Bu ülkede matematik fen yapamamak neden aptallık?
Sözel kolay değil ki o kadar yinede
Sözel kolay değil ki o kadar yinede
Sözelciler diğer dersleri yapamadığı için sözel seçiyor, sözelde çok başarılı oldukları için falan değil. Bu yüzden zaten net ortalamalarına bakınca sözeli de doğru düzgün yapamadıkları görülüyor. Ülkede ne kadar dersle alakası olmayan öğrenci varsa hepsi sözelci. Şu an sözel bölümlere rağbet artsa, şu an ki sözelcilerin çoğu hiçbir şey kazanamaz. Birkaç istisna var, onlar da matematik yapamadığı için değil istediği bölüm orada olduğu için sözel seçmiş öğrenciler.
Öğretmenlerde hocalarda bile belli bir kafa yapısı oluşmuş mat fen iyi değilse bundan bir şey olmaz erkekse çırak olsun kalfa olsun kızsa evlensin. Böyle bir kafa olduktan sonra sözelciler toplumda özellikle bir şeyde eksik kalanlar hep ezilir. Oysa ki bir de o kişinin nasıl eğitimler aldığına ne gibi ortamlardan geldiğine baksanıza. Ama insanlar basmakalıp bir düşünce geliştirmiş dogmatik düşüncelerine göre kişileri yargılama peşindeler.
Ben de yüksek lisans mezunu bir ezigim o zaman 😏
Her insanın zeka ve hakimlik alanı farklıdır; matematiği çok iyi yapamamak zekâyı ölçecek bir değer olmadığı gibi, başkalarının kapasitesini bu kriterle değerlendirmeye çalışan kişiler de en az düşünceleri kadar sığ zihniyetli insanlardır.
Aslında matematikçinin de matematik yapabildiği kadar edebiyat yapma zorunluluğu olsa veya edebiyatının da matematik yapma zorunluğu olsa bu algı yikilir.
Cevap
5Cevap
Çünkü bizim millet neye inanırsa o doğrudur! Yobaz bir milletin içinde yaşıyorsun. boş ver ben alıştım artık...
Not: ben sayisalciyim 😅
Herkes birbirini ezikleme derdinde
Para yok o işte o yüzden
Sözel daha zor ve boş bi şey. Hiç bi işe yaramiyor
Eğitim sistemi yerlerde
Üzülme kızım boş ver onları
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?