Ben mimarlık mezunuyum eşim lise mezunu ama kendini geliştirmiş ve oto sanayi dükkanı açmış genç yaşta şu anda da üç tane işleyen oto sanayi dükkanı var durumumuz çok iyi ben yeni mezun olduğum için evdeyim hatta ama ailem bir arada olduğumuz zamanlar sürekli beni övüyor benim kızım mimar burslu okudu falan gibisinden eşim de kötü hissediyor farkediyorum anneme defalarca söylememe rağmen yine böyle şeyler söylüyor ne yapabilirim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Arkadaşım eşinizde alınmasın artık bu saçma durumdan ailenizin kızısınız sizinle övünecek ve size laik görmeyecekler tabi kimseyi, ellerinde bu var ailenizin sizin için hayal ettikleri dışında bir hayatınız olmus olabilir buna zamanla ailenizde alısacak veya böyle kabul edickesiniz önemli değil bu durum eşiniz kendi içinde çözsün sorunu siz arada kalmayın madem basarılı biri bunlara üzülmek alınmak zamanını geçmişsiniz artık bosverin üstünde durmayın ailenizi uyarmayın bence bu konuda ki eşinize karsı kullanıcak bir koz vb şekilde görmeyi bıraksınlar bu durumu zamanla da bu olur bazen de hatırlanır bence hiç araya girmeyin gülün geçin konu açılırsa da aile içinde eşiniz de katılsın konuya espriler yapıp hafife alın konuyu bence. Bol şans. Evliliğiniz içinde mutluluklar arkadasım. Bosverin mutlu olun siz. Gerisi düzelir düzelmesede önemli değil...
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBen de lise mezunuyum ama çoğu üniversite mezunlarını 3'e -5'e katlarım akademik analamda, mesela ben tıp kazanmak istiyordum kazanamadığım için depresyona girdim başım ağrıdı ve bi daha hiç bi bölüm okumamaya karar verdim. Ekonomik durumumda doktorlardan iyi, yani bu durumda ben üniversite okumadım deyip kendimi cahil diyemi damgalıyacam. bunlar gereksiz düşünceler benim aldığım puanın 1/4 ünü bile alamayanlar gelip bana sen cahilsin diyecek tabi bende sallamayacağım. Belki onunda durumu o şekilde olmuştur, hem öyle olmasa bile evde kuantum fiziğiyle mi ilgileneceksin, nükleer kimaya ile mi? insani değerleri varsa tamamdır zaten biriyle diploması, parası, kariyeri için evlenilmez.
13 Yorumla
Soran+1 yılEşim de öyle gerçekten akademik anlamda çok bilgili ve gerçekten onu sevdiğim için evlendim 5 ay önce evlendiğimde ailem istemedi zaten görüşmedik bi süre sonra kabullendiler yaş farkı ve okul olarak kendi dengimi bulmamı istediler
- +1 yıl
Insan zaten hayatına aldığı kişinin insanlığına bakar, para kariyer ya da mevki hiçbiri mutluluk için temel değildir evet önemlidir ama asla temelde değildir.
+1 yılBu daha bisi degil cunku 2 secenek var isini yapcaksin ya da evde oturcaksin
Evde oturursun bu konusmalara bir de kizimi o kadar okuttum kesin bunlar calistirtmio eziolar biz yokken kizimi dicekler
Calismaya baslarsanda bu kez yine ailen ayni seyleri derken bu kezde esinin ailesi calissa nolcak calismasa nolcak zaten oglumuz para kazanio diye ezdirmemeye caliscak
Extra durum sen calisip parani kazaninca esin kendini asagida hissedebilirse extra bi de o cikcak
Hep derler bi insani sevince onla sevgili olursun ama bi insanla evlenince sadece onunla degil ailesiylede evlenirsin045 Yorumla
Soran+1 yılAilem zaten ofis açmamı istiyor öyle bir durum olursa eziyorlar kızımı diyemezler eşimle yaşıyorum sadece ailesiyle de çok görüşmüyoruz babası yok zaten annesi hayatta sadece ama eşim de şu an çalışmamı istemiyor bebek istiyor bebeğe bile karışacaklarını düşünüyorum küçük olduğumu söylerler ama eşim kendi yaşının geçtiğini düşünüyor çok zor gerçekten
- +1 yıl
Esinin calismayip hemen cocuk istemesi son secenegi aklima getirdi
Acaba senin calismayip evde cocuk bakmani istio ama sana diyemio olabilir
Agzini bi yokla belli etmeden
Ben ofis acmaya karar verdim cocukla beraber yuruturum hamile kalinca ofise fazladan elemanda alirim zaten para kazanmaya baslamis olurum o kadar aydan snra cok kolay olur de
Tepkisinden senin yasamina kendi kafasina gore yon verip vermemek istedigini anlarsin
Hani cocugu yapim snra zaten her istedigimi mecbur yapar kafasinda degildir ya da biri bunu ona fisilfamiodur umarim
Soran+1 yılAslında yeni mezun olduğum için böyle düşünüyor ara vermezsin gibisinden kendisi de 36 yaşında olduğu için baba olmak istiyor ama ben bile hazır değilim hazır hissetmiyorum ama ona da hak veriyorum :( karışık duygular 🥲
- +1 yıl
Ben sana yap et demiorum
Agzini aramak icin bu konusmayi yap diyorum
Sen kadinsin hissedersin zaten altindaki niyeti konusmaya basladiginda
Eger aslinda aklindaki gibi birseyler degil baska niyetler guduo evlendikten snra ben bu kizi degistirir cocugu kucagina verince istedigimi yaptiririm kafasindaysa yol yakinken karar verme sansin olur
Soran+1 yılAy töbe😂 korktum ama öyle birisi değil ya bana asla yaptıramaz istemediğim şeyleri çok dikbaşlıyım ister çocuk olsun umrumda olmaz bilir bunu
- +1 yıl
O kadar cok inaniosan dedigimi yapip o konusmayi gerceklestirip agzini ararsin ama ciddiyetini bozmadan yap en iyi oyunculugunu sergile 😂
Pazar kahvaltisi sonrasi en uygunu olur hatta
En ufak suphende gel bana bugun konusalim burada
Bende merak ettim sayende 😂
Soran+1 yılAhshnsdnshdhxh oyunculuk ve ben gülerim valla olmaz o iş rezil olurum
- +1 yıl
Ozman gulmeli oyna sende
Hani azcik oynasip fingirdiomus gibi ac konuyu hani onu ikna etmeye calisiomus imaji ver ozman anlamaz 😂
Soran+1 yılShsnxnshshha hımmm kadınsal şeylerimizi kullanalım yine.. anlaşıldı😂
- +1 yıl
Eeee onu da mi ben solim onu da mi ben yapim ben mi mi oksuyam adamin yanagini ben mi kalk asko diyem ben mi yatam adamin yanina ben mi alam adamdan lafi
Herseyi de benden bekleme yavvv ben fikir adamiyim sen isi yapacan 😂
Soran+1 yılaman allah korusun sen bi sey yapma snxncmdödlxhshs ben yapıyorum yeterince
- +1 yıl
Ben ne bilim neyi ne kadar yaptigini kronometre mi tutuom aaa bugun kotayi doldurmadiniz 5 dakka daha die kapida mi bekliom 😂
Soran+1 yılJansnshshxhshsh çok iyi ya
- +1 yıl
Kiz bu tavri bana degil kocana yapcan
Vok iyi ya falan diyip ovunce bi an benim agzimdan laf almaya calision sandim 😂
Soran+1 yılShahshhshxbsahh senin ağzından laf alamam ben laf veririm ancamnskdld
- +1 yıl
Bak hala iltifat edip minnos minnod yaklasio ne demek almak ben anca veririm sana falan subliminal bilr kullandi mi acaba bilerek mi almak vermeyi mi kullandi die dusunmedim degil acaba su an parmakta oynatilio olabilir miyim die tribe bile girebilirim 😂
Soran+1 yılAhahnsnxhdhsahsh siz erkekler niye böylesiniz ya her lafımıza cinsellik
- +1 yıl
Ben cinsellik konusmadim yaaa ama sen ole iltifata basladin ki kocandan once acaba denek olarak mi secildim bi sunda antreman yapim mi dedin die dusundum 😂
Soran+1 yılShshmddndhhsh aaa yapmam öyle seyler
- +1 yıl
Su tonlama bile oltaya getirdim seni der gibi gelio kulagima 😂 cok mu gec acaba benim icin 😂
- +1 yıl
Bi an nasil seyler yaparsmissin dicektim hakket kontrolu aldin galiba 😂
Soran+1 yılhansnshdhd yok canım ne geçi
- +1 yıl
Daha yeni baslioz die tamamladi zihnim lafini noluo bana ya 😂
Soran+1 yılSnnsdnndshshsh ipleri elime mi veriyosun ay noluyo noluyo dhsnnxj
- +1 yıl
Simdi de ipleri vermem icin telkinde bulunuo ya hatta bak yine subliminal kullanio elime mi verion ay ay die die 😂
Mimar oldugun belli temeli attin simdi de alt yapiyi dosuyorsun 😂
Soran+1 yılHshdnsnshshshsh oha kendimi kötü hissettim
- +1 yıl
Simdi de ters psikolojiii kendimi kotu hissedip seni mutlu etmeye calismami saglayip iyice saglama alcak avuca alcak 😂
Soran+1 yılAnanshshshxhhs ay sen yönetmen falan mısın cok güzel hikayeler yazdın shnsnshs
- +1 yıl
Dimi bi de oyunculugum kotu diyen tatli bi mimar kizimiz vardi aa bakim benim filmde mi oynuomusss benim kadar iyi bir yonetmenle oynuyorsa oyunculugu nasil kotu olabilir ki dimi 😉
- +1 yıl
Aaa sustu ben mi kazandim simdi dedigimi yapacak mi yani 😂
Soran+1 yılBu sefer benim aklıma kötü seyler geldi hsnsnshshs offf
- +1 yıl
Alsksklsl neler geldi soleseneeeee
- +1 yıl
Ya konusmam degismis sen gibi cevapladim 😂😂😂
Soran+1 yılHananshshshsndhshwh saka mısın sen ya
- +1 yıl
Neden bole dedin ki 😅 simdide gizem mi kation napion 😂
Soran+1 yılsöyleyemem🙊 utandım shsnxnsah
Soran+1 yılgizem ve ben snnsahshnsndşwşdödls
- +1 yıl
Ya masaj degilll e olcakti o a harfi dgil rezil olduk 😅
- +1 yıl
Gizemlisin bence
Soran+1 yıladımı nerden bildin diyormusum smsmxldlshaah
- +1 yıl
Hadi canim sende adin gizem cikarsa pes ederim artik 😂
- +1 yıl
Ya of yine yanlis yazdim heyecandan pes ederim degil pez derim olcakti 😂
Soran+1 yılAhahnznshshd ne diyosun
- +1 yıl
Su an ne diceni mi dusunuosun ya da bana yazip yazmamayi mi 😂
- +1 yıl
Neyse sonra yazarsin memenen yapmaya gidiom ben
+1 yılAilende kompleks var. Bir şey yapamazsın. Öyle idare edeceksin. Eşinle konuş o da idare etsin. Ailen bu saatten sonra değişmez. Ya iletişimi keseceksin ya idare edeceksin.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
45Cevap
+1 yılMerhaba.
Sevmenin ve sevilmenin ne mesleği ne dili ne de dini olur siz söylenenlere aldırış etmeyin umursamayın, önemli olan sizin eşinizle olan bağınız ve arada ki sevginiz bir insanın iyi niyeti merhameti vicdanı şefkati dürüstlüğü sevilir, ailenizi karşınıza alarak güzel yaklaşarak tatlı bir dil ile konuşun ve böyle yaparak sizi üzdüğünü belirtin, bunu yapmaya devam ederseniz yuvamın yıkılmasından korkuyorum diye net şekilde söyleyin birbirinize sımsıkı sarılın en çok sizin size, ihtiyacınız olacak bu dünyada insanların görüşlerine göre hayatımızı şekillendirmek doğru değil nihayetin de kimseyi tam anlamıyla, memnun edemezsiniz kendinize iyi bakın sağlıcakla kalın, en güzele emanet olun.10 YorumlaBugun ulkemizde maalesef diplomanin cok bi anlam onemi yok. Hele ki insaat sektoru ayaklar altinda.
Bugun onemli olan diploman degil, her yer diplomali boşgezen ya da kisilik yoksunu dolu.. Ne kadar kazandigin ne kadar konforlu ne kalitede yasadigin onemli. Bu mesaji dolayli yoldan verirsen bence onlarin da gorusu ve tavri degisebilir. Kocan da idare etsin iste hee hee deyip gecsin. Hatice degil netice onemli.12 Yorumla
Soran+1 yılEvet öyle ben şu an çalışmıyorum mesela Temmuz da mezun oldum ve elimi hiç bir işe değdirmiyorum gül bebek gibi oturuyorum geziyorum ailem bunun da farkında aslında ama işte huysuzlar çalışmamama bile bahane bulurlar seni çalıştırmıyor mu gibisinden
+1 yılAşağıda yazdıklarımdan başka hiç bir şey yapabileceğinizi sanmıyorum. İvedi olarak kendi aileniz ile aranıza ciddi mesafeler koymalısınız. Ağır hastalık ve ölüm gibi zorunlu haller dışında iletişim içinde olmayın.
Bırakın size ne kadar büyük zarar verdiklerini anlasınlar
Acı ama gerçek ve tek çare bu
Üzgünüm...00 Yorumla
+1 yılTr de lise mezunu bile olmak büyük bir lütufken ve lisans eğitimi alınmasına rağmen bilmem ne sınavıyla uğraşan onca insan varken... Kimisine lisans eğitimi yaramıyorken, anlatılacak birçok şey var...
İnsanlar elindeki olan ultra lüks ve ona yakın hayatlar yasamaya başlayınca diplomayı sormazlar... Bunlar ilk dem...00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir erkek olarak kayınvalidem bana böyle şeyler diyecek olursa bir susarım iki susarım üçüncüde "kızın beni sevmiş lisans diploması var bana müsait bir eş olduğu için onunla evlendim fakat siz bizim mutlu olmamızı istemiyorsunuz sanırım" der yavaştan yavaştan yarın siz yoksunuz biz ölene dek birlikreyiz mesajı verirdim. Sevenlerin arasına böyle böyle soğukluk sokulursa her şey berbat olur.
12 Yorumla
Soran+1 yılBende patlayacak diye çok korkuyorum geldiler mi diken üstündeyim resmen gerçekten eşim de çok sabırlı ailem gidince bile yüzüme asla vurmuyor sarılıyor ediyor olgun birisi
Cevap sahibi+1 yılAnnenin öyle konuşarak seni daha çok üzdüğünü farkettiyse bu aranızdaki bağı daha çok güçlendirir. Burada tüm mesele sende bitiyor. Eşine annen dahi olsa laf söyletme, aynı şekilde annene eşin dahi olsa gene laf söyletme ;) ama annende kaşınmasın. Annenin kaşıntısını sen al orta yolu bul.
Üstünlük takvadadır bunun bilincinde değiller belki bugun bir doktor öğretmen mühendis vs biriyle evli olsaydın huzurun geçimin olmasaydı annen ailen bunu nasıl karşıladı acaba cok merak ediyorum insanlık önemli diploma değil sizinkiler biraz geride kalmış k b
02 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle öyle durumumuz çok iyi aile evimde nasılsam burada da çok rahatım elimi işe değdirmiyorum ama bunlara takılmıyorlar yok kızım güzel üniversitelerde okudu bölüm birincisi oldu gibi sözler söylüyorlar her bir araya gelişimizde hem de
Eşin bozulmuyorsur bence. her şey ortada. Biri iş adamı olmuş biride ömür boyu birilerinin egosunu çekecek.
Annenin hakkı övünecek tabi kızıyla. Eşinde sevinecek buna eşim ailesini gururlandırmış diye.00 Yorumla
+1 yılGören diyecek cok büyük mesleğin var ailen galiba ALLAH, i unutmuş cok mu büyük ailen var ayip yaa once inşa. olun. mimar neki hic bir sey değil sokak mimar dolu
051 Yorumla
Soran+1 yılYani aslına her şey üst üste gelince böyle oldu 5 ay önce evlendik ama istemediler yaş farkından kariyerden dengim birisini bulmamı istediler ama ben karşı çıktım evlendim ve şu an çalışmıyorum elimi hiç bir şeye değdirmiyorum el bebek gül bebek resmen geziyorum ediyorum buna da laf söylüyorlar tabi genceciksin geziceksin gibisinden
- +1 yıl
Ya tamam kim laf söylüyor anlamadim
Soran+1 yılAnnem ve babam ama annem daha çok
- +1 yıl
Ya şimdi o. kadarda değil tamam sağ olsunlar el bebek büyütmüşler
- +1 yıl
Evlisin ama simdi dimi
- +1 yıl
Eşin var sonuçta artık özgürsün kendi kararın vereceksin
- +1 yıl
Ailene yakinmisin
Soran+1 yılYa zaten ailemi çok dinlemem dikbaşlıyım evlenmeme de karşı çıktılar yaş farkından dolayı ve 5 ay önce evlendim eşim 36 yaşında ben 24 yaşındayım ama dinlemedim evlendim ve mutluyum sadece bir araya gelince gerginlik oluşuyor ve ister istemez bir araya geliyorlar
- +1 yıl
Bak eşinde ailene saygili olsun ailen haksızda olsa eşin kusur yapmasın yaşa gelirse sorun yok normal
- +1 yıl
Eşin umarim seni mutlu eder ailene mahcup etmez
- +1 yıl
Ailene sende saygı devam ettir zamanla alışacaklar emin ol cok takma
- +1 yıl
Eşin seni com seviyorsa emin ol yolu bulunur ailenle duzeltir
Soran+1 yılTeşekkür ederim umarım alışırlar gerçekten zormuş evlilik işin içine girince anladım eşim bebek istiyor yaşı geçiyor diye ama ben hazır hissetmiyorum falan sonra benden çocuk istemiyorsun gibi şeyler diyor aslında alakası yok ama gerginlikler yaşanıyor
Soran+1 yılGerçekten benim sevdiğimden çok fazla seviyor hissediyorum
- +1 yıl
Bebek yapma bence
- +1 yıl
Bak yanlış anlama sebeb olmak değil amaç
- +1 yıl
Bebek yaparsan eline geçersin once bekle 1 sene insan oğlu değişir aklın tam kessin ilk aylar tatlı olur
- +1 yıl
Bak sende seviyorsun inşallah hep devam eder ama acele etme sevgiler bazan bitter bekle dediyim yap
- +1 yıl
Onuda kırma söyle ben cocuk yaparsan daha 5 yıl özgür lükten çıkarsın eve kapanmak zorunda kalırım dee biraz tadını çıkar bence
Soran+1 yılNe yani sevmez mi bebekten sonra diyorsun aslında çok kıskanç yolda yürürken bile kıskanıyor evde kıyafetimi giyiyorum olmamış diyip çıkarttırıyor bende çıkartmıyorum o gün evde kalıyoruz mesela tartışıyoruz ama hemen gönlümü alıyor ağlamama kıyamıyor
- +1 yıl
Bak
- +1 yıl
Ben 38 yaşındayım bekarım 12 sene aşk yaşadım
- +1 yıl
Ve benim için intihar eden bayan ben iflas ettiyim yıl evlendi
- +1 yıl
Bazan dua ediyorum iyi ki evli değildim
- +1 yıl
Yani uzun hikaye ben çok şeyler görüyorum evlilerde neler var neler
- +1 yıl
Yanlis anlama seni çok seviyordur senden çok sever keşke her sey böyle devam etse öyle devam etmiyor kanka
Soran+1 yılO zaman parana bakıyormuş senin
- +1 yıl
En güzel yillarimi verdim neler karsima cıktı çıkmadım ama simdi gelde o tatlı yakışıklı ben ne oldum
- +1 yıl
Ama ALLAH büyük şimdi cok mutluyum emin ol cok hayat çok acımasız kanka
Soran+1 yılYani bilmiyorum daha çok küçüğüm zaten bu yaşta anne olmak istemiyorum ki eşim 3 4 tane çocuk istediğini söylüyor ama yok yani 1 tane anca doğururum
- +1 yıl
Cocuk yapma beni dinle seni sever ama çocuktan sonra seni kendine gebe veya daha mecbur görür cocuk simdi. degil beni dinle seni tanımamda emin ol bende boş konusmam insan sarafiyim
Soran+1 yılEşimle de yaşıtsınız aslında düşünceleriniz benzeyebilir
- +1 yıl
ister kanka dee ister abi dee dertlesmek görüş di lemek iyidir
- +1 yıl
Bekle diyorum sana yapma
- +1 yıl
Evet ama benzemeyenilirde
- +1 yıl
Ben 12 yaşında olgun oldum desem inan bana
- +1 yıl
Hayatı öyle hızlı yasadimki emin ol yanlış anlama çoğu insan davaların a girer insanlar danışır
- +1 yıl
Cocuk yasta yani ailenin varlığında olsa gerek yaşadım
Soran+1 yılO da çok olgun bana çocuk gibisin diyor bende yaşımdan çok daha küçük gösteriyorum ve hareketlerimde neşeli falan uyarıyor hep kıskanıyor gibi ya tuaf
- +1 yıl
Bak benim kiz kardeşim vardı severek evlendi
- +1 yıl
Sana yemin ederimki istemezdim ama kırmadım
- +1 yıl
En son boşandılar hatta cok çekmiş bize dememiş ama En mutlu yanım çocuğu yoktu sana yemin ederim bak benim bacım dünyaya değişmem ama insan oğlu com farklıdır
Soran+1 yılKorkuttun beni ya şu an her şey çok güzel dediğin gibi hep temas halindeyiz birbirimizin gözlerinin içine bakıyoruz ama bilemedim bebekte bu kadar ısrar etmesini de anlamıyorum 40 yaşında mı baba olacağım diyor yani ben 25 yaşında mı anne olacağım bakamam ki çocuğa
- +1 yıl
Korkutmak icin demem seni tanımam bilmem doğru olan yazdım ve ben 3 aydir burada bazan sohbet ederim çoğu bilgi alır veririm yani sen soru sormuştun dikatimi çekti iki yüzlü biride değilim hatta sana tepkide vermiştim dimi
- +1 yıl
Yani kızarsın zoruna gider dedim ama gayet anlayışlı bir hanım efendisin tepki versen ne halkın vars derdim sana
- +1 yıl
Cocuk yap. Veya yapma karar senin ben görüşümü diyorum
- +1 yıl
Sen kendini anlatıyorsun el bebek geziyorum dedin şimdi böyle sıcak bir kız nasil hemen soğur eve kapanman lazım bebek olacaksa
Soran+1 yılYok canım zaten soruyu ben soruyorum fikir almaya çalışıyorum çocuğa zaten hazır değilim dediğim gibi istemiyorum içime karartılar geliyor çocuğu düşündükçe
- +1 yıl
Bekle daha gençsin hayatini yaşa
- +1 yıl
Stres iyi değildir asla
- +1 yıl
Valla bazan burada takiliyorum stres atmak için insanlarla farklı farklı sohbetler yani kafa dağıtmak için evlisin mutlu olmaya bak kendinden bir sey eksik. etme sana tavsiyem
Eğitim & Kariyer konusunda 505 cevap paylaştı. Ailen çok bencil davranıyor neden bir insanı küçük düşürmeye çalışıyor bu sizin ilişkinize zamanla zarar verecektir
12 Yorumla
Soran+1 yılÇok görüştürmemeye bir araya getirmemeye çalışacağım eşim çok bağlı bana bebek istiyor çok ben hazır değilim sadece tartıştığımız konu bu şu an
Gizli Üye(30-35)+1 yılSıkıntı olur erkekler komplekslidir böyle konularda. Mesleki olarak dengin birisini bulabilsen daha kolay olabilir ama seviyorum diyorsan da senin bileceğin iş..
21 Yorumla
Soran+1 yılSeverek evlendik daha yeni evliyiz ama böyle konular zor gerçekten bir araya gelsinler istemiyorum
- Eğitim & Kariyer konusunda 399 cevap paylaştı.
+1 yılSende burslu okuyan kizin evde oturuyor burslu okumuyan lise mrzunu esimin uc dukkani var ve lord gibi yasiyoz annecim de bir daha demezler
03 Yorumla
Soran+1 yılHansnshsh o zaman da kendimi eziyorum biraz sanki
- +1 yıl
Ailenle konusuyorsun ayrica gercekleri soylemek. nezamandir ezilmek oluyor
Soran+1 yılBen çalışmak istiyorum aslında ofis açmak istiyorum ama eşim bebek istediği için erteliyoruz şu an çalışmamamı o istiyor
- Eğitim & Kariyer konusunda 897 cevap paylaştı.
+1 yılAnnene gerekli seviyede tepki verememissinki ağzını kapatmıyor. Yeterli gelmemiş ayıp diye birsey var. 3. Kişilerin ağzını kapatamayan her evlat mutsuz olmaya mahkumdur eşiyle...
00 Yorumla
+1 yılAilen çok meraklı sanırım bu kariyee olayına. İnan ticaret bence daha kutsal. Mühendis olmama rağmen bunu diyorum
08 Yorumla
Soran+1 yılEvet hep kendi dengimi bulmamı istediler meslek olarakta yaş olarakta ikisi de uyumsuz olunca haliyle böyle davranıyorlar. Kesinlikle katılıyorum bende 5 sene okudum ve az maaş alınıyor sektörde eşim kadar kazanamam asla kendi yerim açarsam anca
- +1 yıl
Yaş olarak ne durumdasınız
Soran+1 yıl24 yaşındayım eşim 36
- +1 yıl
Bence seni mutlu edecek bi yaş 36
Soran+1 yılNasıl yani
- +1 yıl
Hem ilgi alaka olarak kadından anlar. Hem de yatak olarak sana iyi gelir
Soran+1 yılEvet doğru çok ilgili sevdiğini hissettiriyor aynı zamanda çok kıskanç 🥲 biraz zıt geliyoruz bazı konularda ama hemen yumuşuyor ben daha dikbaşlıyım mesela o beni sakinleştirebiliyor gerçekten
- +1 yıl
Kıskançlık karakterdendir. Kıskanç her yaşta kıskançtır. Ama diğer meziyetleri erkekler zamanla öğreniyor :)
En kötü dükkan işleten biri doktordan bile fazla kazanır ailen seninle övünüyor olabilir ama diploma gelir getirmiyor
03 Yorumla
Soran+1 yılTabi canım ben çalışsam bile eşim kadar asla kazanamam mesela ve gurur duyuyorum onunla şu an ben çalışmıyorum bile yeni mezun olduğum için ailem de böyle baskı yapınca kötü hissediyorum
Soran+1 yılKarşı çıktıkları bi evlilikti 3 ay falan görüşmedik daha yeni görüşüyoruz mesela yaş farkından meslekten dolayı falan karşı çıktılar
insallah bizler anne baba olunca oyle yapmayiz. Hani kötülemiyorum ama anlayisli olmasini beklerdim acikcasi durumuna uzuldum
02 Yorumla
Soran+1 yılBende bunu düşünüyorum empati kurdum ama yok böyle olamam asla ben baba evinde nasılsam şu an kendi evimde de elimi hiç bir şeye değdirmiyorum geziyorum tozuyorum evi bile eşim dekorasyonunu her şeyini bana bıraktı kendim düzenledim bunun da farkındalar ama işte yine laf söylüyorlar
+1 yılEşini sakin ezdirme ne olursa olsun yanında ol arkasında dur... ailende anlayacak zamanla ama umarım eşin sert bir çıkış yapmadan anlarlar...
10 Yorumla
+1 yılAileler evliliklerin bitmesinde buyuk pay sahibi bu yuzden. Ya esini savun ya da ailenle arana mesafe koy. Laf dinlemezler annen baban
00 YorumlaDediğin gibiyse, eşin çok iyi bir girişimci. Bu dhrumdayhic bozulmaması lazım aslında
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet tam bir girişimci kafası çok iyi çalışıyor yani aramızın bozulacağını düşünmüyorum ama kötü hissediyorum sadece başka birisi olsa belki katlanmazdı ama ailem gidince bile eşim tek bir söz söylemiyor bana sarılıyor ediyor çok olgun birisi
+1 yılaslan gibi adam işyeri var oda dilini susmasın kızın mimar bende iş adamıyım diyemiyor mu
04 Yorumla
Soran+1 yılKibar ve olgun birisi kırmıyor ama kendi kırılıyor :(
- +1 yıl
o zaman anneni uyar oda sende denksiniz sen şu an para kazanmiyorsun o sana bakıyor annen neye konuşuyor ki
Soran+1 yılElimi hiç bir şeye değdirmiyorum bile 5 aydır evliyiz kirli suya bile değmedi elim aslında çalışmak istiyorum ofis açmak istiyorum ama eşim bebek istediği için erteliyoruz gibi ama bebeğe de ben hazır hissetmiyorum karışık şeyler
- +1 yıl
umarım hayırlısı olur sizin için
+1 yılBu devirde okumuş olmanın bir anlamı yok. Ailen bu kafadan çıkmalı. Kendi ekmeğini kazandıktan sonra isterse ilkokul mezunu olsun ne önemi var bunun.
21 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle 5 ay önce evlendik ve evlendiğimden beri elimi bir şeye sürmedim geziyorum ediyorum böyle diyince de tabiki geziceksin genceciksin gibi laflar aslında eşimi istemediler aramızdaki yaş farkından dolayı bir yandan ondan bir yandan bu
+1 yılKanka en guzeli esnaf manita.. En iyisini yapmissin bence aileni degistiremezsin ama esine aldirmamasi gerektigini bunlara takilmadigini hissettir
00 Yorumla
+1 yılBence insanların içinde aşağılanırsa eşini savun. Millet okuyor da noluyor falan diye.
02 Yorumla
Soran+1 yılBen konuştukça ailem bin konuşuyor ya karşı çıktılar zaten evlenmemize
- +1 yıl
Eğer aynı yerlerde yaşamaya devam edecekseniz eşin açıktan bi 4 yıllığa yazılsın bence okusun.
+1 yılEşinide sen öv orada sonuçta rızkı veren Allah şuanda üniversite okuyan iş sahibi olan kişilerden emin olsun 10 kat daha geride 😊
03 Yorumla
Soran+1 yılyani gerçekten öyle çok para kazanıyor benim hayatım boyunca kazanamayacağım para kendini geliştirmiş ailem böyle konuşurken eşim de patlıcak diye korkuyorum
- +1 yıl
Şahsen ben olsam patlardım yani ya da üstüne parasını verip özel bir üniversitede makina mühendisliği de okuyabilirim 😂
Soran+1 yılYapsa yapar gerçekten ama bu konu hakkında konuşmak istemiyorum hiç onunla kötü hissettiğini anlıyorum
Gizli Üye(18-24)+1 yılAilen seni övüyorsa iyi ama eşini küçümsüyorlarsa sorun var bir de konuyu her zaman açıyorlarsa eşini biraz uzak tut yani annebabana giderken arada sırada eşinle ziyaret et ama çoğunlukla yalnız git
Bir de şu bizim milletteki okumamış insanların küçümsenmesi var ya beni sinir ediyor😡00 Yorumla
+1 yılee öbürü daha iyi ya mimarlar iş bulamıyor zaten televizyonda çıkmıştı bi sürü işsiz mimar
00 YorumlaAnnenin yerinde olsam bende yapardım ne yalan söyleyeyim. :D
00 Yorumla
+1 yılMimarlik okuduysan bu cokmu onemlj 🤦
KS sayesinde kendinjzi bos bos ovmeyin.02 Yorumla
Soran+1 yılKendimi övmedim ki aksine şu an ben çalışmıyorum eşim bebek istediği için ve evde hiç bir şeye de dokunmuyorum geziyorum ediyorum hepsi eşim sayesinde ama anlamıyorlar
- +1 yıl
Eee sorun nerde? Eger yanliz hissediyorsan kahve ismarlarim
+1 yılIyide esin uni mezunu olup simdiki kadar kazanamayabilirdi. Onemli olan hayatini kazanmis. Ailrn gereksiz saygisizlik icinde.
05 Yorumla
Soran+1 yılEvet gerçekten öyle
- +1 yıl
Uyar ammk sende o zaman
Soran+1 yılUyarıyoz heralde canım
- +1 yıl
Sensi o canim ( grzkali)
- +1 yıl
Bide acikliyoryaaa
Gizli Üye(36-45)+1 yılYani kocanın işleri iyi bile olsa, ailenin gözünde cahil olarak duruyor ve bunu değiştirmen zor gibi
01 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten saçma sapan düşünceler ya
+1 yılSenin yerine kocan konuşsa daha iyi olur gibi
Biraz sert yapsa kızımın ağzının tadı bozulmasın diye susarlar heralde04 Yorumla
Soran+1 yılAy yok ayırmaya çalışırlar daha çok karşı çıktılar yaş farkından dolayı falan
- +1 yıl
Çocuk var mı
Düşünüyor musunuz
Soran+1 yılEşim istiyor da ben daha hazır değilim gibi ama her an her şey olabilir
- +1 yıl
Çocuktan sonra ağzını açamaz diye tahmin ediyorum
İyi günler hayırlı sabahlar
+1 yılEve sokmam valla o kayınvalıdeyi, karıyer durumuyla aile ortamını karısxtırmMak lazxm
02 Yorumla
Soran+1 yılEşim de hoşlanmıyor farkediyorum :(
- +1 yıl
Empati yap bıraz
Bunlar normal ve sen evde kalmaya mahkumsun bunu da sen seçtin
04 Yorumla
Soran+1 yılNasıl anlamadım
Soran+1 yılEvet severek evlendim ama neden evde kalmaya mahkumsun dedin
- +1 yıl
Eşin senden eğitimi az. Dünya görüşü dar ve sen mesleğinde alıp yürüsen o seni skip skemedigi gerçeği ile kalakalacak. Ancak onu yapabilecek çünkü diğerlerinin daha iyisini sen tek başına yapabileceksin. O da edilmemek için en başta hicbirseye izin vermeyecek. Bir de hemen çocuk yapar seni kendine maddi manevi mecbur edecek
Eşini üniversiteye hazırla o da okusun da rahat etsin
00 Yorumla
+1 yılKusura bakma da ailene siz hayirdir demen lazım
15 Yorumla
Soran+1 yılYeteri kadar tepki gösterdim aynı
- +1 yıl
Şunu anlamıyorum. Adam kendi işinin patronu ve gayet iyi bir geliri var adamı diplomasi yok diye küçük görmek..
Soran+1 yılEvet yani evde nasılsam kendi evimde de öyleyim elimi kirli suya değdirmedim 5 aydır evliyiz geziyorum tozuyorum bunun da farkındalar gencsin geziceksin tabi diyorlar
- +1 yıl
Ah anladım aileniz çekemiyor bundan kaynaklı yaftalama var
Soran+1 yılNasıl yani
+1 yılEvi sen gecindir saygi duyayim diplomana.
12 Yorumla
Soran+1 yılBen çalışmıyorum bile temmuzda mezun oldum 5 ay önce evlendik ve elimi evde hiç bir şeye değdirmiyorum bile bunun farkındalar ama işte yine aynı çalışmamama bile laf söylerler eminim seni çalıştırmıyor mu gibisinden ama eşim bebek istediği için çalışmamı şu an için istemiyor ofis açarız diyor
- +1 yıl
Masallah kocana. Allah guc kuvvet versin.
- Eğitim & Kariyer konusunda 372 cevap paylaştı.
+1 yılAileni dizginle sen de.
01 Yorumla
Soran+1 yılYeteri kadar dizginliyorum ama karakter aynı olunca değişmiyor farkında olmadan bile kırıyor
+1 yılKızını okutmuş ama kendisi cahil kalmış bir anne.
00 Yorumla
+1 yılHicbirsey yapamazsın eşin durumu kabullenmeli
00 YorumlaÖyle konulara ortamda girmeyin
00 YorumlaBoşanmaya kadar gider çok dikkatli ol
00 Yorumla
+1 yılBir davul ve dengi hikayesi daha
00 YorumlaBu tür şeylerin olması muhtemel.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEmin ol eşin kadar para kazanamazsın
11 Yorumla
Soran+1 yılöyle gerçekten kariyerim boyunca kazanamam
+1 yılAnneni evinize sokmayın
08 Yorumla
Soran+1 yılÖyle olmuyor ya :(
- +1 yıl
Arkadaş yuvanı yıkacak olmuyor diye bişey mi var adamın sabrını zorlamayın bence
Soran+1 yılyani ailem gelmek isterse gelmeyin demem de tuaf olmaz mı sence ben elimden geldiğimce bir araya getirmemeye çalışacağım eşim de gerçekten sabırlı birisi ailem gidince bile sarılıyor öpüyor güzel bir gündü benim için diyor
- +1 yıl
Işte adamın bu güzel gönlünü kırmayın üzücü şeyler yaşanmasın
Soran+1 yılHiç birbirimize kırılmadık çok olgun birisi 36 yaşında ben daha çocuk gibiyim hatta sinirlendim mi beni sakinleştiriyor. sadece çok kıskanç kavgalarımız kıskançlıktan dolayı oluyor
- +1 yıl
Ne güzel işte nazar değmesin. O yüzden diyorum sabrını zorlamayın
Soran+1 yılTeşekkürler🥺 umarım düzelir her şey
- +1 yıl
Inşallah gayret göster
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılYaw vermeselerdi o zaman. Ayrıca uyum önemli.
04 Yorumla
Soran+1 yılÇok zor ikna oldular istemediler zaten ama sevdik birbirimizi iyi ki de evlendim diyorum onunla
Cevap sahibi+1 yılO zaman cok dert etme. İclerinde uhde kalmış ve onu tutamıyor dışa vuruyorlar. Bende doktoraliyim hemde iyi bir universite iyi bir bölüm ama eşim lise mezunu. Benim ailemde ilk zamanlarda baya tepki verdi ama simdi herkes mutlu
Soran+1 yılUmarım bizimki de düzelir bir an önce
Cevap sahibi+1 yıl🙏🙏🙏🙏🙏
Eğitim & Kariyer konusunda 718 cevap paylaştı. Ailen ayağına sıkıyor
00 Yorumla
+1 yılSende eşini öv onların yanında..
00 Yorumla
+1 yılBoşan
00 YorumlaAilen yanlış yapıyor
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 5,3b cevap paylaştı.
+1 yılAileni sustur
00 Yorumla
+1 yılAilene insanlıktan bahset
00 YorumlaHiç sevmediğim bir şey o insanı etmektir beee
00 Yorumla
+1 yılYapacak bir şey yok.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılZor kesınlıkke
04 Yorumla
Soran+1 yılçok zor ya
Cevap sahibi+1 yılBı haftadır takılıorm da baska bı dunya orası. Prdakı bırının kıcını yıkadhndan bıle suphwlym
Soran+1 yılAnlamadım
Cevap sahibi+1 yılBambaska dunyalar. Her sey para degl
Eğitim & Kariyer konusunda 348 cevap paylaştı. Bidaha uyar
02 Yorumla
Soran+1 yılHep uyarıyorum aynı :(
Anneni eve alma
01 Yorumla
Soran+1 yılYa öyle olmuyor maalesef :( onu yapamam
Oluruna bırak
06 Yorumla
Soran+1 yılÖyle yapıyorum🥲
Soran+1 yılSeviyorum tabi canım severek evlendim
Soran+1 yılYani bir araya getirmemeye çalışacağım elimden geldikçe
+1 yılAilene şöyle
00 YorumlaBilmiyom inan ya
00 Yorumla
+1 yılorada okusun
00 Yorumla- Devamını Gör (2)
Devamını Gör(47)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Ben mimarlık mezunuyum eşim ise lise mezunu. Ailem sürekli eşimin yanında beni övüyor haliyle eşim de kendini kötü hissediyor. Ne yapacağım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler