Meslek seçimine nasıl karar vericem bir önerisi yok mudur bunun?
Sıkıldım artık çalışırken aklıma gelmesi mood düşürüyor.
Ben sanatla ilgili seylwri 1. Sıraya koydugumdan 2. bir şey seçerken zorluk yaşıyorum ben de bir şey uyandırıyor mu tam emin olamıyorum. Sanatla uğraşı kurslar ile devam ettirme kararı aldım ve üniversite de kulüpler varsa oralara da katılırım. Ancak mesleğimde sanatla ilgili çalışmamı pek kısıtlamasın istemiyorum biraz vaktim kalsin kurslara 😅 aynı zamanda biraz da itibarlı bir dal istiyorum. Dilden mi yürüsem bu yıl dedim ama diyorum evden de iyi ögrenebiliyorum evden öğrenip de tercüman yapamaz mıyım mi arada¿ Sadece matematiğim kötü onun da bu yıl üstüne gideceğim zaten mezunum yapcak pek de bı konu anlatımim yok test-deneme vs. Ve bu yıl edebiyatım stresli olmama ragmen iyiydi ama istediğim gibi değildi malum bu yıl ki edb soruları saçmaydı. İşte dil seçersem ona da yazık olcak 😅 VE bu da son bilgisayar mühendisi düşündüm o da apayrı bi dunya onda da sayisala geçmem gerek. NOT:Geçen yıl ea ile başladım gidip sözelden hazırlandım onda da işsizlik biraz fazla ve geçen yıl ki bölümüme sıcak bakmiyorum. SİZCE NE YAPSAM NEYE GÖRE KARAR VERSEM?
Sıkıldım artık çalışırken aklıma gelmesi mood düşürüyor.
Ben sanatla ilgili seylwri 1. Sıraya koydugumdan 2. bir şey seçerken zorluk yaşıyorum ben de bir şey uyandırıyor mu tam emin olamıyorum. Sanatla uğraşı kurslar ile devam ettirme kararı aldım ve üniversite de kulüpler varsa oralara da katılırım. Ancak mesleğimde sanatla ilgili çalışmamı pek kısıtlamasın istemiyorum biraz vaktim kalsin kurslara 😅 aynı zamanda biraz da itibarlı bir dal istiyorum. Dilden mi yürüsem bu yıl dedim ama diyorum evden de iyi ögrenebiliyorum evden öğrenip de tercüman yapamaz mıyım mi arada¿ Sadece matematiğim kötü onun da bu yıl üstüne gideceğim zaten mezunum yapcak pek de bı konu anlatımim yok test-deneme vs. Ve bu yıl edebiyatım stresli olmama ragmen iyiydi ama istediğim gibi değildi malum bu yıl ki edb soruları saçmaydı. İşte dil seçersem ona da yazık olcak 😅 VE bu da son bilgisayar mühendisi düşündüm o da apayrı bi dunya onda da sayisala geçmem gerek. NOT:Geçen yıl ea ile başladım gidip sözelden hazırlandım onda da işsizlik biraz fazla ve geçen yıl ki bölümüme sıcak bakmiyorum. SİZCE NE YAPSAM NEYE GÖRE KARAR VERSEM?
Güncellemeler
+1 yıl
Sanatla ilgili çalışmamı pek kısıtlasın istemiyorum yanlış yazmışım
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Okurken şu kursa da giderim bu kursa da giderim diye hayaller kurma öyle olmuyor aynı anda yürümüyor yani yorucu çünkü okul ve dersler salıyorsun birinden birini. Sanat istiyorsan baştan sanata çalış sanatla ilgili ilgin olan bir bölümü oku.
Ben yapabileceğime inanıyorum mesela şu an yeniden Yks çalışırken ehliyet kursuna da gidiyorum. Biraz can sıkıcı ama sonucu güzel oluyor sabredince.
Yks ve ehliyet kursu ile üniversiteyle başka bir alan kursu arasında çok fark var. Yine de sen bilirsin ben çevremden ve kendimden gördüğüm kadarıyla uyarayım dedim.
Hallederik neyse teşekkürler
Kardeşim lu devirde hangi meslepi seçtiğinden ziyade nerede çalışacağın önemli. Tavsiyem yurtdışında direkt denkliği olan ve eğitim dili o ülkenin dili olan bir bölüm seçmen
Yani zaten bir bölüm secersem illa ingilizce seçerim de ben meslek seçiminde bulunamiyorum. Mesela direkt dil mi okusam yoksa başka bir bölümü ingilizce mi okusam bilemedim.
Tüm dünyada geçerli bir meslek olsun. Tutupta hukuk gibi sadece okuduğun ülkede iş yapacak bir bölümden ziyade online ticaret, mühendislik, matematik, sanat gibi bölümleri araştır.
Biliyor musun hukuk da kararsız kaldiklarımdandi. Cunku edebiyata geçen yıl çok özen gösterdim 😂 Ama insanlar da adamı darlayabilir. Sanat demişsin de onu direkt okumak biraz risk almak bence. Sonucta bizim ülkede herkes sözde sanatçı. Bunlardan da gerçekten bir şey yapmak isteyenlere kapı acmiyorlar. Nerde çok ünlüsü o ön plana koyuluyor yeni olanlar arkada sürünüyor değer görmemekten.
Bu ülkede çalışmayacaksın, zaten olay o :'D
Ekonominin battığı bir ülkede hiç kimse emekten para kazanamaz sadece sermaye para kazandırır.
Yine de burada sanattan mezun açken yurtdışına gidince bana para gerek ki başımın çaresine bakayım :D en azından Tr de güzel bütçe yapacagim bı meslek olursa yurtdışına gider sanat alanında geliştiririm kendimi 🥺 ama bir şey bulamıyorum -sad :"(
Öyle bir şey yok
Türkiye de para biriktiremezsin
Mezun olduğun gibi yurtdışında çalışmaya başlayacağın bir üniversite ve bölüm olmalı. Boğaziçi kimya mühendisliği gibi
Dolara yatırım yapsam 😂 hukuk iyi kazaniyo ama
Ya da tercüman da iyi kazanmaz mi ki?
Ya ben çok harcama yapmam bı kere 😂😂 ahah
Bak ben diş hekimiyim ve şu an bırak birikim yapmayı hayatımı insani şartlarda idame ettirecek iş bulamıyorum. Hukuk, tıp, diş bunlar eskiden iyidi. Bozuk para basar gibi fakülte açtıkları için çok bir değeri kalmadı. Diyeceksin özel klinikler çok kazanıyor. Yarısından çoğu maliyet ve klinik sahipleri diş hekimi değil, genelde parası olan yatırımcılar. Hukuk daha beter durumda
Ortodontist fazla kazanır ama sizde dimi? Tel tedavisi görüyorum da baya para gidiyor 😂 ama sizin meslek de güzel gercekten onu da düşünmüştüm vakti zamanında 🤣
Ee peki tercüman hakkında düşüncelerini öğrenebilir miyim
Bak eski mezunsa, kliniğini açmışsa, sağlık turizmi yapıyorsa kazanır. Ama bunlar şu an yüksek sermaye demek. O kadar param olsa limon alıp satsam daha çok kar ederim
Flemenkçe, fince, Çince gibi dillerde olur. İngilizce hiçbir işe yaramaz
Ve son bilgisayar mühendisi tercüman hangisi sizce ve neden?
Bilgisayar mühendisliği okumakla para kazandıracak bir bölüm değil. Türkiye de eğitim aldıysan hiç değil. Tamamen kendini geliştirmeye bağlı. Onun içinde okul okumana gerek bile yok
Yaani tercümanı seçtiniz teşekkürler yanıtlarınız için 🌺
Rica ederim
İlgin olanı seç
Hepsinden bir konuda sevdiğim bir şey çıkıyor ancak sevmediğim de çıkıyor ¿ Wtf 🙄😂