Ingilizceden üniversite sınavına girmek zor ve riskli mi olur?

Önlisans bir bölüm okuyorum. Anadolu lisesi mezunuyum. Lisede tm alanındaydim ama ilkokuldan beri ingilizce dersi en yuksek aldığım ders olurdu. Anlardim da. Lisede de almancadan da anlardım. Dil yetenegim oldugunu dusunuyorum ama bunun uzerine hic düşmedim.

Kurslara gidip ek olarak kendime yatırım yapmadım. Ingilizce ogretmenligi okumak istiyorum. Yks ye bu sene ts den tekrar gireceğim ve hazirlanacagim zaten. Ve onlisans kpss ye de gireceğim ayni zamanda. Tyt ile konulari ayni zaten kpssnin. Birinden birine hazirlanirsam iki sinav icinde yeterli olacagini düşünüyorum. Kpss icin vatandaslik ve genel kültüre ayri olarak çalışırım zaten. Diger dersler iki sinavda da ortak.

Hep içimde kaldı dil ile ilgili bir seyler yapmamak. Lisede mecbur tm ye gittim cunku sadece iki sinif acilmisti sayisal ve esit agirlik olarak. Dil ve sozel siniflar yoktu.

Kursa gidebilir ya da ingilizceden özel ders alabilirim yks ingilizce testi icin. Ingilizcem iyiydi ama bir dil sınıfından mezun olan kadar bilgim yok. Hazirana kadar dilden iyi bir noktaya gelebilir miyim? Yks ye hem dilden, hemde aytden (sozel) hazirlanmam mumkun mu?

Yoksa hic riske atmadan ingilizceyi kenara koyup sadece tyt, ayt ye mi hazirlansam sizce? Ağır mı olur? Simdi onumde zaten okulun sinavlari var, yks-kpss hazırlanacagim. Araya dili sokmak enerjimi, odağımı cok mu dağıtır?
Ingilizceden üniversite sınavına girmek zor ve riskli mi olur?