Çocukluğumdan beri tiyatro ile iç içeyim küçük yaşta okullarda çeşitli oyunlarda ( halk oyunları ) ve sahnelerde ufak rollerde oynadım perde önünde bazı meslekleri canlandırdım ve bölümü bitirdim peki oyunculuğa geçmem mümkünmü nasıl devam etmeliyim bundan sonra
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Sevdiğin işin peşinden git, çok başarılı olacağına inanıyorum ⚡
Aynen bende güveniyorum kendime
Başarılı olunca bu yazdıklarımı hatırla 😅
Ünlü olunca akraban çok olurmus 🤩😆
Ben arkadaş olsam yeter :D
Hedefin devlet tiyatrosu olsun zamanla şansın dönerse piyasada olursun
Ankara devlet tiyatrosundayım
Tamam işte en güzeli genelde ünlü olanlar Müjdat Gezen ve Rüştü Asyalı gibi sanatçıları yani yaşlı sanatçıları tanıyanlar oluyor
Aynen Ankara tiyatroda ve türk sanat müziğinde kendini geliştirmis bir şehir çoğu sanatcı ankaralıdır.
Mesela bizim köylü bir kız var Esengül Aypek beni bırakma dizisinde oynuyor oda Müjdat Gezen tiyatrosunda eğitim almış
Doğrudur Ankara tiyatrosundan çıkan çok sanatçı var Selçuk yöntem zafer ergin gibi turnsanat müziğinde de Ankara iyi bir şehirdir
İnşallah istediğin olur ama bulunduğun yerde güzel
Dizilere girmek istiyorumda bakalım figüranlık falan yaptım ben zaten
Nerde yaptın
Beni affette oynadım
Ankara 'da çekilen bir diziydi
Kaçıncı bölümde hangi rolde oynadın
5 ya da 6. sezonda olması laizim 8 sezon sürdü 1477. bölüm final yaptı dizinin çekildiği yer Kıbrıs köyü / Mamak Ankara
5 ya da 6. sezonda olması laizim 8 sezon sürdü 1477. bölüm final yaptı dizinin çekildiği yer Kıbrıs köyü Ankara
Gardiyan rolü
Behzat Ç'nin bir setide orada kahvede cekildi
Bahar diye bir kız vardı hapisteydi o bölümlerdemi
Diziyi ben izlemiyordum muthenelen benden önce vardı o haftanjn beş günü cikiyordu.
Reklam teklifleri geldimi hiç sana
Yok Sadece dizide oynadım
Bu pandemi dönemlerde naptın peki şimdi nasıl
Provolara falan gidiyorum
İnşallah istediğin yerlerle gelirsin Hilal Altınbileğe benziyorsun
Demet evgara benziyorsun diyende var ama benzemiyorum bence hilalelde benzemiyorum
Demet Evgar hiç alakan yok benim dediğime benziyorsun eğer resimdeki sensen tabiki
Gözlerden benzetiyorlardie demett evgara ama benzemiyorum başka bir ünlüye benzetiyorlardi beni ama hatrlymdm
Birazda Fulya Zenginer onada andırıyorsun bak
Ona biraz benziyorum
Ondan sonra Gizem Güven :)
Kendini ve yeteneklerini halka güçlü bir biçimde tanıtmalısın aksi halde ajansta sıra beklersin
Sadece Bir dizide figüran olarak oynadım Ankara 'da çekilen bir diziydi çevremde oluşmaya başlamıştı aslında çocuklar duymasın set ekibinde tanıdıklarımız vardı birol güvenle falan tanisacaktim ama dizileri bitti hepsi dağılmış ekipten tanıdığım vardı şimdi ben yardım aadan nasıl yapabilirim.
Ankara dizilerine yakışabilirsen senin için iyi olur. Onlar yövmeyeci gibidir. Ama kendini tanıtacağın bir video platformunda Burcu biricik’inde yaptığı gibi birşeyler çekip atarsan yeteneklerini daha iyi sergiler ilgi çekersin buda yolunu açar. Bunun dışında ajanslar günlük iş olur ya da bir yapımcı ekonomik ama parlatacağı biri olarak öne alır yolun açılır.(Onda da milyonlarcası o kuyrukta)
Ankara dizilerini takip ediyorum Ankara devlet konservatuvarını bitirdim zaten çoğu sanatcı burada eğitim aldığı için çevreyi bulmak kolay oluyor ben yeteneklerime güveniyorum hocalarım falan hep beğendi beni perde önünde o kadar insanın önünde perfonmans gösteren birisi kamera karşısındada oynayabilir amacım figüran olmak değil zaten basit eğitimle figüran yapıyorlar hiçbirsey bilmeyen adamları bile ben tiyatroyu seviyorum yıllardır da oynuyorum perdede
Bahsettiğim şey figüranlık değil özel yatırım için özel aşamalar mevcuttur. Bugünki hiçbir oyuncu bu aşamaları devirmeden yatırımcı almadı. Hepsinin kontratı sponsorluğu bu yolla geldi. Sizin içinde aynı şey geçerli ispat edeceğiniz bir ün sağlayacağınız karakter canlandırması ve bunu yayınlamanız lazım.
Zaten çoğu sanatcı bu sektöre girdiğinde ilk figüran olarak başlıyor yetenekli bir figüran İlk dizisinde kendini ön plana atabilirse ekranda daha çok rol verilebilir bence bu meslekten torpilde yok tamamen yetenek meselesi şivesi taklit yeteneği rolüne göre daha iyi perfonmans göstermesi bunlar izleyicinin dikkatini çeken şeyler örnek veriyorum mesela Aras bulut iynemliyi çukur dizisinde görene kadar kimse tanımıyordu sonra tüm ülke tanıdı zaten ve erkek oyuncular kadin oyunculara göre daha şanslı bence
Bence kadın oyuncular daha şanslı ama dediğimiz gibi yetenek keşfedilince yatırımcı önemli. Yoksa o vücutlar o kıyafetler arabalar Evler havadan gelmiyor.
Kadın oyuncular ne bakımdan daha şanslı eğer dizinin konusu aşk barındırmıyorsa genellikle erkekler daha çok rol alır özellikle aksiyon dizilerinde
O dizilere yatırım yapan şirketlerin ana fon kaynağı tekstil ve kimya şirketleri. Özendirme kurgusu üzerine adamlara kredi çıkarıyorlar. Erkek bir sanatçı için ise ya aksiyon ya da aşk dizisi için özendirecek bir tipinin yeteneğinin olması lazım. Yani ana formatta güncellendikleri moda ve ürün yelpazesine göre bile proje yaptıklarını biliyorum.
Bence bir oyuncu her türlü taklidin ve rolün üstesinden gelebilmeli örnek veriyorum şener şen her role girebiliyor bu özellik herkeste bulunmaz bu bir yetenektir kadın oyuncular genellikle yardımcı oyuncu oluyor bence bir kadın oyuncuya bakılarak üzerine dizi ve seneryo yapıldığını goremezsiniz
maalesef hanımefendi kapitalizm sınır tanımaz 😏 o işlerin fon yapısından geçtim. O sizin doğru tanımladığınız gerçek sanatçılar ve sanat benim bahsettiğim günümüz sistemi entegre etme meselesi
Eğer bir kadın oyuncu başrol olma yolunda ilerliyorsa o kadının başrol olabilmesi için sevişmesi yatağa girmesi gerekiyor kariyeri için sence hangi kadin oyuncu bu teklifi geri çeviriyor?
Soyunmani istiyorlarsa soyunmak zorundasın aksi taktirde gelme der birdaha sete.
O eskidendi şu an için platformlar arttı. Şimdi zaman ya sanat icra etme ya da ekonomiye dahil olma türünden. O bahsettiğin olay yeteneği genel olarak olmayan ya da standart etkiye sahip olan o tuzağa çabuk düşenler için geçerli
Mesela kıvanç Tatlıtuğ ile Beren saatin sevisme sahnesi olmasa beren saaat bu gün ünlü olmazdı
şu an netflixte bir çok kaliteli dizi var tamam oyuncular iyi oynuyorlar seneryolarida güzel ben mesela la case de papeli seviyorum ama her filme cinsellik ekliyorlar buda bir gercek
Bu dönemde çıksaydı o olaya gerek kalmazdı. Kolay yolu seçenlere bir şey diyemem ama o işe bulaşmadan sıyrılanlarda illaki vardır
Neden Yabancıların dizileri ve filmleri bizimkilerden daha kaliteli oluyor sence
Çünkü onlar insan ilgisiyle ilgili alanını yalayıp yutmuş ciddi ekiplerle çalışıyor. Bu konuda bizde ihtiyaç duyulmuyor. Emin olmanı isterim ki bu işlere asıl para yatıranlar şansa iş yapmıyor ve tanen bu testlerden toplumu geçirdiler. Hayat standardı düzgün olmayanlara ve çevre seviyesi düşük olanlara çukur, istediği tip erkeğe ulaşamayan aşk adı altında her türlü dalavere rüzgarlarına aşk dizileri çekiyorlar çünkü halkın bunu yiyeceğini iyi biliyorlar. Farklı program yürütenler internetten aradığını bulmaya çalışıyor. Tabii bunun ihracat boyutuda var. Dizilerimiz dünyada aynı seviye halklarla buluşuyor bu sebeple dizilerimiz bize kalitesiz onlara kaliteli geliyor. Yabancı yapımlarda ise bölgesel yapımlarda hem ekonomik hemde yeni şeyler deneyerek yönlendirme tabiriyle önlerini görmeye çalışıyorlar. Onlardaki çok büyük prodüksiyonlar yine emin olmanı isterim ki çok titiz bir çalışmadan geçiyor buna rağmen batmasını göze alıyorlar. Onlar için bir kısa yatırım birde uzun yatırım vardır. Bu sebeple oyunlarda yatırım ürünü. Yani aşk dizisindeki yakışıklı x veya güzel x izleyiciye o duyguyu tattırırken ürünü pazarlama niteliğinde bu sebepten ötürü oyuncunun Türkiye’de fiziği önemli bunun farklı bir boyutu fiziği önemli değilsede yeteneği ayrıca çok önemli
O kadar güzel yazmissinki kesinlikle haklısın ve onlar işin hakkını vererek yapıyor çok zor şartlar altında çekiyorlar yaptıkları filimlerde emek var bizim dizilerde ise hep ihanet carpik aşk konuları ya da sokak dizisi hep aynı konuları ele alıyoruz.
Yabancılar içerik üretme konusunda çok iyiler
İyi olmalarının bir diğer sebebi temel kültür işte bunu ele alıp ne yapacaklarını biliyorlar. Yoksa bizde de çok kaliteli arada filmler çıkabiliyor ya da dizi diyelim ama bunlar her zaman yer alamıyor.
Teen wolf the walking dead gibi dizilerde (oyunculara yapılan makyaj süresi ) sadece 48 saatlerini alıyor düşünsene
Birde o silikonu yüzünde saatlerce taşıdığını düşün. O platformda aynı sahnenin yeri geldiğinde en az 100 kez çekildiğini. Titanic çekilirken çoğu oyuncu suyun içinde hasta olmuş.
İşte bu yüzden onlar bizden daha iyi bizimkiler saçma sapan montaj yapıp geçiyor
Ekonomik olsun ve 3-4 saati kolay montajlamak için 😏 düşünsene adamların diziler 30-45 dk bizde 180 dk kadar
Adamların bölümü part- part şeklinde bizdekiler 180 dakikayı 2-3 saatte bitiriyorlar :)
maalesef çünkü hepsi yatırım için 😏😁😁😁
Aynenoyledir para sektörü
Aynen öyle
Buradan buna cevap zor bulursun 😂
Neden:)
Güvenilir bir ajans'a yazılarak
Ünlü birini mi bulmam gerekiyor yani ajans işlerinden uzak dur diyende var çevremde.
Ailenle git görüşmelere. Yalnız gitme. Arkanda duran birileri olduğunu görsünler.
Ay yapım, Med yapım gibi güvenilir ajanslar olursa sorun yaşamazsın.
Ha tabii tanıdık bulabilirsen ne alâ..
Daha da kolaylaşır. Ne kadar yetenekli olursan ol zaten başlangıçta figüranlık ve küçük yan rollerle başlayacaksın.
Tiyatro'ya da devam et bence imkânın varsa. Oradan da yardımcı olabilecek oyuncularla tanışabilirsin belki ve kendini geliştirebilirsin sahne'ye çıkarak.
Birol Güven falan bana yardım edebilirmi yapımcılar falan.
Figüranlık yaptim ben
Elbette edebilir ulaşma imkânın varsa.
Bu isimler önemli projelerde yer almış piyasada olan isimler beni hemen aralarına alacaarını düşünmüyorum ama her türlü oyunculuğu yaparım o konuda kendimden de eminim yani
Öyleyse hedefine ulaşabilirsin.
Yetenekliysen ve kendini gösterebilecek mecra bulabilirsen zaten farkedilirsin.
Umarım her şey gönlünce olur.
Bol şanslar...
Teşekkür ederim
Devamm
Hayalimde ki meslek
Ne güzel