Arkadaşlar konuşma-dinleme-yazma-okuma becerilerim üst düzeyde fransızca öğrenmeliyim. Neden fransızca? Kore'de 2. yabancı dil sayılıyor ayrıca da bir çok ülkede konuşuluyor ve iş başvurusunda fransızca becerimi kanıtlarsam daha yüksek puan alabiliyorum. Bu yüzden fransızca öğrenmeyi önümdeki kalan üniversite yıllarıma yayabilirim (2yıl)
Nereden başlamalıyım? Kursa yazılmalı mıyım? Evde mi öğrenmeliyim? Okuma kitabı alayım mı?
Fransızca nasıl öğrenilir, hangi dilleri öğrenmek istiyorsunuz?
En sevmediğim dildir Fransızca. Hiç ilgim yoktur. Kursa yazılman en iyisi olur öğrenmek için. Ben şu an İspanyolca öğreniyorum kursta. Dersler çok verimli geçiyor. Kendi kendine disiplin sağlamak biraz zor olabilir. Hoca her ders sonu ödev veriyor pratik açısından iyi oluyor.
korece ve japonca insanlarıyla sohbet ettikçe biraz kapıyorum ama japonca daha eğlenceli korece de yazmak çok zor klavyelerini kullanmak bir alta bir üste gelecek aynı harflerin 2 yazılış şekli var vs bir sürü şey ama onları arkadaşlık yoluyla öğreneceğim bu dilleri. güle eğlene hata yapa yapa. iş ortamında daha ciddi dersime hazırlanmalıyım.
Dil olarak söylemesi biraz zor ama alışınca aşırı zevkli. Adeta bir sanat dili. Bence paran varsa kursa git daha iyi olur. Okuma kitabı da al. İngilizce’ den bence az daha zor.
Fransızca Öğrenmek Zor Değilmiş: YouTube’da Tesadüfen Karşılaştım, Bayıldım! 🇫🇷
Fransızca hep ilgimi çeken ama bir türlü başlayamadığım dillerden biriydi. Grameri karmaşık gibi gelir, doğru kaynak bulmak da zordu. Sonra YouTube’da gezinirken “Aykut Yavuz Fransızca Dersleri” diye bir kanala denk geldim.
İlk dikkatimi çeken şey, anlatımın aşırı sade ve anlaşılır olmasıydı. Hem sıfırdan başlayanlar için hem de dilini geliştirmek isteyenler için bölümler var. Günlük konuşmalardan gramer konularına kadar her şey çok sistemli hazırlanmış. Sanki özel ders alıyormuş gibi hissediyorsunuz.
Aykut Yavuz’un Fransa’da doğmuş olması da ayrı bir güven veriyor. Hem dili biliyor, hem kültürü. Ayrıca Instagram’da da (@aykutyavuzfransizca) kısa, eğlenceli içerikler paylaşıyor.
Kısacası, eğer “Fransızca öğrenmek istiyorum ama nereden başlayacağımı bilmiyorum” diyorsan, bu kanala bir göz at derim. Zaten bir videoyu izleyince diğerlerini merak ediyorsun.