Nefret ediyorum adliyenin soğuk duvarlarından o iğrenç davalardan psikolojim bozulur be ama genede diyorum ki okuyayım gelirse hukuktan ilerlemem ama havam olur hukuk mezunu olduğum için birde iş bulmam kolaylaşır yani bir yerlerde yönetici tarzında bir şeyler olmak istiyorum
Noterliklerde çalışırım diyorum öyle birde babam hukuk okuyup savcı olmamı çok istiyor
Noterliklerde çalışırım diyorum öyle birde babam hukuk okuyup savcı olmamı çok istiyor
Merhabalar,
Hukuk fakültesi mezunlarının iş imkanlarına bakacak olursak; giderek artan hukuk fakültelerinin sayısı, ülkemizde 100’ü aşmıştır. Artan hukuk fakülteleri, her eğitim yılı sonunda, hukuk camiasına yeni hukukçular kazandırmaktadır. Hal böyleyken Hukuk Fakültesi mezunlarının yalnızca avukatlık yahut hakim ve savcılık değil de diğer alanları tanıyarak kariyerine bu yönde devam etmesi için bazı çalışmalar yapması gerekebilir.
Hukuk fakültesinden mezun olan birey, hukukun temas ettiği hemen hemen her alanda görev alabilmektedir.
Yukarıda detaylıca açıkladığımız üzere, hukuk mezunu olmak birçok kapıyı açmaktadır. Hukuk bölümünü kazanmış olmak ve hukuk mezunu olmak nitelikli bir kişiliğin göstergesidir. Bu sebeple iş imkânı geniş. Fakat biraz da sizin potansiyeliniz, istekleriniz, çevreniz sizin başarınıza ön ayak olacaktır.