Asgarî ücretin yükselmesinin avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Asgari ücret yükselse bile ürünlerin fiyatları sabit kalmalı ki insanlar rahat geçinebilsin. Öbür türlü zammın hiçbir faydası olmuyor.
Yani ama işte gelde anlat parayı kabartıyorlar sadece beni dinlemiyorlar ki yap dolar endexli asgari ücret kurtul gitsin 😂
Dolar endeksli asgari ücret yaparsan, fabrikaların hepsi Türkiye'den Endonezya'ya taşınır.🤦🏻♀️
hahaha biliyorum onların işini daha kolay yapmış olurum zaten en son açıklanan karar bütün gelişmiş şirketleri kaçıracak gelişmekte olanlarda batacak bunu biraz daha hızlandırmak lazım
Olmaz, hepsi bizde kalmalı. İşsizlik azalmalı. Şom ağız gibi konuşma🙄😬
battı batacağı kadar daha ne olacak 3 liraya 2002 lerde ben 12 ekmek alabiliyordum daha 2018 de 0,75 krş tu 4 ekmek geliyordu 3 liraya daha ne olacak
Şimdi 1 lira daha ekleyip, 1 ekmek alıyoruzz. Mükemmel yaşıyoruz çaktırma
Hahaha 4 mü oldu sizde 😂
Bizde 4, bazı yerlerde 5'miş.
Allah yardımcınız olsun zor
Cevap
4Cevap
Biraz öyle daha iyi çalışanlar almak isterler ama herkesin de ihtiyacı var
Zam yerine indirim yapsınlar her şeyde değişen şey rakamların yükselmesi bir boka yaramaz yani zam
Asgari ücreti beş katına çıkarttın ihtiyaç ürünleri 10 kar arttı o zaman aldığın zam hiçbir şeye yaramıyor şimdi yaşadığımız aynen bu
Karışık biraz işçi açısından da işveren açısından da
Asgari ücret yükseliyorsa adamların sattıkları malın fiyatıda yükseliyor. Bahane bulamasinlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?