İş yerinde taciz olayı ile karşılaştınız mı hiç?

Herkese selâm,

Soru başlığını “iş yerinde tacize uğradınız mı hiç?” şeklinde sormaya dilim varmadığı için bu şekilde sordum. Bugün, bir süredir sözlü tacizlerine maruz kaldığım öğrencimin artık haddini iyice aşarak beni sinir krizine sokması sonucu ortalığı ayağa kaldırdım. Daha önce durumdan haberdar ettiğim idarenin olayı örtbas etmesi, üstünde durmaması, önemsiz bir şeymiş gibi göstermesi maalesef bir ağlama krizi geçirmeme neden oldu. Tüm meslektaşlarımın önünde böyle bir kriz geçirmiş olmayı ömrümce unutamayacağım.
Öğrencimin tacizlerinden haberdar ettiğim müdür yardımıcısının bana yanıt olarak “o sınıfın öğrencileri meşhurdur” deyip geçmesi ve ben tüm okula bu söylemlerini yayınca da korkakça ve adice “ben olayı bilmiyordum hocamız bana hiç anlatmadı” demesi bir kez daha iş hayatından ve üzgünüm ama erkeklerden soğuttu.
Cinsellik içeren konuşmalar yapmadığınızda sohbetinizden tat almayanlar, tüm güzeller benim olmalı ama ben kimseye gönül veremem kafasında takılanlar, yaptığı şeyin taciz olduğunu değil bugünün cilveleşmesi olduğunu savunanlar…
Erkeklik bu olmamalı… (sözüm sadece hak edenlere)
Okul çıkışı yüzümün halini görüp ne olduğunu soran bir aile dostumuz olan beyefendiye olayı “öğrenci tacizi” diyerek özetledim ve bana verdiği karşılık “önemli boyutta mıydı?” oldu.
Söyleyeceklerim bu kadar.