Kişi, hangi dili öğrenmek istiyorsa, bizzat o ülkeye giderek öğrenmesi gerektiği taraftarıyım.. Teorik de önemli ama pratik de yapılmalı..
Kendimden örnek vereyim; Ben Türkiye'de bir çok özel ingilizce kursuna katıldım, öğrendiğimi zannettim ama yurtdışına gittiğim zaman kimsenin beni anlamadığını ve garip gözle baktığını görünce bunu anladım... Mesela bana nasılsın demenin (Türkçe okunuşuyla) "Havarryu" şeklinde öğretildi.. Gerçekte olan ve konuşulan ise "Haow Aa Yooouu" direk R yutuluyor yani.. İkinci bir örnek ise Arapça dil kursuna gittim, gırtlak, dokunuşlar, tevcid gerçek konuşulanla oldukça farklı.. Suudi Arabistan'a bir kaç kez nasip oldu gittim, asıl günlük konuşma arapçasını ben orada öğrendim..
Burada lehçe de çok önemli.. Her İngilizce ve her Arapça dili bir değil.. Suriye, Irak, Saudi arapçasında nasıl farklılık var ise, Amerikan, İngiltere ve Avusturalya gibi ülkelerin dilleri de benzerlik gösterse de farklılık olabiliyor.. Eski İstanbul Türkçesi ila Ağrı veya Bitlis Türkçesi diye düşünebilirsin.. Söz konusu Akademik İngilizce ise ve imkan var ise, burslu veya burssuz farketmez, yurtdışında yerinde öğrenmenizi öneririm.. İlla ki Türkiye de öğrenmem gerekiyor derseniz de Ankara Üniversitesinin kuruluşu olan TÖMER var.. Yabancı hocaların ders verdiği bir kurs.. Bu veya buna benzer bir kursa kayıt olmanızı tavsiye ederim.
İngilizce benim için aslında çok daha fazla olsa da temelde 3 seviyeye ayrılıyor. Bunlardan ilki, gittiğimiz her yerde zaman geçirebilmemizi sağlayacak günlük bir konuşma İngilizcesi tabii ki.😎 Listemin ikinci sırasında ise iş hayatında bize daha fazla kapı aralayacak olan mesleki İngilizce yer alıyor.🤩 Üçüncü sıraya geçtiğimizde ise bizi belki de İngilizce’nin en zor kısmı karşılıyor, yani akademik İngilizce…🥲
Korkan gözleri hissedebiliyorum bu cümleden sonra ama merak etmeyin doğru adresi bulduğunuz sürece ne zor diye bir şey var ne de imkansız. Çünküüüüüüüü….🎉
Open English ile hayatımızda ne zora yer var ne de imkansıza!🤩
Kolaylığın yeni adresi!🤩
Open English, sıfırdan ileri seviyeye, meslekiden akademik İngilizce’ye kadar çok geniş bir eğitim yelpazesine sahip olan bir online İngilizce kursu. Eğer yoğun bir programa sahip biriyseniz evde İngilizce öğrenmek bence tam size göre!🥳 Open English eğitimime başlamadan önce laf olsun diye bile “İngilizce biliyorum.” diyemiyorken şu an “İngilizce benden sorulur!” diye utanmasam alnıma yapıştıracağım.😂
Burada tüm kararları siz veriyorsunuz!😎
Open English’te eğitiminize hem size en uygun seviyeden başlıyorsunuz hem de alacağınız eğitimi kendi ilgi alanlarınıza göre şekillendirebiliyorsunuz.🤩 Ayrıca size en uygun anlarda düzenli olarak güncellenen canlı derslere de katılabiliyorsunuz. Yani alacağınız eğitim tamamen size göre belirleniyor. Bence bir İngilizce kursundan ne beklenir, işte tam da bu beklenir.💙
Tercih sizin!💙
Üstelik Open English’te şu an hem 3 gün boyunca ücretsiz deneme şansı hem de “2 Al, 1 Öde” kampanyası var.😍 Bu kadar fırsatı kaçırmak mı yoksa hemen İngilizce öğrenmeye başlamak mı? Benim tercihim belli, sıra sizde!🤩
Güzel bir gramer kitabından gramer öğren. Ayrıca kolay seviyeden başlayarak metin okuması yap. Metinlerde bilmediğin kelimelerin anlamlarını altına yaz.
İngilizce benim için aslında çok daha fazla olsa da temelde 3 seviyeye ayrılıyor. Bunlardan ilki, gittiğimiz her yerde zaman geçirebilmemizi sağlayacak günlük bir konuşma İngilizcesi tabii ki. Listemin ikinci sırasında ise iş hayatında bize daha fazla kapı aralayacak olan mesleki İngilizce yer alıyor.🤩 Üçüncü sıraya geçtiğimizde ise bizi belki de İngilizce’nin en zor kısmı karşılıyor, yani akademik İngilizce…🥲 Korkan gözleri hissedebiliyorum bu cümleden sonra ama merak etmeyin doğru adresi bulduğunuz sürece ne zor diye bir şey var ne de imkansız. Çünküüüüüüüü….
First of all you need to be determined, patient. You should aceept that you will struggle for a while. After you finish general english and become a b1-b2 level learner, then you can start to learn academic English and learn technical and sophisticated terms and so on :)
Bunun için belli bir yöntem yok kişiden kişiye değişir ama benim tavsiyem kendini fazla zorlama ve öğrenmek için öğrenme yani ders gibi görme kafanda düşün ingilizce ile nasıl zevk alabilirim diye örnek olarak rastgele insanlarla online sohbet diyelim kendini kasmayarak konuş gerisi kendisi gelir zaten yoksa iş Cem Yılmaz'ın esprisine dönüyor :)
Yurt dışındaki eğitim programlarından birine kayıt olmalısınız.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Güzel programlar var bunla ilgili sürekli konuşmak, okumak, alt yazılı filmler izlemek, makaleler okumak, ders videoları izlemek yani sürekli pratik yapmalısın