2 farklı paralel evrenden bağlanan arkadaşlar var galiba :)
Sözel bölüm bitiren işsiz mi kalır?
2 farklı paralel evrenden bağlanan arkadaşlar var galiba :)
Bulamaz gibi absürt absürt yorumlar gelmiş ülke geneli kafayı yemiş gibi halkın içini karartan bir kaç baş onu takip eden sürülerce ayaş var.
Hayır kalmazsın yelpazesi genişdir özel ve devlette rahatlıkla demek zor ancak az bi uğraşla iş bulabilirsiniz cidden yorumlara bakma kimin ne dediğini umursama ortalama ve alttan ders bırakmamaya çalışın
İşsizlik bence kişinin kendinde biten bir olay. Mesela coğrafya okuyan birisi işsiz kalma olasılığı çok yüksek ama kendini geliştirdikten sonra diğer coğrafya okuyanlar ile bir farkın olduğu zaman ön plana çıkıyorsun. Ve okuyan çok olduğu için ön plana çıkanları seçmek zorunda kalıyorlar. Üniversite de çok önemli aşağılamak için demiyorum ama mesela Van da bir coğrafya okuyan ile İzmir Ege Üniversitesinden mezun olan iş bulma açısından daha zorlanabilir. Sonuçta artık okuduğun yere de çok önem veriyorlar. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Konu bu değil yalnız
Sözelde çok bir bölüm yok zaten öğretmenlik istiyorsa sözeli seçsin yoksa gerisi boş bencede
Evet, çok büyük ihtimalle işsiz kalacak.
Cevap
53Cevap
Sayısal bölüm bitiren herkes iş bulmuş da benim mi haberim yok🤔 sözelde de sayısal gibi mesleğe bağlı.
Sayısal ile sözel mesleklerin genel olarak karşılaştırması olarak
Ne bitirdiğine bağlı, sevgisine bağlı ve en önemlisi de mezun olunca olucak olan çevresine bağlı. Örneğin edebiyat öğretmeni oldun diyelim bir kaç sene çalıştın mesela ve güzel ortamlara girdin belki bir dersane açtın diyelim paraya para demezsin İstanbul bakırköy de birebir yaşadı bir arkadaş :) şans bu işler inanın buna.
Edebiyat öğretmeni ataması baya azaldı
Hangi bölümü okursan oku kendini geliştirip iş için çabalarsa aç kalmaz doktor bile olsan geliştirmesen aç kalırsın hep böyle düşünürüp gelişmek görmek bilmek çok farklı
Bölümle alakası yok ama sayısal bölümlerin is imkanı ve şansı daha fazla tabiki👍
İş imkanın daha fazla olan bölüm varsa mantıken bölümle alakası olur. Denizle alakası yok ama akdeniz daha tuzlu demek gibi
Canim kardeşim, ve diger herkese tavsiyem is bulma umuduyla okula gitmeyin. bir halta yaramaz. gervekten sevdiginiz birseyi kesfedin tutkunuzu bulun. ve o konuda en iyi olmayi hedefleyin. parayi dusunmeyin onu koyacak yer bulamayacaksiniz
Alakası yok o kadar Türkçe coğrafya ve tarih öğretmeni filan sayısaldan mi sanıyorsun
Onların ataması ne kadar zor sen biliyor musun
8 yıl atanamayan tarih öğretmeni var. Bu rekor sayısalda varsa bilmem
Hayır ya buluyor sadece mfcilerin iş alanı daha gecniş ve genelde maaşları iyi o yüzden sözel bölün secilmiyor pek ya da sevilmiyor nedeni bu çünkü is imkanları yok
Cennet gibi ülkede işsiz kalmak ne demek ya ülkemizi kötülemeyin laik çağdaş ve refah bir ülkeyizÜlkemizi kötü gösterenlere itibar etmeyin haha koptum
İnsanlara şunları yapmayın iş yok. Bu bölüm böyle iş yok demeyi kesin bence. Bırakın Sevdiği bölümü okusun , sevdiği işe hazırlık yapsın. Gerçekten istiyorsa başarıp iş bulur
Ondan sonra atanamayan öğretmeniz diye psikolojileri bozulsun. 18 yaşında çocuğa akıl verelim bir zahmet. Sizin zihniyetiniz yüzünden öğrenciler yanlış tercih yapıyor
Sizin nick de "işsiz" diye başlıyor :) Sizin gibi olmasınlar bir zahmet
18 yaşındaki bir çocuğu bak şunda iş var bunu yap demek hayallerine engel olmaktır. Ya kendi yeteneği olan bölümde okumasını saglarsin ya da yaptığı tercihe saygı duyarsın. İşi olup ta mutlu olmayan bir çok kişi var. Ayrıca ben zihniyetimi sizin gibi başkasına dayatmiyorum bunu yap bunu oku demiyorum. Olanı söyler tercihi kendisine bırakırım
Ben dayatmıyorum, tavsiye veriyorum. Kuzenimin velisi değilim
Sözelde iyi bölümler yok ben de ilk sözelci olmak istiyordum ama sonra vazgeçtim ve eşit ağırlığa çalışıyorum.
insanları demoralize etmek kötü bir şey yapmayın gerçekten ya o bir genç hayalleri var mutlu olacağı mesleği yapmak hakkı.
Türkiyede yaşıyorsan her türlü işsiz kalıyon kank bölümle çokta bir alakası olmuyor lisans yap hemen bime a101
A101 BİM boş eleman arıyor okumayın zanaatkar olun bı su tesisatçısı elektrikçi kaç gayme alıyor bı bilseniz
bunu bilemezsin. işinde iyi olan her daim ekmeğini bulur.
Her türlü işsiz kalıcak
Bırak istediğini okusun hsjsjs
Herkes kısmetini yer :)
sayısal bitiren de çok işsiz var
Özel eğitim öğretmenleri işsiz kalmıyor sözel bölüm ayrıca.
Okul öncesi öğretmenliği ve özel eğitim öğrenmenliğinin önü açık sözelde
Okul öncesi öğretmenliği okuyanlar cidden iş buluyor mu ya? Birkaç sene önce patlama olmuştu o bölümde
@DorothyBabe evet benim kuzenim sosyal bilgiler öğretmeniydi sonra ona geçiş yaptı şuanda kadrolu öğretmen
Mesele bölüm değil, okuduğu okul ve harcadığı efor.
Ne alaka sayısal cok mu dolu oluyor sanki o hic belli olmaz
Hayir ben de sozelciydim lise de ve gerçekten meslek çeşitliliği zengin
Bi yerlerde dayısı, amcası yoksa her türlü işsiz kalır.
Yooo okul bitirmeyip bile işsiz kalmayan insanlar var
Türkiye'de sayısal özellikle mühendislik okunmaz. Sözeli bilemem.
Öyle bir zamandayız ki bütün mezunlar işsiz bölüm ayrımı olmadan
Sayısal bitirende kalıyor sözelle alakası yok
Tıp, diş hekimliği falan da işsiz yani, sayısalı genelliyorsunuz
Sayısalda bir tek tıp diş yok sözeldede bunlar var
Tek tıp mı var dedim? Nasıl okuyorsunuz :)
Bitirdiği bölüme bağlı eğer kendi işini yapmak istiyorsa ve gülenecek bir şey yok. Herkes iş bulmak için de okumuyor.
İş bulmak aslında çok kolay ama işte anlaşmak vb arkadaşlar la aran iyi olmalı vb yol yakın olmalı vb. Aslında buldum mu sarılman gerek..
Belli olmaz, bölüm önemli
Sözelciler açmı kalsın yani :)
Hayır da 180 ters görüşler var. Halbuki subjektif bir konu değil
Zannetmiyorum. Farklı şehirlerde veya ülkelerde de işler var. Doğduğun şehirde kalmak istemezsen iş fırsatın çoğalır.
Beklentin kırılacak ama sözel cikisliyim hatta meslek lisesi cikisliyim ve Devlet memurum
Bölümünde iyiysen kalmanın imkanı yok. Sayısaldan bile hazırlansa çalışmazsa/iyi değilse işsiz kalır.
yo sayısaldan da cok işsiz var işini güzel yaparsa iyi bir yerde iyi de bir bölüm okursa güzel olabilir
Ne alaka anasınıf öğretmenliği, özel öğretmenliği vs kazansa işsiz kalmaz
Okul öncesi sozelde
Özel eğitim öğretmenliği sozelde
Bunlar en xok alımı olan mesleklerden.
İşsizlik bile çok sözellere. Gizli işsiz oluyor Allah yardım etsin
İstersen odtü bitir bacım bişey olamasın 😅😅neyse çok konuşmıyım silivri soğukturrr😅😅
Sözel bitir sayısalda bitir işsizsin bu ülkede en babası avmde mağaza tezgahtarısın😏😂😂
ay neden moralinş bozdun kimin nasibi iyitse işşsiz kalmazz canım o işler ihç belli olmZ
Ya işsiz kalır ya da özel okulda dershanede öğretmen olur sürünür
Üni bitirip iş sahibi olan var mı
Var abim, iyi de kazanıyor
Özel Eğitim öğretmenliği süper
Türkçe öğretmeni 70lerden bir puanla atanıyordu
Her bölüm işsiz artık nerdeyse
Sözelci demek tembel öğrenci demek değildir.
eee yani iş bulusa bile bölümü ile ilgili zor
birak ne istiyorsa onu yapsin
Evet zor ama imkansiz degil
Eved cnmm genelde öyle
Ben mühendislik bitirdim ve işsizim
Bulanlar tanıyorum ama çoğu boşta
Her bölüm öyle emin ol tıp hariç
Hayır ne alakası var ya
Çoğu evet düşük maaşla çalışmaya mahkum oluyor
Sen kibar konusmussun. B. k bulursun deseydinya. Pilotajlik okudugum halde guvenemkyorum kendime.😊
Hayır öyle bir genelleme yapamayız
Neden işssiz kalsın ki
Evet sayısalcılar bile zor iş buluyor
Bu devirde torpilin yoksa gittin.
Çok çok çalışması lazım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?