Nerede öğreneceğim ben bu hayatı? Çok bilgisiz, tecrübesiz, sudan çıkmış balık misali kalakaldım ortada.
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Değişmeyen tek şey, değişimin kendisi. Bu kadar dinamiği olan hayatın okulu olsa, büyük vakit kaybı olurdu.
İyi de öğrenmemiz gereken şeyler var😁
Örnek?
En basitinden "Ne yapmam gerekiyor?" Sorusuna cevap verebiliyor olmam gerekirdiö
Onun okulu olmaz ki. Mesela hangi konuda?
Genel. Yani hiçbir şey yapmıyorum. Bu hayatta nefes almak dışında hiçbir şey yapmadım. Ve yapmamaya da devam ediyorum. Hiçbir mutluluğu yaşayamadım. Korkularım düşüncelerim ve inançlarım vardı hep. Bir köşede sinerek geçirdim yıllarımı. Bir şeyler yapmam gerekiyor artık. Ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.
Kaç yaşındasın?
27
27 yaşında biri için harekete geçmek zor olmamalı. Ayrıca surun anlamında yazdıkların gayet net şeyler. Sanırım uzun süredir depresyondasın.
Mesele yaş değil ki. 27 yılını duvarlar arasında geçirmiş birinden ne bekleyebilirsin ki? Depresyonda değilim. Aslında hayatımdan memnunum. Sadece geleceğimi parlak görmüyorum. Yani geleceğim için bir şeyler yapmam gerektiğini düşünüyorum. Ve hiçbir şey yapmamak canımı sıkıyor. Korkularım, kaygılarım bazen yüreğimi sıkıştırıyor.
Önceki anlatımın depresyona işaret ediyordu.
Peki neden bunca yıl duvarlar arasında geçti?
Psikolojik sorunlarım vardı ve ben bunlar hakkında bilgiye sahip değildim. Acı çekiyordum. Diğer insanlar gibi olmadım hiçbir zaman. Hem göze batıyordum hem de hayalet gibiydim. Onlar gibi olabilmeyi isterdim. Olamadığım içinde kendimden nefret ederdim. Hele ki ergenlik dönemim depresyonlarla geçti. Tam bir felaketti. Sonra okudum, araştırdım bilinçlendim. Neyin ne olduğunu bilebiliyorum. Diğer insanlar gibi olma çabalarım da yok. Kendimi olduğum gibi kabul etmeyi öğrendim. Lakin şimdi de kitaplarıma gömüldüm ve onlardan ayrılmak istemiyorum. Okumak istediğim o kadar çok kitap var ki kendimi onlara adadım. Bir çeşit öğrenme açlığı içindeyim diyebilirim. Hem hayata karışmam gerektiğini düşünüyorum hem karışmak istemiyorum. Hem de gelecek kaygısı yaşıyorum ve ne yapacağımı bilmiyorum
Tamam; demek ki duvarlar arasında kalman kendi tercihindi.
Bilgiye aç olmak ve o bilgiye ulaşma yolunda okumak gayet makul, ancak neden seni gelecek planlarından kopartabilsin ki?
Hayalim kitap yazmak, yazar olmak. Bu yüzden çok okumam gerekiyor. Ne kadar ömrüm kaldığını bile bilmiyorum. O yüzden kendimi kitaplara kapattım ve mutluyum. Ama hayatın içinde yokum. Bir gün tek başıma kalmaktan korkuyorum.
O güne çok fazla zaman var. Madem bu kadar önemli bir amacın var, son günleri neden düşünesin? Kim ne kadar hayatın içinde ki? Kim yalnız değil?
Ölmekten korkmuyorum. Sadece hiçbir şey yapamadan ölmekten korkuyorum. Ben karanlıklarda çok kaldım insanlara bir ışık tutabileyim istiyorum. Lakin bazen ben daha kendi yolumu bulamazken başka insanlara ne faydam dokunabilir ki diyorum. Yalnızlığımla mutluyum korktuğum şey tek başınalık. Yani bence yalnızlık soyut tek başınalık somut bir şey. 🤔
Ne demişti nietzsche: nice insanlar vardır; kendi iplerini çözemezken, başkalarının zincirlerini kırarlar.
Sanırım böyle demişti ve haklıydı. Başkalarının zincirlerini kırabilmek için en güçlüsü olman gerekmiyor.
İşte bunu duymak çok iyi geldi. Tam olarak böyle şeyler duymaya ihtiyacım vardı 😇
Sevindim.
Teşekkür ederim 😇
ailen öğretmeliydi iyi bir ders alırsan kimseye ihtiyacın kalmaz
Onlarda öğretmedi. Kendi dünyamda yapayalnız geçirdim ömrümün en güzel yıllarını
sudan çıkmayacaksın, su nereye sen oraya... aksi halde çok fazla nefessiz kalırsın
Ya boğuluyorsam?
çırpındıkça iyice boğulursun, kendini bırakırsan suyun üzerinde kalırsın.
Ya bırakamıyorsam?
gün gelir elin kolun yorulur istesen de istemesen de bırakmaz zorunda kalırsın, o zaman anlarsın ki hayatın ne kadar güçlü olduğunu, aksine hareket edilemeyeceğini
Peki ya o gün çok geç kalmış olursam?
geç kalmış olmayacaksın, hayat seni zaten oraya götürecekti sürükleyerek de olsa, sadece yorulduğun kendini yıprattığın yanına kalacak
Emin misin? Ben hayata geç kalmaktan çok korkuyorum. Bir gün kendimi yapayalnız bulursam ne yaparım?
sen kimsenin yalnız olmadığını mı düşünüyorsun?
Hayır tabi ki. Ama ailemi kaybetmekten ve hayata dair bütün tecrübesizliğim ve bilgisizliğimle tek başıma kalmaktan korkuyorum.
bir gün her şeyi kaybetmeyi göze aldığın zaman, yalnızlığın gücünü göreceksin
Aslında kendimle mutluyum. Yalnızlığı da seviyorum. İnsanların arasında sıkıldığım zamanlarım olmuştur ama hiç yalnızlıktan sıkılmadım. Bendeki sadece gelecek kaygısı. Yaşım ilerliyor ve sevgi nedir bilmiyorum bile. Zaman da çabuk geçiyor.
İnsanların arasında sıkıldığım zamanlarım olmuştur ama hiç yalnızlıktan sıkılmadım
çok doğru tespit, ben de aynı şekildeyim
sevmek nedir Allah aşkına? ben de buna pek inanmıyorum, yani sevgiye inanıyorum ama bunun içi boş bir şey olduğunu düşünüyorum
Ama bilinmezlik yorucu. Kaldı ki içinde yaşadığımız dünya malum. Hayatta tek başına, kimsesiz kalan bir kadın olmak çok zor. Korkar insan...
Seninle aynı fikirde değilim. Bu hayatta acı çekebiliriz sorunlar yaşayabiliriz mutsuz olabiliriz ama sevgisiz kalmak çok ağır bir yük. Hayatın temelinde sevgi var.
aslında her zaman yalnız olacaksın, diyelim ki evlendin yine yalnızsın aslında, eşin ne kadar sen olabilir ki?
sevgiyi anlayışımız farklı bizim
İşte orada ince bir çizgi var. Mesela ben şu ailemleyim ve yalnızım ama şikayetçi değilim. İlerde evlenip yalnız hissettiğimde de bir şikayetim olmaz diye düşünüyorum. Nasıl desem yalnızlıkla tek başınalık farklı şeyler. Yalnızlık soyut tek başınalık somut bir şey bence. Anladığım kadarıyla ben yalnızlıktan ziyade tek başınalıktan korkuyorum 😁
anladığım sen fiziksel olarak birliktelikten bahsediyorsun daha ziyade, ben de diyorum ki ruhsal birlikteliğin olamadığı bir yerde fiziksel birliktelik benim için külfetten başka bir şey değildir
Fiziksel birliktelikten kastın ne bilmiyorum ama yanlış anlaşılmakta istemiyorum. Ben sadece böylesine kötü bir dünyada bir kadının tek başına barınamayacağını düşünüyorum. Böyle bir durumda başıma gelebilecek kötülüklerden korkuyorum. Hayatın acı gerçeği: bir evde bir erkek (baba, abi, eş fark etmez) şart! Kadın başına ayakta kalmak imkansız gibi bir şey. İnsan paranoyak bile olur. Kendimi yeterince anlatabildim mi bilmiyorum ama korkuyorum sadece tek başına kalmaktan
seni çok iyi anlıyorum, fiziksel birliktelikten kastım cinsel anlamda değil, sadece iki kişinin aynı mekanda bulunması başka da bir şey değil. peki bu durum için planın nedir veya nasıl bir şey istiyorsun?
Abimden fayda yok. O da kendi hayatını kuracak bir gün. Babam da her daim yanımda olamaz... Bir gün tek başıma kalmamak adına tek çözüm evlenmek. Ama herhangi biriyle de evlenemem. Ve eş adayını nasıl bulacağımı da bilmiyorum.
ama senin bu düşüncen evliliğine, birlikteliğine zarar verir. hiç bir erkek kendisini bir kadının yanında bekçi gibi hissetmek istemez
İşte asıl sorunda bu zaten. Bende evlenmiş olmak için evlenemem kimseyle. Saygı, sevgi, güven, sadakat şart. Bunları bulmakta zor. Üstelik sudan çıkmış balık gibiyim, insanları tanıma konusunda sıfırım. Doğru insanı seçebileceğim yönünde endişelerim var.
bence bir insanın kendisi için en doğru insanı bulması çevresinden olur, en azından genel anlamda bilirsin nasıl birisi olduğunu. ama yine de bu iler gerçekten çok zor, zor olmasının en büyük nedenlerinden birisi karşıdakinden çok şey bekliyoruz,
Ben aslında bu işlerin nasıl yürüdüğünü çok bilmiyorum. Çevremde de öyle evlilik düşünen biri yok. Bir çevremde yok zaten de. Nasıl tanışacağım birileriyle onu da bilmiyorum. Adam olsun istiyorum sadece. Kafa yapımız uysun istiyorum. Kavgalar gürültüler illaki olacak ama her şeye rağmen saygımızı ve sevgimizi koruyabilelim.
çevrenin dışı biraz şans işi bence, çünkü hiç tanımadığın bir insana kendini nasıl emanet edeceksin, tamam tanırım diyeceksin ama bir insanı tanımak o kadar kolay değil,
Evet ama çevreden olunca tanımış mı olacağım? Yine de tanıyamadan evlenmeyecek miyim? 😁
çevrenden olunca tanıma oranın daha fazla, ama tabii ki bu ilerin çoğu şans
herkes dürüst istiyor ama biz ne kadar dürüstüz bunu kimse sormuyor
İyide benim elimden ne gelir ki? Ben evlenmek istiyorum diye ortaya dökülemem utanırım 😁
Ben aşırı derecede dürüst bir insan olduğumu düşünüyorum 😂
çok sinirlisin, kendini ifade edemediğini düşündüğün için mi?
Sinirli olduğumu düşündüren şey ne?
tam anlamıyla anlaşılamadığını düşünmen
Bazen bazı şeylere çabuk öfkelendiğim oluyor. Ama seninle konuşurken sinirlendiğim bir durum olmadı😇
herkes birilerini severek, aşık olarak evlenmek istiyor. ama bu bence çok zor bir şey. bazı insanlar bu konuda gerçekten çok şanslılar, ikisi de deli seviyor, çok güzel anlaşıyorlar evleniyorlar. ama böyle insanlar çok az.
Benim aşk hayallerim eskidendi. Sevgi saygı güven yeterli. Anlayışlı olsun 😇 işin mantık boyutuna geçtim sanırım ben. Eskidendi kalbe kulak verdiğim günler
ben böyle düşünmüyorum, ben inanmadığım bir şeyin peşindeyim aslında, inanmadığım şey de karşılıksız aşk, aşk olmadığı müddetçe evlenmeyi düşünmüyorum, inanmadığım bir şeyin de olma ihtimali sıfır, ama olsun en azından mantıklı ama aşksız bir evliliğin külfetinden kurtulurum
Eğer zorlukları birlikte aşabilecekse insan, bir ömür tutabilecekse birbirinin elini, sevgi saygı güven içinde huzuru yakalayabilecekse eğer ve aynı dili konuşabiliyorsa aşka ne gerek var ki?
yani bunlar senin düşüncen, eminim ki bir çok kız da böyle düşünüyor, belki sizin için mantıklıdır, güvende hissetmek güvenmek güzel şeyler sizin için belki de yeterli şeyler. ama benim gibi bir çok erkek için pek de yeterli değil. eğer ki işte senin dediğin güvenmek, saygı duymak, sadakat vs. bunlar benim samimi olduğum erkek arkadaşlarımda da var zaten.
Ama evliliği yürütebilmek için bunlar şart. Ekstradan birde aşk olursa aman yok kalsın demeyiz neticede. Olsa ne güzel olur ama şöyle bir şey var aşık olduğum lakin aynı dili konuşamadığım sorunlar yaşadığım biriyle evlenmektense aşık olmadığım ama anlaşabildiğim güvendiğim biriyle evlenmeyi tercih ederdim ben 😇
sen asgari düşünüyorsun aslında, en azında bunlar elimde olsun, diğeri de olursa daha güzel olur ama şimdilik bunları bir elde edeyim. doğru düşünüyorsun aslında
benim gibi duygusal erkekler senin gibi düşünen kızlardan kaçıyorlar, çünkü kendilerine sadece bir hayat arkadaşı istemiyorlar, kendileri gibi seven birini istiyorlar
Ben çok duygusal bir insanım aslında. Ama sadece hayata pembe gözlüklerle bakmayı bıraktım. Romanlardaki, filmlerdeki o aşklar sadece hayal ürünü. Günümüzde gerçek aşkı bulmak imkansıza yakın. Ben neticede sevgisiz bir evlilik düşünmüyorum. Karşındaki insanı içtenlikle sevdiğin ve onun tarafından sevildiğin sürece aşkı gözden çıkarabilir insan. Ben böyleyim en azından. Benim istediğim şey asgari değil aslında. Herkesten daha çok şey istiyorum belki de. İnsanlar para pul, ev bark gibi somut şeylerin peşine düşüyorlar. Her şey dört dörtlük olsun istiyorlar. Bense huzur, sevgi saygı istiyorum. Benim isteklerime ulaşmak o uyumu yakalamak daha zor diye düşünüyorum. Aşk denilen şey gelip geçici olabilir ama sevgi bakidir
sen bana mesaj atsana buradan zor oluyor yazması, bulması
Mesaj gönderilemiyor.
tekrar denesene
Öğretir. sor