Beyaz yaka ucretleri asgari ucrete yaklasti.
Sizce onca sorumlulugu almaya deger mi?
Sizce onca sorumlulugu almaya deger mi?
Asgari ücretli olup da rahat iş yapan yok yalnız. Benim çalıştığım işte biz saatlerce ayaktayız, bende zaten fıtık var onun tetiklenmesi riskiyle çalışıyorum her gün orada. Kasiyer olduğum için gelen şımarık hadsizlerle uğraşıyorum her gün, yüksek sesle konuşmaktan sesim değişti artık. İş yerimdeki herkes eklem, bel, sırt ağrısı çekiyor, kafa kazan gibi oluyor ama aynen kolay iş. Burada herkes vasıfsız işçi yazmış, sadece çalıştığım yerde ben dahil üniversite mezunu olmasına rağmen, kendi işini yapsa daha az maaş alacağı ve emeğine değmeyeceği için kaç kişi çalışıyor biliyor musunuz? Öyle boş boş konuşmayın yani, biliyoruz sizin gibi insanların biz işçileri dışarıdan nasıl gördüğünüzü. Küçümsüyorsunuz, vasıfsız diyorsunuz, istediğiniz gibi de saygısızca davranma hakkını kendinizde görüyorsunuz. İki tane yabancı, bir tane ölü dil bilen halimle ben şu an o işi yapmak zorundayım çünkü geçim derdi çok başka bir şey. İşçilere saldırmayı bırakın neden maaşları artıyor diye, gidin maaşlarınızı arttırmayanlara laf edin cesaretiniz varsa tabi.
Kaldı ki bir insan ilkokul mezunu bile olsa, sizin gibi kibirli bir budala olmasından çok daha iyidir. İnsanların emeğini küçümseyemezsiniz kolay diyerek, işçiler olmasa bizim yaptığımız işleri siz yapmak zorunda kalırsınız, öyle o beyaz yakalı kabaran hallerinizle gelip kime üstten bakıp ego kabartacaksınız biz olmasak? Bu ülkede her şey sınıfsal.
Hepimiz işçiyiz kibir yapmıyorum bu bir
İkincisi Örneğin 2000 TL fazla almak için can emniyeti mesuliyetini almaya değer mi demek istemiştim
O kadar saçma o kadar lanet bir sistem ki bu sinirimden yerimde duramıyorum dünden beri. Ben fizyoterapistim çok iyi bir eğitim aldım şu an devlet hastanesinde aşırı yoğun bir şekilde çalışıyorum ve aldığım maaş asgari ücretin altında. Bu nasıl olabilir ya? Emekli olunca bana az para vermek için devlet benim ana maaşımı bu kadar komik bir parada tutuyor. Elime geçen para da 5300 falan aylardır normal maaşım 6 olmasına rağmen. Döner zaten almıyorum 0 TL. Bu parayı asla hak etmiyorum ben asla. Grev yapalım diyoruz hemen isim istiyolar tutanak tutuyolar sendikalı olduğum halde. Nerelere gideyim gerçekten ben üniversite sınavında 5400. Oldum ya 520 puanla girdim bu okula yetmedi kpss dediler ondan da 90 aldım atandım ama hala vasıfsız işçi kadar değerim yok bu ülkede. Bir de canımsın insanlar var memur milleti yatarak para alıyor onlara bu para çok diyenler. Gelsinler devlet hastanesinin kapısından içeri girsinler bakalim kim yatabiliyor hastanelerde? Hala doktordan al gerisine ver gerisinden al doktora ver diye bizi bölme derdindeler. İğrenç bir yönetim böyle bir şey olmaz ya. Ucuz işçi oldum resmen o kadar dirsek çürüterek
Bir de aynı emeği verip asgari ücretle çalışan işsiz kalan insanlar da var tabi. Dolar olmuş 15 16 TL hala tek yaptıkları insanlara ben 4 binin üstünde maaş alıyorum zenginim imajı vermek cahil kesime. Zamlarla alım gücü ne kadar azaldı umurlarinda bile değil. Bize de anca yüzde 10 zam verir oturturlar nasilsa asgari ücret gibi bizim reklama ihtiyacımız yok biz nasılsa çok para alıyoruz milletin gözünde
Fizyo terapist para icin yapilmaz
Para için yapılmayacak kutsal meslek diye aç mı gezeyim? Para için yapılacak iş değil ya boş ver bin TL de yeter bana mı diyim? Sağlık sektörü evet kutsal sektör parası için seçmedim insanlara yardım için seçtim ama ben tercih ettiğimde asgari ücretin 7 8 katı para alıyorlardı mezun oldum 3 katı maaşım vardı şu an resmen asgari ücretle aynı parayı verecekler şaka gibi
@gizemlihatun2 sizin gibiler şerrrefsizin teki. Ben de öğretmenim. Özelde tecrübesiz öğretmenler asgari ücretin bile altında çalışıyorlar. Böyle çalışan arkadaşlarım vardı. Şimdi ne durumdalar bilmiyorum. Ben de bunu bildiğimden atanmak için kpss'ye çalışmaya karar verdim. Dünyanın hiçbir yerinde kutsal meslek, peygamber mesleği, para için yapıyorsun/para için yapılacak meslek değil tanımlamaları yapılmaz. Doktor, hemşire, fizyoterapist, öğretmen bunların hepsinin ödediği kiraları, faturaları, okutması gereken çocukları, bakması gereken ailesi var. Mutfak masrafı var. O zaman bu meslekteki olan kişilerin ev kiralarını, faturalarını, mutfak masraflarını, ısınma masraflarını, çocuklarının ve ailesinin sağlık giderlerini, çocuklarının eğitimi devlet hazinesinden öğretmen ve sağlıkçılar hariç geri kalan kısım vergi olarak ödesin ne dersin? En nihayetinde öğretmenlik ve sağlık sektörü kutsal meslekler para için yapılacak işler değil. Nasıl olur?
@yesimcik__ sana da hak verdiğim çok konu var. Yalnız şunu söylemek istiyorum. Bu ülkede kimse kolay para kazanmıyor. Asgari ücretle çalışılan işlerin ağırlıklı çoğunluğu beden işçiliğidir. Ve kolay, rahat hiç yorucu olmayan işler değildir. Özel sektörde patronlar işçilere tek bir iş vermezler. Bir iş yerindeki her işten işçi sorumludur. Yani asgari ücret + sgk var ya bu sana iş yerindeki her işi yaptırabileceği anlamına geliyor onlarca. Bu insanların maaşları bankaya asgari ücret olarak yatırılıp kalanı elden veriliyor. Şu an daha önceden çalışan insanların maaşları 4250 TL olmayacak. Onların hali hazırda olan maaşlarına 2825 TL'den 4250'ye kadar yapılan oranda zam yapılmayacak. Yani önceden çalışanlar için pek bir şey değişmiş olmuyor. Özel sektörün bunları yaptığını bildiği için devlet 4250 TL yaptı. Onlar da artık sıfırdan işçi almayı zorlaştıracak. 2825 TL iken de kimse geçinemiyordu bunu da göz önünde bulundur. Senin maaşın, öğretmenlerin maaşı da az. Siz de hakkınız olan maaşı almıyorsunuz. Sizin de hakkınız yiyor. Ama siz özellikle sağlıkçı, öğretmen olup devlette çalışanlar maaşlarına düzenli zamlar alıyorlar. Mesaileri düzenli yatıyor. Sigortaları düzgün şekilde gösteriliyor. Ben sağlıkta ve eğitimde özel olayına karşıyım. Sağlık ve eğitim devletin vatandaşlarına en kaliteli şekilde vermekle zorunlu olduğu hizmetlerdir. Ben 27 yaşında biri olarak hayatım boyunca hep devlet hastanesine, devlet okuluna, üniversitesine gittim. Olması gereken bu.
Yurt dışına çıkmak 😎 emin ol buna değiyor hemde her yönüyle! Yabancı dilini geliştirdikten sonra farklı kültür farklı insanlar sana daha hoş gelecek buna emin olabilirsin. Birde türkiye gibi vatandaşa fazla yuklenilyenen bir ülkede olduğun için turkiyeye dönesin gelmeyecek 😂 buna emin olabilirsin turkiyede 16 saat fabrikada çalışan bir işçi abdde haftada 5 gün 6 saat çalışan işçi kadar rahat olamaz!
Her zaman kariyer yapmak rahat bir işte çalışmaktan daha iyidir. Beyaz yakalıyı kariyer sahibi, mavi yakalıyı rahat çalışmak olarak görüyorsak tabii ki.
Kadtettigim sey mavi yakali olmak degil
Kariyer adi altinda bircok yaptirima maruz kalmak yerine ozgur olmak mesela...
Cevap
27Cevap
Türkiye'de rahat bir iş var mı ya? Kim rahat yoldan para kazanıyor? Benim aklıma bir iş geldi ama bilmiyorum herkes yapar mı? Mesela şu ilanda adam yazmış en az ilkokul mezunu, fiziğine güvenen, giyimine dikkat eden, seyahat engeli olmayan özel sekreter arıyorum demiş maaş da 8 bin TL hani rahat çalışmak için böyle işler var. Ne kadar bonkör ne kadar eli açık patronlar var değil mi?
https://www.sahibinden.com/ilan/is-ilanlari-ofis-yonetimi-ve-idari-isler-yonetici-asistani-ozel-bayan-asistan-8000-tl-maas-aciklamayi-okuyunuz-982921276/detay
Niyeti belli onun
Niyeti belli sekretere herşeyi yaptıracak donunu bile yıkatır
Bu iş değil çok belli amaç başka, sırf para için bu oyunlara gelmeyin ki linki açmadım bile... Sırf şu yazan kelimeler yetti...
@Hayatgercek Kesinlikle öyle ama böyle bir sürü ilan var.
Metre niyetine ölçüm yaptıracaktır...
Arkadaşlar rahat iş tabi ki. Benim güvenlikçi meslektaşların havaalanı, avm, metrolarda sirk katırı gibi ayakta dikiliyor, milletten fırça yiyor. Ben sitede gece 12-8 vardiyasınsa TLC ve Dmax izliyorum, çay içiyorum, klimam var, kimseyle muhatap değilim, amir, müdür yok ama aynı maaşı alıyorum.😎
Sadece hırsızları, müptezelleri, başıboş köpekleri caydıracak güce ve zakaya sahip olmak yeterli.
Mühendisim burada ilk olarak denklik almaya çalıştım ve 5 yıl stajyer mühendis olarak çalışmamı istediler bende kabul etmedim şu an kendi işimi kurdum kalebodur işi yapıyorum ve bir mühendisin kazandığından daha fazla alıyorum. Gibip beyaz yaka olunca en iyisini devlet sektörü veriyor saatlik 30-40$ veriyor bende şu an 50 civarı yapıyorum. Burada Kanada’da eğitim şart değil ve bedenen çalışmak beyaz yakalara göre daha fazla kazandırıyor
Çalışmaya başlayınca insan kariyerin gereksiz olduğunu kavrıyor. Hosuna gidiyor zevk alıyorsan ayrı da
Kurumsalin pisliği çekilmez. Bizim eski müdür stresten 2 kere kalp krizi geçirdi gencecik adam
Hiçbir şekilde sorumluluk azalmıyor aslında. Kendi işini de kursan, kolay olduğunu düşündüğün bir işe de girsen yine de bazı sorumlulukları hayatına almış oluyorsun. Ben bu yüzden kariyer yapmayı tercih ederdim.
Kariyer yapsan da evine ekmek götürmek için çalışacaksın. Ne kadar okursan oku. Alacağın maaşa değmeyecek. Rahat iş iyi güzel tabiki ama kasiyerle aynı maaşı al. aj da koyuyor insana.
Şekerim rahat iş diye bir iş yok Türkiye'de. Türkiye'de f4hişelik dışında rahat iş yok. Hoş onun da ne derece rahat olduğu tartışılır. Al sana rahat iş. Sahibinden. com'da internetteki kariyer, iş sitelerinde böyle iş dolu.
www.sahibinden.com/.../detay
@CevapVerin518 boşuna okuduk desene 😂 okuyacağımız parayla spora gitsek estetik yaptırsak geleceğimizi gerçek anlamda garanti altına alırmışız.
@CevapVerin518 rahat iş derken kasiyerlik basit gibi geliyor kulağa, küçümseniyor ama baya zor mesela. Rahat işten kastım, okuyup mesleğini yapmak.
Kasiyerlikte de marketlerle gittim görüştüm sadece kasada durmuyorsun başka işlerde de çalışıyorsun. Kasada sürekli açık çıkarmış mesela onu da kasayı kim kapattıysa ondan alırlarmış
@CevapVerin518 ben 2 yıl kasiyerlik yaptım. Akşam eve gidince annem, sen sanayide mi çalışıyosun markette mi, derdi. Rafları silmekten üstüm başım simsiyah toz olurdu. Evet kasiyer olarak kasayı kim açtıysa, açık ondan kesilir. Sigarada eksik çıkar kasiyerden kesilir. Markette sayım olur eksik ürün çıkar personelden kesilir.
Kariyer yapinca rahat bir iste calisilma olasiligi daha yuksek diil mi zaten?
Kariyer yapmadan rahat is ne var mesela?
Call center home office
Sorduğun soruyu tam olarak anlamadım fabrikada asgari ücretle çalışan adam rahat mı yani onu mu demek istiyorsun?
Aynen onu diyor işte.
Bunu diyenlerin elleri kız eli gibi oluyor emekçi adamın sadece nasır tutmuş eline bile baksan belli oluyor rahat mı değil mi oturduğu yerden konuşmayı bilir herkes
Sende hayatını okuyarak geçirenlerin kafasına (keline) bak madem onlar daha rahat.
Ben de üniversitede hemşirelik okuyorum sorun burada asgari ücret artınca beyaz yakalıların niye bu kadar arttı diye laf etmesi bizimki neden artmıyor diye ayaklansalar sesimi çıkarmam
Kapiş?
Kapiş mi? Asgari ücreti yüksek tutmanın herşeyi çözdüğünü mü sanıyorsun tam aksine senin beline yüklenen yük artıyor bu da sana zam ve esktra vergi olarak geri dönüyor bunu anlaman için ocaktan sonraki 2 3 ayı geçirmen gerekecek. Tabi şu an etkilerini burdan anlatmak isterim ama yaşayarak görmen daha güzel olur.
Cari açığın yoktur aksine fazlan vardır rezervlerin doludur para harcamaya yer ararsın bu durumda maaşlara%50 kadar astronomik zam yaparsın kabul görür. Şu durumda devlet bu maliyeti karşılayabilecek konumda mı sence?
@baksandabakmasanda devletin rezervi dolu olduğunda halkına bol keseden para dağıttığı nerede görülmüş? Devletin böyle durumlarda istihdam alanları açması, yüksek teknoloji üretmesi gerekir. Kaldı ki Türkiye'de asgari ücret artmadan önce refah seviyemiz çok mu yüksekti? Maaşlarımızla daha çok şey mi alıyorduk? Vergilere zam yapılmıyor muydu?
Asgari ücret artmadan da her şeye zam geliyordu o parayla mı geçinmeye çalışsın millet?
Rezevler dolu olduğuna zam yapılır diye bişey söylemedim anladığın yere doğru konuşayım; bu zam böyle bi ekonominin içindeyken kafaya bir kurşun daha sıkmaktır zaten ölü olan ekonomiyi tamamen bitirmektir insanları açlığa para birimini de Venezuelaya teslim etmektir. Refah seviyen hızla düşüyor alım gücün eriyip bitiyor bugün doğuda Gürcistan Azerbaycan batıda Yunanistan Bulgaristan tuvalet kağıdına kadar tüm ihtiyaçlarını ülkemizden karşılıyor bizim ürettiklerimizden değil tabi bizim ithal ettiğimiz ürünlerden.
Tabikide o parayla geçinmeye çalışacak. Geçinemiyorsa tek kişiye teslim ettiği gücü geri alacak ve ona layık olan kim varsa ona teslim edecek bugün çöp karıştırıp gününü kurtarmaya çalışan adam Allah hükümetten razı olsun diyor ve bu kafada olan milyonlarca insan var.
@baksandabakmasanda refah seviyen zaten düşük ve düşmeye devam ediyor. Zam yapmak refah seviyesini düşürmüyor. Merkez bankasının faiz puanını düşürmesi aşağı çekmesi refah seviyeni düşürüyor. Eğer bu zammı yapmasaydı halk onun ağzına z1çardı. Kaldı ki ortada yine bir zam yok. Ocak 2021 yılında 2825 TL olan asgari ücret 381 dolardı. Dolar o zaman 7 lira civarındaydı. Aralık 2021'de yani 16 aralık'ta merkez bankası faiz düşürmeden önce dolar 15,16 idi. 2825 / 15,16=186 küsur lira. 16 Aralıkta açıklanan asgari ücret 4250 tl / 15,16= 280 küsur lira. TÜFE %21,31 oldu. Asgari ücrete zam yaptım diyebilmen için 381 doların üstü ve Tüfe%21,31 oranının üstünde zam yapman lazımdı. Yani 2022 YILI ASGARİ ÜCRETE ZAM YAPTIN DİYEBİLMEN İÇİN 5800 TL / 15,16= 382 DOLAR olmalı bunun üstüne de TÜFE %21,31 koymalıydı. BUNU YAPSAYDI ZAM YAPTIM DİYE BİLİRDİ. ASLINDA ZAM YAPMADI. 4250 TL AÇIKLANDIKTAN SONRA FAİZ İNDİRDİ. ŞU AN DOLAR 16,90 TL yani 4250/16,90=251 DOLAR yaptı hani TÜFE %21,31 NEREDE? HALA GEÇEN YILKİ 381 DOLARIN ALTINDA ASGARİ ÜCRET. Anladın mı?
Zaten bilale anlatır gibi anlatmaya çalıştığım şeyi bilimsel verilerle derleyip anladın mı demek nasıl bi kafa?
Yav zaten her şeye her gün zam geliyordu olması gereken oldu enflasyon sorunun kaynağı asgari ücret değil asgari ücret bu kadar artmasa da zamlar devam edecekti, şu an okuyup asgari ücretle çalışan sürüyle insan var Almanya'da falan mı yaşıyorsun sen çünkü Almanya'da en vasıfsız eleman asgari ücret alıyor sokakta çöp toplayan adam malum partiye şükrediyor diyorsun 3-4 sene önce lisedeki öğretmenim dolarla mı ekmek alıyorsunuz demişti okuyup bunlara oy veren de bir çok insan var hayatın genelleme üzerine mi kurulu senin?
Arkadaşım ben genelleme mi yaptım? Bahsettiğim kafada olan milyonlarca insan yok mu? Sokaktan çöp toplayarak gününü kurtarmaya çalışan herkes x partisine oy veriyor gibi bir söylemde bulundum mu? Enflasyon sorununun kaynağını da asgari ücrete bağlamadım 😂 yani şimdilik, bu maaşlar verilmeye başlansın tekrar burada görüşürüz.
Yazdığın cümleye bakar mısın asgari ücretle çalışanlar bu adamı başa getirmiş de geçinmek zorundalar gibi bir cümle kuruyorsun sonra genelleme yapmıyorum diyosun, ben zaten fiyatlar artmayacak demiyorum ki asgari ücret artmasaydı da artacak her şeyin fiyatı dedim.
Sen söyleneni tam olarak anlamıyorsun sanırım. "Asgari ücret artmasaydi da artacak her şeyin fiyatı" demişsin. Sorun tam olarak burada başlamıyor mu? Bundan birkaç yıl önce 2 bin TL olan asgari ücretle geçinmek şu anın 4 bin küsür asgari ücretiyle gecinmekten daha kolaydı. Bunun sebebi ise Türk lirasının birim olarak değerli olmasıydı. Şu an Türk lirasi birim olarak değer kaybediyor.
Ayrıca "asgari ücretle çalışanlar bu adamı başa getirmiş ve geçinmek zorundalar" denmiyor. Türk halkı genel anlamda bulunduğu durumun farkında değil ve "çöp toplayan adam bile" derken durumu en kötü olan insanlar bile hala durumundan memnunmuş gibi davranıyor diyor. YouTube videolarında denk gelmişsindir "telefonunu göster" diyen teyzelere amcalara. Onlar durumlarından çok memnun gibi görünen ama evdeki çocukları bir oyuncak istediğinde o oyuncağı lüx gören, ailesiyle yemeğe çıkıp güzel bı gece geçirmeyi lüx gören insanlar değil mi? Şu an ülkemizde koca bir kaos var bunun en büyük sebeplerinden biri ise din ile siyaseti aynı şey olarak görmeleri. İnsanlar din ile siyasetin farklı şeyler olduğunu fark ettiklerinde her şey düzelmiş olacaktir diye düşünüyorum.
Kendin diyosun 4 bin ile geçinmek zor diye yani 2 bin lirayla mı geçinsin millet artmasına niye karşısınız bunu anlamıyorum
@aklimdakisorularre ben pes ettim kaç kurtar kendini
Enflasyon zaten para biriminin değer kaybetmesi demek
Sorun enflasyon diyorum zaten ben de farklı bir şey demiyorum
Dur dur anlaticam
Tabikide o parayla geçinmeye çalışacak. Geçinemiyorsa tek kişiye teslim ettiği gücü geri alacak ve ona layık olan kim varsa ona teslim edecek burada kurduğun cümlede asgari ücretlilerden bahsediyorsun.
2020 yılınin Aralık ayında asgari ücret 2825 TL idi ve biz bu parayla 1883 tane ekmek alabiliyorduk. 2021 yılı Aralık ayında asgari ucret 4250 TL ve biz bu parayla 1888 ekmek alabiliyoruz. Ee şimdi zam nerede?
Verecek cevap bulamıyor ben pes ettim diyor kaç kaç sen
Zam olmasaydı kaç ekmek alinacakto onu yazar mısın peki?
Arkadaş çok güzel yazmış ben biraz daha vadide indirgemeye çalışıyorum ama cidden anlamıyoruz sanırım birbirimizi
işte arkadaşım zam olması iyi bişi değil Türk lirası değer kaybediyor sorun en başta
Vadide indirgeme bence neyse herkesin düşüncesi farklı bana göre olması gereken asgari ücretin artmasıydı biliyorum bu hiç bir şeyi çözmez ama kötünün iyisini tercih ederim şu an başa başkası gelse 20 yılda toplayamaz bu ekonomiyi
"basite" kelimesini "vadide" olarak düzelten ahmak klavyem senden özür diliyormuş.. o kadar anlattığım şeyden sonra gerçekten buna takılman inanılmaz komik.
Ben sana dedim kaç kurtar kendini
Anlattığın şeylere cevap verdim sonrasında cümlenin tamamını okusaydın klavyeni affettim söyle ahahsh
@baksandabakmasanda kaçıyorum şu an..
@aklimdakisorularre @baksandabakmasanda ve görüş sahibi gizli. Asgari ücrete zam falan yapılmadı eğer asgari ücrete zam yapılsaydı. Her şeyin dolar olarak girdiği şu ülkede ocak 2021 yılında 2825 TL = 381 dolar olan asgari ücreti Aralık 2021 yılında 4250 TL= 258 dolar oldu. Yine Ocak 2021'deki 381 doları verse bile yetmez çünkü TÜFE diye bir şey var. TÜFE oranın üstünde zam yapmalı ki asgari ücretliyi enflasyona ezdirmesin.
Benim bu ülkedeki halkta en nefret ettiğim şey ben neden az para alıyorum diye sormak yerine o neden benden fazla para alıyor diye düşünmesi. Arkadaşım sen doktor, öğretmen, hemşire, mühendis, polis, hasta bakıcı olsan bile aldığın maaş zaten işinin karşılığı değil. Zaten asgari ücrete herhangi bir zam yapılmış değil. Zam diyebilmemiz için dediğim gibi olması gerekiyordu. Bu zam yapıldı diye ekonomi daha da kötü olmayacak, daha fazla işsizlik olmayacak, daha zor geçinecek halimiz yok. Bu zam yapılmadan önce de ekonomi kötüydü, işsizlik vardı. Bizim çalışacağımız yerlerde Suriyeliler çalışıyordu. Şimdi de böyle olmaya devam edecek. Yine iş veren 4250 TL asgari ücretten asla etkilenmeyecek. Çünkü iş veren dolarla alıp dolarla satıyor. Dolarla kar elde ediyor. Ama işçiye TL ödüyor anladınız mı? O yüzden 381 doların altında bir maaş belirledi. Patronlara gelince devlet ihalelerindeki garantileri dolar cinsinden verip İngiltere mahkemelerini söz sahibi yapıyorlar ama halka da dolarla maaş öde denilince kabul edilmiyor. İş veren dolarla kazanıyor, devlet dolarla garanti veriyor, dolar cinsinden vergilere zam yapıyor ama maaş ücreti TL cinsinden oluyor anladınız mı sorunu?
Her meslek grubunun maaşının alt limiti belirlenirken Ocak 2021'deki maaşının dolar cinsinden üstü olmalı ve üzerine de TÜFE oranının üstünde zam yapılmalı.
Yine görüş sahibi gizli üye demiş ki ben yine kötünün iyisine oy vereceğim. Ben bu laftan "Oyumu Erdoğan'a vereceğim." diye anlıyorum. Eğer Erdoğan'ı kötünün iyisi olarak görüp oy veriyorsan hiç ekonomik krizden şikayet etmeye hakkın yok. Senin için daha ne kadar kötüleşmemiz lazım?
Kötünün iyisine oy vereceğim yazmıyor cümlede, kötünün iyisini tercih ederim yazıyor asgari ücretin daha fazla artması gerekiyordu ama gerekenden az artması kötü bu arkadaşlar da daha az artmalı diyorlar daha az artış da olabilirdi bana göre bu durum kötünün iyisi.
Şu grubu dağıtın artık 😭
@CevapVerin518 evet sorun zaten tam olarak bu ve bunları biliyorum neyi anlamam gerekiyor
@aklimdakisorularre arkadaşlar burada mı acaba?
@baksandabakmasanda " bilale" demek suç
" bi lale" diyeceksin
Değmez. Hiç etliye sütlüye karışmadan, kafa rahat bi şekilde işini yapıp çekip gitmek lazım. Vardiys devret evine git. 1000 tl için eve iş taşımaya, strese, okurken dökülen saçlara ve harcanan paralara değmez
İstenen bu degil miydi asgari ücretin yükselmediydi aha yukseliyo simdi başlanacak hepsi yükselsin denmeye sonra her şey yükselecek elde var gene sıfır bu boyle olmaaaaz
şimdi asgari ücret 4250 evli çocuklu 4500 civarı oldu ya bir müdürün bir sorumlunun maaşı da en az 5500 6000 seviyesine çıkarılmalı yoksa ortalık çok karışacak gibi duruyor :)
ingilizce haber kanalım var youtube da haftalık 80$-120$ arası geliyor aylık 10.000₺ yi zorluyorum doktorla aynı maaşı alıyorum kafası olan kazanır.
Ayda 480 dolar eder, şu an ki en yüksek kurla bile 10.000 etmiyor. Üstelik şu 2 aydır bu kur böyle. Ondan önce?
@єчєσfthєdrαgσn edecek yakında
@Efe1900 mantıklı düşün ocakta maaşlar yatacak napıcak insanlar? altın&döviz
Güzel kafa. Her maaşı yatan altın döviz mı alıyor? Hey yarabbim
@KarllMarxx sen napıyorsun parayı
@Efe1900 baba parası tabi
@Efe1900 ziyaaaaaa atma dedim ziya
Borsaya yatırıyorum. Borç ödüyorum. Ev gecindiriyorum. Ama gidip de altın veya döviz almıyorum. Çünkü bu şekilde param degerlenmis olmuyor. Kimse bunun farkında değil. Dövize endeksli bir ithal modeline sahibiz. Biz her ne kadar döviz satım alımı yaparsak yapalım paramız kur artinca değer kazanmış olmuyor. Yerinde saymaya devam ediyor. Çünkü güzelim ülkeme çoğu şey dolar endeksli giriyor. Ürünlere gelen zam ile birlikte kira, vasıta gibi her şeye zam geliyor. Aslında ben 10 dolari 150 liraya alırken o esnada odedigim kiram da 10 dolar. Fakat dolar yükselince odedigim kira da dolaylı olarak yükseliyor. Bunlar tamamıyla bir örnek. Ama hepsi de birer gerçek. Döviz alıp satarken zerre kipirdamaz bu ülkede bu kur. Döviz alıp satmak tamamı ile zaman kaybı. Borsaya oynamak ise bambaşka bir olay.
Bence şu an normal bir işte çalışmanın bir mantığı yok çünkü emeğinin karşılığını asla alamıyorsun. Kripto+iddia+online mağazıcılık ile aylık 10.000-15.000 tl leri çok rahat buluyorum ki ileride tüm zamanımı bunlara ayırsam çok daha kazanırım
Valla mühendisim eğer artmazsa çıkarım isten markette çalışırım bu kadar strese değmez
beyaz yaka denilince bana neden bankada çalışan kadınlar aklıma geliyor hayır bu kadar neden kuruyorum anlamış değilim
Zaman para kazanma zamanı kaç yıl çalışabileceksin bilemezsin o yüzden para önem taşıyor ğunumuzde?
Memurluk ölmez artış yapıcaklardır enflasyon çok yüksek çünkü en azından %40 alıcaktır zam
Orta sınıfı bitirip zengini çok zengin fakiri çok fakir yapmayı hedefliyorlar.
Ne kadar köfte 9 kadar ekmek diyip zam vermezse iş yavaşlatmaya başlarım
Bu soruyu soran adamın beyaz yaka olmaya hakkı yok 😅
4 yıl okuyup kendimi yıprattığıma pişmanım.
Bir de sınava hazırlanıyorum sonucu bilmeme rağmen...
Asgarı ücret ücret gozunuz çıktı ama ıssızlıgı göz ardı edıyorsunzu bundan sonra asgarınucretlı ıs bulmak bıle ımkansızlastı
Bende senle aynı durumdayım ezberledim artık bız sızı ararız ha bıdr olumlu da olsa olumsuz da olsa haber verirşzciler türedi bu iki lafı duydugum sanıyeden ıtabaren burası da olmadı dıyerek çıkıyorum artıkta ıs miş bakmıyorum umutsuz vakayım hele hele asgarı ücret bu kadar olmuşken asla alınmam
Sana 1500 lira veren adamın yanında çalışıp ona abi diyosan sen m*lsin demekki çingene parasi 🤣
@Shazam Amaaan kıyrıtık bi bolumdu demeye bıle utanıyorum desem yeridşr. Valla dıger kızları alıyorlar bana gelınce ararım. Arayan yok en son 2 hafta önce vodofone gıttım kendı bıle dedı lıse mezunu olmam yeterli vs babama kadar her seyı sordu ınsallah olur da dedı eskı çalıştığım yerde yenı çalışan bı kızı almıslar mesela ararız olursa dedı ama arayan yok😂 valla umudu kestim
Allahım sabır! Bak senın gıbı ınsanlara sınır oluyorum “ ya sen kızsın sende malum Organ var senı alırlar (!)” bu ne demek ya? İşverenler p.. zk mi? Ya da ben öyle biri mıyım? Bu kadar saçma bısı olmaz su önyargıları kesin artık. Kız erkek kımse kımsenın gözünün yaşına bakmıyor ama ben kızım ya kolayca iş bulmam gerektı. Ayrıca iş bulmak kolay en kötü ilçenın iş için Facebook sayfalarına bakınıyorum mesele o işe müracaat edınce gerı dönüş alamamak. Hep hep böyle.
Aılemle yasıyorum 3 kısıyız ama öyle olmuyor babamın maaşı 4.500 borclar icra vs vs derken aylık elımızde 300 TL neredeyse kalıyor 100 faturalara gıtse 200. Doğru düzgün market alısverısı bıle yapamıyoruz kaldı kı annembabam sıgara kullanan ınsanlar. Ben kendim para kazanmak kendı ıhtıyaclarımı aradan çıkarmak ıstıyorum bır de ev ıcın alısverıs vs ama işte kör talıhı oldu mu ınsanın zor. O nedenle kız erkek ayırmayın kımın ne halde olduğunu kımse bilemez cinsiyetçilige lüzum yok
Kolayca is bulursun demiyorum bazi yerlerde kolay isi kizlara veriyorlar dedim ben ayrimcilik yapmiyorum patronlar yapiyor bazi yerlerde evet ayrimcilik olmuyor herkes agir is vs calisiyor ama bazi islerde de cok goruyorum bayana bayan bayan bayan diye bunu ben yapmiyorum patronlar yapiyor bana patlama
Bence ikiside değil istediğin mesleği yapmak şeye benzer bu hani evlenirsiniz ya aynı yasrtığa baş koymak gibidir tercih ettiğimiz mesleğimiz mesleklerimiz
Kariyer yapacam diye insanın ömrü gidiyor insan kaç defa geliyor dünyaya olmasada olur
Valla maaşımda artış olmazsa gider rahat bir iş bulur çalışırım yani sıkıntıya giremem
Umudum öğretmenlik maaşlarınında artması yönünde yoksa bi farkı kalmadı …
Orta seviye kişiler bitti gibi bir şey kafa rahat bir yerde çalışmak
Kariyer yapmayı tercih ederdim ama günümüz şartları gereği rahat çalışmak daha mantıklı geliyor 🙄
Rahat asgari ücretli bi iş var mı?
Beklediğim artış olmazsa zaten çalışmam
G*tüne güvenen kendi işini yapsin
Ücretlerde artış olur. Kariyer daha önemli
Kariyer insanı düşünemedigi nirvanaya çıkarabilir
Rahat bir işte calismak
en iyisi kendi işini yapmak
Kariyer
Kariyer yapmayı tercih ederdim
Rahat rahat çalışmak
En iysii sanayi be bro kafan rahat izin belli
Sabit gelir mantıksız