AÖF öğrenci durumu pasif ne demek? Geçen bahar dönemi kaydımı yenilemedim, bu dönemde kayıt yeniletmesem yine bana borç yazılır mı? Üniversitede pasif öğrenci ne demek?

AÖF öğrenci durumu pasif ne demek? Geçen bahar dönemi kaydımı yenilemedim, bu dönemde kayıt yeniletmesem yine bana borç yazılır mı? Üniversitede pasif öğrenci ne demek?

Selam 👩🎓 "Üniversitede açıköğretim pasif öğrenci ne demektir, nasıl aktifleştirilir?" diye sormuşsunuz. Gelin sorunuzun cevabını bu yazıda anlatalım.
Üniversitede kayıt işlemini yaptırmayan, gerekli öğrenci şartlarını yerine getiremeyen, harç ücretini ödemeyen, derslere ve sınavlara girmeyen öğrenci tipi "pasif öğrenci" tipidir.
Biraz daha detaylı inceleyelim.

Aşağıdaki durumlarda kişi pasif öğrenci durumundan çıkar. Bunların tam tersi pasif öğrenci olmaya sebebiyet verir.
◾ Üniversiteye kayıt işlemi yaptırmak. Bu işlem mühimdir diyebiliriz. Yarı yılda kayıt yenileme işlemi yapmalısınız. Aksi takdirde pasif olarak gözükürsünüz.
◾ Derslere gitmek, sınavlara aktif katılım göstermek, üstün başarı sağlamak. Gitmeniz gereken günlerde mutlaka derslere giriniz. Sınavlara aktif katılım gösteriniz. Başarısızlıktan sakının ve başarılı olmaya gayret gösterin.
◾Ders seçimi yapmak. Aktif öğrenciler ders seçebilir. Pasif durumdaki öğrencilerin ders seçme hakkı yoktur. Ders kaydı mutlaka yapılmalıdır.
◾Harç parasını yatırmak. Bu durum da önemli diyebiliriz. Öğrenim ücretinizi lütfen yatırınız.
◾Bu durumlar her okuldan okula değişir diyebilirim. Yani araya başka okullara bakaraktan başka maddeler maddeler de eklenebilir. Şartlar istisnalar getirse de genel şartlar bu şekildedir diyebiliriz.
◾Pasif öğrenci olarak görülen öğrenciler diğer normal öğrencilerin sahip olduğu öğrencilik haklarına sahip olmaz diye de ekleyelim.

◾Okulun danışmanları kayıt yenileme işlemi yapabilir diye biliyorum. Siz yine de bu konuyu danışmana sorun size yardımcı olacaktır. Kayıt yenileme işlemini yaptıktan sonra pasif durumunuz ortadan kalkacaktır.
◾Ders kaydı yaptırın. Durumunuz aktive olur.
◾ Belirlenmiş ücretler ve harç parasını yatırın. Bu ücretler okuldan okula değişebilir.
◾Bunları yapmanız durumunda öğrenim durumunuz aktifleşir.

Konuyla ilgili alta bir video bırakacağım 👇
https://youtu.be/RDtGVjN4oTM?si=miPSZ9C89e4lBQhTUmarım yardımcı oldu, iyi günler 👩🎓
🥰🥰
harç parasını yatırmadığınız için öğrenci durumunuz pasif duruma geçmiştir, yatırmadığınız her dönemin harç parası hanenize yazılır, kaydınızı devam ettirmek istediğinizde yatırılmayan tüm dönem tutarları tarafınızdan istenir.
pasif durum aktif olmayan yani kayıt donmuş ya da harç parası yatırılmamış demektr.
Cevap
23Cevap
Merhaba, Açıköğretim pasif öğrenci, açıköğretim veya uzaktan eğitim programlarında kayıt yaptırmış ancak belirli bir süre boyunca derslere katılmamış veya sınavlara girmemiş olan öğrenciyi ifade eder. Bu tür öğrenciler, eğitimlerini ilerletmek veya tamamlamak için belirli bir dönem boyunca aktif olarak derslere katılmamışlardır.

Birçok açıköğretim veya uzaktan eğitim kurumu, öğrencilere yardım ve destek sağlamak amacıyla öğrenci destek merkezleri veya danışmanlarını işe alır. Pasif öğrencilere bu destek merkezleri aracılığıyla ulaşılabilir ve onlara nasıl aktifleştirilecekleri konusunda yardımcı olunabilir.

Açıköğretim Pasif Öğrenci, yükseköğretim kurumlarına kayıt yaptırmış ancak belirli bir dönem veya yıl içinde hiçbir dersi almamış veya kaydını yenilememiş öğrencileri ifade eder. Bu durum, öğrencinin o dönemde üniversite eğitimine aktif bir şekilde devam etmediğini gösterir. Pasif öğrenciler, bu dönemde derslere katılmazlar, sınavlara giremezler ve üniversite kaynaklarından yararlanamazlar.
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) gibi uzaktan eğitim veren kurumlarda, pasif öğrenci durumundan aktif öğrenciye dönüşüm genellikle kayıt yenileme süreciyle gerçekleşir. Her dönemin başında, öğrencilere kayıt yenileme tarihleri duyurulur. Eğer geçen bahar dönemi kaydınızı yenilemediyseniz ve bu dönemde kaydınızı yenilemezseniz, genellikle borç birikimi oluşur ve gelecekteki kayıtlarınıza engel olabilir. Bu nedenle, öğrencilerin kayıt yenileme tarihlerini yakından takip etmeleri ve gerekli işlemleri tamamlamaları önemlidir.

Üniversitede pasif öğrenci olmak, eğitim sürecinizde bir ara verdiğinizi veya belirli bir dönemde derslere katılmadığınızı gösterir. Bu durum, akademik ilerlemenizi etkileyebilir ve mezuniyet sürecinizi uzatabilir. Pasif öğrenci olarak kalmamak için, kayıt yenileme tarihlerini unutmamak ve gerekli ödemeleri yapmak önemlidir. Üniversiteler genellikle kayıt yenileme süreci hakkında detaylı bilgi sunarlar ve öğrencilere bu konuda yardımcı olurlar. Eğitim sürecinizi sorunsuz bir şekilde sürdürebilmek için bu bilgilere dikkat etmek önemlidir
Açıköğretim Pasif Öğrenci, üniversite veya fakülteye kayıtlı bir öğrencinin belirli bir dönem veya yıl içinde hiçbir dersi almamış veya kaydını yenilememiş bir statüdür. Bu durum, öğrencinin o dönemde aktif olarak derslere katılmadığını ve eğitim sürecine devam etmediğini gösterir. Pasif öğrenciler, o dönemdeki derslere erişimleri olmadığı gibi, öğrenci haklarından da yararlanamazlar.

Pasif bir Açıköğretim veya Açıköğretim Fakültesi (AÖF) öğrencisi, kayıt yenileme işlemini gerçekleştirmediği takdirde bu statüye düşebilir. Kayıt yenileme tarihleri her dönem için ilan edilir ve öğrencilerin bu tarihler içinde kayıtlarını yenilemeleri gerekir. Geçen bahar dönemi kaydını yenilemeyen bir öğrenci, yeni bir dönemde kayıt yenilemezse, genellikle borçlar birikir ve gelecekteki kayıtlarını etkileyebilir. Ayrıca, kaydını yenilemeyen öğrenciler, devam eden dönemlerde ders seçme, sınavlara katılma ve diğer üniversite hizmetlerinden yararlanamazlar.
Üniversitede pasif öğrenci olmak, genellikle öğrencinin derslere ilgi göstermediği veya eğitimine ara verdiği anlamına gelir. Bu durum, akademik ilerlemeyi etkileyebilir ve öğrencinin mezuniyet sürecini uzatabilir. Bu nedenle, öğrencilerin kayıt yenileme tarihlerini takip etmeleri, borçlarını ödeme gerekliliklerini yerine getirmeleri ve eğitimlerine kesintisiz devam etmeleri önemlidir. Üniversiteler genellikle kayıt yenileme süreçleri hakkında bilgi sunarlar ve öğrencilere bu konuda yardımcı olurlar.
Açıköğretim Pasif Öğrenci, açıköğretim veya açıköğretim fakültesine kayıtlı bir öğrencinin, belirli bir dönem veya yıl içinde hiçbir dersi almamış veya kaydını yenilememiş bir durumudur. Pasif öğrenciler, belirli bir dönemde aktif öğrenciler gibi derslere katılmazlar ve öğrenci haklarından yararlanamazlar.

Pasif bir AÖF öğrencisinin aktifleştirilmesi için genellikle kayıt yenileme işlemini gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Kayıt yenileme tarihleri ve prosedürleri her dönem için farklı olabilir, bu nedenle ilgili üniversitenin resmi web sitesinden güncel bilgilere ulaşmanız önemlidir. Eğer geçen bahar dönemi kaydınızı yenilemediyseniz, bu dönemde kayıt yenilemezseniz, genellikle borçlarınız birikir ve gelecekteki kayıtlarınızı etkileyebilir.

Üniversitede pasif öğrenci, derslere devam etmeyen veya kaydını yenilemeyen öğrenciyi ifade eder. Bu durum, öğrencinin akademik ilerlemesini etkileyebilir ve öğrenci haklarını sınırlayabilir. Bu nedenle, eğitim sürecini sürdürmek isteyen öğrencilerin kayıt yenileme tarihlerine dikkat etmeleri ve gerekli işlemleri tamamlamaları önemlidir.
Merhaba,
Açık öğretim çalışan, zamanında üniversite eğitimi alma fırsatı yakalayamamış, vakti az olanlar, bulunduğu şehirde istediği bölümü olmayan ya da yeterli puanı alamayan kişiler için üniversite diploması alma hakkının sağlandığı bir olmuşumdur.

Öncelikle, pasif öğrenci demek öğrencinin kaydını yenilememesi nedeniyle derslere giremeyeceğini ve öğrenciliğinin o yıl içerisinde durduğunu belirten bir ifadedir. Yani üniversitelerin ön lisans/lisans/ lisansüstü eğitim gören öğrencileri için kullanılan ve kaydını yenilememesi sonucu bir sonraki eğitim ve öğretim yılında aktif bir şekilde derslere giremeyecek öğrencileri statüsünü belirtir.

Öğrenci pasif öğrenci konumuna düşer.

Pasif statüyü aktif statüye çevirmek çok basit, yazacağım şu üç maddeyi sırasıyla yapın, işlem tamamdır.
a-) Öğrenci bilgi sistemine kayıtlı olduğunuz e posta ya da kimlik no ve yine kendi koyduğunuz şifreyle giriş yapın.
b-) Sırasıyla kayıt bilgilerim ardından da öğrenci bilgilerim sekmesini tıklayın çıkan ekranda.
c-) Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra, harç ücretinizi yatırın, ardından ekrandan ders seçimini yaparak durumunuzu tekrar aktif hale getirebilirsiniz.
Dönem ortasında pasif durumumu tekrar aktif yapabilir miyim?

Eğer son sınıf öğrencisi değilseniz ve mezun olmak için tek döneminiz kalmışsa maalesef ki sadece ikinci dönem için yapılan aktifleştirme şansından faydalanamazsınız. Bu aktif statüye tekrar geçebilme durumu için ilk dönem kayıt yenileme, ders seçme ve harç ödeme ücretinin tarihlerini kaçırmamanız gerekiyor. Yoksa bu 1 yıla bedel oluyor.

Aktif öğrenci durumundayken alınabişwn öğrenci belgesi, pasif öğrenci durumunda da alınabiliyor. Yani sizden öğrenci belgesi isteyen yerler için hala öğrenci olduğunuzu çok rahat belgeleyebilirsiniz.

İşte en çok merak edilen konulardan biri. Her ne kadar üniversite sizi faks öğrencisi olarak kabul etse de sadece sene sonuna kadar yani 31 Aralık'a kadar öğrenci ulaşım indiriminden faydalanabilirsiniz. Sonrasında ulaşım ücreti normal tarifeniz üzerinden alınır.

Örgünde pasif öğrencilik size 1 yıllık tanınan bir haktır sonrasında üniversite sizinle ilişiğini kesebilir. Aöf de benzer bir kural uygulamaktadır.
Ve evet aöf öğrencisi de kyk bursu alıyorsa bu 1 yıl başarısız olarak değerlendirileceği için bursun kesilir. Aldığın özel bura varsa bu bursu veren kişinin ya da kurumun kararına bağlı bir durumdur.
Konuyu böyle bitirdik detaylıca 🥰
İlgili konuda daha çok bilgi sahibi olmak istiyorsanız bırakacağım linkini de izleyebilirsiniz. Ben buradan gerçekten çok verimli bilgilere ulaştım. Size de faydası olsun isterim. 🍀
https://www.youtube.com/embed/AVFas4J_t1gSelam.

Açıköğretim‚ alışınmış eğitim tarzından farklı olarak okula gitmeden okula giden reşit veya sınıfsal olarak eşit durumda olup müfredata göre konu görüp sınava giren kişiler ile benzerlik gösterir. Okula gitmeden bu konuları biliyormuşsunuz sanılır ve yılda 1. ve 2. dönem olmak üzere iki ayrı sınava girersiniz. Bu sınavda başarılı olursanız eğer normal okuldaki OBP gibi toplam ortalama sayılarına erişebilir veya mevcut OBPnizi düşürebilirsiniz. Tamamen sizin ne kadar ciddiye aldığınızla alakalı. Günümüzde çok popüler bir şey çünkü gençler okulu zaman kaybı olarak görüp‚ özel eğitim alıp evde veya dışardaki kütüphanelerde ders çalışmayı tercih etmekte. Siz de bu konu ile ilgili aktif ve pasif hakkında soru sormuşsunuz. Hemen inceleyelim.
https://www.youtube.com/embed/f3y75Xykzk0
Pasif olmak eylemi hareketsizlik ve etkisizlik gibi anlamlara gelir. Herhangi bir şeye karşı tepki göstermeyen insanlara veya nesnelere denir. Aynı zamanda sosyal hayatta da asosyal insanlara denir. Tabii ki birden çok anlamlara gelebilir fakat burada kullanacağımız anlam eylemsizliktir. Bu anlam üzerinden anlatacağım sizlere.

Bildiğiniz üzere kayıt olurken Halk Eğitim merkezlerine gidilip eğer belirtiler durumda değilseniz belirli bir ücret ödeyip‚ kimlik ve güncel bir biyometrik resim ile kayıt olabilirsiniz. Eğer belirtilen durumda iseniz ki bu 18 yaş altı olur onlar ücret ödemekten muaf. Çünkü devletin bakmakla yükümlü olduğu kimselerdir. Ancak şunun altını çizmek isterim ki her halk eğitim merkezi bunları istemiyor maalesef. Farklı şeyler ve detaylar isteyenler de var. Bunun için yapmanız gereken mümkünse kayıt işini son güne bırakmamak. Bırakılıyorsa da sabah halletmek. Çünkü önce gidip neler istenildiğini sorup öğrenmek ve bunları tamamlamak gerekiyor.
Pasif öğrenci açıköğretimde eğer aktif hale getirilmezse kaydının yenilenmemesi şartıyla öğretimine devam edememesi gerektiği durumdur. Öğrenci o yılı dondurmuş olur ve o yılki öğrenim faaliyetlerini yerine getiremez. Aynı zamanda açıköğretimin yapmış olduğu dönem sınavlarına da katılamaz ve ortalama ortalaması da düşer. Tekrar aktif edilene kadar bu durum böyle devam edecektir. Çünkü bu her yıl zorunlu bir faaliyettir. Mesela okula kayıt olurken bir kereye mahsus yapıyorsunuz ancak açıköğretimde iseniz her yeni öğrenim yılında bunu güncelleştirmeniz gerekmektedir.
https://www.youtube.com/embed/D56S5Wx1--Q
Öncelikle bunu bir üniversite öğrencisi olarak söylemeliyim ki sadece bunu üniversite olarak yorumlamamak öğretmemek gerek. Çünkü günümüzde birçok yaşı geçmiş birey tekrardan okumak ve mezun olabilmek adında açıköğretime de başvurabilir. Yani sadece yukarıda belirttiğim okulsal nedenlerle alakalı değildir. Örneğin bir büyüğünüz geçmişte eğitim hayatını herhangi bir nedenden dolayı tamamlayamamış olabilir. Mezun olabilmek için geçer not alması yeterli olacaktır. Bunun için sınavlara girip aşama aşama okulu bitirebilir. Hatta ve hatta hiç okumamış olsa bile. Bu yüzden bunun sebebi sadece diploma sahibi olmakta olabilir. Gelelim şimdi sizin sorunuza‚ nasıl aktifleştirebilirim?
Yani e-kayıt da yapabilir ya da dilerseniz uğraşmak istemediğiniz halde halk eğitim merkezinize gidip durumu konuşabilir orada da işinizi halledebilirsiniz. Bununla ilgili birkaç video bırakıp yazıyı sonlandıracağım. Yardımcı olduysam ne mutlu sağlıcakla kalın.
https://www.youtube.com/embed/Tc9FxnIT5wghttps://www.youtube.com/embed/-MRn8R4pqMgAçıköğretim sisteminde, kayıt yenileme işlemini yapmayan veya gerekli şartları sağlamayan öğrenciler pasif öğrenci olarak tanımlanır. Pasif öğrenciler, öğrencilik haklarından yararlanamaz ve sınavlara giremez.
Pasif öğrenciliği aktifleştirmek için, kayıt yenileme işleminin yapılması gerekir. Kayıt yenileme işlemi, her akademik yılın başında yapılır. Kayıt yenileme işlemini yapmak için, öğrencilik bilgileri ile birlikte ilgili bankaya kayıt yenileme ücreti yatırılır.
Kayıt yenileme işlemi, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistmi (AÖF) internet sitesi üzerinden veya AÖF kayıt merkezleri aracılığıyla yapılabilir.
AÖF internet sitesi üzerinden kayıt yenilemk için şunları yapman gerekir:
AÖF internet sitesine giriş yapılır.
"Kayıt İşlemleri" başlığına tıklanır.
"Kayıt Yenileme İşlemleri" sekmesi seçilir.
"Kayıt Yenileme Formu" doldurulur.
Kayıt yenileme ücreti yatırılır.
AÖF kayıt merkezleri aracılığıyla kayıt yenilemek için, aşağıdaki adımları takip etmek gerekir:
AÖF kayıt merkezine gidilir.
Öğrenci kimlik belgesi ve kayıt yenileme ücreti teslim edilir.
Kayıt yenileme işleminin yapılmasının ardından, pasif öğrencilik aktif hale gelir ve öğrencilik hakları yeniden kazanılır.
Pasif öğrenci öğrencinin kaydını yenilememesi sonucunda derslere giremeyeceğini ve öğrenciliğinin o yıl içerisinde durmasi demek. Daha geniş olarak söylemem gerekirse üniversitelerin lisans ve lisansüstü eğitim gören öğrencileri için kullanılan ve kaydını yenilememesi nedeniyle ogrencinin bir sonraki eğitim ve öğretim yılında aktif bir şekilde derslere giremeyecek olmasi. Üniversitenin yıllık, dönemlik, harç ya da eğitim ücretini ödememiş olabilirsin ya da ders seçimi döneminde okulun kampüs ya da öğrenci bilgi sistemi olarak adlandırılan sistemden derslerini seçmemiş olabilirsin. Eger boyleyse öğrenciliğin bir yıllık bir süre boyunca dondurulmus oluyor ve sistemde pasif öğrenci olarak gözükursun. Sisteme pasif öğrenci olarak işlendiysen , kaydını yeniden aktifleştirmesi için şunları yapmani tavsiye ederim ; Öncelikle üniversitenin kampüs ya da öğrenci bilgi sistemine sana verilen üniversite e-postasıyla girişi yap ya da kimlik numaran ile giriş yap. Sonra önüne çıkan ekran menüsü , üniversiteden üniversiteye değişkenlik gösterir. Yani kendi üniversitende çıkan menüyu sen bilirsin. Karşına çıkan menüden kayıt durumunun gösterildiği “ öğrenci bilgilerim ” ya da “ kayıt bilgisi ” adındaki seçeneklerden birine tıkla
. Öğrenci durumun neden pasif olarak sisteme işlendiğini buradan öğrendikten sonra da çalışma saatleri içerisinde üniversitenin öğrenci işlerini arayarak , kaydını yeniden aktifleştirmek istediğini belirtebilirsin. Bu arada şunu da söyleyeyim eğer pasif öğrenciliğini eğitim yarıyılı arasında aktifleştirmek istersen , üniversite sana yarıyıl sonuna kadar beklemen gerektiğini söyler yüksek ihtimalle. Ders seçimleri , yalnızca zorunlu olanlar, sen seçmemiş isen dahi sistemine kaydedilebilif. Eğer seçmeli ders seçimleri yapılmadıysa , sınıf kotası dolmuş demektir. Yani seçmeli dersi ertesi senelerde “ alttan ” olarak vermen gerekir.
Harç ucretini odersen de -eğer odemediysen- duzelebilir bu durum
Kardeşim çok fazla ortaya karışık olmuş. Aöf de 2010 sonra değişiklik yapıldı 2014 de de sistem komple değişti. Bazı arkadaşlar 2010 öncesi sistemi anlatmış.
şu an olay oldukça basit.
Bir dönem kayıt yaptırmazsan kaydın pasif olur. Eskiden belirli süre sonunda kayıt silinirdi şimdi öyle bişey yok. Eskiden pasif kaç yıl geçtiyse aradaki ücreti isterlerdi şimdi öyle değil. Pasif sürelerin parasını ödemezsin. Yeni kayıt yapacağından o dönemin parasını öder yoluna devam edersin. Okumadığın dönem ders kaydı yapma. Sıkıntı yok. Devam etmek istediğinde o döneme ders kaydı yap, dönem parasını öde.
Şu saçmalığı yapma.
Ders kaydı yapıp ödeme yapmazsan, sonra devam edeceğin de sana o dönem de çıkar.
Bu kadar kafanı karıştıracağına aöf sitesin de de açıklamalar mevcut, online hizmet var, tlf hizmeti var, büro var. Böyle önemli bir konuyu burada karma karışık bilgilere göre yapma.
Açıköğretim pasif öğrenci, kayıtlı olmasına rağmen derslere katılmamış veya sınavlara girmemiş öğrenciyi ifade eder. Pasif öğrenci, öğrenme sürecine katılmamış demektir. Pasif öğrenciler, kayıtlarını aktifleştirmek istediklerinde birkaç adım izlemelidirler. İlk olarak, üniversiteye başvurarak aktif kayıt işlemlerini öğrenmelidirler. Daha sonra kayıt ücretlerini ödeyip gerekli ders materyallerini temin etmeliler. Ardından derslere düzenli olarak katılarak öğrenme sürecini başlatmalılar ve sınavlara girmeliler. Bu şekilde pasif öğrenci statüsünden çıkarak başarılı bir öğrenci haline gelebilirler ve eğitimlerini tamamlayabilirler.
Açıköğretim Fakültesinde okuyan öğrencilerin kayıtlı oldukları üniversitenin akademik takvimlerine göre ders seçim işlemlerini yapıp dönemlik kayıt ücretini yatırdıktan sonra kayıtları tekrar aktif olacaktır. Sistem üzerinden ders kaydı yapılana kadar öğrencilerin durumu ”pasif öğrenci” olarak sistemde gözükebilir. Konu ile ilgili daha fazla bilgi alabilmek için ilgili üniversite ve bağlı bulunduğunuz AÖF bürosundan bilgi alabilirsiniz.
Umarım bu bilgiler size yardımcı olur. Başka bir sorunuz varsa lütfen bana bildirin. 😊
Cevap sorunun içinde yazıyor zaten "kaydımı yenilemedim" "ücretini ödemedim" ve gizli olarak "ödemek te istemiyorum"
Şöyle oluyor borç üstüne borç binmiyor önceki dönem hangi dersi alıyosan yani alman gerekiyorsa da harcı yatırmadıysan o dersleri harcı yatırınca alıyorsun pasif demek de harcı yatırmadığın için ders alamayacağın anlamına gelir harç ödeme zamanı parayı ödediğinde açılır
Pasif oğrenci bence okuyan çalışkan bi arkadaşa ihtiyacı var eger etrafı çalışkan olursa geneldi o da etrafa göre degişmeyi seçe bilir. Sonra öğretmenler tarafından sevilirse daha da ilgilenmesi için ona umut veren öğretmenlere ihtiyacı var bence
Pasif öğrenci seçmeli derslerini seçmemiş ve eğitim ücretini vermemiş öğrencidir kaydı yenilenmemş veya kaydın yenilenmesinde bir sıkıntı çıkmış öğrencidir ya da kayıt yenilmek için gerekli koşulları sağlamıyordur yaptırmadığı her dönemin harç parası hanenize yansır kaydınızı devam ettirmek istediğinizde yatırılmayan tüm dönem tutarları tarafınızdan istenir Kısacası kayıtı donmuş öğrencidir
Ders kaydı yapılmadığı ya da harç parası ödenmediği taktirde öğrenci pasif öğrenci olarak görünür aktif öğrenci olabilmek için ders kaydını yapmak varsa harç parasını ödemek yeterli olacaktır
Pasif öğrenci ders kaydı yapman gerekiyor
Ders kaydı üniversitenin adını yaz öğrenci giriş de ders kaydı bölümüne gel ders kayıtları başladıysa kaydol pasif öğrencilikden kurtul 😊
Kayıt yenilemediğiniz için pasif durumuna alınmışsınız. Zamanı gelince ödeme yaparsanız aktif durumuna geçersiniz.
Kayıt yaparak.. bu sorunun ardından 1 sene geçmiş neden cevaba ihtiyac duysun ve cevap vermeyi önersin anlamadım 😀🤷♂️🤔
Auzef mi? Anadolu üni kaydimi bende nasil sildirecegimi bilmiyorum ösym bürosuns gitmeye üseniyorum
rolleri değişince aktif konumada geçersin :D üzgünüm senin için pasifte kalmışsın yazık ya iyide çocuk halbuki :D
yokmuş öyle şeyler sacma sapan konuşuyorlar bizzat adamları arayıp sordum kaldığın yerden devam edersiniz dedi
Eski harç borcunla beraber yeni yıl harcını yatırırsan devam edebilirsin
Harç yatırmadığın dönemde üniversitenin pasif öğrencisi olursun. Sınavlara giremezsin vs.
para yatırmadığı için açığa alınmıştır yani pasif örenci.
Kaydını yenilemezsen pasif görünürsün be kayıt yenilemediğin zaman borçlanmazsın
açık öğretim parası 1.500 küsür olmuş şaka mı...
Değil gerçek maalesef
İster oku işter okuma
pasif öğrenci, bir süre öğrenimine devam etmeyecek öğrenciyi ifade eder. Bir yarıyıl kaydını yenilemedigin icin pasif sayılacaktır. Ancak bir sonraki yarıyıl için kayıtlarını yenilememeleri durumunda yine de öğrenim ücreti alınabilir.
Borç yazılmıyor. Yeniden harç yatırıp aktif yapabilir ya da pasif bırakıp sonra devam edebilir ya da dondurup bir yıl kadar ara verebilirsiniz.
Yenilememişsinişte ondsn pasif. Borç yazmıyo
2. öğretim veya açık öğretimse harç parasını yatırmadıysan pasif öğrencisindir. Harç paranı yatırdığın da aktif oluyorsun. Onun tarihlerini kaçırma
Yenı kayıt döneminde kaydını yenilememiş harç ücretini yatırmamış ve ders seçimi yapmamış öğrencinin durumu pasif öğrencidir.
önceden kayıt yapmış ve bir kaç dönem kayıt yenıleme yapmamış açık öğretim öğrencilerine pasif öğrenci denilir
Pasif öğrenci kgrenciligi donmuş ya da aktif olarak ogrenci olmayan okuldan atılan öğrenci için kullanılır
Universitenin öğrenci işlerini arayıp aktiv edebilirsin. Borcun olup olmadığını da sorabilirsin ogrenci işlerine
Aktif olmayan yani kayıt donmuş ya da harç parası yatırılmamış anlamına gelir
Harç parasını yatırmadığınız zaman pasif öğrenci oluyor
pasif öğrenci demek aktif olmayan pasif gay yani
Ders kaydı var mı açık öğretimde ders kaydı yapılması gerekiyor galiba
Harç parası yatirmadigin için ve ders kaydı yapmayan tüm öğrencilerde bu yazı cikar
Aktif değilseniz yani kaydınız var ama okumuyorsaniz pasifsiniz demektir.
Yeni kayıt olan veya ücreti yatırmayan sınavlara girmeyen öğrencilere pasif denir
aöf ye son gün harç parası yatırdım ama Şu an durumum hala pasif görünüyor neden?
Harç parasını yaptırmamıs olabilirsiniz
Teşekkürler bilgilendirme için.
g*tten veren erkek demek
Kaydını yenilemedigin anlamına gelir.
Kayıt yenilemeyen anlamına gelir.
Harç parasından olabilir mi
Bankadan MEB sitesine parayı yatırarak
harç parasını yatırmadıysan ondan olabilir.
kayıt ücreti ödenmemiş demek
Allah bilir internet ten bakaana
Pasiftir işte
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?