Arkadaşlar 2. Üniversite kapsamında bu yıl bu iki bölümden hangisine kayıt yaptırmalıyım?
A) Adalet
B) Sosyal Hizmet
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
basitlik ve dikey geçiş bakımından sosyal hizmetler hem daha kolay hem dikey geçişi daha güzel 4 yıllığa tamamlarsan atanman falan kolay ama şöyle kötü bir yönü var 2 yıllık sosyal hizmetler sana hiçbirşey katmaz, hiçbi işine yaramaz. Özellikle aöf'den mezunken. İkiside önlisans proğramı olduğu için adalet dedim ben, adaletten daha kolay bir yerlere geliceğini düşünüyorum. Ama dediğim gibi dikey geçiş falan düşünüyorsan sosyal hizmetlere kayıt yaptır, adaletten dikey geçiş yapman zor. Sadece hukuka geçişi var, oda zorlar.
sen biliyosun bu işi sanırım dediğin gibi adaletten hukuk"a geçmek için dgs ilk 300 içinde olacaksın buda beni çok zorluyor. sosyal hizmette ise 2 yıllık bir işime yaramıyor ama Atatürk aöf ile 4 yıla tamamlamam kolay gibi gözüküyor yalnız şunun içinden çıkamadım adalet 2 yıllıkla nerelere gelebilirim torpilsiz?
KPSS'ye girip adliyelerde zabıt katipliği kadrolarına yerleşebilirsin. Yine adliyede zabıt katibi olarak çalışmaya başlar iseniz ve bir süre sonra istenilen şartlara haiz olursanız, yazı işleri müdürlüğü sınavlarına girebilirsiniz. Özel sektörde Avukatlık bürolarında avukat katibi olarak çalışabilirsiniz. Yine Özel sektörde özellikle kapasitesi büyük ve hukuk birimi olan işyerlerinde hukuk biriminde görev alabilirsiniz. En önemlisi İCRA Müdürlüğü sınavına girebilir ve İcra Müdürü ya da yardımcısı olarak atabilirsiniz. Söz konusu sınava sadece AYO ve Hukuk Fakültesi MEZUNLARI girebilmektedir.(Ancak sınavı oldukça zor ve iki aşamalı olarak yapılıyor -yazılı ve mülakat olarak) Bunları internetten buldum.. Yapılabilcek çok şey var ama sosyal hizmet 2 yıllık kesinlikle hiçbir işine yaramaz..
adalet oku be sosyal hizmetler nedir ya:D adalet okuyunca dgs ye girip 3 ve 4 ü okursun hukuğa geçiş yapıp avukat olursun
tabii ki sosyal hizmet. daha çok iş imkanı var. ama aöf den 4 yıllığı fazla para valla her döne 900 küsür :/
Cevap
3Cevap
Karar verdinmi bende ikisi arasindayimda?
Neden Adalet degil?
Merhaba ben de aöf sosyal hizmetler düşünüyorum, memnun musun tercihinden?
@Şemsiyesiz-Kedi ben bitirdim bu sene önlisans kpss girecem eylülde. yerinde olsam adalet okurdum ataması yok gibi bir şey. sen bilirsin yinede.
İçine hangisi siniyorsa ona kayit yaptir ;-)
Kararini düşün iyice ondan sonra ver derim yinede
adalet oku derim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar