Çok zengin olsanız yine de üniversiteye gider miydiniz yoksa baba parasından devam okumaya gerek yok mu derdiniz?

Okul okumayı sadece meslek edinmek olarak görürseniz meslek edindikten sonra zaten başarılı olamazsınız işinizde. Okul demek kültür demek, farklı bakış açısı demek. Okul okumazsan da bunu elde edersin ancak okul kolay yoldan elde etme sahasıdır. Tabii bunu değerlendirmeyi bilene. Ben değerlendirmeyi bildiğim için okurdum.
Neden okumayayim ki okurdum turkiyede okumak bisey değil ki! Üniversiteler bisey öğretmiyor öğrencilere 2 satır ezberletip vakti dolunca gönderiyor ve verdikleri diploma tamamen formalite üniversiteler zenginler için uzun süreli bir zaman eğlenmeye ayırmaktır! Ben cukurovadaydim lamborghini porche ile gelirlerdi bmw lüx değil gibiydi her yer bmw passat kaynıyordu. şu an zengin harici herkes üniversitede rezil rüsva oluyor. Yurtlarda 14m2 de 6 kişi kaldık biz sonra zenginler parmak izi ile girilen gün içinde istediğin zaman yemek yiyebileceğin bir mutfak ve ekstra kantin vardı. Odalar tek kişilik isteğe göre 2 kişilik ve odalar 30m2 ve odalarda tv buzdolabı var her türlü lüx eşya vardı otel gibi biz ise fakirler leş gibi kyk yemekleri + 14m2 içinde 3 tane 2 katlı ranza ile sıkış tepiş yaşamaya çalışıyorduk parasizligin gözü kör olsun...
Bu çok büyük bir yanılgı aslında, ama baktığımızda yerli yabancı tüm medya unsurları aslında zenginlerin okumadığı veya takılma modunda okuduklarını gösterir ama aslında tamamen yanlış, zengin olmak için çok çalışmak gerekir ama zengin olarak devam ettirebilmek için çok çok çok daha fazla çalışmak gerekir, inanın işler göründüğü gibi olmaz, insanları tanımalı, psikoloji, kitaplar, matematik, teknoloji, gündem ile aranızın o kadar iyi olmanız gerekir ki hayret edersiniz, diğer yandan bunun için de çok iyi eğitim almanız gerekir, inanın bir holding in batması 1 yıl sürmez aslında sağlam görünen tüm yapılar büyük risk hesapları ile döner o nedenle herhangi bir nesilde eğitimi aksatmış olan zengin aileler tüm servetlerini kaybeder.
Zengin olsam, şu an ne yapıyorsam ona devam ederim. Ancak daha rahat olurum, akademik kariyerimi yaparken maddi kaygım olmazdı. Evet kesinlikle yine okurdum.
Cevap
50Cevap
Tabi ki okurdum hem de sonuna kadar, hatta 2-3 üniversite bitirirdim...
Okurum ama böyle hobi gibi şeyleri okurum.
Bir laf vardır. ''Bazıları okulda iyidir bazıları hayatta'' diye o yüzden yormayan şeyleri okurum lakin okulda değil.
Ömür dediğin uzun bir Yol
Bu yolda İnsanın başına neler gelebilir bilinmez bilemeyiz.
O yüzden nekadar Zenğinde olsa Okumak farklı bir Dünya ve Servetini Kaybedersin Bilğini kaybetmezsin.
Bilği ile aldığım Eğitimle herzaman Kazanırsın.
O yüzden Okumak güzel okurum.
Üniversitede ki yaşanacak anlar anılar bir Ömür Hatıra olarak kalacak Aynı Hababam Sınıfı gibi Seninde bir Hikayen olur.
Okurdum ama keyfime göre okurdum sonrasında çalışmak için değil hobi olarak.
Eğer ki Zengin olsam Geçimim param iyu Olsa neden enayi gibi okuyum ki Zaten durumum çok çok iyi olmuş oluyor Ama Normal vatandaş olunca okumak zorunda kalıyoruz iş olmuyor çünkü gerçi okusan da iş olmuyor da
Çok meraklı ve herşeyimin kendi tasarımım kendi emeğim ve hayal ettiğim gibi olmasını isteyen biri olduğum için mimarlık, tasarımcılık vs hepsini okurdum şimdiden bile tasarım için neler yapabileceğimi araştırıyorum bu konuda o kadar manyak biriyim ki kendi kurduğum herşeyini benim yönettiğim bi ülkem olmasını istiyorum bunu hayal ediyorum.
Calismak istedigim alanda egitimlerimi alirdim yurtdisinda okurdum istedigim bolumu baya iyi olurdu yani sorunun cevabi beni en iyi sekilde gelistirecek bir universitede okurdum
İnsanın iki türlü sermayesi vardır.
-Maddi sermaye
-Entellektüel sermaye
Birinin çok olması, diğerinden vazgeçebileceğimiz manasına gelmez. :-)
Yanılıyorsun bourdieu'ya göre 3 sermaye türü vardır
Kültürel sermaye
Ekonomik sermaye
Sosyal sermaye
@Kartonhelva Fransız Sosyolog Pierre Bourdieu'ya saygım var elbette ama ben akademik bir değerlendirme yapma eğiliminde değildim.
Basitçe sermayeyi "maddi olanlar ve manevi olanlar" olarak düşündüm o kadar.
Yine de hatırlatma için teşekkürler. :-)
Evet okurdum hemde daha mutlu bir şekilde daha hayal ettiğim isszizlik kafamda olmadan çok güzel okurdum
Zengin olsaydim keyifle okurdum... korkmadan acikta kalirim demeden hatta bir kac universiteye bilegiderdim...
Zengınler okumaz genelde çoğu cahıl olur zengınler kulübünün ılk kuralı okumamaktır.. ya hasbın Allah :))
Ne kadar zengin olduğuma bağlı tabi de hayattta okumazdım herhalde ya ne uğraşcam abi profdu dekanı asistanı vizesi quizi finali
Elbette okurdum. Eğitim bambaşka bir ideal. Bu bir bakış açısı...
Geçmişteki eğitim sürecinde bilgi ve tecrübe ile hafıza durumunuz iyi ise okuduğunuzu anlayabiliyorsanız eğitime devam etmekte fayda vardır.
Okumazdim herşeyi parayla hal ederdim para herkesi köle yapmiş zaten
Para biter. İnsan donanımını para üzerine kurarsa, para bittiğinde senden geriye bir şeyde kalmaz.
Şaka gibi bir soru zengin olmuşsun okumazsan yazmazsan nasıl ilerleyebilirsiniz?
Üniversiteye hayatta gitmezdim. Full zaman kaybı. Senelerime yazık.
Sadece zevk için okula giderdim.
Amerikan pastası hesabı
En iyi okullara gider kendime daha iyi bir yatırım yapardım keşke maddi gücüm kuvvetli olsaydı.
O parayla özel üniversitede istedigim bölumde okurdum
Beni yirtsalarda okumazdim bütün gencligimiz gitti okumak sınav stresiyle hayattan ne bok tad aldik en güzel yillarimi dersee veriyorum ki bu yıllar bir daha gelmiyor
Okul bi insani digerlerinden ayiran birseydir. Tamam iş yok boşa okuyoruz diyebilirsiniz ama okuyan ile okumayan kişi arasında fark vardir
7 ceddimize Yetecek kadar servetimiz var ve hala okuyoruz yine de okurdum okul okuyunca sadece para kazanmıyorsun ki bilgi sahibi de oluyorsun
Asıl daha iyi okur insan özel okullarda okur özel hoca tutar ilerde de iyi bir üniversite ve bölüm tutturur aynı zamanda bi kendie zevk olsun diye başka hobiler bulur
evet okurdum, aynı anda 2 veya 3 tane üniversite bitirirdim eğitim çok önemli
Evet
Hem de Oxfordda, Cambridge'de (umarım isimlerini doğru yazdım) o kadar fakirim yani :D
Tıp fakültesi 5 sınıfım maddi sıkıntılar yüzünden okula ara vermem gerekli milyoner olsam bile okuluma devam ederim
Lise mezunuyum fakat çalışanlarım üniversite mezunu hep
Kim k milyarder olduktan sonra okumaya başladı var bir bildiği demek ki
Okurum tabii ki okumak çok önemli sadece para için okunmaz para için okuyan okumasın
Giderdim kız düşürmek için hem okurum hem kız tavlamaya çalışırım
Evet iş sahibi oldum yüne okudum ve okuyacağım da ilginç bir bölüm arıyorum.
önemli olan okuyup kültürlü saygın bir birey olmak
Hayır genelde insanlardan uzakta bir ev alır kodlama öğrenir projelerimi yapmaya çalışırdım
En iyisini okurdum o zaman
Zenginsem.
Liseye kadar lise bitti askere.
Daha fazla kazanmak için mutlaka okurdum.
Okumadım param var böhöhöhyttt
Zaten ailem zengin ve okuyorum
Zenginlikle eğitiminin ne alakası var ki...
hayır kendimi hiç yıpratmam🌺💭💫👼
Tabiki okurdum okumanın zararı yok
Tabikide zengin fakir bakmaz okumak lazım daima
Mutlaka para biter sonrasını düşünmek lazım
Hobi olarak okurdum muhtemelen.
Parayla diploma için okumak shshsjdjdjdjdjd
Belli bir yere kadar okur bırakırdım
Asıl zengin olsam okurdum
En pahalı üniversiteye giderdim
Okurdum. Seviyorum okumayı.
Tabikide daha iyi kolay okurdum.
Bu kafada bir insan. Neyse ya.
O zaman daha çok okurdum. Hatta hayalimdir. Bir gün piyango falan çıksa yeniden üniversite okurdum
Özel üniversitede okurdum, öğretin layn...
Okumak zengin için güzel zaten
Zengin olup yurtdışında okumayan vasıfsızdır
Liseyi bitirir Cumhurbaşkanı olurdum 😉
Zamanımı üniversiteye harcamazdım
Okurdum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?