Merhaba, dördüncü sınıfım ve bu yıl ilk defa KYK yurdunda kalıyorum. Genel olarak yemekler çok kaliteli değil bunu kabul etmek gerekir fakat bu arkadaşlarımız da olduğu gibi bir durumla henüz karşılaşmadık, çalışan personelin sürekli temizliğe dikkat ettiğini görüyorum. Onun haricinde belli başlı bazı yemekler lezzetli olurken bazı yemekler gerçekten güzel olmuyor. Bu sorunda bir süre sonra yemekleri deniye deniye çözülüyor mesela taze fasulye pek lezzetli olmazken kuru fasulye daha lezzetli oluyor böyle olunca aralarında güzel olan yemekleri seçebiliyorum. Kahvaltıda ve akşam yemeğinde çeşit çok parası olan arkadaşlar rahat ediyor, parasal sıkıntısı olan arkadaşlar da aç kalmıyor belki ama devlet yardımı kısıtlı olduğu için pek çeşitli yiyemiyor. Benim olduğum yurt yarı özel nitelikli ve bölgede daha iyi bir alternatif yok bu nedenle fiyat performans açısından devlet yurdunda kalmak gayet mantıklı. Aşağıya örnek olması açısından bu akşam yediğim yemeği ve fiyatı yazıyorum.
Kıymalı ali nazik 7,5 Pirinç pilavı 4,25 Fasulye piyaz 4.25 Ekmek 0,50 Toplam : 16.50 -13(devlet yardımı)= 3.5₺ Lezzet ve doyuruculuk iyiydi tekrar denk gelse yemeği alırdım.
Ben de zamanında KYK yurdunda kaldım. İnternet her geçen yıl yavaşlıyor. Bunun üzerine temizlik sıkıntısı çok var. Öyle ki bir sene hiç KYK yurdunda yemedim ve orada çalışan abiler bana demişti ki siz bu yurtta nasıl yiyorsunuz biz yedik hastanelik olduk. O sene gerçekten aşırı berbattı. Tabi devlet KYK kredide 450 TL verip 250 TL yurt ücreti alıp bir de buna yemek ve sabah kahvaltısında para alıyor. Üstelik her sene yurtucreti farkı da alıyor. Bunu geçtim. KYK Krediden %50 faiz de geriyor. Faize karşı olanlar faizle iş yapıyor 🤗 Ek olarak şunu demek istiyorum. Kısacası o zamanlar yurtta yemiyorduk ve mecburen dışarıda yiyorduk bu da ekstra maliyet demek. Kısacası Türkiye'de öğrenciye verilen değer hükümet tarafından sıfır. KYK da kalacaklar çok geçmiş olsun.
Bir de şunu demem lazım. KYK denetlemeye gelecekleri zaman haber veriyorlardı yurda. Yurtta o gün daha çok menü çıkarıyordu 😂 tabi her sene azalan porsiyonları demiyorum. Porsiyona itiraz ediyorduk yurtta damga yiyorduk niye eleştiriyorsunuz diye 😂
Ek olarak kyknin anlaştığı yerlerde yandaş yerler olunca bu tür şeyler olabiliyor. 😂 Hem faiz hem bakmamak ne ararsan var. Amaçları zaten eğitimi düşürmek, sosyal faaliyetleri azaltmak olunca normal bunlar
Evet kyk yurtları yemekler Allah var çok kötü 🤢 ben 2015-2019 yılları arası kyk yurdunda kaldım o zamanlar şimdiye nazaran ekonomi iyiydi dışarıdan her gün yemek yerdik döner 4-6 tl arasıydı döner menü 2015te 6.5tl 2019da 9tlydi biz hep dışardan yerdik şimdi öyle bir imkan yok! Doner menü 2 senede 2 katibi geçmiş 20tl olmuş! Sadece döner bile 15tl en ucuz yerde! Kyk yemekleri bizde kötüydü geçenlerde üniversiteye gittim yurdu da gezdim son kez yemekhaneye gidim dedim yemekleri leş gibi kokuyor yemekler daha da kötü olmuş iştahım kaçtı ordaki şef kendi ısmarladı çorba pilav tavuk yemeği aldım resmen iğrenç 🤢🤮 cimere şikayet edin dedim öğrencilere 50 kere şikayet ettik sonuç yok diyorlar en azından üniversite yemekhanesi guzel
Kyk bu yahu ne bekliyorsunuz ki tabi ki böyle şeyler olacak yoksa o yemekler için yapılan ihaleleri alan akrabalar nasil kar edecek Ben kyk da kalırken salatadan çıkan sümüklü böceği çalışanlara gösterdim tamam dediler ertesi gün yine yine çıkınca müdüre gittim ne oldu sonraki gün daha fazla böcek vardı birine bisey oldu mu hayır daha sonra o dönem yemekhanede çalışmış birinden duyduğuma göre o ihaleyi alıp bize yemek hazırlayanlar kyk yönetimine dışarıdan özel yemekler söylüyormuş hep bir kere bile öğrencilerle aynı yemeği oturup yememisler hiç bu duyduğum olay ki şaşırdım mı asla bu ülkemde olmasi gereken şeyler bunlar değil mi zaten 😉
Bu durum yurttan yurda değişiyor bence. Öğrencilik dönemimde bende Ankara 'da bulunan bir KYK da kaldım 4 yıl boyunca. Kaldığım yurt mükemmeldi, 40 çeşit yemek çıkıyordu, interneti çok iyiydi, kışın yanıyorduk resmen çok sıcak olurdu yurt. Bir de ekstra olarak spor salonu vardı, kurslar düzenleniyordu çeşit çeşit.
Ama gerçekten oluyordu 40 çeşit. 3 çeşit çorba Pirinç pilavı, bulgur pilavı ve makarna fix vardı zaten. Kurubaklagil, 2 farklı sebze yemeği, 4 çeşit tavuklu yemek, 3 çeşit kırmızı etli yemek, salata olurdu farklı çeşit 2-3 tane, tatlılar vs. 😂😂 Yaklaşık 2 bin kişilik yurtta kaldım ben çeşit fazlaydı😂
Valla bana biraz abartı geldi. Bianda her öğrenci bişey atmaya başladı. Yemekten fare çıktı nedir ya. He tabi olabilir de hepsi aynı anda mı oldu. Ve yemekten fare çıktıysa illaki daha öncede bişey çıkmıştır ve herkes biliyodur. Bianda böyle gündem olunması hissiyatımla söylüyorum bşraz kurgu gibi
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yemin ediyorum size KYK dolma biber yemeğinden sümüklü böcek çıktı hem de kabuğuyla beraber. O günden beri dışarıdan yemek yiyemiyorum. Dışarıda yapılan yemekleri görünce midem kalkıyor. Psikolojimi etkiledi. Uzum süre sadece salatalık yemiştim. Hastalıktan ölecektim
Gerçekten yemeğe para verip aç kaldığınız yerlerden biri kyk yemekhaneleri. Üç kuruş ucuz diye yemeklerin içinden sinekte çikar böcekte parada. Bu öğrencilere nankörlük etme diyenler var birde. Öğrenci isen kyk da kalıyorsan yazık cidden yazık.
Toplu yemekhanlerde bazen böyle olmakla berabrr öğrenciler arasında bunu kullananlar manuple edenlerde olabilir bir yorum yapmadan evvel iki kez düşünmek lazım.. en kral lokantalarda bile bu tarz kusurlar olabiliyor...
Yeğenim cerkezköy de Namık kemal üniversite 2 yillik okudu okulun yemekleri guzel Hacı Ilbeyi ogrenci yurdunda yemekleri berbat dedi etrafında çok fabrika var hazır yemek geliyor istersen istemezsen yeme çok yağlı?
Her şeyin en ucuzuyla en dandiğiyle yemek yapıyprlar, iki gün önceki pilavı çorbaya dönüştürdüklerini bile gördük. Bu arada benim salatamdan salyangoz çıkmıştı
Biriniz de askeriyedeki yemekleri incelesin, asker çocukların halini sorgulasın müptezeller. Bunlar yine kendi rızasıyla okuyor, asker zorla götürülüyor..
Benim dönemimde KYK yurtlarında kalanlar yemeklerden çok memnundu. Yemekhaneleri güzeldi onu da gördüm. Bence bu KYK merkezinin denetlememesi yüzünden oluyor. Yurt müdürü kimse cezası kesilmesi.
4 yıl bende okudum maalesef yemekler çok iyi değil ama yurt yemekhanelerini ilaçlamalarını düzgün yapmıyorlar her yer bence aynı özeş değilsenşz eğer
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
askeriye yemeklerinin yanında emin ol daha iyidir bu sinekli sineksiz yenir askeriyede yapılan yemekleri 1 yıl aç domuzun önüne at emin olun sorgular bu ne diye o derece kötü ve leş
Geçen gün bir arkadaş ta paylaşmıştı yazıklar olsun.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Oyle pişmiş bir yemekte sinek halen formunu nasıl koruyor anlamadım. Halen kap kara duruyor... lütfen iftara olma ihtimaline karşın ağır yorum yapmak haksızlıktır
Himm o zaman sen iyi bir yurttaydin ben adana çukurova öğrencisi yurdundaydim ilk 2 sene iyiydi ekonomiyle yemeklerin kalitesi paralel olarak indi 😑 son sene 2019da neredeyse hiç akşam yemeği yemedim! Hep dışarıdan 9tlye döner kıyma vs yedik. Bizim yemek şirketi anteplilere aitti her şeyin en kötüsünü aldıkları için yemekler leş desek yeriydi şikayet ederdik cimere 2 3 gün super yaparlardı sonra yine aynı
kanka paylaşımlar fake olabilir. Ben okurken lezzetli değildi ama pis değildi en azından. Askerde konserve kapağı ve yara bandı çıktığına şahit oldum ama günümüzde bu paylaşımlara pek inanmıyorum.