Yurt dışında dil okuluna gitmek mantıklı mı?

herkese merhaba yurt dışında dil kursuna gitmeyi düşünüyorum ama bana bir tık pahalı geliyor. Babam ablamı 2 kere kanadaya dil kursuna yolladı 1 ve 2 aylık olmak üzere ve bana da doğal olarak sözü var. Her dil kursu konusu açıldığında söz seni yolluyacağım diyor. Geçen yaz gidecektim ama korona belası yüzünden gidemedim bu yaz gitmeyi düşünüyorum. Okulumuz bize yurt dışı dil kursu için bilgilendirme yaptı ve 2 haftalık amerika da yale üniversitesinin gençlere özel kursu 40 bin tl içinde sadece kurs ve yurt parası var. Yani yaklaşık harcamayla 55-60 bin bulacak. Bazı arkadaşlarım gitmeyi düşünüyor. Babama bunu söyledim 2 hafta için çok pahalı ve 2 hafta çok kısa dedi. Evet çok kısa. Dil kursu fiyatlarına baktım yaklaşık 1 aylık 35 bin tl içinde uçak bileti ve kişisel harcama yok onlarla beraber 45-50 bin tl filan ediyor. Bana çok pahalı geliyor nedense ama babam fiyatı öyle ne ucuz ne çok pahalı diyor. Sorum kısaca bir aylık dil kursu için 50 bin tl vermeye değer mi? Sizin çocuğunuz olsa gönderir miydiniz?
Yurt dışında dil okuluna gitmek mantıklı mı?