebrik ederim. Gidip düz memurluğa rahatça müracaat edebilirsin. Umarım günün birinde işlerin ters gitmez. Aynı şekilde mağdur duruma düşmezsin. Düşmez kalkmaz bir Allahtır bunu unutma. Burada ettiğin sözler yanlış sözler.- +1 yıl
23 yaşındayım lisans KPSS girdim zorluğu biliyorum.. Ama üniversite mezunu biri dediğin gibi en azından okuma anlama yeterliliği varsa 60 alabilir bu durum önüne gelenin başvurmasına ve polisliğin artık atanamayan öğretmenlerin sağlıkçıların son tercih olarak başvurduğu ve aaa polis misin atanamadın galiba puanın düşük mü? Gibi söylemlerin artmasına neden oldu bu denli kutsal para için yapılmayacak mesleğin ayaklar altına alınmasını doğru bulmuyorum KPSS girdim puanımı aldım 60 alan kazandı ister istemez koyuyor ha o benden daha yeterlidir mesleğe daha uygundur o yüzden tercih edilmiştir bilemem ama en azından son tercih olarak değilde gerçekten isteyen çabalayan insanların girmesini emek verilmesini gerektiiğini düşünüyorum. Ek olarak Türkiye’de yaşıyoruz yarın ne olacağı meşgul 60 puan bana yeter rahatıma bakayım diye düşünürsen böyle bakar kalırsın ayrıca kimse mağdur olmadı bu kazanılmış bir hak değil demagoji yapmasınlar
+1 yılBen girmeyeceğim: 12-14 yaşlarımda polis olmayı istiyordum. O istek 30'uma gelmeden yine gelirse denerim.
10 Yorumla
+1 yılRenk körüyüm almıyorlar hocam bende istedimde İsteyenlerin önü açık olsun.
13 Yorumla- +1 yıl
Amin, sizede Allah gönlünüze göre versin.
Gizli Üye(30-35)+1 yılGirmeyi düşünen arkadaşlara elimden gelen desteği verebilirim :) 4 kez deneyip başarmış biri olarak
21 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Naberbebekkss burdan bak
+1 yıl8 derece miyopla hiçbir halt olamam
35 Yorumla- +1 yıl
Miyopu lazer tedavisiyle çözebilirsem (gözüm uygun olmazsa ameliyat yapmıyorlar) o zaman şansımı deneyeceğim. Gerçi kilom da tutmuyor aşırı kiloluyum ama boy yetiyor. Doktora gittim 25 yaşından önce ameliyatı tavsiye etmem dedi.
+1 yılPolislik zor bu ülke polisinin kıymetini de bilmiyo
00 YorumlaBaşvurmayı düşünüyorum.
11 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılAntidepresanlar yüzünden giremiyorum
17 Yorumla- +1 yıl
Son 2 sene herhangi bir psikolojik ilaç kullanmaman gerekiyor eyvallah sağ ol
- +1 yıl
Bu bilgiyi nereden öğrendin?
- +1 yıl
Son 2 yil antidepresan kullanmamasi gerektiği bilgisini?
- +1 yıl
@kingkong321 Eski emniyet müdürü bir tanıdık söyledi
Gizli Üye(25-29)+1 yılmlsf boydan kaybediyorum be habzhsbs çok isterdim girmeyi
16 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılkilom 50 boy 157 hiç şansım yok 😂
+1 yıl11 defa pomem 5 defa pmyo girdim hep mülakatta kaybettim
10 Yorumla
+1 yılPaem okuyan komser yardımcısı olarak başlıyor diye biliyorum pomem ve pmyo memur olarak başlıyor
08 Yorumla- +1 yıl
Hayır ikiside memur paeme girersin sende pmyo lise mezunları alıp 2 yıl eğitim veriyor pomem lisans ön lisans mezunu alıp 6 veya 8 ay eğitim veriyor
- +1 yıl
Paem de 9 veya 8 ay eğitim alıyor du heralde araştır netten yine net hatırlamıyorum komser yardımcısı oluyorlar işte onlar direk mezun olunca ama normal kişilerden mi şeçiyolar yoksa meslekten mi hatırlamıyorum bilemiyorum
olsa bende girerdim ya
10 Yorumla
+1 yıl27. Dönem sözlüde kaybetmiştim, 28. dönem devam
10 Yorumla
+1 yılyas esnetilseydi keske ya
10 Yorumla
+1 yıl28. donem POMEM e asıl olarak katılacağm 27. Dönemi kazandım katılamadım askerde olduğum dan
00 Yorumla
+1 yılBoy kaç
12 Yorumla- +1 yıl
Yok ilandaki boy şartı
- Eğitim & Kariyer konusunda 599 cevap paylaştı.
+1 yılKomiser ol bencee
11 Yorumla
+1 yılBi şet sorabilir miyim
16 Yorumla- +1 yıl
Pomem'e üni mezunları giriyor sadece dimi
Gizli Üye(30-35)+1 yıl29 yaşındayım lise mezunuyum polis olabilir miyim peki?
06 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl1992 doğumluyum 30 a yakınım.
- +1 yıl
Olamazsın 28 den gün almamak lazım öyle biliyorum ben
+1 yılŞartlar nerde link atar mısın
112 Yorumla- +1 yıl
Gördüm evet
- +1 yıl
Katılcam ya bende bakalım ama göz derecem 2.25 denicem
- +1 yıl
Güven derken brom saglık şartı var 2 derece miyop üstünü almıyorlar ama denerim yinede ben
- +1 yıl
Göz bozukluğu
- +1 yıl
Gözlük derecesi
- +1 yıl
Girvez bakalım umarım olur 😂
- Eğitim & Kariyer konusunda 5,3b cevap paylaştı.
+1 yılBen deiilll
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKeske okulum bitse de bende girsem hemen
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılÜni 3
Ben gireceğim
10 Yorumla
+1 yılBen değil
10 Yorumla
+1 yılBekle beni parkurrrrr haytttt
10 Yorumla
+1 yılAy komserr oll
110 Yorumla- +1 yıl
Gayet havalı 😅
- +1 yıl
Hemşirelik okuyorum ben 😅
- +1 yıl
Güzeldir bekleriz
+1 yılDayın yoksa kapısından almazlar.
00 Yorumla
+1 yılİşim olmaz
11 YorumlaSevdiğim adam ✨
10 Yorumla
+1 yılSenden olmaz
07 Yorumla- +1 yıl
canısı olum yazdıklarına baksana
- +1 yıl
@Ajan_07 modunu düşürenleri takma sakın. Çünkü kimse kimseyi burada görmedi ve tanımıyor
+1 yılSayın yoksa havalk bı emekçi işçi olursun 😉
01 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne