Yurt dışına açık olan ve 4 yıllık en iyi sözel bölümler hangileri? Atanması kolay sözel bölümler neler? Yardımcı olur musunuz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılMerhaba!
En İyi 4 Yıllık Sözel Bölümler Hangileri?
4 yıllık sözel bölümler, sosyal bilimler ve beşeri bilimlere ilgi duyan öğrenciler için geniş kariyer olanakları sunar. Hem akademik hem de profesyonel yaşamda başarılı olmanızı sağlayacak en iyi sözel bölümleri merak ediyorsanız bu yazı tam size göre.
- Psikoloji
Psikoloji, insan davranışlarını anlamak ve danışmanlık yapmak için ideal bir bölümdür. - Sosyoloji
Sosyoloji, toplumsal yapıları ve dinamikleri analiz etmek isteyenler için harika bir tercihtir. - İletişim ve Medya
İletişim ve medya bölümleri, gazetecilik, reklamcılık ve halkla ilişkiler alanlarında kariyer sunar. - Tarih
Tarih bölümü, geçmişi inceleyerek bugünü anlamak ve eğitim, araştırma alanlarında çalışmak isteyenler için idealdir.
Sözel Bölümlerde Kariyer Fırsatları Nelerdir?
Sözel bölümler, geniş ve çeşitli kariyer fırsatları sunar. İlgi alanlarınıza ve yeteneklerinize uygun bir sözel bölüm seçerek, başarılı bir kariyer yolculuğuna adım atabilirsiniz. İşte sözel bölümlerdeki başlıca kariyer fırsatları.
Gazetecilik ve Medya
Gazetecilik ve medya bölümleri, yazılı ve görsel basında, haber ajanslarında ve dijital platformlarda çalışma imkanı sunar.Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
Halkla ilişkiler ve reklamcılık mezunları, şirketlerde ve ajanslarda, marka yönetimi, pazarlama ve iletişim alanlarında çalışabilir.İş Bulma Olanakları Yüksek Olan 4 Yıllık Sözel Bölümler Hangileri?
İş bulma olanakları yüksek olan 4 yıllık sözel bölümler, kariyer planlarınız için harika seçenekler sunar. İşte bu bölümlerden bazıları.
Psikoloji
Psikoloji mezunları, klinik, endüstriyel ve eğitim psikolojisi alanlarında çalışabilir.İletişim ve Medya
Gazetecilik, halkla ilişkiler ve reklamcılık gibi alanlarda geniş iş imkanları sunar.Sosyoloji
Araştırma merkezlerinde, kamu kurumlarında ve STK'larda iş bulma şansı yüksektir.Sözel Bölümler Arasında En Yüksek Maaşlı Meslekler Hangileri?
Sözel bölümler, çeşitli alanlarda yüksek maaşlı kariyer fırsatları sunar. Peki, hangi meslekler en yüksek kazancı sağlar? İşte sözel bölümler arasında en yüksek maaşlı meslekler.Psikolog
Özellikle klinik ve endüstriyel psikologlar yüksek maaşlar kazanır.Pazarlama Müdürü
Pazarlama stratejileri geliştiren ve uygulayan profesyoneller iyi kazançlar elde eder.01 Yorumla- 1 yıl
Psikoloji EA türünden alınıyor sözel değil
- Psikoloji
En İyi Cevaplar
+1 yılSelam, üniversite tercih dönemi heyecanın en büyük olduğu, acaba nereyi yazsam, hangi mesleği seçsem ve hangi bölümü, hangi üniversitede okusam şeklinde kafalarda soru işaretleri yaratan bir dönem. Hepimiz bu dönemden geçtik. Şimdi sıra sizin gibi öğrencilerde. Sözelciler buraya toplansın. 4 yıllık sözel bölümler hangileri sizler için derledim. Okunacak en iyi sözel bölümler listeme gelin birlikte bakalım.

En İyi 4 Yıllık Sözel Bölümler Hangisi?
- Okul Öncesi Öğretmenliği
- Özel Eğitim Öğretmenliği
- Türkçe Öğretmenliği
- Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği
- Radyo, Televizyon ve Sinema
- İlahiyat
- Tarih
- Gazetecilik
- Reklamcılık
- Gastronomi ve Mutfak Sanatları
- Görsel İletişim Tasarımı
- Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
- Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
- Yeni Medya ve İletişim
- Sanat Tarihi
- İletişim ve Tasarımı
- Çizgi Film ve Animasyon
- Medya ve Görsel Sanatlar
- Animasyon ve Oyun Tasarımı
Yukarıdaki bölümler arasından en çok atanan sözel bölümler 2023 yılına bakarsak eğer, özel eğitim öğretmenliği, okul öncesi öğretmenliği diğer öğretmenliklere göre atanması daha kolay olduğunu söyleyebilirim.
Size uygun olduğunu düşündüğünüz meslekleri seçerek bir tercih yapabilirsiniz. Kendi ilgi alanınıza, yaşantınıza ve hayallerinize uygun olduğunu düşündüğünüz bir meslek seçmeli ve bu yönde ilerlemelisiniz. Bu tercih döneminde hepinize başarılar diliyorum. Umarım istediğiniz şekilde sonuçlanır her şey 🙏😇
10 Yorumla
- Eğitim & Kariyer konusunda 849 cevap paylaştı.
+1 yılSinema TV
Halk ilişkiler
Resim öğretmenliği ataması var mı diye bak bide
Sağlık bölümleri önü açık11 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
39
Cevap
60Cevap
En iyi sözel bölümleri:
-Gastronomi
-Gastronomi ve mutfak sanatları
-Gazetecilik
-Halkla ilişkiler ve reklamcılık
-Türkçe öğretmenliği
-Sosyal bilgiler öğretmenliği
-Özel öğretim öğretmenliği
-Radyo, televizyon ve sinema
-Yeni medya..💫111 Yorumla- +1 yıl
sırayla mı yazdın gelişigüzel mi?🤭
- +1 yıl
evet doğru söylüyorsun benimde düşüncem oydu ama kısa bir süre kaldı ve sıfırdan başlıycam o yüzden halkla ilişkiler düşünüyorum şu an puanı daha düşük. gastronomi devlette 300 den aşağı yok😞
- +1 yıl
teşekkür ederim umarım💜 halkla ilişkiler iyi mi sizce?
- +1 yıl
sakaryada vs okusam?
- +1 yıl
tamamdır teşekkür ederimmm:)) son bir sorumm
260-300 puan arası alsam dört yıllık devlet üniversitesine gidebilir miyim? - +1 yıl
💜💜🍒
işletme bile okusan her şey sende bitiyor aslında düşünsene sıradan bir üniversiteden işletme mezunusun ama bir kaç tane yabancı dil biliyorsun MS programlarına hakimsin ve PC bilgin var işsiz kalabilmen mümkün mü? Tabi ki de değil. Onun için kendini geliştirmene bağlı her şey...
00 YorumlaSözelde iyi bir üniversite olursa en iyi bölüm Radyo Tv Sinema'dır ama onda da yoğunluk var birkaç sene içinde sektör fazlasını alamaz hale gelir.. Eşit ağırlıkta Ben Pdr diyorum, hukuk da olabilir. Sayısala karışmam :)
00 YorumlaGastronomi, türk dili ve edebiyatı, zihinsel engelliler öğretmenliği, okul öncesi öğretmenliği ama zor meslekler hakkını veremeyeceksen hiçbirini okuma.
14 Yorumla- +1 yıl
radyo tv, halkla ilişkiler?
- +1 yıl
ben bunun şans olduğunu düşünüyorum ya. kuzenim ekonometri okudu en iyi ünide ama altı yıldır atanamıyor. yine de teşekkür ederimm
+1 yılGastronomi yurdışına açılabileceğin en iyi bölümdür sözelde yabancı dilin olursa çok rahat gidersin yurtdışına onun haricinde özel eğitim öğretmenliği Türkçe öğretmenliği okul öncesi öğretmenliği ve ilahiyat sözelde önü açık bölümler yazdığım bölümler iyi geleceği var hepsinin Türkiye'de bu yazdığım bölümler dışında başka bir bölümü tercih etme pişman olursun sonra.
00 Yorumla
+1 yılHiçbi bölümü iyi değil çöp sözel tembel öğrencilerin seçimidir devlete göre mat bile yapamayan kişisin sözel bölümleri az sözelci çok
05 Yorumla- +1 yıl
Yol yakınken sayısala geç sayısalı öğren ekstra sözel yaparsan full çekersin zaten 4 net çıkar her bölümden en kötü mühendissin
- +1 yıl
Matematikle yine boğuşacaz ama tm yapamamaktan korktuğum için sözeli araştırıyordum zaten sayısaldan ilk 100kya bile giremem fkb 0 hele fizikten 1 net bile çıkaramam o dersler aşırı kompleks bana benim hedefim burslu olmak yani ailemin maddi durumu fazla iyi değil başarı bursu yapıp takılmak istiyorum tmden ilk 100e girmek de çok zor sayısalcılar girer anca
- +1 yıl
Kardeş biraz heves edip uğraşmana bakar o iş hayatını kaydırma sözelden fule yakın çıkarsan ne olucak üniversiteyede gittin diyelim mezun olunca işsizsin
- +1 yıl
@Grakasham Merhaba kardeşim. İlk 100'e girdin mi sözelde?
+1 yılPsikolog hangi bölümüdü eğer sözelse sözelde en iyi bölüm. Ayrıca ingilizcen iyiyse dil yani yet sınavına girmeni tavsiye ederim.
02 Yorumla- +1 yıl
psikoloji tm
- +1 yıl
O zaman Radyo ve televizyon veya radyo, televizyon ve sinema bölümünün önü çok açık bence bir araştır derim.
sözelde çok fazla bölüm yok yazılan bölümlerin hepsi tm en iyi bölüm coğrafya öğretmenliği ben onu okuyorum şimdi olsa kazansam da gelmezdim.
00 Yorumla
+1 yılen iyisi edebiyat tarih seçip yüksek lisans tapıp üniversitede kalmak yoksa sözelde iş imkanı zor öğretmenlik atamalarıda sıkıntıda..
00 Yorumla
+1 yılvalla tercihlerde iyiyim de aklıma bölüm gelmedi, öğretmenliği pas geçmeni ve kendini geliştirceğine inanıyosan hakla ilişkileri öneririm
00 Yorumla
+1 yılPek iyi bir sözel bölüm yokki yani gazetecilik, reklamcılık, gastronomi vs torpilin arşa çıktığı ve potansiyel işsiz kalınan bölümler. O yüzden kafayı çalıştırıp biraz matematik yapmak lazım derim her zaman..
07 Yorumla- +1 yıl
sayısalcı olunca kesin atanıyorsun çünkü hahahahahaahahhs o kadar çok kişi tanıyorum ki sayılsaycı olup yıllardır atanamayan... şans işi bu
- +1 yıl
Ben TM ciydim şimdi artık onlar kalktı tâbi doğru bildiğin yoldan git kızım memleketin senin gibilere de ihtiyacı olacak 😂
- +1 yıl
“sizin gibilere de” derken?
- +1 yıl
Bu işleri işte sonuçta bir meslek sahibi oluyorsun
- +1 yıl
“de” ekini koymaya gerek yok evet ülkenin bizim gibilere ihtiyacı var zaten.
- +1 yıl
Aman aman şekilde ihtiyacı yok ama ondan bahsediyorum
- +1 yıl
var canım merak etme
+1 yılHerkes yazmış önemli olan sıralanan kaç olcak ona göre en iyi bölümü hedefle
00 YorumlaBecerin, sevdiğin, ne tarz bir çalışma ortamı istediğin ne göre değişir
00 Yorumla
+1 yılSozelci olsaydim kara kara bunu dusunurdum heralde :/
00 YorumlaHalkla ilişkiler okuyacağım ek tercihlerdeki hayalim
03 Yorumla
Gizli Soran+1 yılİş imkanı? Bide hangi üni olması önemli mi
Gizli Soran+1 yılTamam :)
Gazetecilik diyorum ve en zevkli bölüm ve bitirmesi kolay
02 Yorumla
Gizli Soran+1 yılİş imkanı?
Gizli Üye(30-35)+1 yılOkul Öncesi Öğretmenliği olabilir. Ataması zor değil ve yurt dışında çocuk bakıcısı olunabiliyor.
00 YorumlaAtanması kolay sözel bölüm diye bir şey yok maalesef. Boğaziçi, Odtü'de herhangi bir sözel bölüm okuyup şirketlerde üst düzey yönetici olanlar var. Okuyacağınız bölüm + 2 yabancı dil size fark katacaktır.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOkul öncesi öğretmenliği ve özel eğitim öğretmenliği. Lakin her ikisi de sevgi ve şefkat isteyen bir bölüm.
02 Yorumla- +1 yıl
hepsi bende var hehe ama puanları yüksek onun ya:/
Cevap sahibi+1 yılDüşük puan tarih var.
+1 yılPuan olarak en yüksekten en düşüğe : hukuk, psikoloji-pdr, sınıf öğretmenliği.
00 Yorumla
+1 yılöğretmen olabilirsin yani ya da bir bölüm okuyup oradan akademisyen
11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim
Bende sozelciyim ogretmenlik var. Gazete istiyodum ama is imkanlari belli
10 YorumlaSabırlı ise engelli ve işitsel bölümü var ucuda acık yani
00 Yorumla
+1 yılHalka İlişkiler falan sözelmi? Sözelse o tip bir şey
00 Yorumla
+1 yılgazetecilik, radyo sinema ve televizyon diye dusunuyorum :)
01 Yorumla
Gizli Soran+1 yılSanırm onlar ama çok iyi üni olması gerek :)
+1 yılMf tıp, mimarlık, mühendislik
Ea hukuk
Ts kayda değer öğretmenlik var sadece01 Yorumla- +1 yıl
Dil tercümanlık, ingilizce öğretmenliği
+1 yılPsikoloji ve hukuk eşit ağırlık icin sözle icin halkla iliskiler dil için bilmiyorum.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 410 cevap paylaştı.
+1 yılSen hem en ön olsun hem cam kenarı olsun hemde ucuz olsun istiyorsun
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılOkul öncesi öğretmenliği. Ataması çok. Özelde çalışmak istersen belki biraz düşük ücretle başlarsın ama kendini geliştirirsen yükselir. Kendi anaokulunu da açabilirsin.
10 Yorumla
+1 yılKendini geliştirmene bağlıdır. Aşçılık diye duymuştum
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 377 cevap paylaştı. Özel eğitim ogretmnligi sanırım
20 Yorumla
+1 yılBen de sözelciyim. Okul öncesi ya da Türkçe Öğretmenliği. Başka bölüm yok.
012 Yorumla- +1 yıl
halkla ilişkiler ya da radyo tv okuycam
- +1 yıl
Sözelde çok rahat 5 k ya kadar yapılır.
- +1 yıl
Geri kalan çalışmana bağlı
- +1 yıl
sen ne okuyon
- +1 yıl
Okul öncesi
- +1 yıl
kaç puan almıştın
- +1 yıl
461 puan almıştım
- +1 yıl
o kadar puan alıp okul öncesi seçmek büyük aptallık.
- +1 yıl
Aptallık ODTÜ'de okuduğumu anlamamandır bence
- +1 yıl
Biz geleceğin akademisyenleriyiz
- +1 yıl
Sıradan bir yerden bahsetmiyoruz
- +1 yıl
anlıyorum seni umarım dilediğin gibi olur 💜
+1 yılaraştırır en iyisini buluruz senin için ya
10 Yorumla
+1 yılOkul öncesi öğretmenliği ve türkçe öğretmenliği
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTs den iş imkanı olurdu ama mezunu çok dışarda 4 yl okuyup belediyede çalşn çok eşit yapamaya bak
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 381 cevap paylaştı.
+1 yılözel eğitim ve okul öncesi de ek olarak olabilir
10 Yorumla
+1 yılpdr veya psikoloji diyebilirim
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılbence uluslararası ilişkiler...
00 Yorumla Gazete ya da radyo ve televizyon olabilir.
00 Yorumla
+1 yılTürkçe öğretmenliği ilahiyat
00 YorumlaGastronomi Ve Mutfak Sanatları tabii ki.
04 Yorumla
Gizli Soran+1 yılO ne ya
Gizli Soran+1 yılİş imkanı çok mu
Halkla ilişkiler ve reklamcılık
10 YorumlaBenim fikrim gazetecilik
10 Yorumlasözelci = burger king elemanı :DD
01 YorumlaParamedik, mimarlık, kimya mühendisliği
02 YorumlaHukuk, psikoloji, iç mimarlık ve çevre tasarımı
00 Yorumla
+1 yılhukuk çocuk gelişimi ic mimarlık ve çevre tasarım
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖzel eğitim ve ilahiyat
10 Yorumla
+1 yılAşcilik bizAt okuyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBulursan banada söyle
01 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 336 cevap paylaştı.
+1 yılHiçbir fikrim yok sadece yorum yapmak istedim 😄😄
00 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 382 cevap paylaştı.
+1 yılTSde yok hepsi berbat.
00 Yorumla
+1 yılts de iş imkanı olan bir bölüm yok ki
12 Yorumla
Gizli Soran+1 yıledebiyat öğretmenin mf ile mi girmiş bölümüne
- +1 yıl
bir internete bak istersen kaç bin öğretmen atama bekliyor. 5-10 yıl atanamayan öğretmenler var. bence 2 yıllık sağlık bölümlerinden birini seç.
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılen iyisi o zaten baska bısey yok
00 Yorumla sanki tarih desem gidip okucan :D
03 Yorumla
Gizli Soran+1 yılKendim için değil, ayrıca tarihde iş imkanı olmadğnı biliyoruz :D
Gizli Soran+1 yılAynen öyle :D
ea? nedir anlayamadım
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,8b cevap paylaştı. Hangisini seviyorsan o
00 Yorumla
+1 yılsözelde iş olanagı olan iyi bir bölüm yok
00 Yorumlahalkla ilişkiler ve organizasyon bnce
00 Yorumla
+1 yılGastronomi
10 Yorumla- Devamını Gör (39)
Devamını Gör(84)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi