Genelde üst kısımdaki insanlar arasında aylık 10k dolar almayanlar zengin sayılmıyor. O civarlar yani. Maalesef ki 3 sene önce 3.000 liraya çalışırken bu muhabbetleri duydum ve tuhaf olmuştum :D burada aylık 80-90 bin lira yapıyor şu an da o para.
03 Yorumla
Soran+1 yılOrası neresi 😀
Soran+1 yılHimm neyse artık geçinip gidiyoruz
En İyi Cevaplar
Şöyle diyim maaşı isterse 2000 olsun gideri gelirinden fazlaysa değildir geliri giderine yetiyor ve bir miktar kalıyorsa damlaya damlaya göl olabilir geliri giderine yetip üstüne tatil gibi bir masraf parası fazlaca kalıyorsa bence zengindir (her ay)
00 Yorumla
zengin gibi yaşamak için gereken maaş 50.000 lira ve üstü.8400 lira maaş türkiye ortalamasının üstü olduğu için yaşamanı biraz kolaylaştırır hele kiran yoksa iyi bir rakam.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
156Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılYani zengin sayılmaz aslında ama kazanç olarak günümüz şartlarına göre çok iyi bir maaş diyebiliriz.
40 Yorumla Hangi ülkede?
TR/ İzmir için yazıyorum.- Kira 3000-3500
- Elektrik 300-600 arası
- Su 150-200
- Telefon ve internet giderleri 150
- Haftalık mutfak dolap alışverişi 300
- Depresyona girmemek için arada bi sosyalleşmek haftada bir gün izin gününde desen 250-500 arası fiyat.
Topla. Üstüne 3bin kalırsa zengindir211 Yorumla
Soran+1 yılBizde de elektrik 150 civarı su ayda 50 TL falan doğalgaz 250 yi bulur kışın internet 100 TL ev kendimizin ama 50 bin borcumuz kaldı. Yetiyor hatta yatırım bile yapıyoruz. Ama tabiki kısarak
Soran+1 yılBence nüfusa ve harcama tipine bağlı
Soran+1 yıl@MTNSYKN9 hahahha 1 ay yetiyor kaç tona denk geliyor bilmiyorum ama.
- +1 yıl
ülkemizde yaşam çok pahalandı kabul edelim bunu 8500 iyimi diye soracaksan da sadece şunu diyebilirim çok iyi maaş düşün son 5 senesinde bu maaşı aldıgını dusun bu kısının her ay aldıgı maaşın yarısınıda kenara attıgını oda yaklaşık 240 bın falan eder şimdi ev almaya kalksa en az 300 bın tl kredı cekecek 10 yıl cekse aylık odemelerı en az 4500 olacak ettımı sana 15 sene bu arada da yeme ıcmeyı nasıl yapar nasıl karsılar evlımı bekar mı colugu cocugu var mı tum bunları halledermı sen karar ver :)
Soran+1 yıl@MTNSYKN9 bizim evi nüfusu önceden 7 ydi şu an 5 e düştük tamam önceleri sıkıntı yaşıyorduk ama şu an biraz daha iyilestik sanki
- +1 yıl
dediğim gibi örnek gerçek ve ortadır 15 sene de anca ev alabilen 1 maaş oda gerçekten şanslıysa çünkü 5 sene her ay 4500 tl kenara atabilmek kolay değil :) bence fakirin dibi değil ama çokda fakirlikten uzak bir maaş değil yaşanırmı dersen millet asgari ücretle yaşıyor o maaşlada haylı haylı yaşarsın ama tatile gideyim desen yok özel hastaneye gideyim dersen yok araba alayım yok ev alayım yok evimin eşyalarını 3 5 senede değiştireyim yok cocuguma bıraz fazla haslık vereyım yok kısın dogal gazı adam gıbı ısınmak ıcın yakayım yok :) daha sayayım mı
Soran+1 yıl@MTNSYKN9 maaşı babam alıyor bu arada. İstesek tatilede gideriz aslında. Orta gelir yani
Soran+1 yıl@MTNSYKN9 evet kesinlikle öyle. Eğlenceye kalmıyor para sadece karnını doyuran. Monoton bir yaşam surersin
+1 yılZenginlik farklı bir olay. Şahsi fikrim zengin bir insanın maaş almaması vermesi lazım.
8.400 için ise bence Türkiye şartlarinda gelir düzeyi yüksek ama zengin olmayan kişi.
Benim evim ve arabam var . 6000 TL maaşım var ocakta zam alacağım 6500 falan olacak , elim den geldiğince de yatırım yapıyorum aylık toplam ortalama gelirim 10 bin TL civarında geziyor.
Şahsen bu para çok çok iyi ama zenginlik değil tabi.
İnsanın şöyle en az 1 m parası olmalı. Ortalama 5- 6 . Zaten bu paranın 1 m ile yatırım yaparak ayda 10 -15 m gelir elde edilir.
Bende o zaman zenginsindir.10 Yorumla4 sene önce aldığım maaş 1.500 dolar denk geliyordu. Bu sene 1200dolar. 4 sene önce dolar 3 tl civarları bu sene ise 9 küsür. Yani paramız çöp. En az 20.000 alırsan orta düzey ve iyi arasındasın. Zengin olmak için ise ufkunu daha çok geliştirmen gerek.
10 YorumlaBence orta düzey de sayılır nedeni ise en düşük ev kirasının neredeyse 1500 tl civarı olduğu düşünülürse ki bu kaçınılmaz bir gerçek doğal gaz elektrik su yeme içme diğer faturalar giyim kuşam derken anca yeter o para zaten. Zengin biri sayılması için ay da 30 bin tl nin üstünde bir kazancı olması gerekiyor bence
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılSayılmaz şimdi şu an asgari ücretin net 14-18 bin lira olması şart hiç burası Türkiye mürkiye demesinler löt kadar ülke dünyanın maaşını veriyor bizimkiler anca laf üretsin mobbing uygulasın kapı önüne koysun sonra böyök ölköyöz diye geçinsinler.
11 Yorumla
Soran+1 yılAbi ne diyon sen Avrupa bizi kıskaniyo ya nankörlük yapmayalım (!)
+1 yılHayır sayılmaz. Zengin olabilmen için kazancınla 800 binlik bir daireyi ya da arabayı gözün kapalı alabilmen lazım😀
21 YorumlaBu ülkede yeni bir iphone maaşınızın yarısı ile alamıyorsanız zengin değil fakirsiniz.
eğer maaşınızın yarısı ile bir iphone alabiliyorsanız o zaman orta sınıf bir geliriniz var demektir. yani almanyada asgari ücret ile çalışan bir birey ile ancak o zaman eşit olabiliyorsun. 8.400 alan zengın mı sayılır diy ya jhgsdklflhgefgjhmhg00 Yorumlayok be aga bu kurla sayılmaz ben daha fazla alıyorum gene yetmiyor. ekstra yan geliri saglam olmalı
126 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle
Soran+1 yılYok babam alıyor ve bence çok iyi yetiyor para. Yatırımlarımız var tabiki. Sadece maaş almıyor ikramiye ve mesaisi de dolgun
Soran+1 yılBabam bu maaşı alıyor. Birçok yatırımda yaptık ama krediyle
Soran+1 yılEvet maalesef TL çok değer kaybediyor. Bizde herşeyi alamıyoruz işte altın ev falan. Araba almayı düşünüyoruz ama çok zor şu an
Soran+1 yılBen öğrenciyim
Soran+1 yılÖnünü göremiyorum abi 😂😂sorun orada
Soran+1 yılOkuduğum bölüm iyi de dil öğrenmem gerek. Eğer ogrenirsem çok iyi olur benim için
Soran+1 yılSiyaset ve uluslararası ilişkiler
Soran+1 yılOlsam olsam seçim arabası olurum herhalde 😂😂 şakası bı yana hayırlısı olsun elimden geleni yine yapıyım da
Soran+1 yılPolonya çok ünlü işsizlik oranı çok düşük ve refah bir ülke
Soran+1 yılAslında refah bir ülke neden ilk durak olsun ki? Ben olsam temelli orada kalırdım
Soran+1 yılTamam tamam sohbet güzeldi bu büyü😄
Soran+1 yılBy by
Gizli Üye(36-45)+1 yılEğer yalnızsan çocukların yoksa çok iyi bi maaş. Burada bazıları bu miktarı bile az bulmuşda galiba harcamayı bilmiyorlar. Harcamasını bilene tabi. Harcamayı biliyorsan bu Herkese nasip olmaz. Değerini bil.
22 Yorumla- +1 yıl
Az bulurlar tabi çünkü soru bu maaşı alanın zengin olup olmadığı. Her şeyden kısıp harcamalarına dikkat ediyosan zaten zengin değilsindir. He tek kişi için gayet yeterli bi maaş da soru o değil
Cevap sahibi+1 yıl@WhiteJaguar gereksiz birşeye para veriyorsanda zengin sayılmazsın. Dusunsene paran var biseye ihtiyacın yok ama canın sklıyor ve para veriyosun ona yani baziları bunu zaman doldurmak için yapıyor veya hastalık. Ihtiyacı olanda var olmayanda var, bazı şeylere doymuş artık istemiyorum diyende var. Herkesin ihtiyaci aynı orantıda değil.
Gizli Üye(36-45)+1 yılDoğan, Şahin, Kartal tarzı otomobillerin 40-50 bin tl’yi bulduğu, mozotun benzinin litresinin 9 tl’ye dayandığı, market alışverişinin 1500’den aşağı kurtarmadığı bir ülkede; 8400 tl maaş zenginlik belirtisi değildir. Tek başına yaşıyorsa rahat geçinir hatta birikim yapar. Ailesi varsa ve tek bu maaşla geçiniliyorsa, günümüz şartlarında fena değildir.
00 YorumlaVallaha şahsen ben 20.000₺ kazanıyorum aylık hala bu ülkede zenginim diyemiyorum ya senin vergilerden zamlardan fiyatlardan haberin yok ya da rakamlarla aran iyi değil 😒
05 Yorumla
Soran+1 yılAbartma istersen 20 binle gecinemiyorum diyosun? Tamam 8000 le zor ama 20 bin güzel ve gayet refah bir şekilde gecinirsin
Soran+1 yılBiz 5 nufusuz evde. 2 tane evimiz var ikisinde de elektrik faturasını ödüyoruz. Tamam ay sonuna zor çıkıyoruz ama 20 bin bence yeter. Senin fatura giderlerin ne kadar
Soran+1 yılAçıkla 😀
Ne zengini ya 8400 nedirki? 50 binden az kazanan bana göre zengin değildir. Kendi hesabıma göre 3000-6000 bin fakir, 6000-15000 gemisini kurtarır, 15000-50000 orta 50000 den sonrası çok rahat bi şekilde yaşar ülkemizde
02 Yorumla- +1 yıl
Sen parayi elinde tutamıyorsan ülkenin bi suçu yok. Elindede tutmasını bilmelisin. Yurtdisinda dahi 50 000 almıyor herkes sen bana havalardasın🤣
- +1 yıl
@Mutlulukneydi89 ben o kadar kazanıyorum demedimki
+1 yıl8.400 TL mi sanayici falan mı? Ben askeri ücret alıyorum. TOKİ'den evimi aldım , arabami da aldım babam kapıcı benim onun bile arabası evi var. Yine ona da yeni bir tane araba aldık ayni evde yaşıyoruz, şimdi annem de istiyor inanin alacak gücümüz var ama parkedecek yer yok sitede artık ne yapacağız bilmiyorum bankaya koysak faiz işleyecek, yatırım yapsak bilemiyorum kafam karışık.
010 Yorumla- +1 yıl
İroni ya :) ama inandırıcı bir şekilde yazabilmissem mutlu oldum :)
- +1 yıl
Aynen bende ciddi ciddi yazıyorsun sandım 😀 ben ayda 10bine yakın kazanıyorum, kira, fatura ödemiyorum genede arabayı değiştiremiyorum düşün, gerçi ukraynalılarla çok para harcıyorum o var işte
- +1 yıl
- +1 yıl
Ya benim dedem kırım tatari babaannem Dağıstan göçmeni vatandaşlık alamaz mıyım ya oralardan çalışmıyorum, okuyorum okul bitince gitsem ingilizce de var. Yuksek lisansı yurtdışinda yapmak istiyorum belki yurtdışında kalırım gerçi bir yandan da utanıyorum mülteci gibi istemezler ama orada bizi.
- +1 yıl
Vallahi aslında zamanında yakın coğrafyadaki ülkelerden birine iltica edecektim keşke yapsaydım ama bazi şeylerden vazgeçmem gerekiyordu.
- +1 yıl
Vallahi ben Rusya ya iltica düşünüyorum veya Gürcistan Ukrayna veya Gürcistan ile Azerbaycan'in arasındaki ülkeye bı kaç test yaptırdım Amerika'da o testi belge olarak göstermek için araştırıyorum konsolosluklar ile irtibatta olmak gerekiyor.
+1 yılbu pahalilikta normal bir maaş demektir ayrıca bu net mi bürürt maaş mi ha bu benim de bürüt maaşım 7 8 bin ama ele 5bin ancak geliyor
01 Yorumla
Soran+1 yılBrüt 15 bin
Durum bu sence iyi mi 8.400 TL
011 Yorumla
Soran+1 yılBenim sorunsalı zengin anlamı aslında yat kat araba ev falan değil geçim için mesela bir asgari ücretliye göre degerlendirme yaptım. İkramiye ve mesailerle doktor maaşı kadar alıyor. Ama. bir doktor maaşı bile yoksulluk sınırında
Soran+1 yılTeyzem Almanya'dan 100 Euro harçlık gönderecek bana yani 1000 TL:) bu nasıl geçim sıkıntısı. Ama Avrupa bizi kıskanıyor gerçi
Soran+1 yılGittikçe dibe çöküyoruz...
Soran+1 yılHahaha
- Eğitim & Kariyer konusunda 399 cevap paylaştı.
+1 yılAciklanan aclik ve yoksulluk sinirina bak zenginmisin degilmisin anlarsin asgeri ucretli birine gore zengin bana gore o parayla fukarasin
01 Yorumla
Soran+1 yılOna bakarsak ülkede zengin kalmaz. Geçim açısından
+1 yılBen ayda 30 bin kazanıyorum en az kendime zengin demiyorum
14 Yorumla
Soran+1 yılAllah bereket versin. Mesleğiniz nedir
- +1 yıl
Ticaretle uğraşıyorum kendi işim
Soran+1 yılBir devlet memuru olmaktansa ticarete atil kendi mesleğini yap.
- +1 yıl
Ticareti çok severimm
+1 yıl850 euro maaş alıyor işte neresi zengin en azından market alışverişini yapar dolabi doldurur gerisi faturaya borca harca gider işte
10 YorumlaOrta bile sayılmaz bu para hic bir sey degil 10 bin olsada hic bir sey degil yine markete giriyorsun 2 3 parça şey bin lirayi buluyor
10 Yorumla
+1 yılZenginlik maaş almakla değil servet sahibi olmakla olur evladım. 8400 liranın hepsini ay sonuna kadar yiyorsan zengin filan değilsin
00 YorumlaArtık orta düzey. Geçen sene zengindi ama 🙄 ülkede git gide zengin olmak imkansız. Git gide fakir olunuyor
00 YorumlaSence? bana göre parayı ne kadar tutarlı harcadığı ve aktif varlıklar satın alarak parasına para katan zeki insanlar zengindir :P
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 866 cevap paylaştı.
+1 yılHarcamana bağlı.
Ama yinede iyi maağaştir. Memur mağaşı.. günümüz de herkes o maağışı alamıyor. Anca 4.000 tl alabiliyor o da zor zoruna.00 Yorumla Eğer sahip olduğun hiç bir şeyin , işin , paran, birikimin yoksa senin için askeri ücret alan birisi bile zengin görünür.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 438 cevap paylaştı. Bir yıl önce çok güzel para simdi iyi para seneye eh işte iki yıl sonra bakarsın asgari ücret kıvamında
00 Yorumla
+1 yılOrta düzey bile sayılmaz bence yoksulluk sınırı neredeyse 10 bin TL olmuş
05 Yorumla
Soran+1 yılVe 10 bin TL Türkiye'de doktor maaşı olması
- +1 yıl
Yapacak bir şey yok ben Berlin'deyim
- +1 yıl
1000 Euroya yakın gelirim var rahat rahat geçiniyorum arabamı da aldım
Soran+1 yılÇok şanslısın cokkk
Soran+1 yılAvrupa bizi kiskaniyomus AKP'li dayılar öyle diyolar 😂
Ben bir tık altı alıyorum ama kendimi hala zengin göremiyorum 😅🤦
04 Yorumla
Soran+1 yılBiz gayet zengin görüyoruz 😂😂
Soran+1 yılŞaka ya. İşte karnimizi doyuruyoz diyelik ne eksik ne fazla
Şehrine göre değişir bizim burada zenginlik olur böyle para 😂
07 Yorumla
Soran+1 yılSizin şehir nere
Soran+1 yılAnladım
Soran+1 yılŞu avantaj var ki ikramiye ve messi ücretleri baya iyi 9 bucuguda buluyor bazen
Soran+1 yılEvet öyle
Valla şu zamanda o bile yetmiyor. Ben aylık 7 bini görüyorum ay sonu yine cep boş
01 Yorumla
Soran+1 yılmaalesef öyle
+1 yılTürk-iş araştırma sonucuna göre yoksulluk sınırı 10bin lira. O yüzden üzgünüm, 8.400lira maaş alan da yoksul.
00 Yorumla
+1 yılParanın adı var ne gelirse o gidiyor o zenginse hayalleri bile fakir.
10 Yorumla
+1 yılevet ya yatı katı herşeyi vardır şimdi onun zenginlikten parayı nereye koyacağını bilmiyordur
10 Yorumla
+1 yıl8.400 dolar veya euro alırsa bile tam zengin sayılmaz. Lira aldığı için orta sınıf diyebilirim
10 Yorumla
+1 yılYoksulluk sınırı 10.000 sen düşün zengin mi değil mi
10 YorumlaBöyle bir zamanda ve de böyle bir pahalılıkta olsa olsa orta düzeyde olur.
10 YorumlaIyi geçinir ama zengin değildir
22 Yorumla
Soran+1 yılKısa ve en mantıklı yorum sizden geldi 🌸
Orta düzey zaten asgari ücret o kadar olması gerekiyor
00 Yorumla
+1 yıl4 kişilik bir aile için yoksulluk sınırı 10.000 TL oradan hesap et
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 511 cevap paylaştı. Orta sayılır hatta isanbulda yaşıyorsa fakir bile sayılır aynı durumdayım 😃
00 Yorumla
+1 yılTabiki iyi para ama zengin denilebilecek kadar değil orta düzey
00 Yorumla
+1 yılTürkiye şartlarında gayet iyi. Eğer bu normal sayılırsa ben fasfakirim.😅
00 Yorumla
+1 yıltek yasiyosa cok iyi, ailede tek calisansa orta halli kalir
00 Yorumla
+1 yılHahahahaha. Zengin olması için trilyoner olması lazım. Orta halli denebilir.
00 YorumlaÜlkede Yoksulluk sınırı 10 bin TL üstünde. Açlık 3 bin TL üstünde.
Artık cevabı sen bul!00 Yorumla
+1 yılortalama 13-14 benim ama hala ortanın bi tık altı gibi hissediyorum bazen
00 YorumlaŞu parayı alan kişi orta duzeyse biz dibin dibiyiz 🤔😭
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1b cevap paylaştı. Aylık gelirim 2000 euro ve ben kendimi hala zengin görmüyorum.
00 YorumlaŞaka olmalı. Maaşla zenginlik mi? Bir de 900 dolar bile değlken...
00 YorumlaYoksulluk sınırı 10.000 TL üzerinde kardeşim 😂 yoksul bile sayılmıyor ne zengini
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 446 cevap paylaştı.
+1 yılBundan 5-6 sene önce olsa zengin sayılırdı ama bu sıralar orta düzey.
00 Yorumla
+1 yılAclik siniri 7500 lira filandi sanirim fakirlik siniri da 9bin lira olmasi lazim yani fakirdir
00 YorumlaÇok bi para değil. ben alıyorum o parayı ama yetmiyo
00 Yorumla
+1 yılOrtalama standart geliri olan biridir o , zengin sayılmaz
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 339 cevap paylaştı.
+1 yılYoksulluk siniri 10 binin uzerinde. Simdi sen karar ver
00 Yorumla
+1 yılYaşam tarzına göre değişir bence ama yoksulluk sınırı 10 küsür bin ₺ imiş galiba
00 Yorumla
+1 yılBir aylığına zengin olur sonra dolar bilmem kaç olur, para pul olur yine.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 373 cevap paylaştı.
+1 yılZengin diyemem her geçen gün zam üzerine zam geldiği için :(
00 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 635 cevap paylaştı.
+1 yılBence orta bile sayılmaz ne araba alabilirsin ne ev
00 Yorumla Yoksul olması için 2000 tl'ye daha ihtiyacı var ben demiyorum veriler diyor
00 Yorumla- Devamını Gör (181)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat