Soru başlığını “iş yerinde tacize uğradınız mı hiç?” şeklinde sormaya dilim varmadığı için bu şekilde sordum. Bugün, bir süredir sözlü tacizlerine maruz kaldığım öğrencimin artık haddini iyice aşarak beni sinir krizine sokması sonucu ortalığı ayağa kaldırdım. Daha önce durumdan haberdar ettiğim idarenin olayı örtbas etmesi, üstünde durmaması, önemsiz bir şeymiş gibi göstermesi maalesef bir ağlama krizi geçirmeme neden oldu. Tüm meslektaşlarımın önünde böyle bir kriz geçirmiş olmayı ömrümce unutamayacağım. Öğrencimin tacizlerinden haberdar ettiğim müdür yardımıcısının bana yanıt olarak “o sınıfın öğrencileri meşhurdur” deyip geçmesi ve ben tüm okula bu söylemlerini yayınca da korkakça ve adice “ben olayı bilmiyordum hocamız bana hiç anlatmadı” demesi bir kez daha iş hayatından ve üzgünüm ama erkeklerden soğuttu. Cinsellik içeren konuşmalar yapmadığınızda sohbetinizden tat almayanlar, tüm güzeller benim olmalı ama ben kimseye gönül veremem kafasında takılanlar, yaptığı şeyin taciz olduğunu değil bugünün cilveleşmesi olduğunu savunanlar… Erkeklik bu olmamalı… (sözüm sadece hak edenlere) Okul çıkışı yüzümün halini görüp ne olduğunu soran bir aile dostumuz olan beyefendiye olayı “öğrenci tacizi” diyerek özetledim ve bana verdiği karşılık “önemli boyutta mıydı?” oldu. Söyleyeceklerim bu kadar.
Ciddiyim yazıyı tam okuyamadım bile. Öğrenci öğretmeni taciz ediyor ve yönetim hafife alıyor bu nedir arkadaş ya.
Benim de bir arkadaşımı iş yerinde sözlü taciz ediyordu evli birisi bu kızda birar ürkek çekingen birisi kıza biraz cesaret verdim yönetime bildirmesi için. Gazı biraz fazla vermiş olucam ki adama milletin içinde tokat atıp ifşa etmiş öyle şikayet etmiş. İyide etmiş.
Yönetimin sizin olayı örtbas etmeye çalışması suç bence kanunları pek bilmiyorum ama bunda yasal bir şey göremiyorum.
Cidden ülkemizde bu olaylar önlem alınamaz hale geldi artık. Millet basite almaya başladı taciz etmeyi ve birisinin tacize uğramasını.
Abim bir çok ülke gezmiş birisi ve bana diyor ki gelişmekte olan ülke statsünde olanlar arasında en berbat olanı Türkiye.
Cözüm olarak gördüğüm tek şey ise 4. murat tarzı kanunlar Hakatten bizim milletin önemli bir kısmı demokrasiye layık değil.
Başınıza gelene çok üzüldüm bence olayı ciddi kurumlara taşıyın bazı kuruluşları arkanıza alarak. Bu işin okul içinde kapanmasına müsade etmeyin.
iş yerimde emsal olay yaşandı mı yaşanmadı mı yazmak istemiyorum yazma sebebim o değil. yaşadığın tatsız tecrübe için üzüldüm. dileyelim ki yaşadığın son tatsız tecrübe olsun. aile dostunuz ve okuldaki idarecin kalitesiz insanlar ise bir cinsi yaftalamak adil oluyor mu sormak istedim. nezaket nedir , nasıl uygulanır sorularına örnek olacak tonla adam da misal gösterilebilir. ilk hedefin o idareciye hak ettiği yaptırımı uygulatmak olur ki ihtimaldir , gerekeni yapmışsındır. lütfen insanları özellikle cinsiyet belirterek etiketlemekten vazgeçin. özellikle eğitimci olan bir insan bu hassasiyeti gösterebilsin. en yakın zamanda daha huzurlu hissetmeni dileyerek sonlandıralım.
Genelleme yapan insanlardan değilim. Her cins için de âdil söylem ve yaklaşımlarım olur ama aklı bel altından başka şeye çalışmayan erkeklerle karşılaşa karşılaşa ikrah geldi artık. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. İyi akşamlar
Aslında bu olayların normal karşılanıyor olmasının sebebi caydırıcı cezaların verilmeyip sürekli artan taciz olaylarının gözümüzün önüne seriliyor olması. İnsanlar o kadar bencilleşti ki kendi başına gelmeden hiçbir olaya el atmaz oldu, kendi başına geldiği zamanda da dünyaları ayağı kaldırmaya çalışıp maalesef bir şey elde edemez oldu. Yani okul müdürünüzün kızına, karısına, kardeşine ya da sevdiği herhangi bir yakınına (umarım asla başlarına gelmez) taciz edilmediği sürece aynı tepkileri verecektir. Geçmiş olsun hocam 😔.
Kadınların teşhirciliği ve firikiği zaten tacizdir. Ayrıca ilgi çekmek için yüz vermeyen erkeklerin oturuşuna sataşması da tacizdir. Kadın tacizinden korunmak için yalnız çalışacağım iş buldum.
Birgün toplantim vardi sirkete. Ve bir kadin calisanim tacize ugradigini anlatti. Baska bir calisanim tarafindan. Tabi arastirdik ekip olarak ve dogruydu kameralarda filan gördük. Bir aksam cuma gunu mesai bitimi herkes ayrildi sirketten ben ve o cocuk kaldik. Cocuk ispanyoldu, bunu cagirdim buroma kapiyi kilitledim hastanelik edene kadar dövdüm. Sonra hastanenin kapisina birakip gittim ve cezali cikis verdim. Ha bunu yapma sebebim belcikali bayan calisanima sordum. Ya hastanelik edecegim ya da mahkeme hangisi dedim hastanelik olayini tercih etmisti.. Bende gerekeni yapmistim. Senin okulun müdürü olsaydim o cocuklari harcardim bozuk para gibi. :)
Kadın olmanın zor olduğu, zorlaştırıldiğı bir diyardayız...
Kültürel, olarak ta oldukça yozlaştık. p*rno her yeri sardığı, müge anlida tuhaf seks furyalarının döndüğü, ilgisiz ve kayıtsız insanlar haline dönüştürülüyoruz.
Bilgi bu kadar hızlı yayılırsa, ve o bilgi, bu denli arsız ise. Sonuç ortada... Tekrar geçmiş olsun, dilerim.
Sizin adınıza çok üzüldüm ne desem boş ülkece çok gereksiz bir ülke haline geldik hiç bir şeyi hak etmiyoruz aslında adalet kalmadı cinayetler tecavüzler vs. suç işleyenin deger gördüğü bir ülke mini etek giyenler için giymeseydi suçlu o diye gösterecek kadar cahil ve boş milletiz rabbim senide bizleri de bu zihniyetten korusun çok çok geçmiş olsun 🙏
Karşılaşmadım da bikini giyip nasıl olmuş diye soranlar... ben utanıyordum onlar yerine xd bu arada okulun adresini ver semt olarak bi baskın atalım bi ele alalım bu çakkaları
Evet başıma geldi.. patronum taciz ediyordu! Sürekli arabasıyla önüme çıkıyordu iş çıkışı eve giderken bırakmak için.. evli üstelik. Telefon adres bilgilerime bakmış kayıtlardan o kadar da şrfz biriydi.. telefonla tacize de başladı sonraa.. başedemedim en son işten ayrıldım habersizce
Gecmişler olsunnn.. sen boyle tipleri ceza almasin aman gençtir diye masumca korumaya çalısırken o sana neler yapsın olacak şey değil!!!*** sikayet etmelisin ki korksun. Rehbere yönlendirmelisin belki manyak, sapık, psikopat?
İş yerinden biri tarafından değil fakat bazen müşterilerin askıntılık ettiği oluyordu çalışanlara. Belki sinir krizi geçirtmekle aynı kefeye konamaz ama şekli ne olursa olsun, taciz tacizdir.
Sistem her zaman öğrenciyi tutup öğretmeni atar o yüzden hocalarımın güzel bir sözü vardır "kamerasız bir yere çekip dövüceksin kanıt felanda olmaz" derlerdi. Gerçekten çok haklılar.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Yok karşılaş madım şikayet et polise en az 5 yıl alır
Ben düne kadar o çocuk disiplin cezası almasın, uyarılarla düzelsin ve kazanılsın diye çabaladım ama onlar çocuğu bırakın uyarmayı bana “onlar öyledir” dediler sen bu tacizlere alış hocam der gibi. Bugün gereken her yer şikâyetlerimi ileticem.